11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Kongresové přemítání nad ODS

Jsem zvoleným delegátem ostravského kongresu ODS, ale kvůli zahraniční cestě se jej nemohu zúčastnit. Nic mi však nebrání, abych se o svůj diskusní příspěvek, respektive o svoji úvahu nad současnou ODS, nepodělil touto cestou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 17.1.2016 15:48

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Tak to se zeptejte bankrotáře Matějky, kolik dluží za svým podnikáním.

J. Svoboda 17.1.2016 16:05

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Na Šimka v tomto případě nedám. Počkám, až mi to řekne policie. Jak říkám; zatím věřím, že Svobodní by si do kožichu žádnou blechu nenasadili. Zvlášť v případě, kdy pana Matějku mají prohlédnutého ze všech stran.

J. Šimek 17.1.2016 17:22

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

To je vtipná odpověď z neznalosti věci. Matějka je zakládající člen a vy na mě, jak ho mají snad předem prolustrovaného :o):o):o)

J. Kulheim 16.1.2016 14:27

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

V ČR byla uskutečněna transformace socialistického na tržní hospodářství nejlépe ze všech států bývalého tábora míru a socialismu, včetně NDR. Ti měli k dispozici bohatého strýčka, věhlasné ekonomy, zákony NSR a nejsou hotovi dodnes i když tam šel ze západu jeden náš celý rozpočet.

J. Schwarz 16.1.2016 14:47

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Šel tam ze západu jeden náš roční rozpočet ROK CO ROK!!!A pokud jde o to rozkrádání, tak socan nezůstával o nic pozadu. ODS se dává za zlé že dělala prakticky v mnoha věcech socialistickou politiku, ovšem kvůli slabým vládám a koalicím by bylo šlo dělat důsledně pravicovou politiku jedině z opozice

J. Kulheim 16.1.2016 14:56

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

"..věcech socialistickou politiku,.."

Asi myslíte sociální politiku. Solidarita s potřebnými a sociální soudržnost, jsou tradiční konzervativní a pravicové hodnoty. Solidarita znamená dobrovolnou společenskou soudržnost, ochotu ke vzájemné pomoci a podpoře v rámci nějaké skupiny. Stát se sociální dimenzí není totéž, co stát socialistický.

Pomoc lidem, kteří se dostanou do svízelné životní situace je součástí pravicové politiky. Musí to být adresná pomoc ne plošné rozdávání cizích peněz.

V. Kusý 16.1.2016 15:28

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Pěkná slova, pěkná!Ale ona ODS dělala mnohdy opravdu spíš socialistickou, jak sociální politiku.

J. Kulheim 16.1.2016 16:53

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Nechci dělat advokáta ODS.

Myslíte, že by bylo možné uvolnit ceny zboží, mzdy a dosáhnout sociální smír? Já myslím, že ne.

J. Svoboda 16.1.2016 23:04

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Pane Schwarzi, politika by neměla být hokej, nebo přitroublý Šmuclerův Nejchytřejší Čech. Proč asi byly vlády a koalice slabé? I na tuto otázku je třeba si poctivě odpovědět. Kdyby se bývaly byly strany jakoby pravicové, pravicově chovaly, byly by určitě mohly dělat pravicovou politiku i z koalice.

J. Matuška 16.1.2016 15:06

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Gr8!

J. Svoboda 16.1.2016 22:57

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Nenapovídal vám náhodou pan Jambor?

J. Laták 16.1.2016 16:25

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

S bejvalým zločincem to máte jako s bejvalým černochem, nebo s bejvalým komunistou .. :-))) Asketik a polobůh Klaus vždy věděl, co je třeba, i když o tom většina silně pochybovala.

Bohužel, byli jsme vehnáni do Klausem předepsaného ráje a poslední zhasne.

J. Kyselková 16.1.2016 20:02

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

Pane Rojšle - asi byste se nechtěl s těmito pány setkat u soudu pro urážku na cti.

J. Svoboda 16.1.2016 23:09

Re: ještě dlouho těmi zločinci zůstanete

S některými už se veřejnost u soudu už setkává, není liž pravda a být shopnější policie, bylo by jich určitě víc.

K. Vyšata 16.1.2016 12:16

Fiala chce vládnout,

buď je on hlupák, nebo si myslí, že jsou voliči hlupáci. Asi to druhé, jinak se nedá pochopit, že po katastrofě kterou ODS předvedla když vládla, se odváží nabubřele nabízet zářné zítřky.

Ano, odešla spousta členů, někteří zklamaní vedením nereflektující výsledky voleb, držící se zuby nehty postů, jiní odešli z důvodu vezkrze pragmatických, výtah k moci a se zadrhl, koberec ovládání represivních orgánů začal rychle praskat a z členství v ODS u šejdířů se stala přítěž.

Zoufalost ODS se dostala až do takové fáze, že se nestydí před celým národem vystupovat jako ochránce zlodějů. Z takové zvrácené snaze je zase nahnat do svých řad.

J. Šimek 16.1.2016 13:00

Re: Fiala chce vládnout,

Ochránce zlodějů ... Vyšata je v tom případě je ochránce LHÁŘU. I dkyž možná jen nepobral moc rozumu a skočil na koblihu nebo slevu 30Kč...

V. Kusý 16.1.2016 15:30

Re: Fiala chce vládnout,

Máte recht, je jednodušší pana Vyšatu znectít, než napsat v čem se mýlí.

J. Šimek 16.1.2016 17:31

Re: Fiala chce vládnout,

Já to ve zkratce napsal, pro vás budu i citoat "... se nestydí před celým národem vystupovat jako ochránce zlodějů". Jestli máte link, jak například pan Fiala tvrdí "Jsme ochránci zlodějů", tak se vám i předřečníkovi omluvím.

D. Švik 16.1.2016 12:09

ODS je v haj.lu

Stačí se podívat na ten jejich volební kongres. Nemastný, neslaný Fiala, přizdisráčský Zahradil a bonbónek Kalousek a Bělobrádek. Ne opravdu jako pravicový volič nestojím o koalici s TOPkou a Lidovci. Kdy už to ODSáci pochopí?

J. Šimek 16.1.2016 13:03

Re: ODS je v haj.lu

Třeba ODS nemá o voliče, kteří o představitelích ODS mluví, jako o přizdisráčích, zájem. To vás nenapadlo?

P. Skřivan 16.1.2016 11:22

Kongresové přemítání nad ODS:

nulový program a řiť vlevo, řiť vpravo: prostě řiť. :-)

... nebo co nabízí těm, co tu vytvářejí hodnoty ? Haldu keců, které zatím nikdy nedodrželi ?

Š. Hašek 16.1.2016 15:27

Re: Kongresové přemítání nad ODS:

Vtip jest v tom, že až budete vyplňovat volební lístek, nutno Vámi napsané srovnat s programem ostatních. Předpokládám, že si najdete čas na to (u voleb), "to těm politikům nandat"!

Sám jsem rozčilen. Ale stále mě více rozčilují jiné strany než ODS. Zjednodušeno. Hodně.

D. Stirský 16.1.2016 11:19

p. Kulheime: ODS jsem volil. Žádný sen o vytvoření

celosvětového člověka nemám. Jen si myslím, že v daleké budoucnosti právě díky migraci lidí vznikne jedna universální "rasa" či jeden typ člověka., Že až budeme cestovat k jiným planetám, náš svět se opět zmenší. Asi bude - nevyvraždíme-li se v nějaké válce - i jeden stát, jeden universální jazyk. Znovu opakuji: k tomu doje (možná) za stovky či tisíce let.

J. Kulheim 16.1.2016 13:57

Re: p. Kulheime: ODS jsem volil. Žádný sen o vytvoření

Dobře, že se toho nedožiji. Tokových snílků bylo neurekom. Já vycházím z možností na základě vývoje lidské splečnosti.

M. Malovec 16.1.2016 11:01

Možná máte pravdu, pane Štěpánku,

ale Vaše názory odradí spoustu voličů a nápravě nepomůže. Vaše otevřenost byla dobrá uvnitř kongresu. JInak je to medvědí služba. Nerozhodné od volby ODS odradí. Kdo potom osvobodí paní Vitáskovou z kriminálu?

K. Janyška 16.1.2016 10:38

ODS není původní politickou stranou a změnila se

v další TOP 09. Bohužel nemá žádnou odlišnou nabídku pro občany, než tihle rudočerní a tak se z ní stává podobná přihlouplá politická síla.

Karel Janyška, téměř čtvrtstoletí člen ODS, od loňska už bývalý, autor impulsu k založení původní ODS v roce 1990 a její spoluzakladatel a 18 roků její manažer.... Dzp.

J. Šimek 16.1.2016 10:55

Re: ODS není původní politickou stranou a změnila se

Vy jste manažoval i Pepu z Honkoingu a Lájoše Báče?

K. Janyška 16.1.2016 11:14

Re: ODS není původní politickou stranou a změnila se

Ne, to byla podivná akce někoho úplně jiného, pokud vůbec byla. Při hloubkové kontrole mého úseku bylo všechno absolutně v pořádku, do koruny a do papírku. Jsem poctivý a zakládám si na tom. Daleko jsem to s osobním bohatstvím také nedotáhl, ale stačí mi to. Znám však kompozitivní teorii, která se měla stát ideovou výbavou ODS, kterou nezná nikdo jiný. Ani v ODS. To je k posrání... Dzp.

J. Šimek 16.1.2016 11:22

Re: ODS není původní politickou stranou a změnila se

Jo tak ono podvodné financování ODS "asi" neexistovalo, tak to jó :o)

J. Kulheim 16.1.2016 10:27

Osobnosti v politice.

Jako volič ODS, jsem rád, že pan Fiala chce vést a vede tuto stranu. Voliče s pravicovým myšlením je těžké nahnat do houfu a dát jim koblihu nebo sliby obecně a konkretně slib zrušení 30-ti korunového poplatku v nemocnici.

Napsat pravicový program je snadné, ale napsat program přijatelný pro pravicového voliče a přitom alespoň z 50% realizovatelný v koaliční vládě, je velké umění. Život mi ukázal, že snít o něčem, co je odtržené od možností realizace v praxi je jenom sen. Je mi blízký program Svobodných. S kým by tento program mohli realizovat?

Pro voliče ČSSD stačí pan Sobotka nebo Špidla, nevadí jim hulváti. TOP 09 prodají stát Merkelové. KDÚ- ČSL stačí když budou u toho. Ostatní strany jsou mimo demokratické politické spektrum.

Osobnosti v police zoufale chybí. Nejsou v současnosti nikde. Pokud se vyskytnou, tak je neomarxistická media zadupou. Pan Fiala ční nad ostatními. To nikdo nevydrží jenom V.K. Nečas to vydržel také, ale přišel Šlachta s kombaajnem. Přišel sám od sebe nebo ho tam někdo poslal? Kdo ví.

Jak jsou schopni řešit věci veřejné politici jako paní Merkelová, Holland, Tusk, Schultz, Junker, Cameron, Obama, atd, vidíme každý den. Pan Fiala řešení nabízí a je ve svých názorech konzistentní. To mi zatím stačí.