5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mortimer 20.11.2006 17:27

Topolánek nemohl dopadnout jinak

Představa, že by sjezd strany sesadil předsedu v okamžiku, kdy je tento designovaným premiérem a vede jednání o sestavení vlády.... I když je v ODS pravděpodobně v průměru nižší IQ než je medián populace, tak takovouhle volovinu nelze očekávat ani v případě, že by předtím každý z delegátů vyšňupal půl kila kokainu.

Spíše je vidět, že Klaus má stále vliv (volba Béma) a že není ochota zásadně změnit dosavadní buranský styl vedení strany (neúspěch Tošenovského).

AeroKarel 20.11.2006 18:14

"v průměru nižší IQ než je medián populace"

Populace, která neúčastí nebo účastí a volbou volila KSČSSD jen o málo méně než strany méně škodlivé?

Smělé tvrzení, zřejmě patřičně ideologicky podložené.

gerontusinza 20.11.2006 14:25

Ano pane Bartoni

"Ve svém předvolebním projevu mimo jiné zdůraznil, že nechce být tím, kdo vyhrál šestero voleb za sebou, a přesto by jím vedená strana měla skončit v opozici. Zdůraznil, že považuje riziko případného třetího pokusu pro Paroubka nebo jiného politika ČSSD za značné, neboť v takovém případě už může řada poslanců nelevicových hlasovat v obavách o své znovuzvolení v případě předčasných voleb, a vláda ČSSD podporovaná KSČM a několika přeběhlíky by proto mohla získat důvěru poslanecké sněmovny. Topolánek proto zdůraznil, že povede jednání o své druhé vládě tak, aby tato vláda získala důvěru poslanecké sněmovny"

Tento strach vedl a vede vaše hochy k takovým gaunerstvím jaká produkujete. Jinak jsem se nechtěně zúčastnil kongresu ODS. Bylo velice poučné vidět tolik alkoholem otupených elitních? stranických funkcionářů. Neměl jsem příliš velké představy o této "elitní" straně, ale skutečnost vyzněla daleko tristněji než vůbec mé představy byly schopny. Nikoli pánové, ODS a v tomto složení? Ani náhodou. Jestli Paroubek nevyzkouší svou sílu, nemá nárok se nazývat politikem.

AeroKarel 20.11.2006 18:16

" Jestli Paroubek nevyzkouší svou sílu, nemá nárok se nazývat politikem."

Fakt, on je spíš politruk. Jen dostává každý den jiný rozkaz "zhora", od oněch tajemných sil ......

;-P

penzista 20.11.2006 13:31

Myslím si, že účstníci kongresu mají malou paměť

a zapomněli na smlouvu s voliči, kterou okázale podepsal před televizními kamerami Mirek Topolánek.

Xaver X.X. 20.11.2006 16:03

Topolánkova smlouva s voliči, to byla jen taková mobilizace...

Sliby se slibujou a blázni se radujou...

Karel H. 20.11.2006 13:06

Pobavil mě předposlední odstavec!

Bartoň řekne evidentní koninu: hlasy proti Topolánkovi by mohly být považovány za hlasy pro velkou koalu. Pak řekne, že tenhle argument by byl evidentní lež a pak dodá, že přesně to se dá od Paroubka čekat.

Tak já slavnostně prohlašuji, že jestli Paroubek někdy řekně, že těch 30% hlasů proti Topolánkovi bylo pro velkou koalu, tak už zde na Psu nikdy nenapíšu nic proti ODS!

Skepticus Maximus 20.11.2006 11:15

Neúspěšný podnikatel v čele ODS, jak typické.

:-/

takepodnikatel 20.11.2006 14:12

Re: Neúspěšný podnikatel v čele ODS, jak typické.

A Vase uspechy, ktere Vam zabranuji zucastniti se osobne politickeho boje, jsou?

Ukazte mi nekoho, kdo nikdy nic nezkazil a bude to urcite nekdo, kdo nikdy nic neudelal. Ja osobne jsem za vice nez 30let podnikani nekolikrat temer vse ztratil. Dulezite je, ze jsem neztratil hlavu, vzdy se zase zvedl, oprasil a zacal znova.

MPL 20.11.2006 16:46

Re: Re: Neúspěšný podnikatel v čele ODS, jak typické.

R^R^R^

MPL 20.11.2006 16:55

Re: Re: Neúspěšný podnikatel v čele ODS, jak typické.

R^R^R^  Řečeno sportovní terminologií - z vítězství se opatrně radujme, z porážky je třeba se poučit. Jo a taky platí - hraje se dál.

Skepticus Maximus 20.11.2006 18:56

takepodnikateli

Žádné úspěchy mi nezabraňují účastnit se politického boje, ale nemyslím si, že lidé s mými názory mají šanci v kolektivistickém světě se výrazně prosadit, takže se věnuji užitečnějším činnostem a politiku ovlivňuji pouze z pozice filosofa ;-P

Souhlasím, že kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale to není Topolánkův příklad. Ten kazí, co může a je tam, kde je jen díky své průměrnosti. Tedy byl to útok na ODS jako takovou, že nemá zdravé sebezáchovné instinkty a ne přímo na tu figurku, co si opakovaně zvolili do čela. ;-)

janoryna 20.11.2006 10:40

předčasné volby jsou pro partaje dobrý kšeft.

a pro tu vítěznou tu nejlepší. takže ty volby by pomohly opět naplnit partajní pokladny. to se socany a komunisty nemá nic společného, všichni si hrábnou...

jerry 20.11.2006 10:23

Topolova kritika do vlastních řad je chvályhodná,

kdyby za slovy následovali i činy. A tak Topol kritizuje taškáře a šibaly, kteří si z ODS dělají jen výtah k moci , ale pak také oslavuje vítězství v komunálkách v 21 ze 24 statutárních měst, tedy i v Liberci, který je klasickým příkladem téhož. Tady mu vůbec nevadí, že tu distribuuje nezávislé noviny Transparency international a čtení je to velice zajímavé!

Jan 20.11.2006 9:20

Jenom malou otazku:

videl jsem dobre mezi hosty kongresu Vladimira Zelezneho (mimochodem pravidelny ucastnik oslav Klausovych narozenin)? Skoda, ze nemohl prijet i dalsi z pratel cestneho predsedy ODS Viktor Kozeny, toho uz si Americane hlidaji, aby mu mohli nabidnou dozivotni byt a stravu.

Jura Jurax 20.11.2006 9:19

Můj dojem

Přes všechnu rétoriku a vznešené kecy se nemohu ubránit dojmu, že ODS soudí asi takto: u koryt už jsme, předčasné volby bychom sice nejspíš vyhráli, ale koryt by moc nepřibylo, taky voličové by nemuseli zvolit ty, co zvolili prve, navíc kdyby třetí pokus dostal Paroubek, mohl by jej někdo ze skálopevných lidovců nebo nevypočitatelných Zelených podpořit a měli bychom po žížalkách ...

Takže to státnicky oplkáme a učiníme kompromis, aby se vlk Paroubek nažral a naše koza nedoznala úhony; pat ve sněmovně nevadí, my se nakonec vždycky nějak dohodneme a budeme státničit (přesněji - se socany stát ničit). Do příštích řádných voleb voličové zapomenou a my jim zase budeme lhát, až se nám od hub prášit bude, o nekompromisním postoji vůči devastující levici a pevném, zásadovém pravicovém postoji neznajícím v podstatných otázkách kompromisů atd. atd.

Čas vyplýtvaný na návštěvu volebních místností je očividně čas ztracený. Ono se pantátové vždycky nějak dohodnou, aby nebyli škodní. Stačil by mnohem levnější průzkum mínění a pak zavřít politiky do kameňa se skývou suchého chleba a džbánkem vody z vodovodu denně, dokud se nedohodnou, a bylo by to stejně mizerné, ale aspoň levnější než teď.

cca 20.11.2006 10:52

Re: Můj dojem

Čas vyplýtvaný na návštěvu volebních místností je očividně čas ztracený - možná jen do PS, ne do Senátu a obecní

ali 20.11.2006 14:25

Re: Můj dojem

Jo jo,vykladače snů,ty mám nejraději:-(

trdlo 20.11.2006 8:04

Kronikář!

Pan Bartoň by spolehlivě mohl dělat kronikáře. Popsal děj, držel se faktů a byl nezaujatý. Názor nevyjádřil, není s nikým a ničím v konfliktu. Kdyby tento článek nenapsal, vůbec nic by se nestalo! Pouze by nedostal honorář!

Lapil 20.11.2006 8:29

Re: Kronikář!

No vidíte, a pro mě je tohle první a pravděpodobně poslední možnost přečíst si prosté zpravodajství. Nebýt článku, lovil bych fakta ze změti komentářů...

trdlo 20.11.2006 8:56

Re: Re: Kronikář!

To jsem trdlo, že? Já jen mám rád od lidí, co píšou a mají na to vysokou školu, když vyjeví svůj pohled a názor na to, co napsali. Tím se nechci nijak dotknout vašich práv na objektivních informaci.

Jura Jurax 20.11.2006 9:22

Re: Re: Re: Kronikář!

No, ono taky názor pravicového komentátora a voliče na tohle konání naší pravicové strany by nemusel být zde publikovatelný, resp. místní prudérní cenzor by jej zcenzuroval. Takže je lepší jenom suché zpravodajství ...

pozorovatel123 20.11.2006 8:53

Re: Kronikář!

Ano Je opravdu velká škoda, že většina současných novinářů, i včetně těch velmi noblesních, se zpravodajství prakticky nevěnuje ah lavně poskytuje čtenářům své myšlenkové kotrmelce a bláboly, čím originálnější tím lepší.

kritik 20.11.2006 7:17

JABe

poslední možnost: vyměnit nevyhovující voliče

Slava 20.11.2006 2:16

To je referát jak se sjezdu KSČ

To je snad poprvé od dob reálného socializmu, co sjezd strany přenášela televize, byť na kanále, který málokdo má možnost sledovat. Docela mi připomněl doby minulé, i tou hloupostí některých vystupujících a takzvaně diskutujících. A tenhle text - říci článek se mi příčí - tenhle sjezd skvěle doplňuje.

Halama 20.11.2006 5:16

Re: To je referát jak se sjezdu KSČ

R^R^R^R^R^R^R^ není co dodat....R^R^R^R^R^R^R^R^

Prorok 20.11.2006 11:37

Re: Re: To je referát jak se sjezdu KSČ

Souhlas.

Jab 20.11.2006 0:44

nejde ani tak o karty

jako o to, zda volici opet nesezrali hada a zda jeden S.O.B. muze drzet celou zemi v sachu