28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec srandy. Ministerstvo pravdy přichází

České Ministerstvo pravdy zatím nemá 3 000 místností nad zemí, nýbrž „jen“ kolem 20 zaměstnanců. Ovšem zbytek zase tak daleko od předlohy není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 16.1.2017 11:15

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Nedomnívám se, že máme dobrého prezidenta. Ale jestli vy se doníváte, že proti komunistům je třeba bojovat komunistickými metodami, tak jste na stejné (resp. zrcadlově obrácené) lodi se Stalinem.

P. Han 16.1.2017 11:09

Re: To jsou všechno jenom kecy

Aha, takže neužitečný.

P. Han 16.1.2017 11:08

Re: Pro P. Hana: Chybějící informace

Aha, takže vy tu polemizujete, argumentů nemaje? A s těmi studenty jsem to taky moc nepochopil. Co to má společného s Wikipedií? Jestli chodíte pro vědomosti jenom tam, je to váš problém a dost o vás vypovídá. Pokud je jediným zdrojem poznání pro studenty, pak je to ale velice tristní.

Myslíte, že kdyby v listopadu 1989 a) existovala Wikipedie, b) existovala Wikipedie a současně komunistická obdoba vámi adorovaného úřadu, došlo by k revoluci nebo ne?

J. Jelínek 16.1.2017 11:07

Re: To jsou všechno jenom kecy

Že bych byl na stejné úrovni se soudruhem prezidentem, potažmo s celým IVK ? Příliš mě fandíte pane Hane.

P. Han 16.1.2017 11:00

Re: To jsou všechno jenom kecy

Užitečný idiot vyhovuje?

J. Jelínek 16.1.2017 10:52

Re: To jsou všechno jenom kecy

No tak sem s těmi výrazy, ať si vyberu.

J. Pražák 16.1.2017 10:34

Obdobné už tu bylo...

Dne 11. září 1940 pronesl Joseph Goebbels projev o „spolupráci v Nové Evropě“. Stalo se tak při poznávací cestě 34 vybraných aktivistických českých novinářů a kulturních pracovníků v Berlíně. Mimo jiné jim sdělil:

„V žádném případě si nesmíte myslet, že my, pokud zavádíme v Evropě jistý proces pořádku, to děláme proto, abychom jednotlivým národům zkrátili život. Podle mého názoru se musí pojem svobody nějakého národa uvést do souladu se skutečnostmi, před kterými dnes stojíme, a s jednoduchými otázkami účelnosti. Tak jako v rodině nemůže mít jeden její člen právo rušit trvale svou sobeckostí její vnitřní mír, tak nemůže ani jednotlivý národ v Evropě mít natrvalo možnost stavět se proti všeobecnému procesu pořádku.“ (J.J. Duffack, Goebbels, Praha 2002, s. 52-60; Projev říšského ministra dr. Goebbelse k českým kulturním pracovníkům, České slovo 13. září 1940)

M. Pivoda 16.1.2017 10:23

Pro P. Hana: Chybějící informace

"Zkuste prosím odpovědět na otázku. Na tom odkazu odpověď není."

Zkuste, prosím, požádat onen český úřad o doplnění chybějících informací. Na tom úřadu jsou lidé za to placení z našich daní. A Wikipedii ve stále zvýšující se míře používají i studenti - takže je to vlastně i morální povinnost toho úřadu.

M. Prokop 16.1.2017 10:12

Re: Pro P. Hana

Masochisto ... :-P

M. Valenta 16.1.2017 10:09

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Je to přibližně ta část národa, která se dodnes domnívá, že máme dobrého prezidenta. Jinak. Já jsem kvůli komunistům emigroval a už dlouhou dobu s nelibostí sleduji, jak se znovu drze roztahují. Takže jestli Vám moje poznámka něco nepříjemného připomněla, tak sorry, ale jestli Vám nic nepřipomíná např. zdravice Zemana k výročí listu Haló Noviny, tak Vašemu rozhořčení nerozumím.

P. Harabaska 16.1.2017 9:59

K dovedení celého "projektu" (dnes je projektem

cokoli od záměru natočit šlágr po postavení latrýny na zahradě) k vrcholu dokonalosti již chybí jen po vzoru 1. a 2. vatikánského koncilu vyhlásit dogma neomylnosti nového Úřadu. Veřejnost takový závěr jistě ráda vezme na vědomí a bude se jím řídit. Pracovníci Úřadu by pak měli být viditelně onačeni vhodným odznakem, jemuž budiž vzdávána náležitá pocta.

K. Tejkal 16.1.2017 9:58

Protiproud

Až "ministerstvo pravdy" označí například Hájkův protiproud za informační žumpu, kterou skutečně je, smeknu. Ale obávám se, že tohle si nikdo z těch ouřadů netroufne.

P. Harabaska 16.1.2017 9:51

Re: To jsou všechno jenom kecy

Ano, chtěl jsem si právě položit otázku, že je-li pan Zeman tajtrdlík, co je pak pan Jelínek? Napadá mě celá řada vhodných výrazů, pan Jelínek si jistě sám nějaký vhodný pro sebe vybere.

J. Bureš 16.1.2017 9:45

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Můžete mi definovat pojem "značná část národa"? A pokud se vám to povede, můžete mi sdělit, jak jste zjistil, že ona značná část je zblblá? A když je zblblá, jak jste zjistil, že je zblblá díky dezinformacím? Dělal jste si průzkum nebo je to váš dojem?

To vaše "z toho úřadu nemám radost, ale . . . . ." mi silně připomíná to, co jsem za komoušů slýchával hodně často "víte, já ty komunisty nemusím, ale . . . . . ." Brrrr.

B. Chalupa 16.1.2017 9:44

Re: CTHH dávám tak maximálně 9 měsíců :-)

ano a své důvody jsem vysvětlil několikrát - obecně - nevím proč by nesouhlas s kýmkoliv, by měl být vulgární, hanobící. Tady, v České kotlině začalo být pravidlem, že čím větší jsem sprosťák, tím větší mám pravdu. Pokud se tady bavme o dezinformacích, nebo lépe řečeno, o tom, abychom jim nenaletěli - pak všechno začíná u každého z nás. Je to o našem vzdělání, zkušenostech.... a o našem vlastenectví. A pokud jde vlastenectví, pak tu máme i jisté symboly státnosti, za které tu kdysi lidé umírali. Mezi ně patří i úřad prezidenta ČR a je pro mne nepřijatelné, aby byl prezident nikoliv kritizován a vyslovován proti němu nesouhlas, ale aby byl chráněn proti hanobení. Ostatně v Evropě nic neobvyklého, viz SRN.

P. Lenc 16.1.2017 9:41

Re: To jsou všechno jenom kecy

Bože vy jste nechápající ignorant.A tím, že jste do toho zatáhl Zemana, jste ze sebe udělal tajtrdlíka sám.

B. Chalupa 16.1.2017 9:38

Re: Příliš emociálně napsáno

s prominutím - na to máme úplně jiné, jinak vybavené a jinak kompetentní složky a ne 20 osob o nichž nevíme ani jak a podle čeho byli vybráni.

B. Chalupa 16.1.2017 9:35

Re: To jsou všechno jenom kecy

ten klacek není klacek ale molitanový proutek, pokud tedy jde o skutečné řešení a obranu. Ta skutečná obrana před blbostmi je vzdělanost a zkušenost. A hlavně to je o věrohodnosti a legitimitě těch, kteří své pravdy "vyslovují".

Hybridní hrozba, kampaň? Proti ní se dá použít pouze hybridní protiútok a na to máme příslušné složky a kapacity, nikoliv pouhých, ani nevím podle čeho vybraných, 20 jedinců.

P. Han 16.1.2017 9:17

Re: Pro P. Hana

Zkuste prosím odpovědět na otázku. Na tom odkazu odpověď není.

J. Jelínek 16.1.2017 9:11

To jsou všechno jenom kecy

Proti propagandě se lze bránit (pokud tedy ta vůle bránit se existuje) jen stejnými, lépe však razantnějšími prostředky. Demokracie je pro demokraty, ne pro džihádisty,nácky nebo komouše.

Na ně neplatí ono slavné- nesouhlasím s vašimi názory, ale budu bojovat o to, abyste je směl i nadále hlásat. Na ně platí jen jen jedno-klackem přes tlamu. Klidně si tomu klacku říkejme třeba Ministerstvo pravdy, neboť co po jméně... Už jen to, že nejvíc kvičí náš soudruh prezident, je dobrý signál, ať si třeba pukne, tajtrdlík.

A. Trick 16.1.2017 9:05

Aby "Ministerstvo pravdy"

bylo dokonalé je potřebné vyškolit jej v KLDR.

M. Pivoda 16.1.2017 8:55

Pro P. Hana

Poučte se ve Wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Centrum_proti_terorismu_a_hybridn%C3%ADm_hrozb%C3%A1m

P. Han 16.1.2017 8:50

Re: Spoléhání se na ekonomy = hrozba pro demokracii

Zkuste prosím definovat hybridní hrozby. Jak je budete vyhodnocovat? Nebudete potřebovat nějaké Jedině Správné Pravdy?

P. Han 16.1.2017 8:47

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Já mám naopak největší obavu z toho sledování každého občana, zjišťování jeho názorů a evidování jich pro případ, "že se to jednou bude hodit". Což je samozřejmý důsledek toho fízlování, ne že ne. A čekám na šplechty těch "spravedlivých", které jsme slyšeli už u odposlechů. Že kdo má čisté svědomí, nemá se čeho bát. Ale kdo bude rozhodovat, co je čisté svědomí?

M. Pivoda 16.1.2017 8:45

Spoléhání se na ekonomy = hrozba pro demokracii

Šichtářová a spol: " ... Centrum bude upozorňovat na závažné dezinformace a bude směrem k veřejnosti i směrem ke státním institucím poskytovat odborná stanoviska. To v překladu jinými slovy znamená, že Centrum bude vědět, co je a co není pravda. Bude mít patent na pravdu. Takže není divu, že na sociálních sítích se již ujala přezdívka Ministerstvo pravdy. Jenomže Pravda není černobílá a nemusí být jedna. Nemusí to být nula, nebo jednička. A často není snadné říct, kdo ji má. ..."

Otec moderního managementu Peter F. Drucker (asi v roce 1989):

"Ekonomové neví nic, až se zpožděním dvaceti let. Není pomalejších učedníků, než jsou právě ekonomové."

Jak praví Druckerova předpověď, čeští ekonomové úspěšně klopýtají za poznáním. Sdělují nám hrozby, které byly předpověditelné více než před dvaceti lety.

A špatně interpretují. Jak správně upozorňuje níže Polanský: "Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám a ne Centrum těch správných pravd."

M. Valenta 16.1.2017 8:32

Paní Šichtařová nepochopila,

nebo spíše nechce pochopit. A to musím říci, že z toho úřadu také nemám radost. Ale ještě menší radost mám z dezinformací, které už stačily zblbnou značnou část národa.

Bohužel se stalo už téměř pravidlem, že lidem, kteří mají spadeno na EU, což je pochopitelně legitimní, je dobrý jakýkoliv prostředek.

P. Krešňák 16.1.2017 7:35

Je to tak,...

... máte naprostou pravdu paní Šichtařová a pane Pikora. Pro mě je naopak ten co takovou zhovadilost jakou bezesporu "ministerstvo pravdy" hájí jen velký hlupák a hovado. Budu volit tu stranu, která tuto zhovadilost zruší a s ní i spoustu dalších. Krešňák

D. Polanský 16.1.2017 7:27

Příliš emociálně napsáno

Je to jednoduše Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám a ne Centrum těch správných pravd. Jde jenom o to, dohlédnout, aby plnili to, co mají v názvu a nestarali se o správné pravdy.

J. Kombercová 16.1.2017 7:01

Re: CTHH dávám tak maximálně 9 měsíců :-)

Vy jste také podepsal návrh zákona o vězení za urážku prezidenta, že.

P. Skokan 16.1.2017 6:29

To je hezky blavil pani Sichtarove....