28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec srandy. Ministerstvo pravdy přichází

České Ministerstvo pravdy zatím nemá 3 000 místností nad zemí, nýbrž „jen“ kolem 20 zaměstnanců. Ovšem zbytek zase tak daleko od předlohy není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Čermák 16.1.2017 15:21

Re: V mém okolí je řada lidí,

Jen aby nebylo pozdě!

J. Nový 16.1.2017 14:39

Re: V mém okolí je řada lidí,

To samé, co třeba z poplatků OSE za každé médium, kopírku HDD a já nevím co ještě. Prostě si chvilku zanadáváme a pak si zvykneme. Bohužel

M. Valenta 16.1.2017 14:34

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Pro mě to není dojem, ale je to je fakt. Je ovšem pravda, že mnozí z faktu, že Zeman straní Rusku snaží udělat pouze dojem, že se ožral na ruské ambasádě a málem upadl na královskou korunu, to také nebyl dojem. Zrelativizovat se dá všechno. Kdyby jste na západě žil mnoho let, tak byste věděl, že má kupu chyb a nyní byste nebyl tak zklamán. To se ale přihodilo hodně lidem. Když jsem po revoluci začal jezdit domů a říkal známým "nečekejte od toho zas tolik", tak nechápali.

A. Alda 16.1.2017 14:26

Důležitější než ministerstvo pravdy je

ústavní právo držet zbraň.

Protože demokracii lze ubránit jedině tehdy, je-li demos ozbrojen.

Kdo není ozbrojen, svou moc neudrží.

A. Alda 16.1.2017 14:23

Nejlepší způsob obrany demokracie

je ozbrojit démos.

A. Alda 16.1.2017 14:22

Jakmile pornoherec Janda vydal seznam údajně

proruských webů, zabránili Lidovky i Neviditelný pes, aby kdokoli v komentářích na nějaký článek z těchto webů odkázal.

A zhruba takto může fungovat i to ministerstvo pravdy, jen to bude "posvěcené" státem a tedy účinnější.

I. Schlägel 16.1.2017 14:19

Re: V mém okolí je řada lidí,

Nechal bych tomu trochu času a uvidíme, co z toho vzejde.

A. Alda 16.1.2017 14:17

Ano.

Je třeba stále to připomínat.

A. Alda 16.1.2017 14:13

V roce 1968 na podzim se říkal takový vtip:

Jak dlouho trvá cesta kolem světa?

23 let.

V 45 jsme je vyhnali na západ a v 68 přišli z východu.

No a dnes to můžeme snadno obrátit, jen ta cesta proti rotaci Země trvá holt nepatrně déle.

M. Prokop 16.1.2017 13:52

Re: Vznikl zbytečný článkek Šichtářové. O Úřadu se teprve uvidí.

Dobře, že jste to připomněl. Paní Šichtařová napsala naprostou pravdu.

M. Prokop 16.1.2017 13:51

Re: V mém okolí je řada lidí,

Problém je, že kombinace ministerstva vnitra a "Evropských hodnot" vyvolává vše možné, jen ne důvěru.

J. Bureš 16.1.2017 13:29

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Obávám se, že nekonstatujete fakt, ale konstatujete váš dojem. Pokud si ujasníte obsah slova fakt, asi pochopíte na co jsem se vás ptal. A nemusíte mít obavu, já nemám naivní představu o nezranitelnosti demokracie, já si jen myslím, že bránit demokracii můžeme pouze demokratickou cestou. A zřízení tohoto "úřadu" pro mě touto cestou není. Za totáče jsem k západu vzhlížel jako k baště demokracie a dnes, když jsme se stali součástí tohoto západu, se obávám, že malými, nenápadnými, postupnými kroky, jakým je i tento "úřad", z nás někdo opět začíná dělat nesvéprávné idioty, kteří potřebují na všechno zákon a úředníka. Díky bohu je to zatím s lidskou tváří.

K. Vyšata 16.1.2017 13:07

Paní Šichtářová apeluje na strany a hnutí

hodlající se vedrat do sněmovny aby slíbily voličům, že ten prapodivný úřad zruší. Měla by ten apel doplnit výzvou nevolit konkrétně ČSSD, protože ta strana plodí takové blbinky podobné začínajícímu nádoru cenzury.

I. Novák 16.1.2017 12:59

Správné informace

z úřadu se nedostanou ke každému. Možná se tedy dočkáme, že úřad bude jako svůj orgán vydávat deník Pravda a každá domácnost bude mít ze zákona povinnost si ho předplatit. Dodržování budou provádět nově zřízené neziskovky. Pokuta za ignorování bude již od padesáti tisíc. Vše už tu bylo a v jiných povinnostech se zdárně rozšiřuje. Proč tedy nevyužít osvědčené?

R. Brzák 16.1.2017 12:59

Re: hádejte, kdo je největším odborníkem na svobodu jedince?

A samozřejmě, na svobodu a odpovědnost je odborníkem svobodný a odpovědný jedinec...

R. Brzák 16.1.2017 12:58

Re: hádejte, kdo je největším odborníkem na svobodu jedince?

Zdá se mi, že Vás tedy irituje schopnost paní Šichtařové se vyjadřovat k širokému okruhu témat. Je tato její schopnost na úkor srozumitelnosti, nebo argumentačního? Máte nějaké protiargumenty například zde, k tomuto jejímu poslednímu? A máte zato, že svobodnému člověku musí souvislosti jeho svobody a odpovědnosti "vysvětlovat" nějaký specialista, že to tedy nemůže být ekonom, nebo třeba "jen" prostá matka několika dětí?

Paní Šichtařovou čtu zde na psu již několik let (ostatně, čtu i její knihy). Jsem natolik skromný, že budete-li schopen mi popsat souvislosti svobody a odpovědnosti popsat ze svého úhlu pohledu zajímavě a srozumitelně, nebudu pátrat, čím se živíte...

M. Pivoda 16.1.2017 12:42

hádejte, kdo je největším odborníkem na svobodu jedince?

Na položenou otázku odpovědět neumím.

Zaujal mne ale článek francouzského antropologa Philipe Descola nazvaný: "Lidská přirozenost není jen jedna". Viz Lidové Noviny, Česká pozice, 10. prosince 2016, s. 13-14.

Vznik nového úřadu? To je standardní postup úředníků, říká se tomu institucionalizace problému.

Paní Šichtářová, ekonomka-finančnice progfesí, hroutí jeden článek za druhým s kategorickými soudy na jakékoliv události. Žeby znak geniality? Podívejte se do historie jejich článku zveřejněných zde na Neviditelném psovi. Na svém blogu si samozřejmě může Šichtářová psát cokoliv.

Takže vlastně je zde zodpovědný redaktor Wagner, který vybírá vhodné články ke zveřejnění - a nějak se asi tematicky dobře shoduje s autorkou Šichtářovou.

I. Schlägel 16.1.2017 12:42

Re: To jsou všechno jenom kecy

Ve vší úctě, pane Lenci, Zemana bych za zdroj pravdivých informací opravdu nebral. Ten překračuje i ty velmi měkké normy pro politiky, které jsou v naší civilizaci k dispozici. A jako tajtrdlík se Zeman chová.

I. Schlägel 16.1.2017 12:39

Re: To jsou všechno jenom kecy

Jinými slovy, s dezinformací budeme bojovat tak, že ji necháme žít v kotlince vlastním životem a jako formu protiúderu zvolíme založení "zpravodajského" portálu třeba v ruštině a budeme zásobovat hoaxy nebohý ruský lid? Takhle jste ten hybridní protiútok myslel?

I. Schlägel 16.1.2017 12:36

Re: Protiproud

To by bylo nepřijatelné zevšeobecňování a to se nesmí ;-)

I. Schlägel 16.1.2017 12:34

V mém okolí je řada lidí,

kteří, většinou z nedostatku času neinformovaní, naletí na takové cipoviny, že bych je hnal bejkovcem. Po krátkém rozhovoru založeném na znalosti některých faktů a na logice většinou uznají svůj omyl. Nejsou to žádní ideologové, věřící ani jiní fantasmagorové. Prostě pouze nejsou v obraze. To je cílová skupina pro "ministerstvo pravdy". Jsme cílem informační války. Ve válce se buď bojuje nebo se boj vzdává. Odkaz na zdravý rozum nestačí. Většina šiřitelů hoaxu jsou praktičtí lidé se solidním vzděláním. Těmto lidem by solidní informační zdroj mohl pomoci. Na druhou stranu, téměř vše, co organizuje stát, nakonec dopadne poněkud jinak, než bylo zamýšleno nebo stejně, jak bylo skrytě zamýšleno ale lživě veřejně propagováno.

R. Brzák 16.1.2017 12:28

Re: Vznikl zbytečný úřad!

Ovšemže ví, co je pravda. Ovšem ta jeho. Jiná ale ani není...než právě vždy ta moje pravda...otázka je, zda chci nad sebou někoho, kdo bude mít tu svou pravdu a dle ní bude rozhodovat o mém životě...

R. Brzák 16.1.2017 12:26

Re: Vznikl zbytečný článkek Šichtářové. O Úřadu se teprve uvidí.

Pane Pivodo, hádejte, kdo je největším (neřkuli rovnou geniálním) odborníkem na svobodu jedince? Ne, bohužel to nebude Vámi zajisté adorovaný vrcholný politik libovolné vládní strany (který už tím, že v rukou "třímá otěže moci", je jednak sám nesvobodný, jednak se podílí na generování nesvobody). Proč Vám to píšu? Protože paní Šichtařová, protože žije a vychovává své děti, aniž by brala peníze státu (z daní), aniž by jejím zaměstnáním bylo budovat a udržovat moc nad druhými, je jistě v oboru "svoboda" valentnějším diskutérem či přispěvatelem, než všichni politici a také než většina těch voličů, kteří ve strachu, že se o sebe v životě bez pomoci státu nebudou mít dobře, odevzdávají svou moc (a tedy peníze) a svobodu právě politikům úředníkům, policistům a jiným. Tedy i než VY.

M. Valenta 16.1.2017 12:05

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Já nic nedefinuji, jenom konstatuji fakt,že značná část národa sedá na lep Zemanovi a ruské propagandě( v historii nic nového). A ten úřad, se nejmenuje úřad pravdy. Je to jen zoufalá reakce na šíření bludů. Jestli správná si nejsem jistý. A že se nezajímáte co dělá náš prezident je škoda. Možná by jste to pak viděl z jiného úhlu. I ta cesta do pekel bývá často dlážděná i naivní představou o nezranitelnosti demokracie.

M. Pivoda 16.1.2017 11:48

Vznikl zbytečný článkek Šichtářové. O Úřadu se teprve uvidí.

Tato dáma ze sebe pohotově články na jakékoliv téma. Nezdá se mi, že by měla geniální schopnosti, které by ji k tomu opravňovaly. Podívejte se například, co psala Šichtářová 2.11. 2015 k problematice Dieselgate:

Závět článku: Kdyby zelených šílenců nebylo, zcela dominující většina spotřebitelů by s prominutím kašlala na to, jestli jsou emise jejich auta takové či makové; mnohem víc by je zajímala spotřeba a výše jejich pojistky. Kdyby zelených trotlů nebylo, nedostal by Mezinárodní panel pro čistou dopravu (ICCT) do ruky hůl, kterou mohl Volkswagen bíti. Ne, já se Volkswagenu nezastávám, podvádět se nemá a už naši předkové moudře říkávali, že „kdo lže, ten krade, do pekla se hrabe“. Tvrdím ale, že bez umanutých zelených naivků, kteří jezdí do práce na kole, ale osmkrát za měsíc létají na kongresy o globálním oteplování a emitují při tom víc emisí, než majitel dvoulitrového Volkswagen-Transportera za rok, by se svět celkem jistě oteploval taky, ale s našimi auty bychom si užili víc srandy. Bez zelených hlavinek bychom se v létě nedusili alergií na řepku olejnou, Volkswagen by neměl motiv a nepodváděl by s měřením emisí a nemuseli bychom se teď bát, co když hysterické prognózy o zpomalení německého i našeho hospodářského růstu nejsou hysterické, ale realistické.

ředitelka společnosti Next Finance, s.r.o.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekologie-dieselgate-1-0rb-/p_ekonomika.aspx?c=A151101_161248_p_ekonomika_wag

K. Frauknecht 16.1.2017 11:47

Re: To jsou všechno jenom kecy

:-)))

M. Prokop 16.1.2017 11:35

Re: Vznikl zbytečný úřad!

Bureš má vždy dotaci. Co je pravda, to ani neví.

J. Bureš 16.1.2017 11:32

Re: Paní Šichtařová nepochopila,

Vaše definice pojmu "značná část národa" je pro mě úsměvná. Na ostatní jste nereagoval, takže nevím, jak jste přišel na to, že "přibližně ta část národa, která se dodnes domnívá, že máme dobrého prezidenta" je zblblá díky dezinformacím nebo je a byla by zblblá i bez dezinformací. Vy však na základě vašeho dojmu (i když se to tím "ale" snažíte omlouvat) víceméně schvalujete tu odpornost, jakou je onen úřad pravdy. Budiž. A k tomu Zemanovi a Haló Novinám. Pane Valento, Zeman nemá mé sympatie a Haló Noviny neznám, vím jen, že je to komunistický plátek, jehož obsah mě nezajímá. Pokud jim Zeman napsal nějakou zdravici, nesouhlasím s tím, je to zcela mimo mé politické názory (bohužel komunisté však zůstali součástí naší demokracie). Ale demokracii a svobodu slova vnímám jako tento citát "„ Nesouhlasím s tím co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat". Protože opak, byť dobře myšlený je cestou do pekel. Další citát totiž zní "Cesta do pekel bývá často dlážděná dobrými úmysly".

M. Pivoda 16.1.2017 11:30

Pane Han: vy zde nepolemizujete, vy mi zadáváte úkoly!

Snažíte se mne zde vtlačit do role, o kterou nemám zájem.

Napsal jste výše: "Zkuste prosím definovat hybridní hrozby. Jak je budete vyhodnocovat? Nebudete potřebovat nějaké Jedině Správné Pravdy?" --- Definice, ke které jste mne výše v diskuszi tlačil, by (v roce 2016) již měla být ve Wikipedii.

Já ten nový Úřad neadoruji, protože dosud sám nevím, co bude prakticky dělat (to ví pouze čeští ekonomové Šichtářová a spol.!).

Já to dosud nevím, podobně jako lidé dnes dosud neví, jak si vlastně bude prakticky počínat Donald Trump (navzdory jeho předchozí rétorice).

M. Hoblík 16.1.2017 11:26

Vznikl zbytečný úřad!

Babiš má vždycky pravdu, tak co je tu k řešení?