24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novak 12.5.2011 17:41

Re: Korupce

Mám-li hospodařit s přebytkem, musím být v první řadě vlastníkem výrobních prostředků, zdrojů surovin, výrobních prostor a nehospodařit v nájmu, Jestliže tohle všechno rozprodám, tak hospodařit s přebytkem nikdy nebudu. Stát, kterému nepatří už téměř nic, s přebytkem hospodařit nikdy nebude. A ti, co jsou za to odpovědní, se na nás smějí vesele ze Strakovky, z Hradu, z Dubaje, Menorky apod.

P. Novotný 12.5.2011 15:41

Re: ideální příležitost pro veverky

No je to nová banda vzájemně se pořádně neznaj a tak se sem tam nějaká šibalka najde naštěstí se třech šibalek zbavily a tý Babákovský se snad taky zbavěj, abych měl aspoň trochu naději, že v tomhle temným lese je aspoň nějaká dobrá banda najde, když už tady máme 20 let čím dál horší modrý straky a jedovatý růže.

B. Rybák 12.5.2011 12:48

Re: Korupce

Pokud není zpráva o nějaké korupci vylhaná, pak je výsledkem korumpování policie (masmédii), nebo účelově vybraná jako "kouřová clona" nějakých darebáků. Korupce je nezbytným projevem hospodářské moci státu (institucí), tedy situace, ve které někdo rozhoduje jak naložit z cizími penězi ve prospěch někoho jiného (dotací, subvencí,paternalismu ...). Populistickým aktivizmem s ní proto nic nesvedeme. Omezme jí její prostor a zabývejme se konečně důležitými věcmi (např. důvěryhodností "našich" médií, chováním cizích bank, montoven, řetězců, potřebnými reformami a obranou své suverenity).

B. Rybák 12.5.2011 12:27

Re: ideální příležitost pro veverky

Veverky mají problém i s tím, aby si vyčistily vlastní kožíšky (potřebovaly by je pěkně vyprášit).

V. Kain 12.5.2011 12:02

Korupce

Je to jenom taková hra na slepou bábu.Žádná korupce se tady potírat nebude.Oni by totiž chlapci museli šáhnou dost hluboko do vlastních řad.Těch naprosto jasných korupčních afér je více než dost a zatím se žádný velkozloděj do tepláků nedostal a nedostane,natož aby někomu z nich byl zkonfiskován majetek.Tento stát není schopen ani umořovat svůj prožraný dluh natož aby hospodařil s přebytkem.

P. Novotný 12.5.2011 7:49

ideální příležitost pro veverky

Třeba Nečas ve jménu zachování koalice svolí k obměně a ministerstvu spravedlnosti přenechá veverkám, které to tam pročistí a pak se začnou dít věci.

Jo to je ale pěkná fikce.