4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zvědavec 1.4.2006 23:52

Re: Re: Bytloukání klínu klínem,

my si tykáme ?
Novák Jiří 1.4.2006 20:21

Proč ne v Modré šanci

Pokud je tento návrh míněn vážně, proč nebyl zapracován do Modré šance.
jízlivec 1.4.2006 19:53

myšleno vážně nehledě na datum

Všichni politici nám slibují boj proti byrokracii nebo alespoň odbourávání byrokracie...
Chyba!!! Nesouhlasím!!! Protestuji!!! Tento stát netrpí nadbytkem byrokracie, ale naprostým chyběním funkční, schopné a účinné státní byrokracie.  Netřeba tudíž proti ní bojovat, naopak je třeba ji zavést!!! Nikdy tu nebyla a my ji potřebujeme!!!
Cesilko 1.4.2006 18:51

Mam sice velke pokuseni

sepsatt o tom celou dluhou epickou basen, ale musim do prace.
Nekdo ten narodni duchod zachranovat musi, tk hezkej vikend, hosi a diftky! v DOMO Cesku,
a vice pice Republice!!!!
tankista-srandista 2.4.2006 22:37

Re: Mam sice velke pokuseni

"...a vice pice Republice!!!!" Vzhledem k absenci diakritiky - má, či nemá tam být háček nad "c"?
Cesilko 1.4.2006 18:46

Mysim konstatovat,

..ze na pana, ktery n otazku kdy budou mit i Cesi v zahrnici ROVNY narok
na respktovani rodneho ceskeho statniho obcanstvi odpovedel,
ze "si nikdy, protoze ""emighranti se k sobe NAVZAJEM chovaji NESTOUDNE..."...
tedy na utora takovehoto vyroku je tento! clanecek pokrok, opravdu! :-)
 Jinak:
Ej, keby ja volit mohol,
treba nohama, ja bych volil Topolnka!
chlapca s gulama!
František I. 1.4.2006 17:41

Pokud se to povede

Pokud se vá to, pane Topolánku, povede, budu měsíc co měsíc dojíždět ke Strakovce a klást na schody tohoto institutu květinku. (Ještě mám z jedné akce IBM cca 50 modrých růžiček a jsem ochoten jich opatřit ještě více.) Bohužel však jsem v tomto ohledu skeptický. Podle tuším Murpyho pravidel, až vyházíte všechny socany a komouše (pokud), dosadíte svoje lidi, ti zase svoje, aparát běží dál a úředničci musí vykázat činnost. Jak jinak, než novými zákony a předpisy. Nicméně současní sockomunističtí zmetci, byť jsou všehoschopní,obdobné aktivity určitě schopní nejsou. Už jenom za podobné myšlenky si zasluhujete určitou podporu. Horší než dnes to snad nebude a za pokus to stojí.
Kantor 1.4.2006 17:58

Re: Pokud se to povede

Jo jo, vyházet je všechny sockomouše, a do jednoho!No pane Františku, vy to nám socanům tak ulehčujete.
František I. 1.4.2006 18:11

Re: Re: Pokud se to povede

A ulehčil bych ještě více. Bohužel nejsem úřednický tip. A z úřadu by mne jistě vyhodili i odesáci. Proto si, bohužel myslím, že i za modrých ptáčků mnoho sockomunistických zrůdiček v úřadech zůstane. Jenom budou kvokat modrou písničku.
challenger 1.4.2006 20:03

Re: Re: Re: Pokud se to povede

Úřednický "tip", to skutečně nejste. A nejste ani úřednický typ. Na úřednický post totiž musí mít člověk několik základních předpokladů - například umět pravidla českého pravopisu...
Ladislav N. 1.4.2006 20:47

Re: Re: Re: Re: Pokud se to povede

Je mi milejší překlep či drobná pravopisná chyba, než bláboly idiota, který se pravopis sice naučil, ale logické myšlení mu chybí....
JiriF 1.4.2006 22:38

Re: Re: Re: Re: Pokud se to povede

Při Vaší kvalifikaci nepochybuji, že jste zaslechl alespoň něco o dyslexii. Jste si jist, že se nejedná o tento případ ?
Kantor 1.4.2006 17:25

Ano, pro pravičáka je nepřítelem

vždycky státní úředník.Ovšem když se tento pravičák dostane k vládnutí, tak po provedeném zeštíhlení a deetatizaci vyhraje zase levičák, který vládne mnohem delší dobu.Zajímavé kyvadélko.
mak 1.4.2006 15:20

koukam, ze po volbach tu bude hodne infarktu az vyhraje ODS

alespon tu pak nebudou takovyhle vysoce ynteligentni komentatori.
challenger 1.4.2006 14:37

Kapr si svůj rybník nevypustí

A kromě toho - kde berete, pane Topolánku, tu drzost brát si do svých úst byrokratickou zátěž u lékařů. Byla to především ODS, která prosadila všechny ty diletantské právní normy, podle kterých dnes zdravotnictví i jeho byrokracie funguje. A navíc - podle Vás a Vašich soudruhů Bendla a Julínka jsou přece lékaři svými nehoráznými požadavky na odměny přece vinni současnou ekonomickou nestabilitou ve zdravotnictví. Tak až zas budete psát nějaké ty politické cancy, lékaře z toho vynechte. Všichni vědí, že je chcete jen okrást - tedy aspoň podstatnou část z nich.
Ladislav N. 1.4.2006 16:35

Re: Kapr si svůj rybník nevypustí

Žvaníte blbosti. Vývoj posledních osmi let dokazuje, že lžete. Zvýšení mezd bez zajištění dodatečných finančních prostředků nařídil kdo? No? Zkuste nám to tady napsat! ;-)
František I. 1.4.2006 17:28

Re: Re: Kapr si svůj rybník nevypustí

Tento sockomunistický demagog blbně furth. Toho berte jako počasí. Problém je, že když se takovým tvorům zadaří, jsou z toho povodně. Skutečné i legislativní.
JiriF 1.4.2006 18:02

Re: Kapr si svůj rybník nevypustí

Svatá pravda, do kamene tesat !
Kapři si rybník opravdu nevypustí, proto je potřeba rybníček alespoň jednou za čtyři roky vypustit a vyčistit. V roce 2002 jsme to prošvihli, tak snad letos...
Je ovšem nanejvýš zajímavé, že Vámi zmiňovaní lékaři, které chce ODS okrást, pocházejí především z nemocnic a jsou tedy zaměstnanci. Je pochopitelné, že si byrokracie užijí řádově méně, než ti lékaři, kteří se o sebe starají sami. Chápu, že jako kolovrátek pějete písničku rodné strany, ale není Vám přitom trapně ?
Mimochodem, nespletl jste si Bendla a Julínka s Drátem ? Ten se přeci vyjádřil ve smyslu, že samostaní lékaři mají nahrabáno, a tím pádem jsou příčinou propadů ve financování zdravotnictví ?
janoryna 1.4.2006 12:36

za byrokracii si můžeme sami.

kdykoliv někdo po někom něco chce, první odpavěď je: kde to máš napsáno. to je dpřirozný důsledek toho, že co není zakázáno, to je dovoleno. a co je zakázáno, musí být v nějakém předpisu. tak musela být nová vyhláška, která zakazuje mobilování za jízdy ):-). bude asi muset být přijata vyhláška a možná i zákon, o omezení pohybu a pobytu prostitutek, bezdomovců na nádraží atd. každý nový předpis je nový úředník. a vzhledem k tomu,  že co není zakázáno, to je dovoleno nezabání růstu byrokracieani nový zákon. naopak, kvůli němu bude zřízen nový úřad atd.
Ladislav N. 1.4.2006 16:32

Re: za byrokracii si můžeme sami.

Nepopletl jste to trochu? Sám si odporujete svými vlastními "argumenty"... :-D
bara 1.4.2006 12:12

... nikoliv zakázat "nadměrnou zátěž občanů"

ale uzákonit, ža veškerý čas strávený vyřizováním byrokratických požadavků musí být občanovi UHRAZEN ve výši platu toho, kdo tento požadavek vznesl.  To by možná fungovalo. 
Ladislav N. 1.4.2006 16:39

Re: ... nikoliv zakázat "nadměrnou zátěž občanů"

Jednodušeji: "Stát je povinen občanům a firmám kompenzovat výdaje, které svými nařízeními u nich vyvolá..." :)
Vilém 1.4.2006 17:04

Opravdu geniální

A z jakých prostředků by se tento váš návrh hradil, vy inteligente s ochannou známkou? Zkuste se deset minut zamyslet, jestli víte, než sem vyblijete nějakou další zplodinu. ;-))).
JiriF 1.4.2006 18:11

Re: Opravdu geniální

Co třeba formou daňových odpočtů ?
Pokud jste zaměstnanec, pak na zbytečnou byrokracii doplácí Váš zaměstnavatel, a potažmo i Vy, protože se zvýšenými náklady se mu snižuje manévrovací prostor v mzdové oblasti.
Pokud jste OSVČ, pak náklady na zbytečnou byrokracii platíte formou ztráty vlastního času, který jste mohl věnovat něčemu, co Vás baví. A čas, jak známo, je komodita, kterou nelze nahradit.
Pokud jste ovšem součástí byrokracie, pak je pro Vás zvyšování byrokratické zátěže prospěšné.
Vilém 1.4.2006 18:27

Had žeroucí si ocas

až do úplného zmizení. Kdyby se každý náklad měl kompenzovat odpočtem, zjevně by nebylo možné nic vybrat. Kdyby měla firma obdržet náhradu, zjevně by se muselo všechno vrátit. Skutečně bych řekl, že tady někdo nechápe, jaké absurdity navrhuje, počínaje Topolem a konče ovšem různými verzemi Ladislava N. A je to způsobeno celkově pomateným založením pohledu na věci veřejné, kde stát je jakýsi nepřítel. Pohled žitý a intuitivně normální mezi organizovaným zločinem, a zřejmě i mezi politiky ODS, kteří se za záhadných důvodů ucházejí o jeho řízení.
Ladislav N. 1.4.2006 20:37

Re: Had žeroucí si ocas

Ladislav N. 1.4.2006 20:45

Re: Kdyby se každý náklad měl kompenzovat odpočtem, zjevně by nebylo možné nic vybrat.

A v tom je princip nesmyslnosti počínání špatného státu. Kdyby socialisté a komunisté měli zaplatit ze státního rozpočtu každou pitomost, kterou vymyslí a prosadí do zákonů a podzákonných předpisů, nebyl by jejich vládní dluh za 8 let čtyřnásobně vysoký, ale ještě mnohem vyšší. Po čase by nejspíš zbankrotovali. Stát ovládaný komunisty a socialisty JE NEPŘÍTELEM aktivity všech lidí bez rozdílu přesvědčení a partaje. OMEZUJE NESMYSLNĚ JEJICH SVOBODU a brání jim uplatnit se v oblasti, o kterou mají zájem. Komunisté jako "Vilém" patří do 50. let minulého století. Čím víc se budou roztahovat dnes, tím větší napáchají škody. OBČANÉ, BRAŇTE SE!
Vilém 1.4.2006 21:19

NEZTRÁCEJTE NERVY

Mluvíte o svobodě, ale když se setkáte s odlišným názorem, ječíte jako bába z uličního výboru KSČ při pohledu na americkou vlajku. Co se vám přihodí, když potkáte argument, radši ani nebudu popisovat ;-)). Vaše tvrzení jsou nepodložená a absurdní, kdyby stát nesměl nic vybírat, tak by neexistoval, i kdyby měl být jakýkoli, a nemyslete si, že by vedlo ke svobodě. Na prvním rohu by vás odrovnali vyznavači vašich "myšlenek", bez pistole byste nemohl z domu.
Ladislav N. 2.4.2006 2:03

Re: kdyby stát nesměl nic vybírat, tak by neexistoval, i kdyby měl být jakýkoli...

Milej zlatej Viléme, já nepsal nic o tom, že stát nesmí nic vybírat. Naopak jsem psal o tom, že stát by měl uhradit nezbytné náklady, které občanům a firmám vyvolává nesmyslnými nařízeními vlády a zákony. Nadměrné a zbytečné mezování svobody občanů ad absurdum je vlastní především socialistům a komunistům, jak se ostatně máme možnost každodenně přesvědčovat v praxi. Kdyby státní úředníci a poslanci vládnoucí partaje byli postaveni tváří v tvář NÁKLADŮM, které jejich výmysly vyvolají a museli část z nich uhradit z vlastních peněz, možná by pak byli v prosazování hloupostí a nesmyslů (omezování svobody občanů) zdrženlivější... A vy byste možná přišel o dobrý flek někde na ouřadě. Vaše soudružka "eva.hadova" nejspíš taky. ;-)
Vilém 2.4.2006 3:02

Co jste napsal?

"Stát je povinen občanům a firmám kompenzovat výdaje, které svými nařízeními u nich vyvolá." Čili jste nic neříkal o zbytečných nařízeních, mluvil jste o všech. Státní regulace je v obecné rovině nezbytná, protože omezování svobody a poškozování občanů není specialitou státu. Jistěže některým "takyobčanům" se může zdát, že když něco musí, je to šikanování, ale přeci stát nebude nečinně přihlížet, jak např. tržně klamou spotřebitele, ždímají zaměstnace, nerespektují smlouvy. Chování některých firem a jejich doslova uhozené způsoby jsou hlavním důvodem, proč je regulace nutná. Ono je těžké chovat se normálně, když nemáte nad sebou komunistický bič a žádné vnitřní zábrany jste si nevytvořil, že ano? A vaše neustálé primitivní (a úplně scestné, živím se překlady) kádrování prozrazuje, že jste ani nedozrál pro svobodnou debatu, jenom pro hospodské žvanění a přízemní nadávání oponentům, v tom tedy vynikáte.