5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec ministra

Dva dny po nečekané a třeskuté novince, jakou bylo ve středu odvolání ministra spravedlnosti, je dost těžké napsat něco, co už nenapsali jiní – a v tomto případě skoro nemožné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 3.7.2012 16:59

Vážená paní P. Šustrová

Když už pokud vím, tak zatím docela výjimečně nevíte co k danému tématu napsat, tak k němu nic nepište. Tohle je přece pod Vaši úroveň. Věštění není Váš obor.

M. Prokop 2.7.2012 16:04

" je dost těžké napsat něco, co už nenapsali jiní "

Pak je ovšem lepší nepsat nic, než psát 3,14čoviny.

J. Kombercová 2.7.2012 18:55

Re: " je dost těžké napsat něco, co už nenapsali jiní "

Pravda. Proč se tedy toho nedržíme, včetně vás,.co myslíte.

J. Mrázek 2.7.2012 14:08

Rath se má nejlíp,je v chládku,ostatní se pečou...

Takto půvabně to je (a mnohem víc, stojí to za přečtení!!) napsáno na    macekvbotach.cz.

J. Urban 2.7.2012 11:41

Toho "navždy" se nebojím, ale i dočasnost u nás trvá

přes 20 let. Ale - článek 23 Listiny základních práv a svobod říká: Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

V. Váňa 2.7.2012 9:15

A co když

vůbec nejde o Bradáčovou?

Třeba je to jen vnitrostranický boj o vedení ODS. Třeba měl Jurečko - eé Pospíšil - pocit, že teď už mu nikdo nic nemůže, a Nečas mu předvedl, že může.

A že by nezávislost justice na mnoho let dopředu stála a padala s Bradáčovou? To mi fakt připadá jako názor velmi naivní.

(Paní Šustrová promine - jí osobně si velice vážím. Polemizuji pouze s jejím názorem.)

V. Venc 2.7.2012 13:51

Re: A co když

Souhlas! Ale i pí. Šustrová žije ve "svém" světě.

D. Šimáček 2.7.2012 8:31

no píše se to těžko

jedinou nadějí jsou komouši.... nebo svobodní či jiná strana která je korupcí zatím nedotčená a bude mít dost sil.... takže ač volím svobodné, v tomhle věřím spíš v ty komouše.

R. Langer 2.7.2012 12:14

Re: no píše se to těžko

Komouši jsou nedotčení korupcí? :-D

A. Richter 2.7.2012 6:37

No vidím

že se k Jiřímu Pospíšilovi nevyjádřil už jenom Pepek Vyskoč, blahé paměti.

.... *8-O

P.S.: Když se ti to nelíbí, nečti to!

Ale jak mám zjistit, co zase Petruška vyplodila?

V. Běhal 2.7.2012 6:22

Veřejné mínění

Veřejné mínění vytváří sdělovací media, to byste paní Šustrová už měla vědět.. Ta okamžitě se postila do pana Nečase a svého oblíbence hájila všemi prostředky.. Člověk, kterého media, tato "říše zla", adorují je mi vždy podezřelý. Nežijeme v právním státě, státní zástupci beztresně porušují zákony a pan Pospíšil proti tomu nic nedělal, naopak tyto státní zástupce chránil.

P. Lenc 2.7.2012 8:15

Re: Veřejné mínění

Naprosto přesné,media vytváří veřejné mínění doslova skandálním způsobem.Poslední úlet je Kalousek a jeho "vyhrožování" policistovi.Po dvoudením humbuku je ticho po pěšině, ale hozená špína už zůstane.To, že Kalousek opravdu neměl volat si myslím také, tady ale jde o něco jiného.O naprostou beztrestnost novinářů,proti jejich špíně se sice můžete soudně bránit,ovšem za nějaký rok co soud trvá o váš případně vyhraný případ ani pes neštěkne.

P. Schuster 2.7.2012 10:14

Re: Veřejné mínění

Naprostý souhlas. A moje částečná jmenovkyně k tomu obrazu honě přispívá svým jednostranným názorem. Vysvětlení premiéra je pro logicky smýšlející lidi naprosto dostačující. Po cca 6-ti letech vedení rezortu mohl ministr udělat systémové opatření.

Jedná se například o všeobecnou pracovní povinnost vězňů. Tyto zákony má do vězeňského režimu zavést novela zákona o výkonu trestu. Jde o součást celého balíku legislativních změn, které hodlá ministerstvo spravedlnosti teprve představit a jež se dotknou i zákona o výkonu vazby nebo trestního řádu. Tento zákon, jehož aplikací by se ušetřily miliardy korun,již měla připravený ministryně Kolářová v roce 2009. Není to příliš pozdě paní Šusterová?