4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec éry Klause Josefa I.

V prosinci 2011, nad rakví Václava Havla, dovedl Václav Klaus přednést řeč, jaká se očekává od státníka. Ač se mnozí obávali toho, co pronese, dokázal se tehdy nad letité politické i osobní nepřátelství k Václavu Havlovi povznést.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Slavík 7.3.2013 20:06

Proč tak chmurně pane Mlejnku?

Myslím, že na Vaše kritické výtky vůči zneuznanému euro- a eko-disidentovi lze pohlížet i pozitivně:

1. Nechal se za rozdělení Československa odměnit řádem bílého dvojkříže. 2. Nevyhlásil válku Kosovu ani falešnému zbytku EU. 3. Nenechal střílet do občanské společnosti. 4. Nešikanoval ani lidi z okolí V. Havla na hřbitově. 5. Během Chilského propiskového zázraku dokázal zviditelnit ruku trhu. 6. Ač mohl, neosvobodil svou amnestií vrahy. 7. Vytvořením teorie Přirozené irelevantní devastace podřízl výnosnou větev pod všemi zelenými magory. 8. S pomocí zelených baronů z ČEZ jasně ukázal na nesmyslnost OZE a na nutnost dostavby JETLEMu II, která pomůže nastartovat naši (a bohdá i ruskou) bratrsko-kmotrovskou ekonomiku i nětvork. 9. Nespojil se s Al-Kájdou. 10. Vynalezl pragmatickou oposmluvní dělbu koryt. 11. Můžeme se těšit na další vědecké objevy, zejména z myšlenkového tanku "Klimatologismus a Svobodná tržní dějinotvorba" Hanspaulské Sorbonny. 12. Snažil se ze všech sil, abychom už konečně pochopili, že ústava je děravá jak cedník a že i prezident je jenom omezený státní úředník se zaměřením na cestování, ziskové sociální sítě a propagandu.

13. Odkázal nám přehršli veselých kolektivních her, k jejichž provozování stačí jen dostatek prosté tržní lži a závisti. Jednou ze základních je stále populární "Zloděj křičí chyťte zloděje".

J. Václavíková 7.3.2013 20:11

Re: Proč tak chmurně pane Mlejnku?

Tento praktický pozitivismus už nic nepřekoná :-)))))))

B. Rybák 8.3.2013 12:36

Re: Proč tak chmurně pane Mlejnku?

Zloději křičí "chyťte zloděje", "vlastizrádci křičí chyťte velezrádce" což jak známo V. Klaus na rozdíl od svých nepřátel nikdy nedělal. Starobylá moudrost praví, že podle ovoce a ne tedy podle žvanění je posuzován "strom" (porovnejte nás s ostatními částmi RVHP). A také že, falešní proroci jsou ti, jejichž proroctví se neplní což se bez výjimky stalo u všech předpovědí jeho "zelených", klimaalarmistických a EU-optimistických protivníků. Jeho analýzy vývoj reality potvrzuje. To by mohlo i velkého hlupáka přimět k zamyšlení a k pozitivnímu pohledu na V.K.

J. Václavíková 8.3.2013 12:58

Re: Proč tak chmurně pane Mlejnku?

Tak se zkuste zamyslet, jestli to není na Vás zu moc, a ušetřte nás svých dalších chaotických výplodů.

B. Rybák 7.3.2013 19:02

Mlejnek si odemlel svoje, karavana pojede dál

Z charakteristického citátu, ""vše dobré a špatné" prožívá opravdu spíše s nějakým bratrstvem kolem Miroslava Šloufa.."(prý V. Klaus!!!), to vypadá, že se mu to v hlavě trošku pomotalo. Buďme k němu ale milosrdní, oni to placení "Klausobijci" mají opravdu těžké. Plivání do tak velké výšky končí na jejich hlavách.

Za podrobnější rozbor tato imitace analýzy opravdu nestojí.

J. Vlk 7.3.2013 12:33

"Otec národa" :-)

Klause, jako každého člověka hodnotí jedině výsledky jeho práce. A ty jsou u Klause, jako hlavy státu neodiskutovatelné. Velice a velice, opravdu velice stručně :

stát poloviční než před jeho nástupem, majetek státu téměř nulový, dluh  1-2 bilony.

P. Novák 7.3.2013 2:57

Výborný článek

Velmi podobně vidím pana Klause i já. Jen bych mu moc nezazlíval vztah k oteplování a k Evropě. Postupně se zdá, že má v mnohém pravdu.

S. Vaněček Šauerová 6.3.2013 18:30

Takže "prase", "styďte se", "namleto v hlavě", "idiot", "tendenční a hloupé", "Němci to dobře platí" ... :-)) ...

A to ještě nepřišli vlajkaři z D.O.S.T.u ... :-)

Pane doktore, řekla bych, že jste dopadl ještě docela dobře, mohlo to být horší ! :-)

J. Václavíková 6.3.2013 19:27

Re: Takže "prase", "styďte se", "namleto v hlavě", "idiot", "tendenční a hloupé", "Němci to dobře platí" ... :-)) ...

Kopou jako v posledním tažení!

S. Vaněček Šauerová 6.3.2013 20:16

Ano. Jako by jim šlo o život. :-)

Pořád, po celá léta od převratu, žasnu nad tou spoustou lidí, která přistupuje k politikům a politice vůbec s emocemi, ať už jakýmikoliv. Copak lze mít politika RÁD ? Anebo ho NENÁVIDĚT ? To jen zas ukazuje na nepochopení a taky na nesvobodu v nás. Až začneme nahlížet na politiky jako na naše zaměstnance a přestaneme poslouchat, co nám říkají a o to víc budeme hledět na to, co dělají, teprve pak se můžeme pohnout dopředu. Do té doby ne.

Jak vidím z reakcí, ještě dlouho se nám ale nic takového přihodit nemůže, je to s námi stále stejné. Jako malé děti ... :-)

Zdravím Vás, paní Jano.

J. Václavíková 7.3.2013 11:14

Re: Ano. Jako by jim šlo o život. :-)

Já Vás také zdravím, zřejmě jste zase ,,za vodou"?

B. Rybák 7.3.2013 19:12

Re: Ano. Jako by jim šlo o život. :-)

Souhlasím s Vámi. Přinejmenším ta dlouhodobá zuřivá kampaň proti Klausovi korunovaná "obžalobou z velezrady!!!" překonala svou uslintanou nenávistí naprosto všechno!!! Od této chvíle bude nenávist cloumat celou společností, protože nenávist plodí zase jenom nenávist.

J. Václavíková 6.3.2013 17:08

Přesné!

,,Deset let na Hradě mělo na jeho intelektuální výkonnost i politický cit devastující účinky. Uzavřel se zkrátka ve věži ze slonoviny. Kam emigruje teď?"

Každý jeho výrok je obzvlášť v poslední době přímo tragikomický. Tento způsob odcházení zdá se poněkud nešťastným.

V. Košacký 6.3.2013 17:32

Re: Přesné!

Leč zcela mimo,  Mlejnek namlel velice přesně jednostranně a předpojatě, ale to nositelé IQ pod 80 nemohou pochopit.

J. Václavíková 6.3.2013 17:52

Re: Přesné!

Nositelé IQ pod 80 se tu už dostatečně vyjádřili. Člověk je musí brát s rezervou, poslední Klausovy mohykány, melou už z posledního. Za pár dní už po něm pes neštěkne.

B. Rybák 7.3.2013 19:15

Re: Přesné!

To by byla dobrá zpráva. Opravdu s tím trapným štěkáním skončíte?

P. Vaníček 6.3.2013 14:57

Pepíku Mlejnku,

namlel a semlel jste toho dost a dost.A máte v hlavě též pořádně namleto.Stálé vynášení jeho svatosti Havla a zákaz jakékoli jeho kritiky je kontraproduktivní stejně jako vynášení Kadla před 2.kolem prezidentské volby.Včera tomu dal korunu soudruh Mathé na ČT24. Havel jako první se spřáhnul s komunisty a bránil lustračnímu zákonu. Ale to přece lidi Vašeho typu musí vědět jak to bylo doopravdy.

J. Václavíková 6.3.2013 19:29

Re: Pepíku Mlejnku,

Vy taky pěkně melete! A podělte se s námi o tom, jak Havel bránil lustračnímu zákonu :-)))

P. Cevok 6.3.2013 13:16

metr

Cituji:"Avšak šlo spíše o nostalgii starého pána, nikoliv o nějaký hlouběji promyšlený politický postoj. Na Hradě se obklopil hloučkem nejvěrnějších nohsledů, jeho egoismus a přesvědčení o vlastní neomylnosti ho samy připravily o potřebnou zpětnou vazbu."

Neměl jste na mysli bývalého presidenta Havla?

Jinak by bylo vhodné neoslovovat ty kteří si Hájkovu knihu přečetli "nesoudnými", jen z důvodu jiného náhledu.Není to jen o Antikristu. Pokud bych měřil stejným metrem Váš článek musel bych Vás označit za............

M. Sedláček 6.3.2013 14:05

Re: metr

idiota

B. Rybák 7.3.2013 19:59

Re: metr

Ano. Pohled pana Hájka je pohledem věřícího člověka na současné dějiny. Je to tedy pohled v zemi do nedávna většinově křesťanské přinejmenším stejně legitimní jako pohled z hlediska módní víry ateistické, nemluvě o výkladech např. z hlediska mimozemských civilizací (víry v létající talíře), z hlediska výkladů astrologických.. a už vůbec nemluvě o legitimitě pohledu nyní vznikajícího státního nenávistného náboženství "zeleného".

Kniha přináší nezávisle na tom křesťanském nátěru mnoho originálních myšlenek a bystrých postřehů např. o mediokracii. A o tom V. Klaus mluvil.

R. Hroza 6.3.2013 10:32

i ty můj synu?

"Deset let na Hradě mělo na jeho intelektuální výkonnost i politický cit devastující účinky".

Na vás taky, pane Mlejnek.

K. Pavlas 6.3.2013 10:09

Kdyby hloupost nadnášela

lítáte tu jako holubička. Kdopak to jen řekl?

P. Krasny 6.3.2013 12:07

Re: Kdyby hloupost nadnášela

Lidova slovesnost, ale zaznelo to v nemocnici na okraji mesta.

K. Frauknecht 6.3.2013 10:05

Mńo, vydržel jsem do půlky

dlouhý, tendenční, hloupě se opakující

P. Moravčík 6.3.2013 9:45

Príliš jednostranné, pán Mlejnek!

Váš článok sa venuje len domnelým, či skutočným pochybeniam alebo činom Václava Klausa. Je jednostranný, démonizujúci a hrubo zavádzajúci. Chyby Klaus má, o tom nepochybujem, a niektoré naozaj značné. Keby ich nemal, bol by už dnes považovaný aj vonku za štátnika, takto ostáva len schopným politikom. Trochu Vás asi dopálim, ale rozhovory o ukončení existencie spoločného štátu s Mečiarom mi pripomenuli (v malom) konflikt Kennedyho s Chruščovom v 1962. Ako JFK bravčovej hlave, tak ani Klaus neustúpil Mečiarovmu vydieraniu a donútil ho k rozhodnému, aj keď vtedy trochu riskantnému kroku. Keby nič iné, tak len za tento čin si Klaus zaslúži úctu. Jeho pozitívnych krokov vo vzťahu k Českej republike je však oveľa viac a možno rovnako zásadných, aj keď voči EÚ nie vždy realizovateľných. Je smutné, že Klausove klady vidím aj ja, Slovák, ale Vám robí taký problém tento fakt akceptovať

F. Vejr 6.3.2013 9:38

Preference měl prezident Václav Klaus po celý čas

Pan V. Klaus díky tomu, že musel udělat hodně velkých a nepopulárních věcí, si zachoval po celou dobu v úřadě prezidenta dvoutřetinovou oblíbenost a pohyboval se v čele této topky. Ten konec si yvchutnali jeho nepřátelé. Zajímavé je, že nejdříve byla abolice i amnestie lidmi přijata a po mediokracii pánů mlejnků a spol. se z toho stal trhák. Počkejme si na výrok třetí komory, věřím ale, že tu rudou cestovku v Brněpěkně  vyškolí. Já bych ji ale zrušil úplně, neb cestovek máme dost a státní dluh roste a roste.

P. Lenc 6.3.2013 9:30

Mladý pane Mlejnku,

nechci být špatným prorokem, ale nejen vy se budete divit, jak je tato "politická mrtvola" velice živá.Což vám, levičákům,dá aspoň práci vymýšlet  nové "velezrady".I když takovým právnickým hvězdám, jako je Antl a spol to zas takovou práci nedá.

P. Vass 6.3.2013 8:22

Úvaha...

Třeba si tu jednou přečteme článek, ve kterém se někdo bude zabývat posedlostí pana Mlejnka Václavem Klausem. Vlastně, asi ne. Koho by to zajímalo, co si kdysi pan Mlejnek sepisoval?

J. Vacek 6.3.2013 7:30

Mlejnek s hlavním proudem...

Mlejnku, jsi prase....