28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec éry Klause Josefa I.

V prosinci 2011, nad rakví Václava Havla, dovedl Václav Klaus přednést řeč, jaká se očekává od státníka. Ač se mnozí obávali toho, co pronese, dokázal se tehdy nad letité politické i osobní nepřátelství k Václavu Havlovi povznést.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vass 6.3.2013 8:19

Re: Pojmy a dojmy

Třeba by nebylo od věci si přečíst, co o tom oteplování V.K. skutečně řekl. Nepochybnil oteplování jako takové. pouze to, že je způsobeno člověkem a jeho činností. A že jej za to "experti", kteří vyrábějí hokejkové grafy, falšují data a jiná, nehodící se do koncepce pomíjejí, považují za exota? Jistě, je to daleko pohodlnější a efektivnější, než ten názor vyvrátit. Najde se dostatek těch, kteří to zesměšnění V.K. příjmou raději, než aby se staly taky terčem posměchu stáda.

J. Šimek 6.3.2013 8:17

Re: Pojmy a dojmy

Jak známo, OEZ se v ceně elektřiny podílí 10% procenty, takže 100% nárůst celkové ceny ovlivňují OEZ opravdu marginálně, ale klacek jste si vybral pěkně :o).

A hodně si vzpomínám na jeho prognézu při nástupu světové finanční a ekonomické krize, že je to jen taková chřipka, která po týdnu sama odezní a nemá cenu s tím bojovat.

Hlavně, že stydět se má někdo jiný.

M. Trhlík 6.3.2013 8:13

Re: Mlejnek s hlavním proudem...

Pane Vacku, to považujete za argument? Já si myslím, že člověk, který má jiný názor, by se tak oslovovat neměl.Ale to Vy asi spolu se stejně smýšlejícími lidmi neznáte.

P. Pavlovský 6.3.2013 7:40

Re: Pojmy a dojmy

Klaus jako prognostik - O. K., i když s tím oteplováním je vedle už zela prokazatelně, tam prý jej berou jen jako exota.

Ovšem v praktické politice: OPOSMLOUVA bylo dafrebáctví století, to vejde do učebnic podobně jako požár říšského sněmu!

J. Vacek 6.3.2013 7:30

Mlejnek s hlavním proudem...

Mlejnku, jsi prase....

J. Veselý 6.3.2013 7:13

No hlavně že už táhne....

Volil a pomohl zvolit Miloše , tak uvidíme co ten nám předvede. Jinak ten Kellner je samozřejmě zajímavý i to že většina jeho aktivit je v Rusku a naprosto bezproblémová.

M. Trhlík 6.3.2013 7:11

Re: Němci dobře platí.

Pane Mrázku, když tak velebíte Klause co nám po něm zůstane? 96% novin, které vlastní Němci, stejně tak jako drtivá většina toho ostatního, kde má rozhodující slovo cizí kapitál? A novináři jsou také občané této republiky.Ono to kopání do Klause je stejné,, jako Vy mluvíte o novinářské žumpě.Vše je svým způsobem tržní hospodářství, tolik prosazované právě Klausem.Jási myslím ,že do něj nikdo nekope, jinak byste si musel všimnout,jiných politiků, kteří jsou také nazýváni daleko hůře:Ozubená pleš, vepřová ovarová hlava a jinak.To je dobře?

M. Trhlík 6.3.2013 7:03

Re: Pojmy a dojmy

Pochopitelně pan Mlejnek, ne Vyhnalík.

J. Mrázek 6.3.2013 5:55

Němci dobře platí.

Nakonec- Klaus jim úspěšně deset let sabotuje čtvrtou říši, mezitím se to zkomplikovalo krachujícím eurem, do toho během těch deseti let krachuje polovina států Evropy....takže to kopání novinářské žumpy do Klause je poměrně logické. Ne nadarmo němci vlastní 96% českých (?) novin...

M. Trhlík 6.3.2013 3:46

Re: To je síla.

To stačí pane Richtere, že jste to připomenul Vy.Ostatní už zapoměli.

M. Trhlík 6.3.2013 3:45

Re: Pojmy a dojmy

Pane Vyhnalíku a co s tím Klaus udělal? Jeho úvahy jsou stejné jako dalších tisíců lidí, ale má to jednu vadu, nikdo to neakceptuje.Bohužel nejen v zahraničí, ale i doma. Tak nevím, proč se má pan Vyhnalík stydět, když Klaus se nestydí za amnestii,která byla plně v jeho pravomoci,ale byly zcela uvážená u tak moudrého muže?A kde má ty moudré ekonomy, které se chystal připravit, aby nahradili ty současné neumětely?

J. Vyhnalík 6.3.2013 1:57

Pojmy a dojmy

Co kdyby si autor dal tu práci a podíval se na ty prognóza Václava Klause a porovnal je se skutečností?

Když VK v době okolo milénia varoval před ekonomickými riziky eura a eurozóny byl eurohujery označován za euroskeptika, nebo dokonce o protievropského pomatence. Kdo mu dnes, kdy se jeho varování o nevyhnutelné dluhové krizi jihoevropských států ukázalo jako naprosto přesné, přizná kredit? Kdo mu přizná pravdu za varování před nekritickou podporou neefektivních zelených technologií, dnes, kdy je evropský energetický trh rozvrácen nadbytkem neregulovatelné elektřiny z drahých OZE a kdy platby za elektřinu stoupají ke dvojnásobku plateb z doby před 10 lety? Kdo uzná, že měl pravdu, když varoval před ekonomickými důsledky ideologicky podložených regulací, dnes, v době vleklé ekonomické krize, kdy se jeho varování vyplňují?

Pane Mlejnku, styďte se!

A. Richter 6.3.2013 0:21

To je síla.

Zapomněl jste uvést, že V.K. je odpovědný i za srpnové události 1968 (krupobití v Mníšku pod Brdy)!

.... *8-D