28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec éry Klause Josefa I.

V prosinci 2011, nad rakví Václava Havla, dovedl Václav Klaus přednést řeč, jaká se očekává od státníka. Ač se mnozí obávali toho, co pronese, dokázal se tehdy nad letité politické i osobní nepřátelství k Václavu Havlovi povznést.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 6.3.2013 14:14

Re: Pojmy a dojmy

No, vy jste normální lhář a tudíž pravděpodobně i na OZE zainteresovaný zloděj.

M. Sedláček 6.3.2013 14:12

Re: Pojmy a dojmy

Vy jste tak trochu jednodušší, že?

R. Langer 6.3.2013 14:11

Re: Pojmy a dojmy

Souvislost GO s ekonomikou vám ovšem jaksi unikla, co? No nic... :-P

R. Langer 6.3.2013 14:10

Re: Pojmy a dojmy

A co jste s tím udělal vy, pane Trhlíku? Kohopak jste volil? Ale stěžovat si budete na Klause, co? :-P

R. Langer 6.3.2013 14:08

Re: Mlejnek s hlavním proudem...

To co Mlejnek píše, není žádný názor. Ale to stejně nepochopíte.

M. Sedláček 6.3.2013 14:05

Re: metr

idiota

M. Trhlík 6.3.2013 13:45

Re: Pojmy a dojmy

Pane Vass, ale já bych dal rozhodně přednost tomu, aby Klaus pomáhal řešit naše ekonomické problémy, než diskutovat o globálním oteplování.Stejně tak se dalo napsat víc ekonomických studií,než zápisků z cest, či popisovat kařdý rok svého vládnutí.Jenže to bylo asi daleko obtížnější,proto se nedivte, že lidé nejsou ke konci jeho pezidentské kariéry s jeho vládnutím zrovna nadšení, zvláště, když  prosadil amnestii, na kterou má plné právo, ale měl k tomu přistupovat asi rozumněji. Ale zase je to jen jeho právo.

P. Cevok 6.3.2013 13:16

metr

Cituji:"Avšak šlo spíše o nostalgii starého pána, nikoliv o nějaký hlouběji promyšlený politický postoj. Na Hradě se obklopil hloučkem nejvěrnějších nohsledů, jeho egoismus a přesvědčení o vlastní neomylnosti ho samy připravily o potřebnou zpětnou vazbu."

Neměl jste na mysli bývalého presidenta Havla?

Jinak by bylo vhodné neoslovovat ty kteří si Hájkovu knihu přečetli "nesoudnými", jen z důvodu jiného náhledu.Není to jen o Antikristu. Pokud bych měřil stejným metrem Váš článek musel bych Vás označit za............

J. Šimek 6.3.2013 13:03

Re: Pojmy a dojmy

Aspoň, že Vám došlo, že na Vaše bláboly jsem nepřistoupil.

P. Vass 6.3.2013 12:20

Re: Pojmy a dojmy

Nj, nedošlo Vám nic...

P. Krasny 6.3.2013 12:07

Re: Kdyby hloupost nadnášela

Lidova slovesnost, ale zaznelo to v nemocnici na okraji mesta.

J. Šimek 6.3.2013 11:24

Re: Pojmy a dojmy

http://www.cenyenergie.cz/elektrina/clanky/cena-elektriny-z-ceho-je-slozena.aspx - tady to máte a Vaše soukromé nápady jsou jen mlžení.

J. Šimek 6.3.2013 11:23

Re: Pojmy a dojmy

http://www.cenyenergie.cz/elektrina/clanky/cena-elektriny-z-ceho-je-slozena.aspx

Tady jsou všechny složky pro platbu za elektřinu a že si myslíte, že tam není všechno a máte další nápady je čistě Váš problém.

Šrotovné, další přerozdělování, dodatečné daně a dotace odmítám, stejně, jako Klausovu chřipkovou prognózu, kdy neviditelná ruka trhu sama nenapravila nic a předpokládaný týden už bohatě uplynul i se značnou časovou rezervou.

Euro zůstává stále jedním se dvou světových konvertibilních měn, takže pozice Eura je stále super.

Motto na Vás pasuje, blahopřeji.

P. Khail 6.3.2013 11:05

Re: Němci dobře platí.

V. Klaus se velmi zasloužil o podobu našeho kapitalismu, to že Němci vlastní 96% novin je tedy i jeho zásluha. Nikdy jsem neslyšel, že by proti tomu něco namítal.

R. Hroza 6.3.2013 10:32

i ty můj synu?

"Deset let na Hradě mělo na jeho intelektuální výkonnost i politický cit devastující účinky".

Na vás taky, pane Mlejnek.

P. Vass 6.3.2013 10:24

Re: Pojmy a dojmy

Do ceny energie by se kromě příspěvku na OEZ také daly započítat náklady na emisní povolenky, náklady na rezervované zroje vykrývající výpadky oněch OEZ, opatření proti přebytku výkonu v síti opět právě z OEZ, odstavování JE v Německu  a možná by se dalo pokračovat.  Srovnání cen zde: http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/t/61002863EC/$File/7004441207p02.pdf

No a co se týká té krize a předpovědi V.K. Pokud pamatuju, tak říkal, že jak krize přišla, tak musí odeznít, jako rýma a nebo chřipka. Vy máte pocit, že šrotovné a jiné přerozdělování, danění a dotace ji nějak léčí? 

Jiné prognózy, jako je třeba vývoj Eura komentovat nebudete?

Motto: pokud vám občas něco nedojde, není to chyba pošty.  

K. Pavlas 6.3.2013 10:09

Kdyby hloupost nadnášela

lítáte tu jako holubička. Kdopak to jen řekl?

K. Frauknecht 6.3.2013 10:05

Mńo, vydržel jsem do půlky

dlouhý, tendenční, hloupě se opakující

P. Moravčík 6.3.2013 9:45

Príliš jednostranné, pán Mlejnek!

Váš článok sa venuje len domnelým, či skutočným pochybeniam alebo činom Václava Klausa. Je jednostranný, démonizujúci a hrubo zavádzajúci. Chyby Klaus má, o tom nepochybujem, a niektoré naozaj značné. Keby ich nemal, bol by už dnes považovaný aj vonku za štátnika, takto ostáva len schopným politikom. Trochu Vás asi dopálim, ale rozhovory o ukončení existencie spoločného štátu s Mečiarom mi pripomenuli (v malom) konflikt Kennedyho s Chruščovom v 1962. Ako JFK bravčovej hlave, tak ani Klaus neustúpil Mečiarovmu vydieraniu a donútil ho k rozhodnému, aj keď vtedy trochu riskantnému kroku. Keby nič iné, tak len za tento čin si Klaus zaslúži úctu. Jeho pozitívnych krokov vo vzťahu k Českej republike je však oveľa viac a možno rovnako zásadných, aj keď voči EÚ nie vždy realizovateľných. Je smutné, že Klausove klady vidím aj ja, Slovák, ale Vám robí taký problém tento fakt akceptovať

F. Vejr 6.3.2013 9:38

Preference měl prezident Václav Klaus po celý čas

Pan V. Klaus díky tomu, že musel udělat hodně velkých a nepopulárních věcí, si zachoval po celou dobu v úřadě prezidenta dvoutřetinovou oblíbenost a pohyboval se v čele této topky. Ten konec si yvchutnali jeho nepřátelé. Zajímavé je, že nejdříve byla abolice i amnestie lidmi přijata a po mediokracii pánů mlejnků a spol. se z toho stal trhák. Počkejme si na výrok třetí komory, věřím ale, že tu rudou cestovku v Brněpěkně  vyškolí. Já bych ji ale zrušil úplně, neb cestovek máme dost a státní dluh roste a roste.

P. Lenc 6.3.2013 9:30

Mladý pane Mlejnku,

nechci být špatným prorokem, ale nejen vy se budete divit, jak je tato "politická mrtvola" velice živá.Což vám, levičákům,dá aspoň práci vymýšlet  nové "velezrady".I když takovým právnickým hvězdám, jako je Antl a spol to zas takovou práci nedá.

J. Vyhnalík 6.3.2013 9:07

Re: Pojmy a dojmy

S klimatem přímo ne, ale s hloupým bojem proti CO2 hodně. V Asii je nejen levnější pracovní síla, ale dnes i podstatě levnější energie, proto se stále více a více věcí vyplatí vyrobit tam a do Evropy dovézt. Není náhodou, že z ČR mizejí sklárny a keramičky, o těžkém průmyslu nemluvě.

P. Vass 6.3.2013 9:02

Re: No hlavně že už táhne....

Pšššt, pan Havel byl nedávno zákonem blahořečen a v takových souvislotech se o něm mluvit nemá. Zejména ne pod takovýmto článkem.  :o))

P. Vass 6.3.2013 8:59

Re: Pojmy a dojmy

Já bych řekl že má. Zelená klimatologie je jeden ze způsobů, jak si USA (v menší míře) a Evropa komplikuje a zdražuje průmyslovou výrobu. No a jestliže si výrobu zdražíme, zbytek už obstará ona neviditelná rukla trhu.

J. Vyhnalík 6.3.2013 8:55

Re: Pojmy a dojmy

Těch 10 % je šidítko pro hlupáky, které používají proponenti dotací do OZE. Ano 10 % jsou přímé dotace na podporu OZE v ceně kterou platíme, jenže to není všechno FVE i VTE se neobejdou bez nezbytného zálohování klasickými zdroji. Tyto zdroje proto ve chvílích, kdy FVE a VTE vyrábějí proud nuceně odpočívají, nebo dokonce čekají s horkou párou připravené se rychle rozeběhnout, aby naskočily ve chvíli, kdy se změní počasí. Mohlo by to být zdůvodnitelné, pokud by OZE vyráběly proud levněji, jenže ony ho vyrábějí několikanásobně dráž! Odstavujeme tedy efektivnější a levnější zdroje jenom proto, abychom upřednostnili zdroje méně výhodné!

Náklady na zálohování OZE se skrývají částečně ve vyšších cenách za proud z klasických zdrojů (které nuceně fungují méně efektivně), ale zejména v nákladech na stabilizaci přenosové soustavy. K tomu je třeba připočíst daň na všechny tyto položky a vyjde nám právě současné zdražování elektřiny.

O. Malstoka 6.3.2013 8:50

Re: No hlavně že už táhne....

On je také zajímavý Bakala, který financuje Havlovu knihovnu a přitom okradl ostravské nájemníky domů, které patřily OKD.

J. Šimek 6.3.2013 8:46

Re: Pojmy a dojmy

Přesun výroby z Evropy, ale i USA do Asie je projevem "neviditelné ruky trhu" a s klimatem to společného nemá nic.

J. Vyhnalík 6.3.2013 8:41

Re: Pojmy a dojmy

Moderní klimatologie se zrodila s rozvojem počítačů a meteorologických družic. Všichni vědci touží po tom, udělat objev, který změní dějiny, bohužel u klimatologie se to spojilo s alarmistickým pojetím zelené ideologie. Ze začátku možná šlo o "pouhý" hon na granty, kdy bez pořádného zdůvodnění zásadního vědeckého přínosu vědec (tým, universita atd.) pořádný grant na drahou techniku nezíská. Záhy se z celé věci stalo politikum a seriózní vědeckou debatu nahradilo falšování, zastrašování, dehonestace oponentů a další metody politického boje.

Názornou ukázkou jsou mezinárodní konference o omezování skleníkových plynů a z nich vyplývající závazky. Podle klimatických modelů vychází, že 80 % oteplování lze vysvětlit dlouhodobými cykly a případný lidský se skrývá v těch nevysvětlených 20 %. Ovšem, i kdyby byl lidský vliv celých 100 %, tak dohodnuté snižování emisí se vztahuje na rozvinuté země a země jako Čína a Indie si vyhrazují právo rozvíjet svůj průmysl bez omezení. Důsledkem nesmyslných opatření byl přesun výroby z Evropy, ale i USA do Asie a růst nezaměstnanosti v těchto zemích. Ovšem politici se buší v prsa a voličům prodávají svůj zájem o blaho lidstva, přitom reálné důsledky svých opatření svádějí na jiné příčiny.

P. Vass 6.3.2013 8:22

Úvaha...

Třeba si tu jednou přečteme článek, ve kterém se někdo bude zabývat posedlostí pana Mlejnka Václavem Klausem. Vlastně, asi ne. Koho by to zajímalo, co si kdysi pan Mlejnek sepisoval?

J. Šimek 6.3.2013 8:21

Re: To je síla.

To nevím, ale významnou roli při Pražském povstání v roce 1945 známe z jeho vyprávění všichni. :o)