10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Konec demokracie

Vláda nám všem, očkovaným i neočkovaným, slibovala, že udělá za vším tečku, že skončí s koronavirem. Ne tečka za epidemií, tečka za demokracií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 2.2.2022 21:40

Okamura udělal dobrou práci už jen tím, že žádný poslanec, který bude hlasovat pro přijetí tohoto zákona, se nemůže vymlouvat, že nevěděl, o jaké svinstvo jde.....

J. Novák 2.2.2022 21:24

Když zmutuje a přijde další varianta, nebude to omicron. A hlavně to už bude další virus, už dnes to nemá s původním koronavirem z roku 2019 téměř nic společného.

J. Vintr 2.2.2022 20:49

Četl jsem to někdy v listopadu a bohužel se mi to nepodařilo najít.

Š. Hašek 2.2.2022 20:05

Vidím to stejně. Je to antidemokratické svinstvo. Viz Německo 1933.

I dnes má vláda možnost vyhlásit "poplach"! To jim nestačí? Nestačí! Jsou to šíbři posedlí mocí.

Voliči někteří nezvážili situaci, i politici! Ve hře mohlo být cca 10 - 12 jiných poslanců. A zřejmě by nebyli v Pětitrakaři.

J. Ráž 2.2.2022 19:03

Jestli vládní pětikoalice silově protlačí antidemokratický "pandemický zákon" ve Sněmovně, je to důvod pro vyhlášení celostátní občanské neposlušnosti . Právo na odpor proti neústavním krokům vlády je vyjádřením principu svrchovanosti lidu.

J. Prikner 2.2.2022 17:57

JE to svinstvo a musíme se proti tomu rázně postavit. Postavit se proti tomu abychom vládě mohli SVOBODNE klást otázky jak budete řešit energetickou krizi aby byla levná a dostupná elektřina, levný a dostupný plyn, restrukturace průmyslu na produkty vzsoké tech úrovně, migraci, soběstačné zemědělství, úroveň školství alespoň jak byla v roce 1990 ? To je cíl proč chceme ssvobodu, jinaak budeme banda živořících ovcí ovládaná stupidními bruseláty!

D. Bowman 2.2.2022 17:28

To by byl lepší filtr než nyní. Já se osobně domnívám, spolus s Kiplingem, Heinleinem a původními římany, že privilegium volit by měli mít jen veteráni dobrovolné relativně obtížné vojenské služby, kde ale musí přijmout každého žadatele.

Stát a tím i politika je de facto, v konečném důsledku násilí. A měli by tak rozhodovat lidé, kteří ho jsou ochotni snášet a rozdávat osobně.

To že někdo platí daně, je naprd, když pak vetřelcům otevře brány nebo uteče.

V. Chrastina 2.2.2022 17:19

Také mám za to, že všeobecné volební právo předalo neoprávněně vládu nad světem do rukou tyranů, jako byl Lenin, Stalin nebo Hitler. Na udělení volebního práva by neměl být pouhý bezpodmínečný nárok každého občana, nýbrž mělo by být podmínečně udělováno občanům, kteří prokážou schopnost se uživit, tedy těm co platí daně, neboť souhrnná suma daní představuje národní důchod s nímž by měli po volbách hospodařit výhradně lidé, kteří už prokázali, že to dovedou a mají poctivost v krvi. Jednoduše řečeno, současný volební zákon přímo vybízí nepoctivá individua k beztrestému rozkrádání národního důchodu. Moudré přísloví praví: Kdo nepracuje, ať nejí!:-/

F. Zrcek 2.2.2022 16:58

Pandemický zákon je jednoznačně svinstvo. Může to ale taky být poslední kapka do krátkého panování pětikolky, která si sama říká demokratická. Doufejme, že to nakonec neprojde. Dobrý recept vymysleli kamioňáci v Ottavě. Premiér je nejdřív nazval okrajovou menšinou a pak před nimi tak hrdinně zmizel, že ještě v pondělí nebyl k nalezení.

Můžeme si taky říkat Okrajová menšina (Fringe Minority) a zkusme udělat všechno, abychom jim to hodně znepříjemnili.

V. Chrastina 2.2.2022 16:47

Čemupak se lidi dívíte, že pětikolka uděluje nedemokraticky vládu nad občany nějakým úředníkům, vždyť celá tahle eurohujerská vláda se to učí od bruselu, který řídí nikým nevolení byrokrati. Sbohem demokracie, nastal diktát stran pětikolky a vlády. A jsme tam, kde jsme byli za vlády bolševiků.:-/

D. Bowman 2.2.2022 16:14

Tak, tak. Ale ja jim to na ně nesvádim. Kdyby to sr-ní se do věcí lidé neoceňovali, tak by to nedělali.

Ustrašený lid, chce mít pocit, že se o něj vrchnost postará. Všeobecné volební právo byla největší chyba minulého století.

Přineslo to dva světové konflikty, nezpočet mrtvejch, ničim nekrytou měnu a nakonec nás to uvrhne do bankrotu a tyranie.

J. Plzák 2.2.2022 15:48

Ne že by mi to bylo něco platné, ale kde to najdu?

J. Urban 2.2.2022 15:46

No, treba az to poslou na Hrad k podpisu, necha to Mynar zase omylem skartovat!

P. Brich 2.2.2022 15:38

I kdyby neseděla, sněmovna pohodlně přehlasuje, jak se už vícekrát stalo.

P. Brich 2.2.2022 15:36

Škrkavka Flegr se těch závějí mrtvol v ulicích ne a ne dočkat!!;-D

J. Urban 2.2.2022 15:34

mam obavu, ze v Senatu sedi obdobna parta jako ve Snemovne:-(

J. Urban 2.2.2022 15:32

Jo. Pisete to spravne. Obecne kazdy politik skodi. Ten, ktery jen bere plat a do niceho se ne§-re, skodi malo. Takovych je minimum. Cim vice se do cehokoliv §-rou, tim vice jen a jen skodi...:-(

P. Brich 2.2.2022 15:31

Jsou to demagokrati!!;-O

P. Brich 2.2.2022 15:30

"Zákon ještě může neschválit senát a prezident nepodepsat." - malá hromádka na cestě k zářné budoucnosti. Na to stačí většina v poslanecké sněmovně.

Nastává čas, aby byly obnoveny koupele ve Vltavě v uzavřených koších;-€

J. Urban 2.2.2022 15:26

Nj. Kdo by to byl rekl, ze demokrati na nas upletou delsi a tlustsi bic, nez nejaky estebak? A konec demokracie to nejspis je, at si to zduvodnuje kdo chce jak chce. A bohuzel zdaleka nejen v ceske kotlince....:-(

V. Kain 2.2.2022 14:05

Chtěl bych vědět co v Bruselu upekli ti dva (Pekarka s Thaivancem) A ještě by mě zajímalo kolik nás stála ta cesta vládním speciálem.

M. Valenta 2.2.2022 13:47

Škoda, že si nevšímáte lidí kterými se obklopuje a které preferuje. Zjistil byste totiž, že s tím očkováním to není žádná náhoda. Libuje si totiž ve společnosti , Šloufů, Nejedlých, Putinů či čínských stabilizátorů společnosti, což jak známo jsou samý bolševici.

D. Bowman 2.2.2022 12:56

Všechny tyhle zákony jsou úplně k ničemu. Když přijde nějaká opravdová morová rána, tak se lidé uvrhnou do karantény samy. Jako to udělali na počátku C19, když se ještě nevědělo, že to má smrtnost hluboko pod 5% (nejspíše 1,3%) a to i pozapočítání tzv "S covidem".

Stát ať se stará o to, aby měl dost plynu, elektřiny, desinfekce, zdravotních potřeb a nemocničních kapacit. Místo buzerování občanů polofunkčníma injekcema.

Stát tady zásadně selhal a selhává. Jsou placený za to, aby se takovejhle šlendrián nestával. Lidi měli 2 roky odkládaný důležitou péči, kurýrovali se doma paralenem a ještě jim pak přijde účet za plyn, že se půjdou oběsit. O inflaci nemluvě.

To máme z toho, že se stát s-re do všeho možnýho, místo aby se straral jen o nezbytné minimum. Politici se liší jen v tom, do které kraviny nalít víc peněz. A přitom je to celé potřeba ořezat. Jako bonus se odstraní korupční příležitosti.

D. Bowman 2.2.2022 12:42

To je pravda. Ostatně už několik lidí varovalo, že svoboda skončí tak, že bude tolik zákonů a vyhlášek, že budete furt jednou nohou v potencionálnim průšvihu.

A už je to možné vidět dnes. Za den porušíte tak minimálně 20 nařízení. Takže když budete nepohodlnej, stačí je začít vymáhat. Tahle pandemická nálož je jen další hřebík do rakve suveréního občana.

Na druhou stranu, zákony jsou jen dopisy Ježíškovi. Když se nevymáhaj, tak jako kdyby nebyly. A to my češi dobře známe. A čim je jich víc, tim se vymáhaj méně. To je jak kdyby bylo na semaforu dvacet barev. Každej to pak bude nucen ignorovat nebo se zbláznit.

Někdy mám takový nutkání přidat se na stranu vítačů. Ty No-Go zóny za chvíli nebudou zas tak špatnej nápad.

J. Vintr 2.2.2022 12:39

Největší věci se zřejmě dějí v Americe. Tam už se snaží pohnat ty covidové zločince a vrahy před soud.

J. Matuška 2.2.2022 12:38

Ad 12:34 R^!!

P. Molík 2.2.2022 12:34

Po Lisabonu je na státy EU soustavně a programově vytvářen tlak na to, aby z Bruselu nanejvýš přívětivě a zejména oddaně přijímaly vše, co jejich občany postupně připraví o základní osobní svobody a sebere jim i poslední zbytky jejich lidské důstojnosti.

A. Ová 2.2.2022 12:28

Totiž ještě pro dovysvětlenou, Ústava nechápe, že by v nouzovém stavu šel nějaký člověk na ulici. Takže policie byla postavena do neřešitelné situace, že musí po setmění šlápnout na krk člověku, který by tam vůbec neměl být, protože je tak strašný stav, nouzový, kdy na ulici ani pro policii není dobré být. A oni tam přitom oba stojí, lidi a neví kdo s koho a třeba někdo venčí psa

F. De Winter 2.2.2022 12:12

R^R^R^

A. Ová 2.2.2022 12:09

Totiž, lidé, co po tisíciletí mají vždy snahu nějak korigovat obyvatelstvo a kvůli tomu píší zákony pro případ, kdyby se něco přihodilo, aby se vědělo, vůbec nikdy ještě v dějinách lidstva a ani v moderní době nepočítali s tím, že mohou nastat zároveň, úplně zároveň ve stejném okamžiku dva tak rozdílné momenty, jako je nouzový stav a nikde nic. Takže noví psáci zákonů musí zcela přeorganizovat chápání světa, aby byl nouzový stav opět doprovázen zalezením do krytu a třesem po celém těle, ačkoliv. Někdy někdo kdysi dávno někomu nakukal, že by se mohla spojit slova jako kracie a démos, bylo to zrovna při soutěži: Spoj nějaká dvě slova dohromady...dokonce musel mít výraz svou definici...v praxi zatím nikdy neuplatněno. Takže, nejde o demokracii, jde o život, jak jej známe. Jestli si na něj vzpomínáme. Bastille 2022