28.3.2024 | Svátek má Soňa


POLITIKA: Konec demokracie

2.2.2022

Vláda nám všem, očkovaným i neočkovaným, slibovala, že udělá za vším tečku, že skončí s koronavirem. Ne tečka za epidemií, tečka za demokracií.

Přitom skutečným odborníkům bylo již dávno zřejmé, že to nebude dlouhodobě fungovat. Jenže těmto odborníkům vláda záměrně nenaslouchala, naopak je prohlašovala za dezinformátory. Naproti tomu odborníci, kteří se opakovaně mýlili, dělají poradce vládě dál, jako by se nechumelilo. Dokonce i Evropská léková agentura (EMA) varuje před dalšími, posilujícími dávkami vakcín, protože neexistují žádná data hovořící v jejich prospěch a navíc mohou poškozovat imunitu.

Podle německého Institutu Roberta Kocha se omikron šíří zcela stejně mezi očkovanými i neočkovanými. A navíc je omikron o více než 99 % méně smrtící než delta 2, tedy méně nebezpečný než jiná běžná respirační onemocnění. Pro očkování či posilující dávky již není naprosto žádný důvod. Přesto naše vláda nejenže pokračuje v dalších restrikcích vůči neočkovaným, nadále nutí lidi k dalším dávkám a dokonce, protože už dávno nejde o epidemii, ale o změnu vlády, vyhlašuje válku svobodným informacím. V době, kdy bude tento článek uveřejněn, bude již pravděpodobně bitva v parlamentu dobojována.

Všemi instancemi má být protlačena novela pandemického zákona, která v obrovské míře přesune pravomoci z demokraticky voleného parlamentu na tři ministerstva (zdravotnictví, vnitra a obrany). Tato ministerstva by po schválení novely mohla o své vůli nařídit povinné očkování pod hrozbou milionové pokuty. Při jednom aktu nedodržení současně pandemického zákona a zákona o ochraně veřejného zdraví, což se může stát snadno, protože se tyto zákony překrývají, má být vyměřena pokuta u horní hranice sazby, tzn. kolem milionu korun. To vše i lidem, jejichž roční příjem obnáší stěží třetinu této pokuty.

Karanténu bude možné vyhlašovat prostřednictvím SMS zpráv a bude platit, i když si zprávu nepřečtete nebo budete mít vypnutý telefon. A za nedodržení opět vysoké pokuty. Soudy, které nyní řešily kauzy nezákonnosti opatření přednostně, je mají v budoucnu zařazovat do běžného pořadníku, takže na řadu by se mohly dostat až za několik let – a pokuty se budou vybírat okamžitě. Nad tím vším budou mít neomezenou moc zmíněná tři ministerstva, která by mohla vyhlásit jakákoliv nařízení i při pouhém riziku šíření nakažlivého onemocnění, což ve skutečnosti znamená, že jakýkoliv vybraný odborník může vyhlásit riziko a ministerstva mohou zmrazit život v naší zemi.

Nyní je již zcela očividné, že tu nejde o zdraví lidí. Zrovna v době, kdy infekce přestala být nebezpečná, zde vidíme zcela jasný pokus odebrat nám moc nad našimi životy a předat ji ministerstvům, která jsou často řízena lobbistickými skupinami napojenými na zahraniční či mezinárodní firmy.

Pokud si jakákoliv farmaceutická firma usmyslí, že proočkuje čímkoliv celou populaci, i když k tomu nebude žádný důvod, nebude jí stát nic v cestě.

Ti z nás, kteří uvěřili reklamním kampaním, nebo byli okolnostmi donuceni a nechali se naočkovat, mohou teď sami vidět, že s nimi vláda nehraje férově. Skutečně schopní vědci, kteří vše předvídali (včetně skutečnosti, že RNA virus mutuje tak rychle, že očkování za krátkou dobu nebude fungovat), stále nejsou vyslyšeni a ti, kteří se opakovaně mýlili, stále radí vládě. A tato vláda nyní chce, abychom jí odevzdali svou moc? Vládě, jež opakovaně vydávala protizákonná opatření, která soudy vracely, ale ona stejně vydávala další protizákonná opatření? Nyní se již nejedná o to, zda očkovat, či neočkovat.

Jde o zásadní přeformátování naší demokracie v dekretární systém. Úřady budou moci vydávat jakákoliv nařízení pod hrozbou likvidačních pokut bez kontrolního vlivu parlamentu i soudů. Po 32 letech tak opět přicházíme o demokracii.

Pokud se tomu nepostavíme nyní, bude velmi obtížné vracet zákon později zpět. Zákon ještě může neschválit senát a prezident nepodepsat. Nastal čas, kdy je potřeba, aby každý občan České republiky, který chce, aby v naší zemi byla zachována demokracie, vyjádřil jasně a nahlas svůj nesouhlas.

Z toho, co je vidět teď, lze usuzovat, že jde pouze o první krok k demolici demokracie v naší zemi. Pokud bude zákon definitivně schválen a prezidentem podepsán, otevře se cesta k dalším nedemokratickým opatřením. Zastavení pandemického zákona je pro naši další svobodu naprosto nutné. Nejde o to, kdo očkován je, nebo není. Jde o naši svobodu v celém jejím rozsahu. Zákonná omezení v souvislosti s covidem jsou jenom začátek.

Pro záchranu demokracie se musíme spojit a říct vládě a parlamentu, že i když vzešly z demokratických voleb, tak od nás nemají žádné zplnomocnění nám vzít náš demokratický systém.
Vláda vyhlašuje válku dezinformátorům. Zaměří se na hlavní šiřitele covidových bludů. Jako za komunistů: „Kdo nejde s námi, jde proti nám.“

O peníze jde až v první řadě: Vláda a všichni spolurozhodující lékaři-epidemiologové a další nikým nevolení státní zaměstnanci zřejmě pracují za peníze farmaceutických firem. Jinak není jejich snažení vysvětlitelné – buď touha po moci, nebo po penězích.

Mít odlišný názor než naše vládnoucí „elity“ je základní právo každého občana. Dezinformátorství je nesmysl.

Směšnost nade vše: Jsem snad povinen mít mobilní telefon a nosit ho s sebou? Ve kterém zákoně to stojí?