28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunisté získali moc i díky ODS!

Zbyněk Stanjura se rozčiluje nad faktem, kolik moci dnes mají komunisté tím, jak ovlivňují program i složení české vlády. Vinu klade jednoznačně na Andreje Babiše. Na podíl ODS však jaksi zapomněl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 25.2.2019 14:46

Re: Souhlas s tímto bodem " 2) ODS, která mohla s hnutím ANO

Vyjednávání je něco, proces. O něčem je tak akorát pohádka nebo seriál.

Spolupráce by byla logická, kdyby ANO chtělo spolupracovat.

J. Kulheim 25.2.2019 14:45

Re: ODS svého času uzavřela koalici se Zelenými a to za

"ČSSD, lidovci, unionisté i většina komunistů zákon podpořili. ODS byla proti. Alternativní energetice nevěřila z principu, státní podporu považovala za plýtvání a místo zákona by jí stačila ministerská vyhláška. Prezident Václav Klaus zákon dokonce odmítl podepsat a musel ho zastoupit tehdejší premiér Jiří Paroubek. Na opačné straně barikády než ODS stálo ministerstvo životního prostředí. Řídil ho lidovec Libor Ambrozek. Jeho poradcem byl v letech 2002 až 2005 pozdější šéf Strany zelených Martin Bursík, přesvědčený propagátor zelené energetiky.

Celý zákon měl i širší rámec. Hlavně premiér Vladimír Špidla snil o tom, že se ekologové a zelení jednou stanou hlavními spojenci ČSSD, a tak jim jeho strana šla, pokud jde o obnovitelné zdroje, na ruku. Což vydrželo i chvíli po jeho pádu. "

"Na poslední chvíli do hry vstoupila poslankyně ČSSD Iva Šedivá. Při hlasování o zákonu v únoru 2005 prosadila, aby Energetický regulační úřad (ERÚ) mohl výkupní cenu fotovoltaické elektřiny snižovat meziročně maximálně o pět procent.

Podle původních představ expertů tam žádné takové omezení být nemělo. Ale už ve vládním návrhu se objevilo deset procent, což tam prosadil právě Bursík."

https://ekonom.ihned.cz/c1-46754920-kdo-muze-za-solarni-prusvih-my-nic-my-muzikanti-vzkazuji-ministri-i-poslanci

J. Fridrich 25.2.2019 14:45

Souhlas s tímto bodem " 2) ODS, která mohla s hnutím ANO

Souhlas s tímto bodem " 2) ODS, která mohla s hnutím ANO vytvořit dvoučlennou koalici, odmítla s Babišem vážně jednat. Říká, že vážně jednat nechtěl Babiš." Dne 24. října 2017 jsem zde na NP uvedl - " Fiala opravdu netuší, že vyjednávání o koalici je všude ve světě o dohodě, konsensu a někde musí ustoupit každý člen nově vznikající koalice v zájmu dosažení dohody, sestavení vlády a posunutí země dopředu.. Je brzdou pro naši zemi a měl by být nahrazen.

Logická by byla spolupráce-koalice ANO s ODS..

F. Ogáv 25.2.2019 14:44

Bureš,lhát všem budeš.

Co je to za blábol. ODS za to, že fakticky komančové vládnou, může? Nikdo z voličů ODS tuto stranu nevolil proto, aby nám vládl podvodník,estébák,komunista, který se nenaučil česky ani tak, jako jeho bývalý velitel, Hustav Gusák. Ale jinak ODS může za všechno i za zlomenou nohu staré Veitingerové a to obzvlášť. Čest práci soudruzi. Dnes máte svátek, moc se nezpijte!

V. Petr 25.2.2019 14:40

Tak např. Adolf Hitler byl poddůstojníkem politického

oddělení Reichswehru, což také obnášelo "sledování situace." Jako takový přišel na schůzi EXISTUJÍCÍ! malé politické strany DAP a svým vystoupením tak zaujal její vedení, že mu bylo nabídnuto členství. Stal se 55. členem, ne sedmým, jak později tvrdil. Nakonec se svými propagandistickými schopnosti dostal do čela strany, přejmenované na NSADP.

Jako politický princip prosadil Führerprinzip, který převzal od německé armády.

Se svojí milenkou se oženil až den před smrtí.

Že Vaše analogie je nesmyslem je celkem evidentní, nejen z výše uvedeného.

M. Mikulec 25.2.2019 14:25

No jiste,

co by tomu řekli v Bruselu? Tohle je přesně politika Stop09, a socanu, se kterou u voličů skončili. Vytrit si s vůli voličů rohozku se bruselskym líbí. Uplny Orwel- menšina je většina .

V. Petr 25.2.2019 14:20

ODS svého času uzavřela koalici se Zelenými a to za

tu cenu, že nechala nebývale nakynout zelený, hlavně fotovoltaický tunel, který nas ROČNĚ STOJÍ TISÍCKRÁT VÍCE, než činila dotace na Čapí hnízdo. A to přesto, že byla původně jako jediná proti tomuto zvěrstvu...

Takže její zásadovost je, mírně řečeno, nedůvěryhodná!

Myslím, že dokonce i ministerstvo vnitra a finací mohla dostat, pokud by s ANO jednala.

J. Kulheim 25.2.2019 14:19

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

Pana Babiše volilo 30% voličů, kteří přišli k volbám a od 70% voličů, kteří přišli k volbám hlas nedostal. V politice je nejdůležitější 101.hlas a ten měla ODS.

J. Kulheim 25.2.2019 14:13

Re: Autor má naprostou pravdu, dokonce bych napsal

Pokud by vyšetřování Čapího hnízda pan Babiš nezdržoval, mohlo být dávno jasno. Pokud by měl zájem, tak by kauza Čapí hnízdo byla dávno vyšetřená. Volba místopředsedy pukázalo, že to nemyslí vážně.

Vedení ODS udělalo rozhodnutí a ponese za to politickou odpovědnost. To, že Babiš šel vládnout s komunisty je jeho rozhodnutí a ODS na tom nemá sebemenší podíl.

Pokud by se rozhodli do vlády jít, tak by to ODS určitě neposílilo. Základní podmínkou by muselo být, ža dostanou ministerstvo vnitra a financí.

I. Širůček 25.2.2019 13:39

Re: dodatek

Odkud jste spadla vy?

M. Valenta 25.2.2019 13:29

Re: Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

KDU nebo jak se tenkrát jmenovali byla středová.

V. Petr 25.2.2019 13:25

Pokud budete mít na výběr mezi estébáky a imámy, koho

si vyberete? ODS svou podporou P&L volí druhou možnost...

V. Petr 25.2.2019 13:22

Václava Klause mladšího (s otcem v pozadí)

V. Petr 25.2.2019 13:17

Podpora Beka do Senátu hovoří sama za sebe...

V. Petr 25.2.2019 13:14

Autor má naprostou pravdu, dokonce bych napsal

"Za všechno může ODS a Fialova příchylnost k P&L." Jenom debi*l si totiž může myslet, že se Babiš dá odstavit od moci vyfabrikovaným trestním stíháním. Pokud si toto někdo kladl jako podmínku, je jasné, že žádnou dohodu NECHTĚL!

Já osobně bych dal, když ODS odmítla spolupráci, přednost spolupráci ANO+SPD+KSČM. Protože hlavní zlo dnes představuje Brusel a sluníčkáři na něj napojení! A též aby pan Fiala viděl, co svou příchylností k P&L způsobil!

P. Selinger 25.2.2019 13:01

Re: Proč bych měl volit Fialovu ODS, když ta se svojí

Omyl, nevolení ANO !!

J. Uzel 25.2.2019 13:01

Re: v současné době

Pokud z ODS Fiala udělá "hřiště" pro kámoše z Masarykovy univerzity, toho beznadějně progresivistického hnízda žvanilů, bývalí voliči ODS nemají důvod se vracet.

J. Dvorská 25.2.2019 12:54

dodatek

Pane Bartoň , vy jste snad spadl z Marsu ! Kde na ty domněnky chodíte ?

M. Prokop 25.2.2019 12:43

Re: Babiše stvořila mizerná pravicová politika,

Bureše stvořila závistivost a znechucení z levicové politiky, vydávané za pravicovou.

Pravicovou vládu ani politiku jsme zde ještě neměli, v každé koaliční vládě byla nejméně jedna levicová strana, obvykle kostelní socialisté.

M. Prokop 25.2.2019 12:41

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

No a tvrdí snad někdo něco jiného, "toš" plivníku?

Máte problémy s pochopení textu?

J. Uzel 25.2.2019 12:35

Re: Hmm,hmm.....

Volič si vybírá z aktuální nabídky, ale ta je zoufalá a není to chyba voliče.

V. Čermák 25.2.2019 12:35

Re: Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

ODS získala v řádných demokratických volbách tak málo hlasů, že ani ve spojení s dalšími chytračícími straničkami nemohla Babiše vyšachovat. Natož, aby si diktovala, s kým bude vládnout a s kým vládnout nebude. Nějaký směšný slib-neslib nemá na nic podstatného vliv. Tak se rozhodli a jestli jim pomůže krnět v opozici se uvidí. Komunisti se rozhodli jinak a jestli jim to pomůže se taky uvidí. Toš tak Burešovateli....

J. Uzel 25.2.2019 12:28

Re: ods

Ano=Babiš, takže koalice s Ano, až opadá listí z dubu.

V. Čermák 25.2.2019 12:27

Re: Demagogie

K "moci" Babiše přivedlo drtivé vítězství v řádných demokratických volbách. Zatímco většina politických stran chytračila a chtěla Babiše vyšachovat, komunisté pragmaticky souhlasili s podporou Babišovy vlády. No a váš výrok, že Babiše "nikdo nenutil", aby sestavil vládu a stal se premiérem, je Úsměvný. Jeho většinoví voliči Babiše " nutili", aby to učinil...

M. Prokop 25.2.2019 11:34

Re: v současné době

Podílet se na vládnutí za cenu sebezničení?

M. Prokop 25.2.2019 11:32

Pominu-li, že ODS pouze splnila jeden z předvolebních slibů

a byla ochotná vládnout s ANO, ale ne s Burešem, ač by to pro ni bylo sebevražedné, podobně jako je to sebevražedné pro ČSSD, tak titulek článku "Komunisté získali moc i díky ODS!" svědčí o neznalosti češtiny nebo komunistické orientaci autora.

Pokud už, tak by titulek měl být "Komunisté získali moc i VINOU ODS!"

M. Sedláček 25.2.2019 11:05

Demagogie

Byl to Babiš a nikdo jiný, kdo vytáhl komouše zase na světlo. Jen kvůli tomu, aby byl u moci. O nic jiného mu totiž nejde. Nikdo Babiše nenutil.

L. Severa 25.2.2019 11:01

KSČ "diktuje "

a Babiš bude poslušně poslouchat? Pochybuji, Zeman přece řekl, že ho podrží ať se děje cokoliv. Takže ty řeči, i diskutujících, odsuzujících ODS považuji za zbytečné. Co si ta strana předsevzala, to dodržela. Nebo myslíte, že by Babiš dělal s ODS něco jinak? Navíc, ono se také jeho politice může přestat dařit.

R. Meišner 25.2.2019 10:56

v současné době

je ODS tou nejtrapnější stranou ve Sněmovně. po volbách měla jakž takž potenciál podílet se na vládnutí,--to by ovšem nesměl Fiala 180x během jediného týdne vykřikovat, že s trestně stíhaným premiérem nikdy. --no tak když nikdy, tak nikdy,--teď sklízejí co zaseli. opozice je všem jenom pro smích, a je v podstatě úplně jedno co říká a neříká. takže naprostý souhlas s autorem.

P. Jirkovský 25.2.2019 10:46

Re: Z důvodů osobních a jiných jsem KSČM nevolil

Nojo, no. Holt se vám stejská po době, kdy stbáci vládli přímo. Dneska jen zprostředkovaně. Ale třeba, když se posnažíte, se vám ta doba vrátí.