26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lapil 9.11.2007 11:16

Re: Re: K.Gottwald

Nezkusil. Ale byl jsem na chmelové brigádě. Místo prázdnin a místo školy. Jednou týdně zájezd autobusem do sprchy. Vyčůrat ke keři, na velkou do lesa, protože kadibudky pro samý čpavek nepoužitelné. Nocleh po deseti na palandách, nikdo se ani neobtěžoval rozdělit směny podle pokojů, takže do půlnoci ruch z odpolední (konec 22.00), ráno kolem 05.00 ruch s odchodem na ranní.

Taky jsem coby voják budoval Dukovany a Temelín. Za 9.41,- Kčs na hodinu, z toho odečteny náklady na lampasácké platy a vlastní žold, jídlo, oblečení a ubytování, a to včetně doby, kdy jsme se zabývali obecným vojenstvím (služby na bráně, v kuchyni...). Tedy ty náklady, placena pouze práce na stavbě.

Děkuji. Radši budu budovat kapitalismus než socialismus. To mám aspoň možnost nadávat na vládu bez rizika, že budu muset věštit zájmy svých dětí, abych je včas přihlásil do svazu zahrádkářů, budou-li chtít na zemědělku, nebo aspoň do pionýra, budou-li chtít jinam než na zedníka.

Stanley 9.11.2007 12:09

Re: Re: Re: K.Gottwald

My jsme jako vojáci byli nasazeni při budování socializmu v roce 1960-61 na staveništi Východoslovenských železáren v Košicích. Hledali jsme vlastníma rukama nevybuchlou munici při hloubení základů socializmu. To vše zdarma. Mohlo nás to každou chvíli roztrhat, proto vyhnali civilní dělníky a nasadili armádu. Konaly se v té době i jiná zvěrstva. Např. při požáru lesa na Vihorlatu rovněž povolali armádu. Oheň se totiž šířil po terénu s nevybuchlou municí z války. Odmítnutí rozkazu znamenalo prokurátora a kriminál v Sabinově. Tak to tehdy chodilo za komunistů Pozor na to!>-

Gonzales 9.11.2007 11:46

Celkem dobře fungující zemědělství

A kdy že to vzniklo?? Nebo se optám ještě jinak - v které zemi jste to žil? Ale zábavnost vašeho příspěvku je jinak na výtečnou ;-D ;-D

whaler 9.11.2007 14:56

Re: Re: K.Gottwald

Zde Alfons, háló, já volám, milý strýčku, jak jsi mi příkaz dal......

Loki 9.11.2007 15:38

Re: Re: K.Gottwald

Celkem dobre fungujici zemedelstvi? Ano ano, 100x opakovana lez se stava pravdou ... proto bylo tenkrat vsude plno jidla v regalech, prumerne maso nebylo pouze podpultovkou ... zmr*i jako vy, co lzou tem co to zazili i tem co to nezazili do oci, to je ten spravny komunisticky ideal. Nas uz neoblbnete, a to je nam teprv tahne na 35 ... zkuste to znovu za 20 let, kdyz budete porad lhat a lhat, treba vam opet ti hloupi a neschopni uveri, ze by se mohli mit "lepe" ... a nezapomente jim dodat, ze to bude na ukor tech zlych "pilnych a schopnych", na to uslysi radi!

westík 9.11.2007 16:48

Re: Re: K.Gottwald

 mí příbuzní /jako soukromí sedláci/ se nadřeli jako koně, ale také z toho něco měli, pak přišlo JZD, nadřeli se jako koně a neměli nic. A fungující  zemědělství každooročně vyžadovalo brigády studentů, úředníků a pod.Vzpomínám, jak jsme -těsně před r.1989-v polovině prosince chodili na na pole státního statku  sbírat řepu . To tedy bylo fungující  zemědělství -no fuj !!

cestovatel 9.11.2007 19:04

Re: Re: Re: K.Gottwald / bývalí družstevníci - venkované - prohráli teprve dnes

V Americe probíhla kapitalizace majetku, s nelehkými dopady pro venkovany, u nás socializace, také s nelehkými dopady na předcházející generaci..Produktivita práce v zemědělství u nás je velmi vysoká. Zemědělství se po revoluci nerozpadlo a zůstaly velkovýrobní technologie. Chemizuje se výrazně méně než v západní Evropě. 

Jak se podařilo představitelům obcí změnit "Rozpočtová opatření" a tím získat pro venkov další peníze, tak bude postupně potřebné a vhodné, aby stejná skupina lidí (představitelé obcí) usilovali o změnu vyhlášky o  "výši nájemného za zemědělskou půdu - pachtovné", které je ve srovnání se starými zeměmi EU u nás někde až nicotné. Výše dotací do zemědělství to postupně umožňuje.

Tímto se mohou dostat k vlastníkům půdy (v ČR pronajato cca 90 % z. p.) žijícím převážně na venkově, další finanční prostředky. Zatím vlastníci půdy sponzorují nepřímo kdekoho - proč ?.

Vládnoucí garnitury mohly po roce 1990 podíly v družstvech převést na stát (cca 150 miliard Kč ? nebo kolik ?) - když banky byly sanovány cca 600 miliardam (Le Monde) a družstveníky a další vyplatit, následně privatizovat. Pomoc venkovu nebyla priorita - venkov prý kolaboroval.

tatra 9.11.2007 21:03

Re: Re: K.Gottwald

R^

VladaPing 9.11.2007 9:04

Maje problémy s usínáním jsem si dnes v noci naladil v televizi (ČT24)

záznam z briefingu KSČM k otázce amerického radaru u nás. Účastníci byli Exner - odborník na zahraniční politiku KSČM a jedna, mně neznámá paní - oba seděli za stolem. Kolik lidí se účastnilo tohoto (zajisté významného) nedokáži odhadnout, neb televizní kamera ani jednou nezabrala auditorium. Nebudu opakovat, co V. Exner vyprávěl, neb to je ve všeobecném povědomí včetně nesmyslů ohledně přítomnosti cizích vojáků a principu exteritoriality základny (soudruh Exner pravděpodobně neví, že cizí vojáci na našem území již drahně let jsou a exteritoriality poživají - určitě platí princip exteritoriality nejen pro území velvyslanectví USA a rozhodně ochrana tohoto velvyslanectví není v rukou skautíků), ale zcela úsměvné bylo faktum, že účastníci briefingu byůi dokonale ohromeni a zmohli se pouze na dva dotazy, a to první dotaz (slovensky) z Haló Novin a druhý z rozhlasové stanice Futura. Další dotazy nebyly.

Jsou možná pouze a jenom dvě vysvětlení :

a.) Ostatní účastníci byly natolik ohromeni brilantními argumenty V. Exnera, že tam prostě seděli zkoprnělí, s otevřenými ústy (prostě paf) a nezmohli se ani na slovo...

b.)Ostatní účastníci tam nebyli vůbec - což konečně vysvětluje neochotu televize zabrat auditorium.

Nu,  ostatně soudím, že veřejnoprávní televize by měla fungovat poněkud jinak, ne ? 

taky Honza 9.11.2007 9:44

Re: Maje problémy s usínáním jsem si dnes v noci naladil v televizi (ČT24)

Brečíš hezky, tklivě, lžívě  a na špatném hrobě. Napiš Janečkovi nebo Televizní radě.

jirka.s. 9.11.2007 11:39

Re: Re: Maje problémy s usínáním jsem si dnes v noci naladil v televizi (ČT24)

Proč ten zavádějící nick? Hloupý honza, ta je takové roztomilé označení pohádkové postavičky, které se nebojí ani malé děti!

Jó, ale "taky komouš", to je jiná! Za prvé by byl velice výstižný a za druhé bychom hned věděli, na koho si dát majzla!

taky Honza 9.11.2007 15:00

Re: Re: Re: Maje problémy s usínáním jsem si dnes v noci naladil v televizi (ČT24)

Táhni tečkovaný haj/zle estébácký. Zase jdeš odvést své povinné pensum za praskání za socíku?

jirka.s. 9.11.2007 16:55

Re: Re: Re: Re: Maje problémy s usínáním jsem si dnes v noci naladil v televizi (ČT24)

Rozkošné, honzíku! Hlavně si dej majzla, aby ti nepraskla rozčilením ta jediná žilka, co ti vyživuje tu hmotu co máš tam, kde normální lidé mají mozek! ;-D;-D;-D 

VladaPing 9.11.2007 8:50

..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

V tomto případě lze pouze a jenom parafrázovat slavného Samuela Langhorna Clemense, jehož hrdina na nabídku "zcivilizování" odpovídá krátce a stručně :

Děkuji, ne, již jsem to jednou zkusil !

taky Honza 9.11.2007 9:20

Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Parafrázujete výkřiky Bartoně. Po demokratických volbách, každá vítězná strana přebírá  "moc". Tedy spravidla do doby příštích voleb. Problém?  Co jste si zkusil? Jen to co jste si zvolil.;-D

Xury 9.11.2007 10:18

Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Já jsem si komunisty nezvolil a přesto jsem musel za jejich vlády žít déle než mi bylo milé. To, že po vyhraných volbách vítezná strana přebírá moc je zvykem i jinde, vy jste bohužel nepochopil, že po vítezných komunistech by už žádné svobodné (míněno se svobodou výběru) volby nebyly.

taky Honza 9.11.2007 10:35

Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

V Evropě, EU a v NATO? Nehovořím o provázanosti globalního kapitálu? Xury to si děláte srandu nebo jste blb? Komunisty jste nezvolil a přesto trpěl. Vám odebrali pro nesvéprávnost volební právo?

Xury 9.11.2007 11:08

Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Jen tak pro vaši informaci v 70. letech se ve Francii dostali komunisté až do vlády (v Evropě, EHS a NATO) - mimochodem toho blba si nechte pro sebe. Dokázali napáchat dost škod nejen v té době, ale i na francouzské politice jako takové na dost dlouho. Ještě dnes se z toho nevzpamatovala. A na provázanost kapitálu bych tak moc zase nespoléhal.  Nikdo  (ani Bartoň) nepředpokládá, že by tu zavládla v nějbližších letech diktatura stalinského typu. Jen upozorňuje na to, že se ideologie komunistů nezměnila a je potřeba mít to na paměti, protože řada lidí má pocit, že už jsou standartní a demokratickou stranou.

Mimochodem za socialismu mi bylo volební právo na hov.. , pokud to jste to zapoměl tak si to osvěžte v paměti a pokud jste v té době byl příliš mladý tak si to dostudujte.

Hawk 9.11.2007 12:57

Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Pokud si pamatuji, tak ve Francii tenkrát komumunisté ve vládě dostali ministerstvo kultury a ještě něco podobně důležitého. Omočili si tím zobáčky ve vládní politice a  ztratili pro "revoluční masy" přitažlivost. Již nikdy pak nedosáhli významějšího volebního výsledku.

Hawk 9.11.2007 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Významnějšího samozřejmě

dino 9.11.2007 13:05

Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

R^R^R^

taky Honza 9.11.2007 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Francii zcela mlžíte nechci říci, že lžete. Komunistická strana Francie je od propojení se študáky v roce 68 úplně o ničem. Francie je specifická svým pseudosocializmem, vznklým díky ústupkům vlád sociálni demokracii. Ve Francii je i dnes zatím zcela jedno který směr politiky tam vládne. Ústupky socdemům v celé Evropě vlády činily jen a jen díky existenci Východního bloku. Po rozpadu Sajuzu, jim je opět pomalu berou.Ona sociální demokracie je o ničem už bezmála 200 let. Jinak kváky o volebním právu za socializmu, je to jen a jen o Vás. Přečtěte si dnešního Hvížďalu. Jsem už z generace, které je z Vašeho usilovného trpění za socíku mírně řečeno na blití. Podkladů k sestudování jsem prošel až moc, i z pohledů zahraničních. Nepotřebuji tedy Váš "výklad" z pohledu jednotlivce.

Huaskaran 9.11.2007 15:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

No, chlapečku, ono by ti možná bylo na blití ještě víc, kdyby sis poslechl některého z tisíců politických vězňů komunistického režimu a pak bys tady tak hloupě neblábolil.

taky Honza 9.11.2007 16:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Schovej se za proxy a prď. Možná jsi dědoušku z těch, kteří podepisovali petice v politických procesech a o táborech "nevěděl".

Xury 9.11.2007 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Mě je zase na blití z těch, kteří sice nic nezažili (což jim pochopitelně nezazlívám) navíc si ještě nic nepřečtou a kecají.Za spoluvlády komunistů ve Francii, došlo k zestátnění řady podniků, které pak byly v devadesátých letech odprodávány. Nicméně není až tak důležitý vliv komustů na vládu jako spíš na francouzskou politiku a ten rozhodně pozitivní nebyl, což se projevuje mimo jiné třeba ve společné zemědělské politice EU. Jinak to, že vlády v západní Evropě činili ústupky pouze díky existenci východního bloku je lež. Ten totiž vznikl řekněme na počátku padesátých let. Bujení tzv. sociálního státu, ale přišlo až po roce 1970 tedy o dvacet let později.

taky Honza 9.11.2007 16:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Neni Ti rady dědku. Zahraniční prameny nečteš. Co se Ti předhodí, překroutíš nebo prodáš za vlastní. Žij si na své placaté desce podepřené slony stojicími na želvím krunýři.

Lapil 9.11.2007 11:24

Re: Re: Re: Re: ..... komunisté předpokládají uchopení moci po vítězných volbách.

Nikoliv pro nesvéprávnost. Mně ho odebrali dřív, než jsem se narodil. Nebo, chceme-li být důslední, neodebrali mi volební právo aktivní (volit), odebrali mi a/ právo výběru (volit někoho, kdo neměl v programu podporu programu KSČ) a za b/ volební právo pasivní (být volen za stranu, kterou si vyberu).

Rovněž mi odebrali právo stranu založit a - což je nejhorší - právo nedržet hubu.

buur 9.11.2007 8:29

Připomenutí si důsledků sametové nedůslednosti a vyjádření podpory výzvě POKRAČUJTE V OČISTĚ!

17. listopadu 16-20 hod. Praha, Václavské náměstí (Můstek)

taky Honza 9.11.2007 8:54

Re: Připomenutí si důsledků sametové nedůslednosti a vyjádření podpory výzvě POKRAČUJTE V OČISTĚ!

Veřejně prospěšné práce? Vem si oranžovou vestičku a pytel na vajgly.

Říman 9.11.2007 8:12

Nacisty a komunisty do jednoho pytle!

Jisté je jen jedno: zatímco v dnešních dnech od rána do večera sdělovací prostředky probírají provokaci jedné skupiny zločinců - neonacistů, rejdům a přípravě zločinů druhé, možná ještě horší bandy zločinců komunistických se věnuje mnohem méně pozornosti a jsou i tací (možný prezidentský kandidát Švejnar), že říkají: oni reprezentují názor mnoha občanů. Na lze říci jediné: HANBA. Vždyť jaký je rozdíl mezi "oslavou" křišťálové noci nacisty a 7.listopadu komunisty?