3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunisté nechtějí znárodňovat...

První vyjádření lídrů KSČM vítězících v Karlovarském a ústeckém kraji slibují, že se "nebudou znárodňovat", ale "oživovat" nefungující podniky. Nevíme samozřejmě nic bližšího o tom, jak si komunisté "oživování" podniků představují, nicméně možností k takovéto činnosti věru není nadbytek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 17.10.2012 14:27

Komunisté nechtějí znárodňovat...

To jistě. Zatím ... ještě na to nejsou dost pevní v kramflekách ...

L. David 17.10.2012 11:53

Už je pozdě !

Jak všechny politické strany, které se v posledních dvou desetiletích tvářily pravicově, tak Lidovci údajně středoví, tak i ČSSD - ti všichni dohromady si počínali tak rozežraně a ničemně, že jednoduše a prostě nahráli komoušům na jejich evergreen o spravedlivých zítřcích pod jejich vládou.

Závěr je jednoduchý: Prohráli jsme všichni !

V. Kain 17.10.2012 12:21

Re: Už je pozdě !

Nevím jak představují oživování nefunkčních podniků.Pokud si pro výrobky které se budou v těchto podnicích vyrábět  nenajdou odbyt tak to bude vypadat jako oživovat leklého kapra.A nebo se vrátí k osvědčené socialistické výrobě.Dělat na sklad aby lidé měli práci.Kdo ale bude toto hospodaření dotovat ?Dlohodobě nezaměstnaní by si osvojili pracovní návyky velmi rychle,stačilo by jim žádné dávky nevyplácet.

J. Jurax 17.10.2012 14:36

Re: Už je pozdě !

Oživování nefunkčních podniků?

No jak za bolševika - nalijou se tam prachy a výroba se bude státně dotovat. A nezaměstnaní budou muset do práce a celé to vyjde dráž než socdávky pro nezaměstnané. A platit to budou ti, co vyrábějí efektivně, takže mají zisk, který jim lze sebrat. A když se to bude dělat dlouho, zase zchudnou všichni. Jak za bolševika.

L. Šarina 17.10.2012 22:28

Re: Už je pozdě !

Tak to asi nepůjde,nadnárodní společnosti a zahraniční firmy si nenechájí s--t na  hlavua pujdou jinam ,tady zůstanou jen prázdné továrny a když se přesto rozhudnou komunisti se socdemáky je rozeběhnout dostanou přes prsty od světové banky,patentnich úřadů,pokuta v miliardech za plagiatorství značek,nepovolení licenci ani nemuvně.ono totiž potíž je v tom,že není Sov.svaz a Rusko nám nis za hubičku nedá jedine za vojenské základny u nás.Tak že sáhnou na úspory lidem.Kdo chce kam -----!

J. Urban 17.10.2012 9:03

Pane Bartoni, vy§erte se laskavě na to,

co komančové chtějí nebo nechtějí. Mne by zajímalo, co udělá vaše modropartaj pro to, aby se stala slušnou, pravicovou a volitelnou stranou - především pro střední třídu. A pak by mne zajímalo, co tato nová pravicová strana udělá pro to, aby tu vůbec nějaká střední třída, opora demokracie, v budoucnu vůbec byla - poté, co ji ta vaše modropartaj společně se socbolševiky dlouhé roky systematicky likvidovala. Flus.

J. Boleslav 17.10.2012 10:42

Re: Pane Bartoni, vy§erte se laskavě na to,

Jasně, komunisty v těchto volbách volili modropartajníi. Co udělali proti komančům oranžpartajnící?

J. Jurax 17.10.2012 14:31

Re: Pane Bartoni, vy§erte se laskavě na to,

Oranžpartajníci se chmuřili - loví s komanči na stejném písku stejnou zvěř. Ale ne zas moc - komanč je furt lepší jak modrý pták. S komanči mohou splynout - už tu to jednou bylo - ale s modrými ptáky těžko.

R. Houška 17.10.2012 7:36

Pane Bartoni, nikdo neudělal komunistům v našem,

Karlovarském kraji, jako Vaši soudruzi z ODS, kteří spolu se soudruhy z ČSSD, rozkrádali evropské dotace. Pouze proto, že u toho i hlasitě mlaskali, místy i říhali a prděli, se komunistům, kteří o všem ze svých pozic na Kraji věděli a bezpochyby si také smočili, podařilo, spolu s ČSSD vyvolat dojem, že oni nekradou. Svoji kořist si totiž v klidu odnesli za buk, a tam rozporcovali, bez mlaskání, říhání a prdění. Takže pane Bartoni, když už nejste schopní se svých zlodějů zbavit, tak je ve vlastním zájmu zkuste alespoň trochu kultivovat. A jedna rada na závěr. Pomýšlíte-li na úspěch ve volbách, nemůže být vaším lídrem advokát, zastupující proti městu společnost, která se nakapsovala díky "Karlovarské losovačce"!

I. Schlägel 17.10.2012 7:41

Re: Pane Bartoni, nikdo neudělal komunistům v našem,

Bohužel, nezbývá než souhlasit. Pouze se ptám, zda pod vedením nových, pokrokových koalic se bude mrhat veřejnými prostředky pouze sofistikovanějším, prolidovým způsobem, nebo se začne časem taky mlaskat, říhat a prdět, jak je u zlodějů napříč stranami běžné, soc dem nevyjímaje? A jako bonus si k tomu můžeme přičíst ideologicky správný výběr těch, kteří mohou a mají ovlivňovat naši mládež, vykládat dějiny a kázat o morálce, kterou sami nemají a nikdy neměli. Tak na tu morální a ekonomickou obrodu si počkám.

L. Křivan 17.10.2012 8:22

Pane Houško, ti o kterých píšete,

jsou všichni bývalí komouši nebo jejich děti. Akorát  nebyli v KSČM.

J. Boleslav 17.10.2012 10:47

Re: Pane Bartoni, nikdo neudělal komunistům v našem,

Bolševici po 89. nekradli ve velkém proto, že k tomu neměli příležitost. Teď ji dostanou a budeme se divit i ušima. Ostatně kradli (oni nebo jejich chráněnci) už i před 89., jen se o tom nesmělo psát.

Idiotské evropské dotace je třeba zrušit a korupční prostor se tím významně zmenší.

J. Virtuál 17.10.2012 11:32

Re: Pane Bartoni, nikdo neudělal komunistům v našem,

Oni nemuseli krást.Měli na to dekrety.Jeden byl na znárodnění  velkých i malých fabrik, druhý na provedení měnové reformy, kdy vám za každou našetřenou padesátikorunu dali korunu.

R. Houška 17.10.2012 12:09

Re: Pane Bartoni, nikdo neudělal komunistům v našem,

Vážení, všichni máte v podstatě pravdu. Dolejš v přímém přenosu dokázal, že komunisté nejsou v přístupu ke krádežím z veřejných peněz jiní, než všichni ostatní. Bohužel to však nemění nic na tom, že za komunisty v předsíni Strakovky, mohou především různí Klausové, Bémové, Dlouzí, Šnajdrové, Kalouskové, Drobilové, Grossové, Palasové, a jim podobní, co vždy měli plnou hubu demokracie, pravice, levice, ale nikdy se nechovali tak, jak říkali. Jediné co jim šlo, a jde, všem bez rozdílu, je krást, až se hory zelenají.

P. Maleček 17.10.2012 6:51

Copak komouši, ale co ta zlodějská ODS?

No přidám malý příběh z našeho městečka. Mí kolegové z místního malého volebního sdružení mě přes mé varování uhučeli k vyjednávání s komunisty. Začátek byl dobrý. Shodli jsme se na potřebě otevřít radnici občanům, rozkrýt hospodaření městských firem (pro p. Bartoně vesele vykrádaných místními ODSáky), zveřejnit přípravu a průběh městských výběrových řízení.

Komunisté rozveseleni hladkým průběhem jednání si objednali víno (mezi námi pěkně řízlé vodou). A stačili dvě dvoudecky a mí kolegové, já ne, se nestačili divit. Komouši pod vlivem dobré nálady a naředěného alkoholu odložili demokratické mimikry. "Jó na světě bude dobře až se vystřílí všichni kapitalisti, kdyby se v listopadu 89 oddělalo pár západem poblázněných študáků byl by dodneška klid, nezaměstnanost je proto, že se zrušilo centrální řízení, za nás byl blahobyt a pořádek, atd, atd.

No kolegům se naštěstí rozsvítilo, komoušům poděkovali a tak jsme skončili v opozici a na radnici sedí místní zloději schovaní za naivní fotbalisty a hasiče, ODS a no přeci komunisti. Společně informačně uzavřeli úřad, cenzurují radniční noviny, majetek města se prodává pod cenou a městské zakázky jsou předražené a rozdávají se známým pánů z radnice.

Ono totiž komoušům ani tak nejde o znárodňování. Hlavní je si přes funkce nakrást. A když to jde s pomocí ODS bez znárodňování, tak co se s nějakým znárodňováním trápit. Zvlášť když potenciální buřiče volající po demokracii dokážou ODSáci přes uplacenou polici zlikvidovat líp, než komouši s pomocí STB a koncentráků.

Co si myslíte p. Bartoni. Kde je podstata problémů naší společnosti?

R. Houška 17.10.2012 7:41

Re: Copak komouši, ale co ta zlodějská ODS?

Odkud já tento příběh jen znám? Aha, už vím. Na srazu absolventů ho vyprávěl skoro každý. Krom jednoho komunisty a dvou členů ODS a ČSSD.Všude je to jako přes kopírák.

L. Křivan 17.10.2012 8:25

Re: Copak komouši, ale co ta zlodějská ODS?

Ano, v tom je ten problém. Že komouši jsou v celé zemi stejní parchanti. Že se nezměnili, i když převlékli kabáty a nalezli do jiných partají.

P. Boublíková 17.10.2012 6:31

Střední školství

je skutečně v gesci krajských samospráv a v Brně je všeobecně známý případ gymnázia ML, jehož ředitel-člen ODS musel opustit svůj post poté, co se vlády nad JM krajem ujal Hašek a spol. Marné byly protesty studentů, rodičů i širší veřejnosti. Podobně "pod vlivem" proběhla začátkem tohoto školního roku výměna odcházejícícho ředitele na Slovaňáku.

Hlavně budou přeobsazena různá koryta v krajské samosprávě.

Hašek, tento vzor sociálního demokrata, vyjednává jak s lidovci (se kterými byl dosud v koalici), tak s komunisty, a nechal se slyšet, že jde o dvě rovnocenné varianty. Takoví jsou socani ve skutečnosti - komunistů se ani trochu neštítí.

L. Křivan 17.10.2012 8:27

Re: Střední školství

Socani jsou bývalí komouši, kteří převlékli kabáty. Co se dá od nich čekat ?

E. Heusinger 17.10.2012 8:53

Důležité je

aby se štítili ODS a HOP 00.

P. Schuster 17.10.2012 10:25

Re: Střední školství

Jsem také Brňák a to kádrování o kterém píšete považuji za největší hrozbu. Rudo-oranžové koalice určitě v kádrové politice přitvrdí.

J. Boleslav 17.10.2012 10:49

Re: Střední školství

Socani nejsou nic jiného než softkomanči.

B. Volarik 17.10.2012 0:21

Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

Ono to jde taky bez halasne revoluce. Pomaloucku, polehoucku budou komuniste usurpovat vice a vice moci skrze ruzna narizeni, regulace, hazeni klacku pod nohy svobodnemu podnikani.... Znate to o te zabe, tera neumi vnimat pomale zmeny teploty a tak se klidne necha uvarit?

Omlouvam se za nedostatek znamenek, nemam v praci ceskou klabosnici.

J. Blažek 17.10.2012 6:00

Re: Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

Vám i autorovi panu Bartoňovi: spletli jste si datum, čerty se straší malé děti až 5. prosince večer.

B. Volarik 17.10.2012 6:27

Re: Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

Komunismem nutno strašit denně aby se v nastalém bohorovnu nepozapomnělo.. Lidé bděte!

L. Křivan 17.10.2012 8:29

Re: Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

Čerty ano, to jsou neškodní hlupáci. Komunisti jsou jiné kafe. Stejné svinstvo jako nacisti.

P. Lenc 17.10.2012 9:08

Re: Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

Přesné.

P. Machačka 17.10.2012 9:47

Re: Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

Souhlas, zničili tuhle zem a díky neschopnosti a zlodějinám "normálních" partají ji  budou po dvacetileté přestávce ničit zas. Na tomhle všem je nejsmutnější to jak představitelé všech stran, které se podíleli na vládě od sametové revoluce promarnili příležitost z téhle země opět vybudovat demokratický prosperujicí stát kterým kdysi byl a na který byli jeho obyvatelé hrdí.

F. Nerad 17.10.2012 14:56

Re: Tenhle prispevek jsem vlozil pod clanek pana Dolezala: Hrozi nam komunismus? Sem se hodi zrovna tak.

S tímto příspěvkem se ztotožňuji.