4.6.2024 | Svátek má Dalibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Kočkopes smrdutý

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 22.4.2011 16:55

Re: Všichni jsou stejní.

Naděje umírá poslední. Jde jen o to, aby se ovčané stali občany. Politickým stranám totiž nadmíru vyhovuje stádo ovcí, které mohou bez problémů ovládat. Občany nepotřebují a nechtějí, natož demokracii, která je vládou právě těch občanů a nikoliv politických stran.

J. Dlouhy 22.4.2011 15:07

Re: Všichni jsou stejní.

Pane Cech, moc bych si pral, aby jste mel pravdu.

P. Čech 22.4.2011 12:19

Re: Všichni jsou stejní.

Jsem přesvědčen o tom, že se jedná o výraznou menšinu polulace, u níž mluvíte o stupni bolševizace. Česká populace, tedy čeští občané neměli možnost se na ústavě podílet. Ústavu vytvořili a následně schválili svou většinou v parlamentu komunisté, socialisté a bývalí komunisté. Pouze jim totiž vyhovuje. Čeští občané (populace) ve své naprosté většině nemají v rukou žádný demokratický nástroj, kterým by mohli vyjádřit svou vůli. Volby tímto nástrojem dozajista nejsou, protože jsou nedemokratické a nesvobodné. Pouze pomocí těchto voleb tvoří komunisté a socialisté spolu s bývalými komunisty i dnes v parlamentu většinu. Tato většina však nevyjadřuje vůli občanů, pouze vůli politických stran, které jsou všechny stejné. Ve své podstatě. To, že se podle vlastního přesvědčení dělí na nějakou pravici a levici, levý střed či pravý střed nebo střed je jenom ohlupování již tak dost hloupých lidí. Populace se zákonitě mění a určitě dojde i na změnu ústavy. Je to jen otázka času. Do kdy budou občané ochotni snášet nad sebou moc politických stran.

J. Dlouhy 22.4.2011 10:22

Re: Všichni jsou stejní.

Souhlasim s vasim nazorem, pane Cech. Dulezitost ustavy se v evropskych statech notoricky podcenuje. Symptomaticke je, ze se na ni nikdo ani neodvolava. Jine je to v USA, kde je ustava jasnou ochranou prav obcanu pred statem. Samozrejmost, s jakou jsme si podrzeli bolsevickou ustavu, svedci o stupni bolsevisace ceske populace. S takovou ustavou a populaci- da se vubec neco ocekavat?

P. Čech 22.4.2011 9:15

Re: Vy to berete jako hru?

Volby v demokracii jsou opravdu normálním jevem. Musí se však jednat o volby svobodné, t. zn., že nikdo a nic nesmí občanům diktovat jak mají volit (volební zákon), nebo dokonce koho  musí volit, pokud volit chtějí (ústava).Právě nedodržením těchto dvou podmínek se volby snadno mohou stát a stávají se nebezpečím. Zejméne u nás. U nás, kde ústava předjímá vítězství ve "volbách" menšině, představované nějakou politickou stranou. Systém voleb podle poměrného zastoupení totiž vždy generuje "vítězství" oné menšiny, menšiny, která vždy znovu a znovu vynáší do čela státu ty nejméně schopné. A o tom to je.

M. Berka 22.4.2011 9:01

Vy to berete jako hru?

Já si nejsem jistý, že o osudy lidí v této zemi se mají hrát hry typu Poker. Nebezpečí voleb? Já myslel, že v demokracii jsou volby normální jev a ne nebezpečí.

Jinak popsáno je to dobře, až na to, že ty postavy jsou jen loutky na šňůrkách a svoji vlastní vůli nemají.

P. Čech 22.4.2011 8:53

Všichni jsou stejní.

Příčina stavu je však jinde. Příčina nedobrého stavu je zakotvena v ústavě. V ústavě, která předjímá nutnost tvorby vždy impotentních koalic. Koalic vždy menšinových spolků - politických stran, které jsou ve svých programech, tvořených k hájení vlastních zájmů natolik odlišné, že odklon od nich v zájmu vytvoření koalice je pro mnoho vlastních členů natolik nepřijatelný, že bourá jakoukoliv koalici již v době jejího vzniku. Je zde nutno mít na paměti, že obecně jakékoliv vznikající a existující spolky, politické strany nevyjímaje, jsou zakládány a existují pouze a jen a především k hájení specifických zájmů svých členů proti zájmům všech ostatních. Jde o systém, který nikdy a nikde obecně nefunguje dobře. Fungovat ani nemůže právě pro onu příčinu. Naprostá shoda všech na jedné věci prostě není možná právě pro různorodost zájmů jednotlivců. Musíme si uvědomit, že jakýkoliv systém, pomineme-li oblast science fiction (H.G.Wells), je diktaturou. I demokracie. Demokracie je však diktaturou, přijatelnou pro většinu občanů, protože z vůle oné většiny vychází a tuto vůli většiny hájí, jinak není demokracií. Něco jako vůle koalice neexistuje proto, že vůle jejích jednotlivých členů je různá. Mluvím zde o přirozené většině, nikoliv umělé. Právě koalice je klasickým příkladem uměle vytvářené většiny, která vlastně žádnou většinou není a ani nemůže být. Chceme-li vybřednout z tohoto marasmu, musíme změnit ústavu a volební zákon. Jinak nám nic jiného nepomůže.