26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nobopa 19.8.2006 12:44

To by se novináři stávat nemělo. Křesťanské strany se v českých zemích začali angažovat již na konci 19.

Ashan 18.8.2006 23:28

konzervativni, liberalni

p. Klic by si mel hlavne uvedomit rozdil mezi konzervativni a liberalni...

zoch 18.8.2006 20:17

Stačí těch pár slov a ani nečtu článek

Koalice ODS a KDU je totiž opodstatněná pouze za určitých a víceméně jedinečných podmínek. Pokud se kdokoli domnívá,že ODS prospěje KDU ,je to fantasta. Prospěch znamenající dočasný vliv bude okamžitě mít negativní odezvu. Nakonec Kalouskovo dobrodružství resp. jeho hloupost spojená s touhou po pěkném fleku jej a hlavně jeho stranu přivedlo mimo vládu a to není ještě konec....Kalousek sám je karierista a jakkoli je to dobrý rétorik a podrazák,tak nemá dostatečnou trpělivost a dostatečně chladnou hlavu.  Opačně zase vedení ODS ještě nedorostlo ke křesťanské myšlence natolik,aby ji plně včlenilo do své představy fungující společnosti.Tudíž by aktivity KDU v dnešní době spíše dráždily ty trottly ve vedení ODS. Samozřejmě ,že to perspektivu má,ale v hodně dalekém časovém horizontu.Dnes bude mít KDU své vlastní problémy .A  ODS  ? Dobře by bylo,kdyby je měla,protože by to znamenalo obměnu,kterou ona potřebuje jako prase drbání.  

AeroKarel 18.8.2006 21:38

Re: Stačí těch pár slov a ani nečtu článek

Opravdu to raději nečtěte. Doufám, že ODS ke křesťanské myšlence nedoroste nikdy. Stala by se tím totiž neliberální, a to by ji stálo víc, než nalákání pár křesťanských fanatiků typu poslance Karase a zde F. Čecha. Jen ať se lidovci smaží ve své bigotnosti.

AeroKarel 18.8.2006 17:36

No, prospěla,

nevím. ODS, bojující proti reg.partnerství, potratům, za tvrdé tresty konzumentům všech drog, proti kouření a kdo ví, co těm černoprdelníkům ještě chodí hlavou, by se pro mne stala nevolitelnou. A že by černoprdelníci působili v liberální straně?

fakír 18.8.2006 17:25

mno

osobně si myslím že z dlouhodobého a hlavně ideového hlediska integrace KDS do ODS byla chybou. ODS podle mne čeká docela důležitá vnitřní diskuse co vlastně chce být - liberální nebo konzervativní( britský model) popřípadě být konzervativní na jasně definovaných křesťanských principech. Užší spolupráce s KDU ČSL by prospěla jen KDU ČSL.

Místo řešení problémů které máme by nás čekali jen další represivní nenávistné zákony typu silniční zákon (bez oprav plánu nebo jen stínu řešení stavu silnic a dálnic a to měli Lidovci tohle ministerstvo několik let na starosti) nebo doslova přiblblé honění kuřáků na zastávkách (policie objíždí na udání zastávky zatímco oblasti kde se každý den páchá trestná činnost je bez dozoru ). Řešení skutečných problémů by se jen odsunulo.

Rovnou říkám že bych nechtěl aby se moje děti učili zase povině nějakou nesmyslnou ideologii ve škole a my museli řešit jestli učitelka tělocviku která je naučí nějaký cvik z jógy  je nástroj ďábla jako je tomu na slovensku.

Jestli Lidovci prohrávají více a více ve volbách je to jen jejich problém. Tradičním voličům na venkově nenabídli doslova nic, jejich panování nad pozemkovým fondem se stalo synonymem pro korupci. A koalice s nimi v parlamentu proboha to je za trest. Dvě největší strany by obě mohli vyprávět. Takže pokud se ODS uplně nezbláznila tak se nad tímhle článkem musí jen pousmát. Koneckonců pokud KDUČSL něco chce tak by si měla zvyknout že danné slovo se dodržuje bez výmluv a měla by mít i co nabídnout. Třeba podporu liberálních zákonů nebo zastavení spolupráce s Landmanšaftem (obzvlášť po té jeho poslední akci- výstavě v Berlíně).

A sen o velké jediné správné pravicové straně která pojme všechny od vlažných fašistů přes ODS až po Lidovce je úplná pitomost. Ve skutečnosti by nakonec neměla žádný názor a slovo pravicovost by bylo jen heslo na plakátech a nakonec by nezastupovala nikoho. A politická soutěž by se odporoučela do pekel. Takže mě osobně by integrace inkvizitorů rozhodně neprospěla.

AeroKarel 18.8.2006 17:39

Re: mno

Naprostý souhlas. Spíš bych uvítal založení nějaké skutečně liberální strany. K zachránění těch liberálů, kterří ODS volit nechtějí a nevolí vůbec nebo volí různé obskurity. Ale nevím, zda jich je dost.

Kantor 18.8.2006 15:37

Včera člověk člověku lidovcem,

dneska člověk člověku křesťanem.

Minutus 18.8.2006 13:26

Zbožné přání lidovců

na které ovšem nestačí volební výsledek. A realetu se obejít nedá. Topolánek za křeslo premiéra hodí jak Kalouska, tak Bursíka přes palubu. Nejedná se o to, zda to provede, jen o to, jak to provede - způsob a snad cena.

herdekbabka 18.8.2006 13:00

mno, koalice KOHOKOLIV s lidovci - je cestou do pekel - ale - KDO CHCE KAM - POMOZME MU TAM

fakír 18.8.2006 16:37

Re: mno, koalice KOHOKOLIV s lidovci - je cestou do pekel - ale - KDO CHCE KAM - POMOZME MU TAM

VVR^R^R^

VLK 18.8.2006 11:08

1+1>1

Obvykle volebni zisk vyjadreny v poctu hlasu je u dvou stran s podobnym programem vetsi nez u jedne strany vznikle jejich sloucenim. Vyhodnost slouceneho subjektu vznikne az po prepocitani na mandaty, protoze prakticky vsechny systemy vetsim subjektum pomahaji. 

Politickemu systemu jen ze dvou stran nefandim. To je mozne v USA, kde maji pomerne jesne pravidla udavajici, co je fair a kde unfair jednani se tresta (povetsinou). U nas by to byla katastrofa. Viz soucasne Paroubkovo vyvadeni.

V USA to ma i historicky duvod, pro volby, kdy musi zvoleni volitele mesic jet do centra, kde pak oznami, jak jejich volici rozhodli, je prehlednejsi, kdyz maji moznost rozhodovani pouze z cerna/bila.

V Evrope je nejsilneji naklonen systemu dvou stran volebni system italsky, kde vitezny blok bere vsechno, tedy vlastne bere 55%, ale tady se ty dva bloky formuji jako koalice pro jedno volebni obdobi a ne jako dve trvale strany.

www racek 18.8.2006 11:06

lidovci? no, měl bych pár marginálních výhrad ...

takové ty fudamentalistické představy ... ale jinak je to strana representující ve skutečnosti povahu českého národa. a není to jen v pružnosti ... ono se s 8% ani nic jiného udělat nedá ... ale je to strana biohabojných a slušných lidí. ... a ta špičky? to víte ....

fafni 18.8.2006 16:06

Re: lidovci? no, měl bych pár marginálních výhrad ...

jake vyhrady.Po par tydnu trvajicim divadelku byla na prani Klaurobka uzavrena opozicni smlouva c.2.Langrmach a Topobotka nam vysvetli,ze se nejedna o zadny podvod na volicich,ze je to statnicka nutnost/stejne jako nam to vysvetlil Svoboda v 68.U mne jako duveryhodna strana ODS skoncila ,po treti uz jim pravicovost nesezeru,to opravdu radeji Kalouska

Vlali 18.8.2006 10:54

to snad ani ne

Popravdě řečeno ani bych OdS (a že k ní mám hodně výhrad) sloučení s Kalouskem nepřál. Mám totiž obavu z nepěkné vlastnosti lidovců přežít. Oni (kromě oposmlouvy) byli ve všech vládách od roku 1946. To o něčem svědčí. Teď, kdy OdS bojuje o svoji tvář by spojenectví s "pragmatiky" za každou cenu asi nebylo to pravé.

franta 18.8.2006 10:31

Tak jsem četl

že pan Topolánek už předpokládá že KDU-ČSL jeho menšinovou vládu nepodpoří. Kalousek už asi přišel na to, že utře hubu a tak jakákoliv spolupráce, ideály-neideály, jde k čertu. Jeho vlastními slovy by se dalo říci, že přestal "respektovat výsledky voleb", nebo ne ? Nebo to platilo pouze pro Paroubka ?  

Jíra 18.8.2006 10:57

Re: Tak jsem četl

I s respektováním výsledku voleb nechápu proč by  měla KDU.ČSL vládu podpořit, když se nebude zřejmě jednat o nic jiného než opoziční smlouvu č.2. Do personálního složení vlády bude dokonce mluvit Paroubek a spol. Jaký asi bude mít obsah vládní prohlášení?

franta 18.8.2006 12:25

Tak to jsme na tom stejně

Ani já jsem i s respektováním výsledku voleb nechápal proč by  měla ČSSD podpořit vládu trojkolky ! 

Saša 18.8.2006 10:22

Takováto integrace není možná.

KDU-ČSL je strana defensorská: hlavní její poslání a účel vidí její voliči a většina řadového členstva v obraně svých názorových priorit a svého životního stylu. Dokud se křesťané cítí v tomto státě potenciálně ohroženi, dokud nemohou důvěřovat svým spoluobčanům sdruženým v jiných stranách, že nezačnou zneužívat případně získané moci k persekuci křesťanství, k bránění křesťanské výchově, k pronásledování křesťanských rodin, zabírání majetku křesťany do svých církví sdruženého apod., do té doby bude existovat KDU-ČSL jako defensorská politická strana.

Důvodem její existence a politické aktivity není totiž touha po moci, ale naopak strach z bezmoci. Voliči KDU-ČSL jsou stádo ovcí, které obchází vlk a proto se shluklo co nejtěsněji.

Pokud by někdo chtěl KDU-ČSL zlikvidovat pohlcením či přetažením voličů, mohl by toho poměrně docílit vytvořením spolehlivých záruk důvěry křesťanů v budoucnost. Chce-li některá strana oslabit KDU-ČSL, nechť bojuje také za zákaz interrupcí a klonování a euthanasie a omezení rozvodovosti a zvýšení natality a svobodnější školství a vrácení majetku církvím... a když budou strany s takovýmto programem aspoň dvě, voliči KDU-ČSL se sami rozejdou. Ale upřímně: vůbec se toho neobávám, protože skutečný vývoj naznačuje pravý opak - návrat pronásledování křesťanů, a to velmi aktivního. Stačí číst názory, které se vyskytují na tomto webu.

Ladislav N. 18.8.2006 20:32

Re: Takováto integrace není možná.

Lidovci holt nemají rádi svobodu volby... Rv:-/

Malý Aston 18.8.2006 9:33

Nejsem optimista,je to jen přání!

KDU jako strana,má své stálé voliče,kteří jsou z křesťanských oblastí a skutečně je to strana konzervativní,spíše středová. Výsledek volební,který nestojí za moc radosti si KDU zaslouží.Kolaborace s ČSSD a KSČM,neschopnost včas říci,takhle ne pánové je varování i pro ODS. Kolaborace se stranymi s jiným programem a ideologií jen pro zachování koryt,to občané nemají rádi.Politická scéna i když nás politologové přesvědčují,že není ani levicová ani pravicová není pravda.Je a bude pořád. Na levici dojde ke sloučení ČSSD+KSČM nebo jejich naprosté spolupráci.Tím pokryjí nejen levicové občany ale i krajně levicové občany. Pravicové strany nové nevzniknou,zůstane jen ODS,občané kteří věří v křesťanské hodnoty budou volit KDU. Zelení zaniknou,je to strana  levičáků,pravičáků a anarchistů,tak se dohádají a bude pokoj,pokud některé významné ekonomické skupiny jim nadále nebudou vytvářet podmínky,jejich péče o žabky jim peníze nepřinese,jen lobování skupin,které počítají s dotacemi na nesmyslné projekty je udrží v podvědomí občanů.Takže politická scéna bude levicová,pravicová a středová. Vlastní politika nebude ani levicová ani pravicová ani středová.Vlastní politika a její realizace bude dle stavu peněz ve státní pokladně. Levice nemůže utratit více než ji dovolí ekonomika a pravice zase nemůže porušit sociální smír ve společnosti. Takže žádné převratné změny v politice nemůžeme očekávat.

loula 18.8.2006 10:03

Re: Nejsem optimista,je to jen přání!

Ano, máte pravdu, ale je tady ještě scénář, že politické strany bez ohledu na barvu budou postupně erodovat společenskou morálku, protože dosud jako prioritní cíl všech partají vidím touhu po moci, jinými slovy po korytech. Pro opravdové pročištění politické scény bych navrhoval, aby politické funkce byly neplacené a dvakrát do roka by dostali metál. A odměny by dostali - pokud by dostali - na závěr funkčního období podle stavu hospodářství (klidně bych na návrh odměn nechal vyhlásit referendum).

Malý Aston 18.8.2006 10:39

Re: Re: Nejsem optimista,je to jen přání!

Ty neplacené politické funkce,to je ten problém. Dnes mají slušné peníze,ale to nestačí,ještě si přikrádají. Pokud by neměli žádné zdroje,budou krást ještě před volbami a po volbách ještě více.Hodnocení výsledků jejich vládnutí,je také problém. Nám roste HDP a pokladna je prázdná.Vzhledem k tomu,že podnikám znám,že obrat a účetní výsledky jsou někdy dobré ale v bance nemám ani korunu a ještě musím platit daň ze zisku. Naopak někdy se podaří,že jsem ve ztátě účetní a v bance peněz jako šupek.Pokud některý politik a je jich většina,nikdy nikde nepracoval,jen chodil na politická školení jak oblbnout občany,nikdy nic neřídil a za výsledky své práce neodpovídal,nemusel brát úvěry a podepisovat směnky na svůj barák,tak není schopen řídit ani auto a ne tak stát a státní pokladnu.Já hodnotím politiky z leva i z prava na ty,kteří již něco dokázali ve svém životě a na ty, a těm já říkám bolševici z leva i zprava,kteří celý život nikde nepracovali,za nic nikdy neodpovídali,jsou dobře finančně zajištěni a jsou schopni jako herci z Národního divadla dnes řídit jakékoliv ministerstvo,zastávat jakoukoliv dobře placenou funkci a ještě nám tvrdit,že to myslí upřímně.

www racek 18.8.2006 11:04

Re: Re: Re: Nejsem optimista,je to jen přání!

no vidíš, tohle bych desetkrát podepsal.:-D

franta 18.8.2006 12:29

Pokud některý politik

a je jich většina,nikdy nikde nepracoval,jen chodil na politická školení jak oblbnout občany,nikdy nic neřídil a za výsledky své práce neodpovídal,nemusel brát úvěry a podepisovat směnky na svůj barák,tak není schopen řídit ani auto a ne tak stát a státní pokladnu.

To máte na mysli pana Langera ? Na toho to sedí jako pr.el na hrnec.  

Malý Aston 18.8.2006 13:21

Re: Pokud některý politik

Já jsem nepsal o žádném politikovi jmenovitě ani z ČSSD ani ODS ani KSČM. Váše plivnutí slin do diskuze není oprávněné. A tak když jmenujete někoho z ODS tak já obrátím Vaši pozornost na pana Grosse a pana Sobotku. Nikdy,nikde nepracovali,na komunální úrovni by neměli šanci a vládli tady a vládnou. Tito jmenovaní,přímo naplňují definici bolševika.

Radajan 18.8.2006 21:10

Re: Re: Re: Nejsem optimista,je to jen přání!

Tak nevím. Znám ještě jednoho Malého Astona. Ten dnešní se mě zdá méně razantní a předkládá rozumy s kterými se dá celkem souhlasit. Nebo že by změna, před volbami a po volbách.

loula 18.8.2006 6:52

Integrace ODS a KDU

Správně hovoříte, že integrací by KDU-ČSL ztratila zavedenou značku atd atd. Navrhuji tedy opačný postup. Integraci ODS do KDU.

Jinak, nezlobte se, ale stran té integrace jsem pesimista, integrace by proběhla tehdy, když by se jedna strana propadla do bezvýznamnosti. Pokud strana hraje určitou nezanedbhatelnou roli a z této role vyplývají příslušné pašalíky, nebude mít vedení talpové partaje zájem na integraci.

jik 18.8.2006 8:20

Re: Integrace ODS a KDU

By byla prospěšná,protože by posílila příliš slabou a rozdělenou pravici.Ovšem ubylo by postů-předseda strany,místopředseda atd......