2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepino 12.12.2009 11:32

Re: Jsem také kmet (1939)

Jsem o něco mladší kmet (1941) a ještě loni jsem pracoval na plný úvazek. Musím konstatovat, že když šéf potřeboval, aby něco bylo 100% zajištěno, obracel se na mne. Při tom bylo k dispozici nejméně 15 mladších, dokonce i takových, kteří již nebyli ve své výchově zatíženi předcházejícím režimem. Patrně největším problémem je neochota vykonat něco pro prospěch celého kolektivu, ve kterém pracuji (žiji).

Obdobná situace je v našem Společenství vlastníků bytových jednotek. Není síla, která by přiměla mladší členy převzít nějakou funkci.  Plně souhlasím s Františkem - kmeti, kteří prošli druhou polovinou minulého století, si vskutku váží života ve svobodě, kterou mnozí z nás ani nečekali.

taky nereg. 12.12.2009 10:23

ale také platí : "Od starého mladý vůl učí se orati "

von 12.12.2009 10:57

Re: ale také platí : "Od starého mladý vůl učí se orati "

A Vy si myslíte, že je to myšleno pejorativně? Orba je moc důležitá věc.

taky nereg. 12.12.2009 11:03

Re: ale také platí : "Od starého mladý vůl učí se orati "

naučit se lze obojí

-ferry- 12.12.2009 9:49

Hezky sepsáno ...

 Takováhle úvaha mě ještě nenapadla ... Já do téhle "staré"generace patřím také,jsem mimo jiné stejný ročník jako Aston,nebo třeba i známý Vladimír Železný.U těchto dvou ovšem nemám na co být pyšný...

 Vy,mladý autore jste tedy tak zvané Husákovo dítě.V okruhu mých známých a v oboru ve kterém (stále ještě) "sportuju" jich mám pár.Pamatuju si,jak v jednom čísle Světa v obrazech,nevím už v kterém roce(někdy v 70.letech),byla titulní stránka obálky nadepsána Je nás 15 000 000 ...! Takhle,vypsané číslicí.Patnáct milionů obyvatel Československé socialistické republiky.Bylo to působivé... Jenomže.. co nám z této generace vyrostlo ...

 Jedním z Vašich stejnoročáků je i onen "Klausův" Petr Hájek. Před časem prohlásil,že on nepochází z opice.To mu závidím,já prokazatelně ano.Dnes je s ním rozhovor v Právu.Na otázku,zda mu nevadí temné stránky církve svaté,odpovídá  : Církev je ustavená Bohem,ale její cesta staletími je z velké části dílem lidským.A lidé jsou chybující ...

  Že je to hezké..? To,že něco ustaví někdo,kdo neexistuje,resp.nikdo ho nikdy neviděl,je pozoruhodné tvrzení samo o sobě. Je to tvrzení slabochů,kteří se stydí za svou (řekněme) práci Je to pověrčivost..Ale budiž,hloupost je věčná.Ale  tento mladý člověk omlouvá temné stránky církve (hrabivost,mučení,šarlatánství,vraždy,barbarské upalování lidí ...) tím,že lidé jsou přece jen chybující tvorové. A že se tedy mohou chovat v podstatě jak chtějí,dělat mohou co chtějí a tak dáleTo,je děsivé. Dořečeno to znamená,že i dnes se leckdo může chovat,jak chce a jak uzná za vhodné.Příklad.Když se za Klausovy vlády nestoudně kradlo,říkal nám Klaus laskavě : ale my nic,my se přece teprve učíme ... Výsledek jejich "učení" dnes vidíme . chudý stát už nemá na nic ...!

 Petr Hájek tak vlastně omlouvá všechny ty prasečiny,které tu napáchaly demokratické vlády ... jsme přece lidé chybující,a vy držte huby ...  A je to ..!!

Ludva 12.12.2009 9:57

Re: Hezky sepsáno ...

R^Něco je lepší, ale něco je taky horší. Jenže, když dnes něco kritizujete, tak jste hned příznivec minulého režimu. Pak se nedivme, že je těžké něco zlepšit.

takykmet 12.12.2009 9:29

Mladi vpred!

(A stari na sva nista)

Ludva 12.12.2009 8:53

Chtělo by to kmeta jako sůl

Ještě, kromě těch připomenutých níže,  vzpomenu na Adenauera nebo generála de Gaulle. Ono totiž tzv. kmetům jde o princip, nikoliv o osobní prospěch, jako často těm mladším. A sotva budou lítat nazí někde po vilách. Kéž by se našel někdo takový, kdo by nás opět sjednotil pro společnou věc.

Chosé 12.12.2009 10:04

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

To sjednocování národa je ošidný cíl (neříkám zcela špatný ale ošidný). Tuhle dávali zajímavý dokument o Landovi a jeho představení Zlatý drak v Brně, jeho hlavním mottem bylo téměř mysticky sjednotit celý národ - zřejmě se děsí státu, kde je deset milionů různých názorů na všemožné záležitosti.  Sjednocení národa už zkoušeli  mnozí v minulém století a víme jak to dopadlo. No - Landa je Landa, ale děsilo mě jak v dokumentu dopadl primátor Brna Onderka, Landův velký fanda (jsem z Brna a docela se mě to vyděsilo).

68 12.12.2009 23:34

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Sakra, proč vy jste furt tak vyděšenej? Ze štatlu na prygl je kousek, přijde se hned na jiný myšlénky.

Medvídek:-) 12.12.2009 10:50

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Pro jakou společnou věc? 8-o

Ludva 12.12.2009 10:53

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Slušný fungující stát.

Medvídek:-) 12.12.2009 11:00

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Já mám uplně jinou představu o fungujícím státu než ty, takže jak chceš sjednotit. Žeby znovu NF?

Ludva 12.12.2009 11:40

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Nechám to větší hlavě.

Medvídek 12.12.2009 15:08

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Jó, takovej Hitler sjednotitel by se ti nespíš líbil, hlavo skopová.

Ludva 13.12.2009 14:26

Re: Chtělo by to kmeta jako sůl

Něco jsem Vám udělal ? Klidně akceptuji váš názor, že zřejmě bude lepší, když se k sobě budeme chovat podle hesla "perte se a žerte se". Jak to nyní vidíme. Toho sjednotitele jsem viděl spíše ve velké koalici, která by provedla potřebné reformy způsobem akceptovatelným pro většinu lidí. Ale je to zřejmě utopie.

ASA 12.12.2009 8:10

+++++++

R^R^R^

alena 12.12.2009 8:05

?

Každý věk ná své výhody. Zkušenost se získá pouze časem a věkem, ta se prostě v žádné škole nenaučí. Ideální je souhra a spolupráce. Bohužel, to není a nebylo. Zásadně jsem pro to, aby větší slovo měli mladí, bojácní starci by nás drželi pořád v jeskyních a nevylezli by ven. Mladí by ale zas bezhlavě vybíhali přímo do tlamy šavlozubého tygra a nemohli by se z nich ti starci stát... Atd. Takže: starší generace byla před tím, než zestárla, mladou generací - je to dost těžké po těch letech si vzpomenout, ale měla by v sobě oživit i tu mladost. Mladí by se měli naučit naslouchat (nikoliv bez rozmyslu poslouchat, to ne). Přesto, kdybych měla vážit na vahách, dám přednost mladým - ti ať vedou. Pokud jsou chytří a aspoň trochu moudří - najdou si takové starší, kteří budou schopní a ochotní jim poradit bez toho, aby těžce nesli pocit, že jsou až na 2. místě. A pochopí, když někdy mladí jejich radu nepřijmou. Člověk musí udělat tu chybu, aby pochopil, že ten starší, který stejným procesem už prošel a udělal stejnou chybu, měl pravdu, když mu říkal: nedělej to, je to chyba. Zdareček!:-D

know-how ChH 12.12.2009 9:43

Re: ? reálný kapitalismus

V polovině 90.let ve Strakově akademie se v čekárně válela pro novináře brožura "Nový obraz budoucnosti", vydaná v Management Pres s, "laskavou podporou britského KNOW HOW FUNDU".

Na straně 42 tam Charles Hardy"největší filozfof podnikatelství" píše:

"Kapitalismus je závislý na tom, že lidé v naději, a to časté v klamné naději, na zbohatnutí velice usilovně pracují, a přispívají tak ke zbohatnutí jiných lidí". 

Medvídek:-) 12.12.2009 10:57

Re: ? reálný kapitalismus

Ještě že ses tam neválel ty. ;-D Nejspíš si pleteš srakovku s nádražím, kde uklízíš tebou zmíněnou čekárnu.

68 13.12.2009 20:41

Re: ?

Hele, jak to že vynecháváte stařeny?

Spotřební Šunt 12.12.2009 7:45

K rychlé konzumaci.

Netýká se to jen dorůstajících politiků, umělců a sportovců, ale i veškeré konzumní produkce čehokoliv. Je prostě klipová doba. Bliknout a odejít. Stejně jako v technologii počítačů, aut a všech výrobků. Vzpomínáte na listopad ? Jen co doroste ta mladá nezdeformovaná mládež, vystuduje západní (americké) univerzity, tak to převezme do svých rukou a to tu pak bude dobře,  my si budeme spokojeně hovět na vejminku. Zlaté voči - kde jsou ti baťůžkáři s petlahvičkama v ručičkách ? Blikli, zasmrděli a odešli . Dokonce ani rodiny si většinou nebyli schopni založit a to se blíží čtyřicítce.. Dřív se tomu říkalo jednoduše lenost. Proto jsou sedmdesátníci na svých místech, protože mezi slepými i jednoocí králi.

Jména Článku 12.12.2009 7:54

Ležáky s prošlou zárukou.

Kromě Karla - samozřejmě toho božského !

Mejla 12.12.2009 7:05

Mládí je biologický stav, nikoliv stupeň kvality. Opojení Kindermanagementem již na Západě dávno zmizelo,

jen výrazně socialisticky orientované země vždy protežovaly mládí, které nemá rozlišovací schopnost a zpětné vazby. Proto např. komunisti snížili volební hranici na 18 let, Zelení Khmerové ji chtějí snížit dokonce na 16 let a dobře vědí proč. Hamerský, Stropnický - budoucnost národa.

Mejla 12.12.2009 7:02

Soudruh netáhlo Hamerský už se třese na křeslo ve vládě. Hlavně že zhulený Ondřej "Marihuana" Liška

má tu rovnou páteř a "není poznamenaný", stejně jako Grossa, Íčko, Subotka a jim podobní.

Baghíra 12.12.2009 6:31

No a?

CHurchilovi bylo téměř sedmdesát, když se stal premiérem a zachránil Anglii. Sedmdesátník Ariel Šaron dokázal vytlačit teroristu Arafata z výsluní světové přízně a zamíchat kartami v regionu. CHlap je prostě chlap - a kdo na to nemá, nezaboduje ani ve čtyřiceti.

alena 12.12.2009 8:12

Re: No a?

Jo! Je to tak!R^

Frank 12.12.2009 6:29

Je otázkou, co je lepší? Pracovitý kmet nebo mladý blb, který se sice honosí

pochybným titulem, ale to je tak asi všechno. Nakonec, co chcete od žvanila, který šéfuje zbytečné vyžírkové organizaci jménem Institut KHB? Předpokládám, že v pondělí bude glosovat jeho poskok Procházka.

Hadí oči 12.12.2009 3:22

Přijdou nebo se vrátí mladí bojovníci.

Gross, Benda, Stropnický, mladý Kočka, děti Mrázka a vůbec potomci dnešních "rumových" baronů nebo "úspěšných"  podnikatelů z dob LTO, privatizace, kakaových bobů, zázračných převodů zemědělské půdy během jedné noci na stavební parcely, s přidáním tří nul za jejich původní cenu. Snad má i Havránková vnuky a ti již budou chtít za každý zbývající metr čtvereční jen jednu další gubernii s nalezištěm zlata na Sibiři nebo diamantů v Africe.

Topolánkův syn pojme za manželku Paroubkovu dceru a s ní i půlku království. 

A konečně tu nastane zemský ráj již na pohled.

důchodce 30 12.12.2009 3:42

Re: Přijdou nebo se vrátí mladí bojovníci.

Zapomněl jste na Zemanova fámula ministra Březinu, jehož mladistvý "idealismus a integrita"  záhy opustily a rychle se přetavily v paranormální schopnosti bi- či decilokace, což dokládá jeho dohližitelské sezení v několika správních radách a jiné kousky.