17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frank 18.10.2009 9:02

Re: Klaus podle Bobošíkové ?

Jste mimo, podobně jako Topolánek. Strejček to vidí z první ruky.

mirek 18.10.2009 7:27

Klaus podle Bobošíkové ?

Těžkou ránu zasadil Klaus svým příznivcům i nám ostatním, jimž je prezidentem. V sobotu bylo zveřejněno, z jakých zdrojů měl Klaus čerpat své přesvědčení o možnosti zneplatnění Benešových dekretů po schválení Lisabonské smlouvy.Jeho tajemník Jakl sice hovořil o hromadě podkladů, nakonec však zaslal soupis 17 odkazů. Mezi nimi jen dva, které měly právní hodnotu, ostatní byly odkazy na různé články, např. články Bobošíkové, od Pehe a taky třeba články z Neviditelného psa, jejich přehled zveřejnil iDnes......

Nevím, jak ostatní, ale mne se tento přehled velmi nemile dotkl. I když nejsem příznivcem Klause v názoru na LS, čekal jsem těžké, neprůstřelné argumenty, jimiž vyrazí dech nejen mně, ale hlavně jeho kritikům za hranicemi, Sarkozymu a podobným....

Takhle se nám dvojnásob vysmějí a mně nezbývá, než se stydět. Stydět za prezidenta a s nedůvěrou pohlížet na ty, jako třeba zde Ivo Strejček, který nás zastupuje v Europarlamentu, kteří slepě, bez znalosti prezidentových argumentů jsou vykladači jeho postupů.

honzak 18.10.2009 7:14

Re: Klaus podepíše,

doufám, že uerobuzerační kladivo popadne nejdřív na takové nablblé hujery jako jsi ty. Abys si hezky tu LS užil. Ty ani netušíš o čem to je!

realista 18.10.2009 2:33

Re: Česke.

celou Třetinu?? A není to málo, Bobo Boboviči? Nechělo by to třeba dvě třetiny?

realista 18.10.2009 2:30

Re: pan preident není osamělý běžec !

a také je s ním 65,8% občanů ČR....

Queribus 17.10.2009 23:31

Re: smlouva

R^R^R^

Queribus 17.10.2009 23:30

Re: Europoslanec za mé peníze

To jste mne tedy "pobavil" s těmi chodníky...

Ona totiž, milý pane, byla robota už dávno zrušena. Jen u těch chodníků se na to jaksi "zapomnělo". Řekněte mi jediný legální důvod, proč by se měl někdo, zdarma a dokonce pod pohrůžkou sankce, starat o cizí majetek.

paštun višnu 17.10.2009 22:52

Re: smlouva

Vy jste nečetl nejen smlouvu, ale ani Klause. Jinak byste věděl, že Klaus je zastánce EU, jen ne té s LS. Což byste možná pochopil, kdybyste ji četl.

paštun višnu 17.10.2009 22:47

Re: Europoslanec za mé peníze

Pravomoci prezidenta nejsou a nemají sloužit jako pojistka proti blbým zákonům o úklidu chodníků. Možná, že s řadou zákonů nesouhlasil, ale je dobře, že v těchto případech byl zdrženlivý s využitím svých pravomocí. Zbavení se suverenity je ovšem trochu jiný kafe, není-liž pravda? A můžete mi sdělit, odkud máte tu informaci, že prezident jen signuje co rozhodne parlament?

Jarek z Brna 17.10.2009 22:34

Re: smlouva

Já nejsem pro smlouvu (protože ji neznám), já jsem pro podpis smlouvy, kterou jsme již projednali a schválili. A nejsme proti Klausovi, ale pro Evropu. Zatím jakékoliv jiné období bez Evropy bylo horší. A od nikoho ani od pana Klause jsem neslyšel a co tedy dál bez Evropy, i když leccos nám našeptává z Moskvy.

Jarek z Brna 17.10.2009 22:32

Re: Europoslanec za mé peníze

Jinak k Vašemu zmatku v hierarchii autorit. Prezident de facto signuje svým podpisem skutečnost, že zahraniční smlouva byla schválena dle ústavního pořádku a stát je tak schopný dostát svých závazků. Proto pak přichází tzv kontrasignace, kdy se jako poslední podpisuje premiér jako doklad toho, že stát na sebe přejímá tyto závazky. Jen tak mimochodem, škoda, že náš páně všemohoucí neprojevil stejnou touhu samovládnout, když podepisoval jiné zákony - paskvily, jako například,že obce budou uklízet v zimě chodníky. Až se budete brodit sněhem, tak si na to vzpomeňte. To jen aby jste se vrátil na zem. Zajímalo by mě, jestli by jste byl stejně nadšený klausista, kdyby například zavedl pracovní soboty. Možná, že by jste si pak zase vzpomněl na demokracii, která nemůže být založena libovůli jednoho člověka (to už tady bylo a jak to dopadlo).

Vodák 17.10.2009 22:28

smlouva

Ve stavu v jakém je náš parlament, je vydávat jeho rozhodnutí za vůli lidu velmi odvážné. Jestli je podpis prezidenta jen formalita a musí to udělat, nevím proč to ústava vyžaduje. Myslím si, že proto, aby v době, kdy parlament neví co činí a  je ovládán lidmi, kteří sledují své osobní zájmy byla nějaká pojistka. Ta situace nyní nastala a je dobře, že tvůrci ústavy tuto možnost předpokládali. Můžu si o Klausovi myslet co chci, ale myslím, že o smlouvě a jejích dopadech ví víc, než paní Gajdůšková. Je dobře, že máme prezidenta, který si stojí za svým názorem a ne nějakého slouhu a poskoka němců nebo francouzů a to, že mnoho lidí je pro smlouvu jen proto, že je Klaus proti, je smutné a vypovídá to o nich a ne o Klausovi.

paštun višnu 17.10.2009 22:22

Re: Europoslanec za mé peníze

Jinak k Vašemu zmatku v hierarchii autorit: parlament dává souhlas s ratifikací, prezident ratifikuje.

paštun višnu 17.10.2009 22:15

Re: Europoslanec za mé peníze

Co to kua blábolíte? Samozřejmě, že voliči nemohou rozumět smlouvě, která je proto a tak psaná, aby jí nekapírovali. A že diskuse skončila? Bohužel ne. Měla sice skončit přesně v okamžiku, kdy občané několika států řekli jednoznačné NE první verzi unijní smlouvy, ale protože ta poyebaná EU nectí ani svá vlastní pravidla, diskuse pokračuje, ovšem tentokrát pro jistotu bez ovčanů. Tomu Vy říkáte hájení zájmu voličů???

Jarek z Brna 17.10.2009 21:59

Re: Europoslanec za mé peníze

To: paštun višnu

Referendum by mělo být jen tehdy, když dané otázce mohou rozumět všichni. Jak chcete rozumět LS, když s ní mají co dělat právníci. A navíc, už je trochu pozdě. Naše připomínky jsme měli vznést při jejím schvalování.Jestliže VK má na mysli zájem voličů, tak má respektovat rozhodnutí parlamentu. Nebo má snad VK nástroje, jak zjistit co si lidé myslí? Nyní neprobíhá diskuse o LS, ale o způsobu jejího projednávání. Diskuse o LS už dávno skončila (jinde). Kdo je zde tedy tou nejvyšší autoritou? Parlament? VK ho nerespektuje. Ústavní soud ? Když se to VK hodí, tak ho nerespektuje. Takže opravdu náš nejmoudřejší?

paštun višnu 17.10.2009 21:56

Re: Česke.

Jestli chcete, aby nám vládli lepší politici, tak je volte. Řešit nespokojenost se současnou vládní garniturou úprkem k Bruseli je taktickým manévrem z bláta do hovna.

Karla 17.10.2009 21:50

Re: Nesmyslná omluva nesmyslného trucu

a česká demokracie končí s Lisabonskou smlouvou. Budou rozhodvat úředníci v Bruselu. A proč se tak naši politici snaží? Protože každý z nich má touhu se nějakým úředníkem v Bruselu stát. To nám předvádí například pan Fišer, kterému z Barossova zadku koukají pouze pololobotky, pokud už tam není celý. Už jsme si asi zvykli, že o nás rozhodují jiní, Nebude to ani dlouho trvat a uvidíme, jak bruselští socialisté nám ukáží, jací jsme rovnocení občané evropského superstátu. To už se, ale asi přestanete o českou demokracii tak bát.

paštun višnu 17.10.2009 21:47

Re: Europoslanec za mé peníze

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?sptklaus&1

bobo 17.10.2009 21:46

Re: Panu prezidentovi držím palce

já panu prezidentovi palce nedržím. Měl to říci dříve.

EU není RVHP. Situace je spíše taková, že nebudeme-li in, proděláme.

Co nám zbývá, Bulet a říkat no vidite, von ten klaus měl pravdu? Ne. Musíme konečně samostatně bojovat o svá práva, musíme bojovat o svou konkurenceschopnsot , myslet zdravým selským rozumem a umět formulovat své požadavky na spávném místě. Asi kdyby nebylo totáče a vlivu komunistického ruska, tak jsme byly naprosto v klidu jako ostatní západoevropané. Těch 40 rudých let nám dalo co proto. Ale těch kapitalistických dvacet se nám taky vůbec nepovedlo, a v nich má sakra své prsty i skoro svatý václav. Tak se nebojme a běžme do evropy. Kdo tam nechce, bude muset do světa. Von ho balkán a arábie přijme.

paštun višnu 17.10.2009 21:45

Re: Europoslanec za mé peníze

Máte to nějaký popletený, Jarku. Je to právě současný schvalovací proces, který z vejšky seve na nějaké "stanovisko voličů. Kdyby šlo o zájem voličů, Jarku, bylo by referendum. Klaus je jediný, kdo zájem voličů respektuje. Není to, Jarku, tak složitý.

bobo 17.10.2009 21:35

Re: Česke.

S karlem,  proti Jasanovi

Jestli náš stát povedou lidé ze současných špiček, tak už opravdu budeme v ... Ti´co jsou u moci dohlédli na přerozdělení majetků  a hlídají si kšefty s euro dotací. Nemáme těch afér už trochu moc ?  Jsme schopni je sami prošetřít?  NE. Prostě nejsme schopni. Vše je u nás včas kopnuto pod kobereček, co bych pro kamaráda neudělal.  Vechslák estébákovi a zpět.

Tak to radši, vážení, tu smrdutou evropu. Vždyť mámo obdobné zájmy jako seveřané, holandané, dánové, portugalci atd, artd. Prostě malé země, které tvoří dobrou třetinu. Naučme se s nima komunikovat a našim dětem, možná vnukům, bude líp. Sami jsme za 20 let nestihli skoro nic.

bobo 17.10.2009 21:27

Re: Klaus podepíše,

Souhlasím s vámi. Vyjednalo-li obdobnou formulku Polsko, tak  bylo naší chybou, že jsme ji neprosadili. Možná jsme mohli spolupracovat v tom Visegrádu, co Václav nechtěl. 

Na a co se týče těch liberálních myšlének páně prezidentově, tak jen hořce konstatuji, že jako premiér pro jejich prosazení neudělal nic.

Mne taktéž připadá, že se chce opět hlavně zviditelnit a případně se dostat do čela oposice v ojróparlamentu.

Jarek z Brna 17.10.2009 21:11

Europoslanec za mé peníze

>- Pane europoslanče, v Bruselu jste i za mé peníze a já nechápu jak můžete obhajovat toto jednání. Já jsem si u voleb zvolil dvě komory parlamentu a hodlám kontrolovat rozhodování těchto komor, abych věděl, koho mám u příštích voleb volit. Obě komory parlamentu jasně řekli stanovisko voličů této země, stejně jako vy máte prosazovat stanovisko voličů této země v Bruselu. A jak se touto optikou dokážete ztotožnit s tím, že o naší budoucnosti rozhoduje 1 člověk? Jak by se Vám líbilo, kdyby prezident rozhodl o Vašem odvolání z funkce. To by bylo školení z demokracie.

janoryna 17.10.2009 20:36

pan preident není osamělý běžec !

jsou s ním senátoři ods, ksčm a rusko. to je dost velká síla. a i pan paroubek říká, že na námitkách pana prezidenta něco je.v čele s prezidentem do scialistické evropy nevstoupíme.

Náhodný kolemjdoucí 17.10.2009 20:26

Klaus podepíše,

s dodatkem, se kterým většina souhlasí a snadno šel pro jeho formálnost vyjednat hned na začátku, kdyby si na něj někdo vzpomenul (včatně Klause). Teď ho vytahnul jen proto aby mohl LS podepsat bez ztráty květinky a vypadal u eurofobů jako vítěz. Že se tím nezmění nic na tom, co kritizovali už jim jaksi nedojde.:-P

jasan 17.10.2009 20:00

Re: Česke.

asi stejne jako jestli ti vladla Moskva...  myslite dost blbe

aleš 17.10.2009 19:53

Re: Bravo Klaus!

Tak pravil klausovec a přebarvenej komanč

Jedna liga -komunisti klaus tlustý bošíková Železný a pár senilů

PROKOP BUBEN 17.10.2009 19:31

Re: k diskuzi

Asi je, když si nedokáže udělat pořádek a nechá po sobě skákat taková i jiná individua, která jste vyjmenoval či opomenul.........

Ivan Nový 17.10.2009 19:19

Bravo Klaus!

R^

Harpyje 17.10.2009 18:47

Re: Dával bych si pozor na ty, kteří běží s obyčejnými lidmi

Moudré a pravdivé.