5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausův polibek smrti

Někteří vlivní politici, prezidenta Václava Klause nevyjímaje, mají čas od času příležitost svou pochvalou přenést na dotyčné stigma politického konce. Říkává se tomu "polibek smrti" a souvisí to mimo jiné s tím, jak silnou averzi proti tomuto politikovi veřejnost má. Dlouhodobě sice vykazoval úřad prezidenta největší míru veřejné podpory, mnohem větší než parlament či vláda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Machala 15.1.2013 21:32

KS není pravicový, a co mě nejvíc namíchlo, žádá o dotace

Tohle jsem teď našel v jednom článku: "Jeden z nejbohatších lidí v zemi i ve střední Evropě vůbec si na opravy svých rybníků žádá několikamilionové dotace od státu. O půl roku ale přešvihnul termín, do kdy měl rybník kolaudovat, pročež by měl tedy dotace správně navrátit. Ale zažádá si na ministerstvu financí o pardon a jeho kamarád Miroslav Kalousek mu to benevolentně promine. Nic se vracet nemusí"

Tím u mě pravicovost KS je prostě mimo hru (i když ani žádná iluze o jeho pravicovosti u mě ani předtím nebyla). Stačilo mi hlasování o všech Kalouskovinách, které ztučňují stát na úkor občanů. Aniž bych chtěl nějak podporovat protikandidáta, tak tohle je prostě pro liberálně myslícího člověka fuj a i jako sympatický člověk mě dost zklamal (v prvním kole jsem nevolil). Opravdu mají jít dotace z rostoucích daní na tohle?

Ten článek je tady:

http://www.ac24.cz/blogy/152-hrichy-karla-schwarzenberga

Pokud to před volbou nevyvrátí, tak to asi bude pravda - a nevypadá to moc jako novinářský výmysl.

B. Rybák 16.1.2013 14:16

Re: KS není pravicový, a co mě nejvíc namíchlo, žádá o dotace

Díky za velmi zajímavý a opravdu seriozně působící odkaz. K vůli přes něj jdoucí, pro mne neodstranitelné reklamě na levicový tisk, jsem ho musel zkopírovat do Wordu.

I. Poljaková 15.1.2013 18:15

Opět P-L zjednodušení

Dobrý,-  ale vždycky mne rozesměje, když se v Čechách někdo vyjádří "volím toho a toho, protože jsem pravicový/ (nebo levicový) volič,"  To jsou ti, kteří si nedají vzít vidění světa, které  jim vtloukali do hlavy ve škole a  je dávno překonáno. Věz autore, že někde jinde možná, ale tady v Čechách na dresech vůbec nezáleží - politikům je jedno, do které partaje vlezou, Jde o to, kde se dá rychleji vylézt nahoru či nakrást. Je míň škodlivé věřit na rusalky než na to,  že stranám jde o jejich program. Lidé se setrvačností v myšlení jsou pro ně ti užiteční idioti, kteří jim pomohou nahoru. Správné vyjádření v našich končinách je myslím:  Volím toho, kdo míň napomůže rozkrádání..  

B. Rybák 16.1.2013 15:17

Re: Opět P-L zjednodušení

Vy jste všechny politiky opravdu dobře poznala? Nejde o to, že Vás třeba některý levičák odvrhnul?

Protože na politiky "levicové", kteří se opírají o voličskou podporu "chudých", neúnosně nákladně státem podporovaných, slibováním odstranění chudoby (a tedy i levicové voličské základny!!!) oblbovaných voličů, to platí beze zbytku. Nic jiného, než touha po zbohatnutí je k předstírání solidarity s "třídou" s níž už dávno nemají nic společného nevede.

Idea svobodné společnosti respektující, svobodu vlastnictví, podnikání, svobody a práva občanská je nadčasová a vždy je a bude ohrožovaná ideou za občana "moudře" rozhodujícího státu (tedy totality, kterou jsme bohužel už dobře poznali).

I. Poljaková 16.1.2013 17:45

Re: Opět P-L zjednodušení

České tzv. "pravicové" strany nejenže se nejenže chovají často levicově (zvyšují daně a přerozdělování) ale taky umožňují tunelovat veřejné finance různým podnikatelům a spekulantům (leckde ruku v ruce se stranami "levicovými").

Idea je jedna věc, realita druhá.

B. Rybák 17.1.2013 10:58

Re: Opět P-L zjednodušení

Mnozí analytici dospěli k závěru, že pravice neexistuje už nikde v EU. Ta naše to má o to těžší, že obsahuje (zkorumpovanou) EU-hujerskou část, která je pravicí podvodnou (EU je socialistický projekt) a je podporována "našimi" masmédii. Pokud ty tunely znáte jenom z médií, tak na ně zapomeňte (zajímavé jsou ty zcela beztrestné tunely, kterými k nám "naše" levice draze "přilákala" žravé banky, montovny a neurvalé řetězce a umožnila jim za příslib pašalíků a politických důchodů bruselských zničit naše národní bohatství).

J. Kadeřábek 15.1.2013 15:21

Vidím to trochu jinak.

Do druhého kole nám postoupili dva levičáci. Jeden podporován komunisty typu Šloufa a tíhnoucí k Rusku, druhý zelený extremista tíhnoucí k RVHP západu. Naštěstí jsou prezidentské pravomoce u nás tak minimální, že je vcelku jedno kdo tam bude.

V. Němec 15.1.2013 11:50

Kdo je kdo

Já ač pravicově smýšlející budu volit Zemana kníže má sice pravicový nátěr ale hodně levicové nitro což dokazují jeho činy

V. Venc 15.1.2013 15:10

Re: Kdo je kdo

Ad Němec

Velmi správně řečeno! Není moc co dodat!

Pravicově smýšlející, kteří rozumně uvažují, nemohou volit ekologického aktivistu, obdivovatele Pussy Riot a osobu, která chodila z odznakem "Putine, ke mně!". To je nějaká knížecí úroveň? Těžko, pouze eurohujerská!

K. Podhajský 15.1.2013 11:03

Pripomínka všem spoluobčanům

Když budete moci a hlavně chtít vzpomeťe si co "bodrý" muž z Vysočiny neoddiskutovatelně představuje: 1.Bamberskou aferu (pokus o vraždu novinářky), 2.Akci Pb(olovo, pokus o diskreditaci nepohodlné spolustraničky a členky PS),3. Opoziční smlouvu, 3.Aféru Stiřín 4. Koruního prince Grosse 4.Poradce a manažéra Šlaufa 5.Prosazování Bobošíkové do vedení ČTv

6.dříve veřejnou, dnes skrytou vulgaritu, arogantství a hrubiánszví 7. očividně hranou žoviálnost 8. nepochybné napojení a spolupráce s Ing. Klausem 9.Mstivost 10. Amorálnost

J. Kadeřábek 15.1.2013 15:15

Re: Pripomínka všem spoluobčanům

Viděl bych i jiné věci. Třeba samopalníky v IPB bance což nás stálo 250 miliard pro ČSOB (Klaus ho tehdy varoval) nebo prodej plynárenství Němcům za 139 miliard a jejich promptní utracení za pronájem Gripenů.

F. Ryzý 15.1.2013 8:41

Můžete mi

jako pravicový volič vysvětlit, co pravicového Karel a potažmo celá současná vláda udělali ?

R. Langer 15.1.2013 12:59

Re: Můžete mi

Nic, to jsou jenom levičácké lži o konkurenčních levičácích, které vydávají za pravičáky, stejně jak to dělali komančové s nácky.

J. Blažek 15.1.2013 8:37

Stručně

Svoboda a demokracie dle ODS v Česku:

Svobodu gaunerům, do kriminálu Smetanu, odsozeného pí Langerovou za drobnost.

Hanba blít!!

R. Langer 15.1.2013 13:00

Re: Stručně

Ano, je to pakáž jedna levičácká nevymáchaná!

P. Čech 15.1.2013 8:26

Obecný škůdce.

Václav Klaus škodí všude a po všech stánkách. Škodí státu, jehož je hlavou, škodí ODS a škodí v neposlední řadě i sám sobě. Jediné čemu možná rozumí (netroufám si toto hodnotit, nejsem ekonom) je makroekonomika. Kecá a mluví však do všeho, i do toho, čemu nerozumí vůbec. Typický politik, navíc nadměrně obdařený arogancí, sebestředností a povýšenectvím. Typický příklad člověka, který může jako politik vyniknout jen a pouze v prostředí, ovládaném poměrným volebním systémem, který prakticky nemůže vygenerovat většinového vítěze voleb. Představíme-li si kandidaturu Václava Klause kamkoliv ve většinovém, dvoukolovém volebním systému, můžeme téměř s jistotou říci, že by nebyl občany zvolen nikam, do žádné politické funkce. To je jeden z hlavních kamenů úrazů českého fungování. Poměrný volební systém, který vyzvihuje a podporuje nikoliv ty nejlepší z nás, ale naopak nejhorší.

K. Podhajský 15.1.2013 11:05

Re: Obecný škůdce.

Souhlasím, neni třeba více dodat.

J. Moravec 15.1.2013 11:35

Re: Obecný škůdce.

A teď v čem je KS lepší, když je člen takové vlády, kterou máme.

P. Čech 15.1.2013 14:57

Re: Obecný škůdce.

Funkce prezidenta nerovná se funkce ministra zahraničí. To za prvé. Za druhé, KS je jediným jakž takž dobrým ministrem, ,ostatní jsou diletanti, kteří nejen že nerozumí svým rezortům, ale nerozumí vůbec ničemu.  Vezměte si je jmenovitě od Nečase po Kalouska a uvidíte, co jsou to za dárečky. Potom se není čemu divit, že stát je tam, kde je. A zase je tomu tak jen proto, že volební systém nutí k tvorbě všelijakých impotentních povolebních koalic, které nikdo nevolil (ani jejich programy) a které jsou tudíž nelegitimní (viz slovník cizích slov - pojem "legitimní").

D. Procházka 15.1.2013 11:57

Re: Obecný škůdce.

Ano. Proto mu Ústavní soud zatrhl navrhovanou změnu ústavy, jejímž cílem bylo posílit většinové prvky volebního systému do PS (dohoda se socdem v rámci opoziční smlouvy). Mimochodem, slabinou většinového dvoukolového systému je právě to druhé kolo, ve kterém se zpravidla hlasuje "proti" (viz volby do senátu).

P. Čech 15.1.2013 14:50

Re: Obecný škůdce.

Posilovat většinové prvky? Co to je? Zase nějaké české specifikum?Není potřeba posilovat nějaké prvky, je potřeba změnit systém na většinový dvoukolový. Samozřejmě i ten má svá mínus, ale jeho výhody a zejména demokratičnost veškeré mínusy vysoce převyšují. O tom hlasování ve druhém kole nemáte pravdu. V prvním kole občané vyberou dva kandidáty s největším počtem hlasů. Obvykle se do druhého kola dostanou dva nejlepší. Ve druhém kole je z těchto dvou nejlepších zvolen jeden nejlepší. Je sice pravdou, že mi nevyhovuje ani Zeman, ani kníže, ale musím objektivně uznat, že jsou nejlepší z kandidujících. To, že opět nedemokratický zákon č. 71/2012 sb. nepustil do voleb více a možná i lepších kandidátů, je jen ukázkou nesvobody veškerých voleb u nás a to nezávisle na tom, co prohlašuje Ústavní soud.

J. Kapitán 15.1.2013 7:15

p.Bartoň

Jak je možné p.Bartoň, že můžete být tak hloupý ? Co to příjde z EU po případném zvolení KS je hrůzné a už vidím, jak to tu budete příští rok psát, že je to hrozné. Však se nebojte do 2.kola příjdou ve větším množství lidé z menších obcí a chudší lidé, kteří jsou proti této vládě. Pak si můžete své hypotézy znovu přepočítat, protože lidé nejsou ovce a o tom, koho podpoří v 2.kole nerozhoduje doporučení kandidáta, ale jeho hlava a to jste úplně zapoměl. Jde vidět, že máte český národ za ovce nebo chcete-li ovčany. To si myslím i přesto, že některé Vaše články jsou trefné, ale je fajn, že jste ukázal vaši pravou tvář. Menší zlo je každopádně Zeman, i když z toho nemám radost, ale kdo je čech, volí Zemana...jednoho rakouského prezidenta už mají v Rakousku a to pro Evropu stačí, nemyslíte ?

I. Schlägel 15.1.2013 8:29

Re: p.Bartoň

Pan kníže je Rakušan? No to jsou mi novinky.

R. Jonák 15.1.2013 8:55

Re: p.Bartoň

Pan kníže sice není rakušan, i když podle jeho "češtin" by to možná odpovídalo, ale jen tak pro zajímavost jeho manželka neumí česky vůbec, to by tedy byla první dáma. Přitom uznávám, že to nejsou ty nejdůležitější důvody proč nevolit Karla. Bohužel nemá autor článku pravdu v tom, že teď už není nutné volit menší zlo, já si naopak myslím, že to bohužel tak dopadlo (i když ono už předem, když si člověk přečetl jací jsou kandidáti bylo jasné, že to vlastně jinak dopadnout nemůže: tedy volit menší zlo).

I. Schlägel 15.1.2013 10:55

Re: p.Bartoň

Nu, manželka pana Zemana umí jistě česky lépe. Znamená to snad, že pan Zeman bude vykonávat funkci zodpovědněji?

V. Němec 15.1.2013 11:57

Re: p.Bartoň

Já také při volbě Miloše Zemana vycházím z volby menšího zla při představě jak se kníže podbízí EU my naskakuje husí kůže

J. Vyhnalík 15.1.2013 14:21

Re: p.Bartoň

Manželky kandidátů bych do toho netahal. Schwarzenbergova žena neumí česky a Zemanova žena je neviditelná, i když asi existuje, tu dceru asi nemá z půjčovny.

J. Kanioková 15.1.2013 19:07

Půjčovna, hernajs, kafe na monitoru :))))))))))

J. Vyhnalík 15.1.2013 19:19

Re: Půjčovna, hernajs, kafe na monitoru :))))))))))

Obávám se, že jsem to zakřikl. Podle všeho to vypadá, že novináři už po Zemanově manželce/nemanželce vystartovali.

J. Moravec 15.1.2013 11:37

Re: p.Bartoň

Má, pokud vím švýcarské občanství.