27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausovo nespasení pravice

Dilema, které Václav Klaus minulý týden vyřešil racionálním rozhodnutím nekandidovat v předčasných volbách, je jedním z projevů panické krize na pravé části politického spektra. Strach z toho, že dojde k vymazání ODS z politické mapy a TOP 09 nezvládne svou roli rozhodující pravicové síly, vede poměrně logicky k hledání nového silného vůdce a spasitele.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 9.9.2013 4:32

Dan z divident

Dan z divident se snad plati uplne vsude. Zruseni teto dane treba v Kanade by podle meho nazoru znamenalo zvyseni cen akcii nejmene o 25%, vytvareni spolecnosti ktere by vyplacely dividenty misto platu apod. Ne ze bych ja mel moc penez na investovani no ale i v mem pripade by to znamenalo udelat vyrazne zmeny v tom jak mam investovany svoje penize.Je otazka jestli by tuto akci vydrzely naprklad kanadske banky. Ono i ruseni dani ma sve limity .Asi by se i cesky financni ministr divil kdyby se to opravdu stalo.

L. Novák 9.9.2013 9:26

Re: Daň z dividend

Princip zrušení daně z dividend, jak jej připravil Kalousek, spočíval ve skutečnosti, že tyto peníze budou zdaněny korporátní daní a daň z dividend jako další stupeň "dvojího zdanění" odpadne.

No a levice samozřejmě tu korporátní daň zamlčela a snaží se získat body ponecháním zdanění dividend. :-)

J. Kadeřábek 9.9.2013 11:58

Re: Daň z dividend

jenže to voličům levice nevysvětlíte. Mnozí ani neví co je to dividenda.

K. Pavlik 9.9.2013 17:44

Re: Daň z dividend

Dekuji za vysvetleni. Oni nekteri ekonomove, co nepisi do novin, jsou opravdu hodne chytri (a ja nechvalim casto), takze pokd se jim vlastnit akcie nevyplaci tak je proste nemaji. A jejich akce kdyz se jim to zacne vyplacet mohou byt tez drsne. Vazby jsou obcas opravdu podivne - Alberta dala dan na letecky benzin a svete div se cely rok se v Alberte prodala mene nez dvacetina leteckeho benzinu nez predchazejici rok. Z mych komunistickych let si pamatuji ze zvyseni ceny detskeho obleceni znamenalo zvyseni spotreby syra o 30%.Nelze nez chvalit financniho ministra francouskeho krale ktery na otazku co se ma delat odpovedel: Nejlepe nic milosti.