9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausovo nespasení pravice

Dilema, které Václav Klaus minulý týden vyřešil racionálním rozhodnutím nekandidovat v předčasných volbách, je jedním z projevů panické krize na pravé části politického spektra. Strach z toho, že dojde k vymazání ODS z politické mapy a TOP 09 nezvládne svou roli rozhodující pravicové síly, vede poměrně logicky k hledání nového silného vůdce a spasitele.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Chrastina 9.9.2013 21:38

Re: Budiž

Klausovou schopností, či spíše všehoschopností bylo vytunelování nejenom naší státní kasy, ale především degredací tvůrčí potence a tím duchovního a hmotného kapitálu této země. A co horšího, obklopil se kamarilou dalších všehoschopných následovníků, které přímo nabádal k loupení všeho, co jim volba bláhových voličů svěřila do správy. Pochopili správu eráru tak, že si jej plnými hrstmi cpali do vlastních kapes. Samozřejmě beztrestně. Příkladů jejich arogantní nestoudnosti je příliš mnoho, než aby to bylo možné omluvit obyčejnou lidskou hamižností. Takové chování nemá obdoby. a jelikož ryba vždy smrděla od hlavy, pak je třeba doložit, že tou hlavou byl a už jednou provždy zůstane Klaus. To je zločin, který by zasloužil hlubší analýzu jako odstrašující příklad pro nás i budoucí. Jeho jméno se stalo synomymem arogantní samolibé sebestřednosti.

                                                                              

E. Sevrát 9.9.2013 18:50

Re: Budiž

Omluva se přijímá.

K. Pavlik 9.9.2013 17:44

Re: Daň z dividend

Dekuji za vysvetleni. Oni nekteri ekonomove, co nepisi do novin, jsou opravdu hodne chytri (a ja nechvalim casto), takze pokd se jim vlastnit akcie nevyplaci tak je proste nemaji. A jejich akce kdyz se jim to zacne vyplacet mohou byt tez drsne. Vazby jsou obcas opravdu podivne - Alberta dala dan na letecky benzin a svete div se cely rok se v Alberte prodala mene nez dvacetina leteckeho benzinu nez predchazejici rok. Z mych komunistickych let si pamatuji ze zvyseni ceny detskeho obleceni znamenalo zvyseni spotreby syra o 30%.Nelze nez chvalit financniho ministra francouskeho krale ktery na otazku co se ma delat odpovedel: Nejlepe nic milosti.

P. Běhounek 9.9.2013 16:36

Re: Budiž

omlouvám se vám, že jsem vám šáhl na vašeho boha, pana inženýra Klause, když jsem u těch titulů, viděl jste někdy habilitační práci Klause, nebo kde pan doc. Klaus řádně učil a jaké práce za ním stály, když prošel profesorským řízením, celé tyto umělé tituly jsou stejně trapné jako celá jeho osoba PS: jistě mně venkovského hlupáka utřete seznamem prací pana ekonomického génia Klause, nebo stačí seznam jeho geniálních ekonomických kroků, můžete začít kupónovou privatizací od skutečných autorů: estébáka Třísky a pane doc. Ježka

E. Sevrát 9.9.2013 14:51

Re: Budiž

Nikdy nehrozilo žádné prolomení Bebešových dekretů,možná jste myslel na Bobeše ?? Opravdu s vaším vzděláním,které jste podle pravopisu dokončil zřejmě již v třetí třídě obecné školy někde v rodné vísce, jste ten pravý kdo může kritizovat profesora Klause.Možná se svým projevem zaujmete spřátelené opilce ve vaší zaplivané hospůdce čtvrté cenové skupiny na návsi,ale tady opravdu,opravdu díru do světa neuděláte.

J. Kadeřábek 9.9.2013 11:58

Re: Daň z dividend

jenže to voličům levice nevysvětlíte. Mnozí ani neví co je to dividenda.

J. Kadeřábek 9.9.2013 11:57

Druhá strana sice mlčí, ale voliči

pravice nejsou žádní hlupáci a nikdo je nemusí přesvědčovat, že snížení korporátních daní resp. daní z příjmu na úkor daní ze spotřeby je správně. Voliče, které oslovuje levice také nikdo nemusí nějak zvlášť přesvědčovat. Stačí říct, že že je pravice okrádá a slíbit nějaké pastelkovné. S tím se prostě nedá nic dělat dokud nebude většina národa inteligentní. Ovšem také tady nesmí pravice převádět okatě svoji neschopnost např. při nasazování IT (registr vozidel).

J. Boleslav 9.9.2013 11:31

Problém je i v tom

že TOPka žádnou pravicí není. Konec konců to potvrdil i její (formální) šéf, který rozdělení na pravici a levici odmítá. A její skutečný šéf, který na pozici MF vesele zvedal daně.

P. Běhounek 9.9.2013 10:56

Re: Proc citim v kostech

skvěle jednoduše formulované: "Pravice nema podporovat, pravice se ma pokud mozno ekonomickemu deni klidit z cesty, nikoli s nim manipulovat."

P. Běhounek 9.9.2013 10:36

Re: Budiž

jasně formulovat své myšlenky umí každý dobrý populista, to se mi zdá na dobrého politika málo, rozeberte si co Klaus tak jasného minulých 10 let formuloval: ochrana před prolomení Bebešových dekretů (nikdy nehrozila), ochrana před pány z EU (žádní nejsou, my jsem EU a jsme malý stát s omezenými možnostim a proto bychom měli být chytří ne vzpurní), kritika ekoterorismu (souhalsím, ale podepsal všechny zákony o OZE, takže zde rozpor mezi hubou a činy jak je u něj normální), to zklamání si vyzdvihněme, koukněte na praktické Klasovi kroky, nikdy se nechoval jako pravičák, jen kecal jako pravičák, a nezývat Klause osobností, opravadu (???), asi pro ty, kdo se s ním nikdy nestkali nebo nemají moc inteligence (jeho výroky byly jedna populistická kravina vedle druhé) nebo neznají pozadí všech zásadních ekonomických kroků, které prosazoval (ni jeden nebyl z jeho hlavy), Kalus je spíše mediální honibrk (omlouvám se za tuto oplzlost, ale vzhledem k jaho bisexuální orientaci to sedí), který vyrost na kritice Havla, ostatně on rostl vždy na kritice někoho, a to je zásadní rozdíl, být někdo a bát někdo jen díky někomu druhému

S. Ševeček 9.9.2013 9:48

Pravice? Kde?

"TOP 09 nezvládne svou roli rozhodující pravicové síly" ;)))))

Posrlali se všichni.

L. Novák 9.9.2013 9:26

Re: Daň z dividend

Princip zrušení daně z dividend, jak jej připravil Kalousek, spočíval ve skutečnosti, že tyto peníze budou zdaněny korporátní daní a daň z dividend jako další stupeň "dvojího zdanění" odpadne.

No a levice samozřejmě tu korporátní daň zamlčela a snaží se získat body ponecháním zdanění dividend. :-)

L. Novák 9.9.2013 9:22

Re: Budiž

Klaus už je v důchodovém věku a nemůže nic dlouhodobě dopředu plánovat. Viz Zeman - a co vyvádí. Jejich éra už je minulostí a tu novou musí převzít mladí, kterým nehrozí v polovině mandátu, že je odvezou na lafetě. :-)

K. Pavlik 9.9.2013 4:32

Dan z divident

Dan z divident se snad plati uplne vsude. Zruseni teto dane treba v Kanade by podle meho nazoru znamenalo zvyseni cen akcii nejmene o 25%, vytvareni spolecnosti ktere by vyplacely dividenty misto platu apod. Ne ze bych ja mel moc penez na investovani no ale i v mem pripade by to znamenalo udelat vyrazne zmeny v tom jak mam investovany svoje penize.Je otazka jestli by tuto akci vydrzely naprklad kanadske banky. Ono i ruseni dani ma sve limity .Asi by se i cesky financni ministr divil kdyby se to opravdu stalo.

V. Vaclavik 9.9.2013 3:23

Proc citim v kostech

ze kdyby VK zvolil opacny postoj a do volebniho klani nejak vstoupil, ze by dnes pan Paral psal o tom, jak to od neho byl moudry krok -  proste tu mame pravy opak toho prislovi, kdo chce psa biti...

Politicti karierni splhaci chytre, ci vycurane vstupuji jen do tech bitev, ve kterych ocekavaji vitezstvi a zisk, statnici naopak jdou do i do predem prohranych bitev a kdyz nutno, prohraji cestne. 

A co se zbytku clanku tyka, ta dnesni pravice se taky jen snazi poroucet vetru a desti - viz manipulace s lidskymi osudy ala spekulace, ze ''snizeni dani bude mit takove a takove vysledky'', namisto toho aby jako prava pravice snizila dane, protoze je to spravna vec a, a tecka. "nižší zdanění kapitálu je snadno obhajitelným opatřením na podporu investic."

Pravice nema podporovat, pravice se ma pokud mozno ekonomickemu deni klidit z cesty, nikoli s nim manipulovat.

P. Scheck 9.9.2013 0:25

Budiž

Souhlasím s vámi, pane Páral, že Václav Klaus skutečně dokáže srozumitelně a přesvědčivě formulovat své myšlenky. To říkám jako jeho odpůrce (kdysi bývalý zastánce), kterého ale Klaus vrcholně zklamal. Chápu, že při té hrozné bídě osobností v ODS, kde chybí kdokoliv, kdo by opravdu zvednu prapor pravice, se vám po něm stýská. Velká osobnost ale také musí rozpoznat, že je-li adorována v době úspěchů pochlebovači, kmotříčky, politickými šplhounky apod., že tohle nejsou ti opravdoví přátelé a jeho tahouni. Tohle podle mne Klaus nedokázal rozpoznat a ve své ješitnosti si přiznat. A v tom bludném kruhu se motá, i přes jeho velké schopnosti, dokola.