27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausova velezrada českého národa

V lednu letošního roku se česká veřejnost rozdělila na pomyslné dva tábory. Bylo to kvůli prezidentské amnestii, která pustila hned několik tisíc vězňů z kriminálů. Kdo by tak čekal od prezidenta Klause jakékoliv vysvětlení, kterým by své rozhodnutí veřejnosti upřesnil, již tradičně by se mýlil a naivně očekával.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.3.2013 12:12

Amnestie byla jenom (právně hlupáckou) záminkou

Už jenom odklady podpisu Lisabonské smlouvy, prosazované přes její odmítnutí v referendech (Francie, Holandsko..) a přes její odmítání většinou (i našich) občanů, vedly k žalostným pokusům zbavit V. K. svéprávnosti.

http://www.fragmenty.cz/iz001.html

P. Vaňura 4.3.2013 22:21

Přečtěte si, co o "parlamentní žvanírně" napsal svého času Hitler

Cílem našeho dnešního parlamentarismu není vytvořit shromážděni moudrých, ale spíš sestavit hejno duševně závislých nul, jejichž ovládání podle určitých směrnic je o to lehčí, čím větší je omezenost jednotlivců. Jenom tak lze dělat v dnešní době stranickou politiku v tom špatném smyslu.

Tito lidé tu chtějí být jen sami mezi sebou a jako společného

nepřítele nenávidí každého, kdo by mohl být jedničkou mezi nulami (jako V. Klaus). A v tom ohledu

je jejich instinkt tím ostřejší, čím více může chybovat kdekoliv jinde.

A teď pozor. Na základě této analýzy usoudil Hitler, že parlament sám mu nakonec svěří diktátorskou moc. Situace na přelomu r. 1932/1933 ale možná překonala i tu nejdivočejší Hitlerovu představu. Stalo se totiž, že se dva bývalí kancléři přímo prali o jeho podporu.  A to nebyli tehdejší němečtí poslanci zdaleka tak zkorumpovaní, jako ti naši. To platí jak pro poslaneckou sněmovnu, tak pro senát!

J. Urban 4.3.2013 22:29

Re: Přečtěte si, co o "parlamentní žvanírně" napsal svého času Hitler

Ergo - co z toho vyvozujete - případně navrhujete? Snad nějaké gottwaldovské řešení?

P. Vaňura 4.3.2013 22:43

Re: Přečtěte si, co o "parlamentní žvanírně" napsal svého času Hitler

Presidentský systém jako v USA a v Rusku. Je třeba, aby tu byl NĚKDO, kdo hájí zájmy republiky jako celku, ať už i z důvodu samolibosti či touhy po slávě, a ne zkorumpovaná smečka, kterou zajímají jenom zájmy jejich kmotrů. Naši poslanci a senátoři už dávno prokázali, že tuto roli hrát nemohou. Vytvořili jen zlodějskou anarchii, do které jsou zapojeni i někteří soudci. Situace je neuvěřitelná, úředník, ani ne ministr, něco krajně nevýhodného pro stát podepíše (např. "sockarta") a nikdo to není schopen změnit.

Nejlepším presidentem pro nás by byl nějaký nový Kemal Ataturk, ale takoví lidé jsou příliš vzácní.

T. Marek 4.3.2013 21:28

Kdo všechno zrazuje

Podle pojetí velezdrady našimi politiky bychom měli soudit také stovky funkcionářů na úrovni vlády, krajů i obcí - ti všichny zrazují, každý na své úrovni. Ten tím, že rozkrádá společný majetek, onen tím, že je arogantní a nemorální při správě věcí společenských, přiživuje se v různých správních radách atd. Chcete soudit Klause, klidně. Ale suďte také sebe páni senátoři, poslanci a různí úředníci. Vy totiž ten stát rozvracíte den po dni - a pohříchu se vám do docela daří.

L. Severa 4.3.2013 15:20

V lednu letošního roku se česká veřejnost rozdělila na pomyslné dva tábory.

To snad platí pro ty, kteří se s amnestii seznamují blíže. Ovšem běžný občan je silně ovlivňován tím co jen povrchně čte nebo slyší.Na příklad včera na Nově "hodnotili" Klausovo presidentské období a amnestii uvedlii jako křivdu na lidech, kteří ve velkých amnestovaných kauzách  přijdou a své peníze.

M. Hoblík 4.3.2013 14:41

Za trestné činy proti republice

a jejím obyvatelům by se musel Kalousek už houpat a Nečas by mu v tom pomáhal. To kdyby byla Česká republika skutečným právním státem! Svalování viny na prezidenta republiky má odvést pozornost. Takovým způsobem se mají zakrýt zlodějny a podrazy, kterými je prokvetlá celá politická scéna od levých po pravé! A dál stavíme pomníky Havlovi.

J. Kanioková 4.3.2013 14:38

Večer bude v Hyde parku Jan Kudrna, právník, docela objektivně píšící na IHned:

na téma - velezrada..

J. Ryba 4.3.2013 20:56

Re: Večer bude v Hyde parku Jan Kudrna, právník, docela objektivně píšící na IHned:

Hyde Park: Jan Kudrna - "každý z bodů je žalovatelný, v souhrnu ty žalované důvody naplňují jednání proti demokratickému řádu země " !!!! Názoru tohoto právníka se dovolávala pí Kanioková :-))

J. Kanioková 4.3.2013 13:54

Ano, přesně...."Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl."

Zdiskreditovat, ale hlavně - ponížit, plivnout v poslední chvíli, když už mají jistotu, že  jim to z nadřízené pozice nebude moct "oplatit"...   "Hrdinové"....

Boj stvořila příroda, nenávist vynalezl člověk. : Karel Čapek

Jen málokteří lidé mohou být šťastni, aniž by nenáviděli nějakou osobu, národ nebo tvora. : Bertrand Russell

Kdykoli nás nenávist strhne příliš, pak vždycky pod úroveň toho, koho nenávidíme. : Francois de la Rochefoucauld

Největší důvod, který z toho všeho trčí, je - udělat i nemožné a prasácké, jen aby senátoři dovršili boj  P&L proti Klausovi tak, aby zmizel z politiky...

J. Václavíková 4.3.2013 22:33

Re: Ano, přesně...."Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl."

Ta Klausova paranoia je tak infekční? Měla byste mu domluvit, ať přestane kopat do Havla, je to už pitomé.

J. Ryba 4.3.2013 7:57

prezident by musel jednat tak, že rozvrací celistvost země nebo jednat proti svrchovanosti a demokratickému řádu země.

však právě, proti demokratickému řádu země. Jak jinak nazvat ústavní delikt, kdy vytrvale nerespektoval výroky ÚS a NSS?

A. Sedláčková 4.3.2013 12:11

Re: prezident by musel jednat tak, že rozvrací celistvost země nebo jednat proti svrchovanosti a demokratickému řádu země.

Které?

P. Lenc 4.3.2013 13:53

Re: prezident by musel jednat tak, že rozvrací celistvost země nebo jednat proti svrchovanosti a demokratickému řádu země.

Také by mne to zajímalo.Pane Rybo, buďte tak laskavý.

J. Ryba 4.3.2013 14:08

Re: prezident by musel jednat tak, že rozvrací celistvost země nebo jednat proti svrchovanosti a demokratickému řádu země.

pokud se prezident ostentativně odmítá řídit výkladem Ústavy, který podal jediný oprávněný - totiž ÚS, pak se nepochybně dopustil překročení své ústavní pravomoci a pošlapání Ústavy. A jak? Inu, když ÚS vyložil, co se tím míní v ústavě, když je tam uvedeno, že prezident podepíše, totiž že podepíše mezinárodní smlouvy bez zbytečných odkladů

J. Ryba 4.3.2013 14:11

Re: prezident by musel jednat tak, že rozvrací celistvost země nebo jednat proti svrchovanosti a demokratickému řádu země.

Tvůrci žaloby poukazují také na to, že Klaus otálel s podpisem dodatku k Evropské sociální chartě a přes souhlas Parlamentu odmítl podepsat unijní smlouvu o evropském stabilizačním mechanismu. Vytkli mu také to, že rok nenavrhl Senátu žádné kandidáty na ústavní soudce a ještě déle nerozhodl o jmenování jednoho ze soudních čekatelů, ač mu to nařídil soud.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/senat-rozhodne-zda-zazaluje-klause-pro-velezradu-f7a-/zpravy-domov.aspx?c=A130303_154429_ln_domov_sk

P. Vaňura 4.3.2013 22:32

Reálně se velezrady naopak dopustili ti, kdo euroval podporují,

znamená to totiž, že český daňový poplatník bude neuvěřitelnou částkou 350 miliard ručit za řecké, španělské či italské dluhy. Pripomínám přitom, že Řecku už byla část dluhů ODPUŠTĚNA v neprospěch věřitelů. Nejde tedy o teoretickou možnost, ale věc ńavýsost reálnou!

P. Scheck 4.3.2013 2:27

O jaké honbě je řeč?

O jaké honbě tu, pane Šebek, mluvíte?

Mně je celkem jedno, jestli je to Václav Klaus nebo pan Vocásek.

Já se ohrazuji proti nabubřelosti, samolibosti, arogantnosti, zbabělé neochotě vysvětlit své skutky v přímé konfrontaci svým občanům. Pokud se tak bude chovat pan Vocásek, pošlu ho k čertu a řeknu si: "No zaplať Pán Bůh, že to není člověk na vedoucích místech, nebo nedej Pán Bůh sám prezident!".

OK toliko k panu Vocáskovi, to už ale úplně tak nemohu říci o Václavu Klausovi.! Peter Scheck

J. Krásenský 4.3.2013 6:10

Výborně, nejde o pana Vocáska

A co si tedy myslíte o vládách ČSSD, které ignorovaly výnos Ústavního soudu o deregulaci nájemného? (To že se o tom nyní nepíše, neznamená že se tak nestalo a lze to i dohledat v materiálech ÚS)

P. Khail 4.3.2013 13:35

Re: Výborně, nejde o pana Vocáska

Jaký máte názor na agrotechnické lhůty (o těch totiž také nebyla řeč)  p. Krásenský?

P. Pavlovský 4.3.2013 1:33

Jednat proti demokratickému řádu země

To činí prezident permanentně a dělal to už jako premiér.

P. Han 4.3.2013 1:41

Re: Jednat proti demokratickému řádu země

Není tomu tak.

P. Pavlovský 4.3.2013 1:47

Re: Jednat proti demokratickému řádu země

Proti argumentu těchto geniálních parametrů není argument!¨

Klobouk dolů, jen tak dál!

P. Han 4.3.2013 1:52

Re: Jednat proti demokratickému řádu země

Pouze tvrzení proti vašemu tvrzení.

Tvrzení bez důkazu jest blábol, jak říkával pan Svitáček. Začal jste blábolem, já odpověděl na vaší úrovni, myslel jsem, že takhle jednoduchý text byste mohl pochopit.

J. Ryba 4.3.2013 8:00

Re: Jednat proti demokratickému řádu země

ale ty důkazy jsou...jak dlouho už neresektuje výdoky NSS a ÚS, které říkají, že má cosi činit a to neodkladně? Složitější text už pochopíte?

K. Frauknecht 4.3.2013 8:09

Klídek

příspěvky některých (pan P. mezi ně občas patří) jsou z kategorie "moje pravda je jediná a ta nejsprávnější".

Jo, připustit argument druhé strany, alespoň jej zvážit a v klidu vo tom pokecat (bez invektiv) to už chce fištrón, že:-)))),

J. Kanioková 4.3.2013 13:45

Přesně...

J. Ryba 4.3.2013 14:13

Re: Klídek

ale to, co říká pan Pavlovský snad nemusí opakovat, opakovat a opakovat, to už bylo řečeno mnohokrát

Tvůrci žaloby poukazují také na to, že Klaus otálel s podpisem dodatku k Evropské sociální chartě a přes souhlas Parlamentu odmítl podepsat unijní smlouvu o evropském stabilizačním mechanismu. Vytkli mu také to, že rok nenavrhl Senátu žádné kandidáty na ústavní soudce a ještě déle nerozhodl o jmenování jednoho ze soudních čekatelů, ač mu to nařídil soud.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/senat-rozhodne-zda-zazaluje-klause-pro-velezradu-f7a-/zpravy-domov.aspx?c=A130303_154429_ln_domov_sk

P. Pavlovský 4.3.2013 0:16

Opáčko z češtiny

Když neumím přechodníky, tak je nepoužívám!

Senátoři nečekajíce  a ne nečekajíc.

Nejsou ženská! 

J. Kombercová 4.3.2013 0:40

Re: Opáčko z češtiny

...jedna. :)