3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Svatopluk 15.12.2009 3:36

Klaus jenom konstatoval fakta

Není nutné hned vřískat. ODS (viz zajímavý článek p.Vlka) opravdu nevyužila žádné ze slabin levých návrhů - např. přidávání státním úředníkům, kteří se považují za líné a zkorumpované, které je prováděno na úkor důchodců atd. Nebyla schopna tyto návrhy znemožnit PŘED rozpravou.

ODS je jako autor. Po debaklu vysvětluje, jaké rejdy mu kdo provádí, všechny pouráží a svojí leností a absolutním nedostatkem invence se do dalšího debaklu řítí. Je otázka, zda ty neúspěchy nejsou zasloužené (což nemá nic společného s politickým názorem, ale se schopností jej prosazovat.

Klokocka Bohumil 14.12.2009 21:42

K cemu tato polemika....

Vazeni pratele (timto oslovuji vas schopne a nezavisle) je zde nekdo kdo pocituje nejakou krizi...? Jiste, ze ne. Naopak. Zbozi je levnejsi, inflace nulova a kdo je dobrym hospodarem nenarika. Staci porovnat jen vizualne, jak se zmenil zivot a uroven za poslenich 20 let. Vily s bazeny, vozy zahranicnich znacek, dovolena u more je bezny standart toho, kdo ma schopnosti tvorit, pracovat, vydelavat. Luza vola po jistotach. A jistoty pochopitelne ma...... Stedre socialni davky. Bylo by vhodne, aby vlada nastartovala vychovny program snizenim socialnich davek a nastolenim plateb za skolne nadstandartni lekarskou peci a zvysila dane. Mnoho nemakacenku by zacalo premyslet jinak....;-D

Eva D. 14.12.2009 23:33

Re: K cemu tato polemika....

R^

Dana 14.12.2009 21:34

Ani se mi nechce věřit,že jsem byla tak dlouho slepá

a odsuzovala jsem různé výroky na Klause .Je to nízký člověk,když dokáže kálet do hnízda,ze kterého vzešel.Nebýt Topolánka,v žádném případě by se prezidentem nestal.A to ho asi právě štve,že právě Topolánek se snažil ho dosadit na prezidentský úřad.ˇJe ve své neskutečné ješitnosti asi zlý,že ho ostatní nechtěli a ten,kterému neustále podráží nohy mu pomáhá.Pro Topolánka mám vzkaz -  nadarmo se neříká :čiň čertu dobře,peklem se ti odvděčí.

Bert 14.12.2009 21:15

Jakápak móda,

pane Bednář. ODS přece musela vědět, co socani + komunisti + lidovci s rozpočtem budou chtít udělat. Že jejich rozhazovačnost nezná mezí, že vlastně zahájí u řečnického pultu vlastní populistickou volební kampaň. Že rozhazují? Bodejť by ne , není to z jejich. Že lžou? Z toho je hlava už vůbec nebolí. Po schválení ropzpočtové katastrofy následovalo  trapné mekotání pana Nečase a dalších z vedení ODS. Myslím, že trochu kritiky ODS jen a jen prospěje.

PeLe 14.12.2009 18:24

Konec iluzí

Je smutné pozorovat,jak svého času rozumného člověka může moc změnit v politika,po němž zůstane ta příslovečná potopa.Spolčovat se s takovými zrůdami ,jako je Paroubek s tím panoptikem kolem něho,na to je třeba bud"kačení žaludek,nebo totální strátu soudnosti.Dej pánbů,aby šli mladí volit,jinak se v té potopě utopíme všichni.Ještě jednu věc.At" by ODS hlasovala jakkoliv,byla by stejně špatná.Oni by se naši novináři o to pstarali.Ale dejte si pozor,páni novináři a podívejte se na Slovensko.A Fico je kamarád Paroubka!

Anselm 15.12.2009 0:13

Re: Konec iluzí - ony žádné níikdy nebyly

Hele, vole PeLe!

Myslíš si, že dementní Václav Klaus je génius nebo debil? Klause známe 20 let a nikdy

na nás žádný velký dojem neudělal! Celých těch dvacet let jenom lhal a poklonkoval

neobolševikům v Kremlu! Stejně jako on neumějí jinakl uvažovat než po brežněvovsku!

Jinak je škoda slov!

Děda 1926 14.12.2009 16:06

Státní bankrot! A co po něm?

S velkou pravděpodobností (jak se zmiňuje autor článku) přijde státní bankrot. Část závisláků na sociálním státu se změní v lůzu a začne rabování obchodů. To je pořád ještě ta lepší část. Pak by mohlo přijít  rabování bytů. Rozhodně se na to netěším. Ale bude mne hřát jedna věc. Že se bude rabovat i v bytech těch, kteří sociální závisláky  generovali, ale stát se lůzou jim jaksi nejde. Nečekejme ale, že je ten karambol změní. Ani náhodou. Falešné sociální cítění je mor, proti kterému není lék.

Klokocka Bohumil 14.12.2009 21:46

Re: Státní bankrot! A co po něm?

Klidek Dedo, zadny statni bankrot nebude. Bezte se podivat do Ciny jak vypada prudky rust ekonomiky a pritom tam deti do skoly chodi bosi..... to nasi smradi ve znackovym obleceni s mobily kolem krku si ziji jak v pohadce a do bankrotu daleko.....;-D

Děda 1926 14.12.2009 22:26

Re: Státní bankrot! A co po něm?

Dobrý večer. pane Klokočko. Jsem rád, že Vás čtu. V tom oblečení to nebude. Znáte tenhle Renčínův vtip? "Měl jsem neveselé mládí, často ani na připojení k internetu nebylo". Lidé si u nás na slušnou životní úroveň zvykli (jsou ovšem přesvědčení, že se jim vede mizerně, takže když pan doktor Doležal napsal, že se máme jak prasata v žitě, zběsile na něj plivali). Státní krach není můj výmysl. A až přijde , budou hledat na kom si vylejt vztek. Kdy pojedete za děvčatama na Floridu?((Jednou za mně))

Klokocka Bohumil 15.12.2009 21:59

Re: Státní bankrot! A co po něm?

Dedo-priteli: Prave jsem se vratil z brusleni na zimnim stadionu a sel se projit do nakupniho strediska. Co jsem videl potvrzuje moje slova. Parkoviste plne vozu prevazne zahranicnich znacek mnoho SUV, Bavoraky, Mercedesy a jine...lidi nakupuji jak silenci a restaurace jsou plne lidi. Ja sam jsem nakoupil iPod  prehravac treti generace s kapacitou 8GB, holce novy laptop TOSHIBA wireless a jeste chci kopit nejake elektronicke hracky a videa pro vnuky... a to jsem jen prilezitostne pracujici duchodce. Do USA neletim, rozhodl jsem se stravit celou zimu na horach, bude to Schladming v Rakousku a moje oblibene Passo de Tonale v Italii. Rakousko moc nemiluju, protoze ty burani jsou stejny jak u nas, kouri a smrdi v kazdy hospode a ja nechci abych byl smradlavej dedek. Na jare letim ale na Cubu, do Santa Lucia hned jak sleze snih asi zacatkem dubna..Preji dobrou naladu a nenechte se strasit krizi, tu ma v kufru jen ministr finanaci ....my ne...;-D

havel 14.12.2009 15:21

podle mě

Klaus kápl Božskou, co vněm opravdu vězí. je jen škoda, že se neodkopal dříve. Tím je potřeba se omlouvit všem, kteří ho prokoukli, ale jejich názor nebral nikdo vážně.

Akademik 14.12.2009 16:22

Re: podle mě

Díky za omluvu, přijímám.

jan 14.12.2009 19:40

Re: podle mě

vítejte v našem táboře - od začátku devadesátejch pěkně narostl, jen ty pražáci nějak nechtěj přinzat, že jejich bůh a guru je starej proruskej levičák :-)

Mgr. Milda 14.12.2009 20:42

Re: podle mě

nomenklatura nikdy žádná "levice" nebyla. Byli to oportunisti, kterým nedělalo potíže, kolaborovat s nacionálními socialisty, po válce s komunisty. Levice je opak pravice, pravice je konzervativní, t.j. nechce měnit nic, levice je zase spíše radikální a pro změnu, to u nás nomenklatura zaručeně nebyla. Takže Klaus je komunistický konzervatista, pravičák v komunistickém pohledu.

Dodo 14.12.2009 14:08

Co Klaus potřebuje?

Spoluviníka v jeho Opoziční smlouvě. To byl vpodstatě konec vítězství ODS v příštích volbách a až se změnou vedení se voliči s nadějí vrátili. To Klause žralo, a proto ta SMS, proto vyhlašoval, že Paroubek je silný politik, proto bombastický odchod z ODS, proto podpora kliky v ODS. To tedy máme pana prezidenta, skoro se za něj stydím jako za Husáka!

vládík 14.12.2009 14:32

Re: Co Klaus potřebuje?

Jen tak málo?  Husák alespoň neskrýval, že je levičák. A vždy (i v base) jím byl.

Charakterové vlastnosti obdobné. Nevím, zda v případě Husáka není ta basa polehčující oklností.

Jo - taky nepodrážel ty, kteří ho ke křeslu vynesli.

havel 14.12.2009 15:24

Re: Co Klaus potřebuje?

Klaus je stokrát horší! Husák se nepřetvařoval, jako on! :-(

Milda 14.12.2009 13:58

Klaus

Míval jserm ho moc rád a moc jsem si ho vážil. Škoda iluzí.

vládík 14.12.2009 14:33

Re: Klaus

Škoda, že mnozí nepochopili již v okamžiku, kdy "neznal žádné špinavé peníze".

j 14.12.2009 14:42

Re: Klaus

hlavně aby vy jste pochopil co jsou vaše penize;-)

vládík 14.12.2009 15:10

Re: Klaus

Z čeho usuzujete, že by tomu tak nemělo být?

Kecal. 14.12.2009 15:07

Re: Klaus

Vzpamatuj se chlapče Vládíku,lhát se nemá.

vládík 14.12.2009 15:09

Re: Klaus

Lhát se nemá v čem?  Já vím, že to opravdu, ale opravdu neřekl. Jenže já jsem to slyšel. A dobře si to pamatuji. Výrazně to ovlivnilo můj vztah k ODS (pozor: nikoliv k pravici obecně!).

PS: Kdy jsme si potykali?

Jiří Heincl 14.12.2009 16:28

Re: Klaus

Pokud se dobře pamatuji, tak před začátkem malé privatizace, byly obavy, že se při dražbách budou používat špinavé peníze. V. Klaus řekl, že nezná způsob, jak rozeznat, zda peníze použité v dražbách jsou špinavé nebo čisté.

vládík 14.12.2009 16:43

Re: Klaus

Nikoliv. V době, kdy to bylo potřeba vysvětlit tak, jak to vysvětlujete vy - a mnohem podrobněji (a Klaus to uměl) pronesl: "Špinavé peníze? Neznám špinavé peníze?" a dále parafráze: "Znám jen peníze, kterými lze platit".

Vidlák 14.12.2009 18:53

Re: Klaus

Nikdy jsem neprohlásil, že nevidím rozdíl mezi špinavými a čistými penězi. Výrok, který jsem v této souvislosti pronesl, byl mnohokrát karikován jak médii, tak politickými soupeři s cílem vyvolat dojem, že mi nevadí, že někteří lidé získávají peníze trestnou činností.

Jako záminku si vzali diskusi kolem začátků malé privatizace, kdy se objevil názor, že do ní budou vstupovat i lidé, kteří své peníze získali trestnou činností, a že by se tomu mělo nějak zabránit.

Já jsem na to reagoval slovy, že na penězích nepoznáte, zda jsou čisté či špinavé, a že to při koupi státního majetku kontrolovat nelze.

Dodnes jsem přesvědčen, že je třeba bránit samotné trestné činnosti a postihovat nelegální způsoby nabývání peněz, nikoli bránit až utrácení těchto peněz. To je totiž jednak neúčinné, jednak postihující i nevinné.

Václav Klaus

v 15.12.2009 20:28

Re: Klaus

vládík 15.12.2009 20:32

Re: Klaus

Ano. Paroubek není papaláš a o svoji čest se proti Kubicemu půjde soudit třeba do Strasburgu.

Ano - Topolánek vůbec neví, kdo je Berlusconi.

Ano. Čunek je nejčistší občan tohoto státu.

Ano. Vosecká je čistá jak lilie.

Vy byste nezatloukal? Po patnácti letech? Když těch, kdo byli ochotni si zapamatovat je minimum?  Já to slyšel. A výrazně mě to ovlivnilo.

REX 14.12.2009 13:45

Klaus je obyčejný postbolševický ničema.