10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus se nebude blamovat v levicovém slepenci

Letošní přestupový trh na české politické scéně je ještě napínavější než přestupový trh v NHL. Češi měli na obou trzích dva ze svých nejlepších synů — Jaromíra Jágra a Václava Klause.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hajková 30.8.2013 10:20

Proč volit SSO?

http://www.reformy.cz/zpravy/farage-britanie-ziska-vice-svetoveho-vlivu-kdyz-vystoupi-z-eu/

J. Růžička 30.8.2013 9:32

Dalo se to čekat.

Klaus není blázen.

Z. Sohorova 30.8.2013 17:36

Re: Dalo se to čekat.

Klaus blazen neni Klaus je vycuranej podvodnik

V. Mlich 30.8.2013 9:03

Pobavilo mě v diskusi

Pobavilo mě, jak většinu diskutujících pobouřilo označení Klause a Tlustýho za pravičáky. Jednak ty pojmy pravice/levice jsou médii i stranama zdiskreditované, tak si pod tím může každý představovat, co jen chce, ale hlavně, ve srovnání se zbytkem probírané squadrony jsou oba nesporně daleko nejvíc napravo, ať už vezmeme jakoukoliv interpretaci těch pojmů. Tak proč se o to opírat? Jinak je článek perfektní, vzhůru do voleb a zvývá jen doufat, že aspoň část voličstva přemýšlí.

R. Langer 30.8.2013 12:58

Re: Pobavilo mě v diskusi

Co je prosím zdiskreditovaného na pojmech "pravice" a "levice" v politice? Máte v těch pojmech snad nějak nejasno? Nerozeznáte pravicovou politiku od levicové? Nemusíte, žádná pravicová politika se v ČR nikdy nedělala, a komanči pouze lživě označují svou levicovou konkurenci za pravici a dělají jí tak špatné jméno. Pro význam slov "levice" a "pravice" v politice je to ovšem nepodstatné a co kdo chce co chce si pod tím může představovat jenom prolhaný levičák odchovaný komančem.

M. Smidova 30.8.2013 8:27

Rozdíl mezi Bobo a Velkým Kormidelníkem představuje jen pohlaví.

V. Hajková 30.8.2013 10:22

Re: Rozdíl mezi Bobo a Velkým Kormidelníkem představuje jen pohlaví.

Zmiz    soudružko   z  KSM-   to  je  vaše  dnešní  heslo  s  kterým   máte   zasírat   diskuze??

R. Houška 30.8.2013 10:55

Re: Rozdíl mezi Bobo a Velkým Kormidelníkem představuje jen pohlaví.

Neblbněte, koukněte z okna, jak je tam krásně! Vyražte raději na Cihelny na houby, je tam zelená tráva na ódéesáky ukradených greenech, zelené stromy, Teplá jen tak bublá, pstruzi se krmí jepičkami a chrostíky....

M. Šejna 30.8.2013 8:23

pane Pánku

bývalý komunista je prý něco jako bývalý černoch. Takže pokud dříve-komunistu Tlustého považujete za pravičáka, pak se opravdu bavím. Ale já chápu, že v porovnání se zbytkem mančaftu ODS je Tlustý téměř super-pravičák. 

Popisujete nepřeměnitelnost Suverenity na pravicovou stranu, ale nepřeměnitelná je hlavně ODS. Tato verbálně pravicová ale skutky levicová strana je nepředělatená na opravdu pravicovou ještě víc. A to neplatí jen o ODS, protože TOP09 je levicová úplně stejně.

Takže přeju Vám úspěch v primárkách. Hlavně si nespleťte ty dva seznamy politických cílů ODS. První je seznam pravicový, určený pro voliče, druhý je levicový, určený pro případ, že byste znovu vládli.

L. Novák 30.8.2013 23:56

Re: pane Pánku

Šejno, potíž je s komunisty a demagogy jako vy. Možná jste v komunistické straně nikdy nebyl, ale v hlavě ten komunizmus máte vypálený navždy. A nejhorší je, že je to poznat hned, jen co naklepete jednu - dvě věty. :-P

P. Čech 30.8.2013 8:14

Who is who?

Pravičáci Václav Klaus a Vlastimil Tlustý? Pokud je mi známo, tak Václav Klaus se vehementně hlásil před rokem 1989 do KSČ a Vlastimil Tlustý je "bývalý" komunista. Tedy  ECHT  pravičáci. Stejně jako pravicové politické strany v ČR, o kterých žvaní pouze novináři a politici a které de facto zde neexistují snad s jedinou výjimkou - KAN.

V. Hajková 30.8.2013 10:30

Re: Who is who?

Proč  vy  IDIOTE   -  opět  lžete :   naskočíte  na  kde  jaký  žvást  !  PROČ-    je  V.Klaus    přítelem  M. Friedmana-    proč  je   vy  blbečku   pro  V.  Klause  vzorem  v  ekonomii   prof.  Hayek-   proč   byla  M. Thatcher  -  velkým  přítelem    V.Klause   A  DOKONCE  -  na   obřad  rozloučení   při  jejim  pohřbu   byl  V. Klaus  pozván  osobně  rodinou   zesnulé!   Patrně  vy  hovádko  vám  uvedené  jmena   nic  neříkají-   ani  by  mě  to  nepřekvapilo!   Jděte  vy    strejdo   z  HORNÍ- DOLNÍ  - s  těmi   vašemi  keci   do  ZÁDELE!

R. Houška 30.8.2013 10:52

Re: Who is who?

Kybyste byla chlap, poradil bych vám - pozor, aby ti neprasknul ve švu... Takhle jen malá rada - bacha na žilky v mozku, kolem padesátky rády praskají, a na pohlaví nehledí... Na druhou stranu, jedná se o žilky v mozku.........

P. Čech 30.8.2013 15:04

Re: Who is who?

Přesně tak, jedná se o žilky v mozku. Ty však paní Hájkové prasknout nemohou, mozku nemaje.

P. Khail 30.8.2013 10:55

Re: Who is who?

Mohu přidat další otázky. Proč chodil VK na pivo s odborářským předákem Falbrem? Proč si paní Klausová nechávala šít kostýmy v salonu E daniely, salonu který spoluvlastní Eva Janoušková, za svobodna Štrougalová, dcera předního komunistického funkcionáře, ministra, předsedy vlády, atd., Lubomíra Štrougala? Proč vy se vyjadřujete tak vulgárně, stylem "socialistické" domovní důvěrnice? Mohu napovědět, svět prostě není jednoduchý a striktně černobílý, paní Hajková.

R. Houška 30.8.2013 10:59

Re: Who is who?

No, nerad bych se pletl, ale od fanatičky tohoto typu můžete očekávat odpověď - protože bagr. A to v tom lepším případě. Spíš ale budete označen za něco, co nosíme v kalhotách...

O. Prochazka 30.8.2013 11:14

Re: Who is who?

Lháři.

P. Khail 30.8.2013 11:46

Re: Who is who?

Neználku, to by váš svět trochu pochroumalo, že? Přesto je to pravda, jak si jistě dokážete zjistit.   :-)

J. Kombercová 30.8.2013 13:00

Re: Who is who?

Kde jste vzala, že paní Thatcher byla velkým přítelem V. Klause? Přání otcem myšlenky...

P. Čech 30.8.2013 15:02

Re: Who is who?

Sprostá jste jak kanál, tedy proč to slovo "zádele"? Nějak vycházíte ze cviku.

P. Ficek 30.8.2013 15:10

Re: Who is who?

Tento příspěvek lze použít jako vysvětlení proč se říká  "levicová inteligence". Pravicový příspěvek má do inteligence kilometry.

M. Prokop 30.8.2013 13:23

"Pokud je mi známo....."

tak nějak fantazírujete.

R. Houška 30.8.2013 7:55

Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

učebnic a nastudovat si, jak se má chovat pravicový politik a ekonom. To byste pak nemohl bolševika tělem i duší Klause, a kariéristu, který odhodil(ale spíš vodotěsně zabalil a bezpečně uložil) legitimaci KSČ někdy v dubnu nebo květnu 1990, Tlustého, označit za pravičáky. A vezmeme-li v potaz většinu Klausových a Tlustého praktických, politicko-ekonomických činů, musíte uznat, že by pak bylo za pravičáky možné označit i soudruhy Semelovou a Grebeníčka.

P. Vítek 30.8.2013 8:02

Re: Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

Zkuste delat cistou pravici ve state zdegenerovanem 40lety komunismu...schopni emigrovali,kvalitni rodiny zdecimovane...premnozil se povl,ktery by v normalnim kapitalismu delal hajzlbaby a tenkrat sefovali statnim podnikum

R. Houška 30.8.2013 8:21

Re: Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

Mohu odpovědět jen jediné. Návratu schopných emigrantů, restitucím původním vlastníkům a deregulacím nájemného, bránil především Klaus. Zákazu KSČ a jejích pohrobků, bránil Havel. Z všehoschopných náměstků pézetek a okresních tajemníků KSČ a jejich synáčků, udělal "kapitalisty" opět Klaus.

Z. Švrček 30.8.2013 9:10

Re: Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

K panu Vítkovi: zapomněl jste ještě připočítat prostředí EU, které je doslova napěchováno levicovou ideolodií, myšlením i praktickými postupy a pokud si uvědomíme, že od vstupu do tohoto spolku (který již tehdy bylo možno jako levicový zozpoznat a mezitím jen přitvrdil) přejímáme více jak 85% veškerého zákonodárství, pak se není čemu divit

K panu Houškovi: nedovedu si představit, jak mohl prakticky a efektivně Klaus bránit návratu schopných emigrantů - jednak by musel nastavit nějaká pravidla, koho přijmouz a komu zakázat vstup do ČR, což neučinil, nebo zabránit v návratu všem, což taky neučinil. A jestli se nechal slyšet v tom smyslu, že mnozí z nich jsou vlastně jen nadšení osumašedesátníci, pak prosím, ale nechápu, jak jim tento presentovaný názor bránil v návratu. Co se týče vašeho výroku, že "dělal z všehoschoných kompoušů kapitalisty", pak je to další z  výroků pitomých. Klaus zkrátka dal  v malé a potom i velké privatizaci šanci všem. To se dá těžko popřít. Opět by jinak musel rozdělit národ na všehoschopné, schopné a neschopné a kdo by to prosím v těch komisích, které by rozhodovaly o tom, kdo privatizovat bude a kdo ne, zkoumal? Houškové? A jaké že by to bylo krásné korupční prostředí! Nedělejte z Kaluse čerta, co je za vším, vaše Klausofobie je k smíchu. 

R. Houška 30.8.2013 10:05

Re: Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

Klaus veřejně vystupoval proti vracení průmyslových podniků původním vlastníkům nebo jejich potomkům, Klaus také zarazil prověrky ředitelů a náměstků tehdejších státních podniků, což byly vesměs stranou pověřené kádry, naopak, nechal je ty podniky zprivatizovat. Klaus naprosto nic neudělal proti tomu, když generál StB Lorenc ztáhl své agenty ze zahraničních rezidentur zpět do "mateřských" PZO, naopak, vytvořil z nich novou, podnikatelskou elitu (investiční skupina Penta!!!). Klaus v každém svém veřejném vystoupení dehonestoval jakékoliv emigranty, kteří měli chuť něco pro svou zemi udělat. Pravda, v tom s ním jel i Havel. Některé (Karel Kryl), to dohnalo až k infarktu. Klausovy řeči o tom, že nám nebude radit nikdo, kdo zbaběle utekl a nás tu nechal pod komunisty trpět, jsou legendární. Klaus nedal ani v jedné privatizaci šanci všem. Tu malou ovládli veksláci a zelináři, tu velkou agenti StB a pohrobci komunistických funkcionářů, spolu s Klausovou, Dybovou a Kočárníkovou suitou. Vyprávění o geniálním prodavači kopírek, který se svou pracovitostí vypracoval mezi nejbohatší lidi světa, nemůže věřit ani retard, stejně tak legendě o z USA domů se navrátivším sirotečkovi, který si vyradil na nákup OKD.

P. Vítek 30.8.2013 9:46

Re: Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

Dalsi z mnoha stokrat opakovanych lzi.Par chyb udelal(taky jsem ho dlouho podeziral, ze je" jejich"),ale dnes s odstupem jsem temer presvedcen,ze mu slo sikovne o VEC-minimalizace socialismu!A ne o jesitnost,zaprodanost atd,ale o mazany tah na branku.Jako Necas ,MUSEL i on obcas neco pro ty komunisticky bestie popustit-jinak by ho okamzite odrovnali.To ze zprivatizovali bylo A(za to ho milovali) a pak prislo B-pustil na ne konkurenci z venku-a makejte hovada!Nakonec to samozrejme rozprodali schopnejsim-to byla ale dan za nasi 40letou zbabelost.Si myslim

O. Prochazka 30.8.2013 11:15

Re: Pane Pánku, možná by stálo za to, podívat se do politologických

Jak se má chovat?

Grebeníček a Semelová říkali, že Klaus zavádí neoliberalismus ve stylu 19 století. Tak co kecáte?

R. Houška 30.8.2013 7:49

Pane Pánku,