17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jb 24.4.2007 15:37

Klaus jen ukázal krásný příklad

české závisti. Oni by si ti odboráři polepšili, to přeci nemůže připustit. Jinak nic.

Lékař 23.4.2007 12:58

Re: Re: Re: ze ten klausik mlcel

Pane Havrane, samozřejmě jsem vystudoval "zdarma" a vím, že studium stálo daňové poplatníky několik set tisíc tehdejších korun. Jenže to je komunistická argumentace. Já to teď na daních "splácím", víte? Jako rodina platíme měsíčně 30-40 tisíc na daních (včetně tzv. zdravotního a sociálního pojištění).  Což je pro další studenty. Dělník u pásu platí daně takové, že to "splatí" akorát tu jeho základní školu. Jmenuje se to daňová progrese a všechny evropské systémy s tím počítají.  Nemusí tomu tak být, alternativně jako v USA si může každý VŠ platit, výsledkem ovšem je, že absolvěnti pak žádají vysoké platy aby měli na splátky (plat kvalifikovaného lékaře v USA 5-10x průmer mzdy), což vede k extrémně drahé lékařské péči a zdravotním pojistkám, pro mnohé nezaplatitelné.

Mia 22.4.2007 20:59

Re: Re: Re: Re: Trocha vzpomínání

ken - to je po Krkonssku!!

čtenář 22.4.2007 20:58

Re: Re: Re: Re: byvaly odborar, dnes kapitalista

Půlden ?! Už po 30 minutách věděl, zač je toho loket. Bystrej kluk ! ;-D

pavel 99 22.4.2007 20:48

Re: Mema by pomohla!!!

ještě zopakovat únor 48 Vám tam chybí. To s těmi "zloději" také pěkně zatočili, že?

pavel 99 22.4.2007 20:45

Re: Vzhledem k cenam

a což takhle půl milionu minimální plat. Nebylo by to hezké? Nakonec budeme mít všichni "nadprůměrné platy" a nastane ráj, ne? Akorát by to chtělo najít troubu, který by to vyplácel. (Ostatně zkuste si zjistit, jak vysoké důchody vypláceli v Argentině, když tam nastal státní bankrot.)

Karim 22.4.2007 20:41

Myslim, ze levicaci na Klausa nejsou rozzureni, ze jsou s nim celkem spokojeni.....

...soude dle ratingu 75% - skvele.  Klaus potrebuje i komunisticke hlasy, tak proc by rozzurovbal levicaky.

Pan autor zije v jakemsi bludnem pohadkovem svete, kde drakobijec Klaus bojuje s levicovymi masami.  Ve skutecnosti levicove delnicke masy - soude dle ratingu 75% - musi Klause milovat.  A Klaus vi, jak si je ziskat - odporem proti deregulaci nejemneho (aby se duchodci nemuseli stehovat  z velkych bytu) - posklebovanim se zelenym intosum (zadne niceni prirody nevidim a nikdy jsem nevidel, Al Gore neni normalni, reditel klimatologickeho ustavu je blazen).   

Pan Bartton zije v bludu ze v Cechach probiha buhvijak ostry  boj proti levicovym totalitarum a ze pan president neohrozene bojuje na spravne strane.  Ve skutecnosti zadny ostry boj neprobiha, a jak pravicove- tak levicove-pivni masy zveho presidenta zbozbnuji za silne socialni citeni a vtipne poznamky proti nafoukanym zelenym intelektualum, snowboardistum, poziracum salatu a podobne intelektualni haveti, v hospudkach u piva silne neoblibene.  

Spise nez rozhodny bojovnik proti levicactvi se pan president jevi jako sikovny populisticky demagog, ktery vi, jak si neublizit na popularite a udrzet si oblibu i u prostych a chudych  levicovych volicu. Zaryti do 30tisicovych skodovackych platu mu rozhodne neublizilo  u obcanu kteri napriklad nekde za 8 tisic tahaji zbozi v Kauflandu.

Nejkouzelnejsi je ze svymi provokativnimi polopravdivymi pololzivymi sranditstickymi vyroky dokaze nejen rozurit ruzne zelene nadsence, ale tez vyprovokovat sve jednodussi famuly ku "tvorivemu rozvijeni" ruznych svych celkem nevazne minenych vysplechtu - a to do stadia tezko uveritelnych fantasmopagorii publikovanych v novinach.  Coz je  i pripad zde spravedlive zapaleneho pana Bartone.    Obojim pripadum se asi pan President na Hrade srdecne smeje.  

Mia 22.4.2007 20:40

Mema by pomohla!!!

chtelo by to menu penez a to ,ze bych smenila v pomeru jen castklu do 250 tisic. V 53 to bylo jen 2500 Kc. A vsichni ti zlodeji a neprejici penize jako Klaus by ty sve nazlodejene mohly dat do kamen. A pak zacit s novou nezkazenou vladou!!!

Mia 22.4.2007 20:37

Re: Re: pan bartoň a p. klaus mají pravdu

Moc nevykrikuj, nebo se toho velky ekonom chytne.

Mia 22.4.2007 20:23

Re: neomylný mezi pomýlenými

Dolomit - naprosto spravne zhodnoceno!!!! Bohuzel.

Mia 22.4.2007 20:20

Vzhledem k cenam

bych rekla, ze by mela byt minimalni mzda na pracovnika 20 tisic mesicne a postupne tuto castku zvysovat podle zdrazovani. A to jeste neni castka k vyskani! Ted se zase pise o tom,ze elektrina pujde o dalsich 20% nahoru, plyn o 12-15%, dane z nemovitosti asi trojnasobene, atd. jak to clovek,ktery ma duchod po celozivotni praci 6200 Kc uplatit? Jo a najmy tez se zdrazi. Ja mam vlastni domek a zakladni poplatky bez najmu ,telefonu , Internetu,TV a rozhloasu stoji 61035 Kc/mesicne. jsou to jen elektrina, plyn, topeni,popelnice, voda,pojistka, dan z nemovitosti. Po zdrazeni mi ani na to nebude stacit duchod. Ziji v zahranici a domek zatim pouzivam jen pri navsteve CR a proto tam nemam TV a Internet a telefon. To by mne pokud bych tam zila stalo navic nejmene o 1500, ktere bych stejne nemela. A to vse bez placeni najmu. A to jsou lide,kteri by zavideli,ze clovek zije ve svem. Jedna se maly domek, zadna vila., ale chaloupka.Vubec si neumim predstavit, jak bych prezivala,kdyz by mi na jidlo nezbylo. 20 tisic neni opravdu moc jako minimalni mzda.

Queribus 22.4.2007 19:58

Nechápu, pane Bartoní,

proč ta pravičácká ublíženost. Být dostatečně infotmován, víte, že průměrná přidaná hodnota v průmyslu je asi pětapadesát tisíc Kč na zaměstnance a měsíc. Slušně prosperující podnik mívá ve slušných státech marži tak třicet procent. A když je v ČR průměrný plat kolem devatenácti tisíc, tak mi vychází, že si prostě podniky nechávají víc a lidem nalhávají, že peníze nejsou. Nebo jako Klaus, ten zase neustále straší inflační spirálou, na nic jiného se už nezmůže. A že má raději průmyslníky,než jejich zaměstnance, to snad je v jeho postavení logické a Vy se to nesnažte popřít. Proč zasahoval do jednání zaměstnanců s privátní firmou by mě tedy zajímalo. Pan president ať se tedy stará o firmy státní a polostátní, ať tam zabrání plýtvání, jánabráchysmu a korupci.

J.G. Pašek 22.4.2007 19:56

Pane Vízku, běžte na pivo . . . .

příjdete na jiné myšlenky a tady uleví . . . .

F.VÍZEK 22.4.2007 19:09

Re: Malé srovnání

Jenom hlupák tváří tvář proměnám rozmanitého světa setrvává stále na svém a "zásadově" trvá na sv¨ých pravdách.

F.VÍZEK 22.4.2007 19:05

Silný stát chceme či nechceme?

Pokud by byl Václav Klaus pípnul v době, kdy se evropské platy daly českým soudcům a českým bankéřům (o jejich kvalitě je zbytečné se rozepisovat - u bankéřů jdou ztráty do stovek miliard, které z jejich neumětelství  musel při privatizaci bank vatáhnout z kapes stát), pak by jeho zdvižený prst proti nárůstu mezd u dělnických profesí (mají 22 tisíc v průměru hrubého) o dva tisíce, byl jakžtakž přijatelný, byť od hlavy státu nepochopitelný.   Nechceme přece SILNÝ stát a nechceme, aby vstupoval ústy prezidenta mezi podnik (zaměstnavatele) a odbory (zaměstnance). Zákon řeší kolektivní vyjednávání a dává "zbraně"  i právo do rukou obou stran. A zásah státu je vzpomínka na reálný socialismus, kdy všechno měl stát "pod palcem".  Pan Klaus prostě někdy  - když se to hodí -  "balancuje" ... a přestává být i liberálem i konzervativcem i demokratem... 

Rad 22.4.2007 18:59

Re: Re: Re: byvaly odborar, dnes kapitalista

Dělal? celý půlden?

čtenář 22.4.2007 17:50

Re: Malé srovnání

"...a názor pevný jak Helvítská víra"  -  to je opravdu hezká vlastnost, má to tu vadu, že si ten pevný názor a postoj nese bez jakékoliv změny už od pátého roku svého věku Rv. Člověk - uzavřený kruh. K čemu to je dobrý ? Rv

Jinak, souhlas.

Rad 22.4.2007 17:14

Malé srovnání

Prezident Havel - první český - po velké euforii se ukázal jako mírně řečeno neprozíravý, když provedl třeba ty proslulé amnestie, ale řekněme to takhle: na spisovatele to ušlo (tedy než to drapla do ruk Dáša).

Prezident Klaus - zdrženlivý, slušný státník, který nikoho neuráží. Za celou dobu své funkce žádné faux pas, skvělá předvídavost a názor pevný jak Helvítská víra. Hodnocení : neočekávaně dobré (představte si tam třeba Zemana s becherovkou).

Brousí si na to zuby Paroubek - už ho vidím, jak mění každou chvíli prohlášení a Tvrdík mu připravuje protokol. Taky by stál na štokrleti, aby se necítil malý a stále by připomínal, že on je ten "vyvolený". Dále by zadlužil hrad, protože to přece nemusí splatit (a nejmíň půlka by pak po exekuci byla hotel nebo hambinec).

A co Pithart "dvojdomek"? No sranda.

tak si vyberte

T 22.4.2007 16:27

Re: Klaus a zaměstanci

A ten Klaus je ekonom co snad necemu rozumi? Od kdy?;-D;-D;-D;-D;-D

čtenář 22.4.2007 15:57

Re: Re: byvaly odborar, dnes kapitalista

Dělal a vzal si z toho poučení ..................................  ;-D

Rad 22.4.2007 15:35

Re: byvaly odborar, dnes kapitalista

Třeba škromda je bývalý šéfodborář. Z doslechu mám, že v životě rukama nemakal, i když to o sobě často tvrdí.

Rad 22.4.2007 15:17

Re: Re: Re: Re: čím víc peněz dostanou zaměstnanci Škody

:-D

Petr Holubec 22.4.2007 13:19

byvaly odborar, dnes kapitalista

Honziku,nehazej komouse a odborare do jednoho pytle. Opravdu to tak neni. Potrebujes a cela ceska republika  na pochopeni asi tak  dalsich dvacet let. Nikdy zadny hodny kapitalista  (snad krome Bati) neprisel a rekl: hosi,ja vam pridam. Zaslouzite si to.Zadny velky majitel(kapitalista) s tim neprijde. Vi,ze ma proti sobe dobre zorganizovanou natlatovou skupinu svych vlastnich pracovniku. Takze ceka s cim prijdou.Ano,tak to funguje. A to je taky hlavni duvod vysoke zivotni urovne v tzv kapitalismu. V Cesku se to zatim moc nenosi, ale opravdu je zasluhou odboru ta zapadni zivotni uroven. Nemusite s tim souhalasit, muzete proti tomu protestovat,ale to je tak vsechno, co proti tomu muzete udelat. Tak to proste je a funguje.Na tom zapade. A zda se,ze mozna zacina i v Cesku. Snad to znamena,ze se Cesko opet o krucek priblizilo zapadu.Tomu odpornemu kapitalismu. Konecne.

čtenář 22.4.2007 12:18

Re: Re: neomylný mezi pomýlenými

Britská privatizace. Ta tu byla a byla úspěšná.

Na nějaké připomínky, že Británie byla v jiné situaci neslyším, protože byla v situace stejné - musela privatizovat.

čtenář 22.4.2007 12:14

Re: Re: Re: čím víc peněz dostanou zaměstnanci Škody

Nemám důvod Vašemu tvrzení nevěřit.

Rad 22.4.2007 12:05

Re: Re: čím víc peněz dostanou zaměstnanci Škody

Neprošustruje, už jsou dávno prošustrovaný.

čtenář 22.4.2007 11:53

Re: čím víc peněz dostanou zaměstnanci Škody

Však už ty peníze z těch vyšších daní česká tzv. politická scéna nějak prošustruje. :-)

čtenář 22.4.2007 11:52

Re: Re: Re: Ze by Klaus chtel rozzurit levicaky - to je takova tradicni "urban legend".....

Proč ne ? Slováci si zvolili vládu, která měla v programu reformy. Každý člověk ví, že reformy bolí. Také je dobře vědět, že čím déle se s reformami otálí, tím déle a více to bolí. Slováci na to riziko šli a vydělali na tom. Také jim přeju, aby se jim dobře vedlo. Právě pro tu odvahu a ochotu vydržať.

Rad 22.4.2007 11:39

čím víc peněz dostanou zaměstnanci Škody

tím víc peněz a daní zůstane v Česku. Mě by to vadilo jen kdyby to byl státní podnik.