1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 27.6.2008 14:43

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

RvRvRv

To jim překazil Špidla,jediný charakter ve vládě ;-D;-D

pak dostal zadarmo "profesora" od Philipa, ... od jakéhože Philipa? ;-D

Jiří K. 27.6.2008 14:31

Stejskale, Stejskale...

To jste si dovolil dost. Takovýhle článek napsat. Ausgerechnet do Psa.

Zapomněl jste na dvě věci:  - Pravda bolí

                                                  - Neradno mluvit o provaze v domě (spřáteleném médiu) oběšencově.

Takže jste to po zásluze schytal. ;-)

VLADIMÍR 27.6.2008 14:31

Re: Re: Ne,

vy s ním spíte ?

VLADIMÍR 27.6.2008 14:29

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

R^R^

VLADIMÍR 27.6.2008 14:28

Re: Re: je to ještě horší

Mark, pokud jste spadnul z višně,  tak je mi vás líto, poněvedž ty jeho kroky jsme všichní od-sr-ali.

VLADIMÍR 27.6.2008 14:24

Re: Re: JAK VIDNO

 Bohužel žádný komouš, ani čtyř procentní, nýbrž realista

Jan Daniel 27.6.2008 14:24

komu že má dávat za pravdu?

Nevím komu dává Klaus za pravdu, ale kritici Julínkovy reformy z řad levice to nejsou. Oni nechtějí nejen Julínkovu ale žádnou reformu. Řešením dle "experta" Ratha je zvýšení zdravotní daně a nasypání více peněz do systému. S Klausovou kritikou mají tedy pramálo společného. 

Alex 27.6.2008 14:13

Re: Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

R^

Bibabu 27.6.2008 14:09

Re: Pane autore.

V té hektické době skoro denně zasedal parlament.  Podívejte na dnešní pány poslance. Vždyť v té době nikdo nevěděl odkud začít. Někteří chtěli po třetí cestě, někteří by nejraději zpátky, jen Klaus věděl a vzal to riziko. Ostatní se vezli. Na Klause neměli, házeli reformám pisek do kol. Kamenování proroků, to je česká parketa. (Hus, Komenský, kolik velkých lidí jsme vyhnali..) 

Bibabu 27.6.2008 13:58

Re: Re: Chyb bylo víc

Toogote, ne občani, ale občané, ale ti kteři přemýšleli a nenaletěli, těm se ta tisícovka okotila.

para 27.6.2008 13:58

Re: Omyl,

Narcizmus je špatná vlastnost mnoha panovníků, která se jejich postavením spíš utužuje - kdyby věděli co jim to vládne - už by byli někým jiným. Jen když se dostanou do postoje fatálně podřídivého mají naději tu a tam prohlédnout - pak zas snadno hupky do příjemné pozy sebestřednosti.

Bibabu 27.6.2008 13:52

Re: Re: Re: Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

Někteří  by tak rádi olízovali Klausovi kotníky, ale on Vám o to nestojí..... 

Bibabu 27.6.2008 13:47

Re: Obávám se

 , souhlas,neudělalo by se skoro nic a stále by se tlachtalo o nepolitické politice. Vždyď zaplať pan Bůh za Klause, on jediný měl vizi, ostatní intelektuálové, by ještě teď filozofofali v transcedentální rozměrech..., že..., Na zemi stál jedině Klaus, kdybychom v 48 nedopadli jak jsme dopadli, měli bychom to všechno za sebou.

Paola Grau 27.6.2008 13:40

Klause pověsit za tu operovanou kýčel

Ten kretén zase  tlachá, pověste ho už konečně, nejlépa za tu operovasnou kýčel, ať si užije TROTL .

smajlík 27.6.2008 13:14

Re: Autorovi

Ano Bibabu, souhlas.

K článku je nutno dodat, že vládu nepložili ony zmiňované balíčky, ale podraz lidovců.;-€

Budíš 27.6.2008 13:10

Omyl,

Klaus nikdy žádnou chybu nepřizná.Příliš sám sebe miluje, aby přiznal chybu a pokud ano, pak jen proto, aby dal opět o sobě vědět jak je důležitý.Vše jsou jen hry.Chybu nikdy nepřizná, protože těch chyb o kterých ví je příliš mnoho a  přiznat je nelze.

Niky 27.6.2008 12:55

Re: Re: Re: Re: Komik Stejskal.

Po volbách v červnu 1996 ČNB pod vedením J.Tošovského,aniž by to sdělila předsedovy vlády Klausovy,zvýšila nejdůležitější úrokovou sazbu,takzvanou repo sazbu ze 6% na 20% a poviné minimální rezervy komerčních bank ze 2% na 10% a tak ČNB zbrzdila Českou ekonomiku,to ,ale byl začátek tunelování České ekonomiky.V lednu 1997 zvýšila ČNB repo sazbu s 20% na 39% a poviné minimální rezervy pro komerční banky s 10% na 11%,každý kdo se zajímá o ekonomiku  musel v tuto chvíly pochopit,proč se Česká ekonomika dostala v r. 1997 do recese a následně do mírného propadu a proč to ČNB v čele s bolševikem a estébákem J.Tošovským udělala.Pánové nekritizujte mou maličkost,když jste ekonomičtí analfabeti.

kpt 27.6.2008 12:44

očekával jsem tento typ úvah až někdy v posledním roce Klausova presidentování

Klaus sám že poopraví, co minule kvůli konstelaci hvězd nešlo, nebo bylo i opomenuto či nedoceněno. Jak že to opraví? Postaví se znovu v čelo strany, bude-li třeba, i nově založené...

jirka.s. 27.6.2008 12:36

Re: Chyb bylo víc

No evidentně jsi, Víťo, jeden z pitomců, kteří naletěli Koženému, ovšem ty jsi i mezi nimi úžasná výjimka, kterému nejspíš musel Kožený při podpisu smlouvy s ním vést ruku! Soudím tak podle tvého všeobecného "písemného" projevu, který snad vůbec nemá cenu rozebírat! Naprostá ztráta času! ;-)

klobouk 27.6.2008 12:33

Re: generál

na dulezitost a nezbytnost pravniho radu bylo upozornovano jiz pred "velkym privatizacnim treskem" , cili pred "bitvou". Jeho odmitnuti bylo a je podstatnym znakem "klausovy" politiky a je pricinou dnesnich potizi.

Retorika p. Klause priznava zdanlive chyby s tim, ze je prisuzuje svym nasledovnikum ve vladnoucich pozicich, popripade oznacuje pristi nezdar reforem jako dusledek konani, ktere by on nedelal. RvRvRv

para 27.6.2008 12:14

Re: Re: Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

Klaus Foxi není Veliký - jen Velice narcistický - a to je bohužel docela něco jiného.:-(

paa 27.6.2008 12:11

Re: Re: K vývoji dochází v krizích.

Jo jo - vidím to obdobně - jen mi mrzí, že na tu "lidskou spupnost" asi doplatěj nejen jedinci vzlášt narcističtí ale nakonec i jiné živočišné druhy ....

Bibabu 27.6.2008 12:04

Autorovi

Pro autora, když někdo chce psát , musí vědět. Jen tak plácat páte přes deváte, kdyby byly v ř. i. t.i ryby, netřalo by rybníka. V devadesátých létech byla připravena reforma zdravotnictví. Byla to reforma o individuálních účtech. Byla to reforma dobrá( i pro profesní zdravotníky přijatelná, rovněž pro občana) byla přijatelnější pro lidi, za tu dobu by se rovněž více ušetřelo. Kromě toho reforma měla nastavené rámcově standardy i nadstady.   Pobyt v nemocnici, tak zvané stravné bylo 50 Kč. I doma si každý hlt mléka musím zaplatit.. Pokud by autor, měl paměŤ nebo si historii prostudoval, dověděl by se, že to byla reforma z dílny ODS, Klausem prosazovaná. V té době NEBYLA politická vůle, (lidovci, Lux) aby mohla být prosazena. Byl to také jeden z důvodu pro Sarajevský převrat, na který lidovci číhali.

fox 27.6.2008 12:00

Re: Re: Ví autor, jak trhdy vypadala vláda.

přesně!!!!!!!!!Lux ta mrcha,co chtěl být premierem.

Jen bych chtěl dodat.Klaus jen potvrdil,že je velký muž.

Gregory 27.6.2008 11:48

Autorovi

Chtěl bych upozornit pana autora, že takových ROZUMBRADŮ jako je on, je v každé hospodě IV.cenové skupiny plný lokál.

Štváč 27.6.2008 11:47

Re: Re: Klaus udělal zásadní reformy

Troubové, V.H. žádnou třetí cestu nehlásal, neboť se hned přiznal, že toto není jeho parketa. Za to chameleon se chvástal VŠE, pak dostal zadarmo "profesora" od Philipa, pak se lekl privatizace bank a kuponovou privatizaci nechal na Ježkovi a Třískovi. Když se tito bývalí komunisti ve vládě vymlátili, nastoupil "profesor" a začala éra falešných sponzorů. Když nevěděl kudykam, svolal na Václavák demonstraci s dopisem od syna, ukázal na ostatní a jakoby zhrzen zmizel, aby dohodl se Zemanem oposmlouvu, kde mohl krást každý, opozice existovala jen na oko a tak se chtěli tito dva lumpové střídat ve vedení do smrti. To jim překazil Špidla,jediný charakter ve vládě, ale jak vidíme už se zase dere Zeman k moci. Klaus pracuje cestou zapomnění, a domnívá se, že mu snad ještě postaví pomník. Jsou to oba slaboši, kteří parazitují na nevědomosti a zapomínání části národa.

snílek 27.6.2008 11:47

generál

říká se že po bitvě je každý generálem.každý z nás udělal ve svém životě nějaké chyby,někdo menší někdo větší.mám známého právníka který po r.89 říkal,je třeba přijmout rakouský právní model,který je nám nejbližší.místo toho jezdily desítky,možná stovky různých delegací po celém světě aby našly pro nás ideální model.právě bezbřehá liberalizace a úplná právní anarchie způsobily rozkradení a zašantročení toho co dvě generace vytvořily.myslím že vychcánkům v parlamentu tento stav naprosto vyhovoval.zhasli světlo aby na ně nebylo vidět.bohužel náš parlament je žvanírna,kde se bojuje převážně o osobní a skupinové zájmy.veřejné blaho? utopie

VLK 27.6.2008 11:44

Re: Re: Re: Komik Stejskal.

Řekl bych, že Tošovský a Klaus patřili na stejné oddělení.

Tedy do stejné skupiny ekonomů, kteří se snažili prosadit určitou podobu transformace. To, že pak docházelo ke sporům mezi nimi, bylo dáno spíš odlišným postavením, které v té určité době měli. Vláda a její předseda Klaus museli nutně prosazovat jen kroky, které byly politicky opatrné, aby je voliči nezavrhli. Národní banka a její šéf Tošovský museli prosazovat řešení nejvíce prospívající české bankovní ekonomice, bez ohledu na politické následky.

K definitivnímu rozkolu mezi nimi došlo až po nastolení Tošovského vlády, což Klaus osobně neunesl.

Jura 27.6.2008 11:40

Re: Re: je to ještě horší

CO TO TADY VIDÍM??? vidí několik kroků dopředu???...nenech se vysmát, to že to někdo o sobě říká, to ještě neznamená, že to tak je ve skutečnosti...víš. Ve skutečnosti je to tak, že naše zem po komančském pádu potřebovala pár politiků typu W. Churchilla, minimálně jednoho...neměli jsme to štěstí, po prvotním potácení se ujal kormidla V.K. s ODS, která jak správně píše pan Stejskal krachla na finančním skandálu, dodnes nevyjasněném. Ironií osudu zůstává to, že tipec rozkrádání bank a jejich peněz různými znamými a pseudopodnikateli  zatnul až Zeman. Klaus se rád vytahuje jak malý Jarda, to je pravda:)))) A ted čekám, který dement mi začne nadávat do socanů. Omyl...upozorňuji dopředu...jsem podnikatel bez vazeb na žádnou stranu...je mi z nich zle akorát...je to na zblití...nic jiného.

VLK 27.6.2008 11:35

Re: Re: Re: Chyb bylo víc

Jako vtip je to dobré.