21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StandaT 23.8.2006 11:37

Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

tak nevím, je to uniformita "myšlení" nebo Taraszátaras je jen jeden z mnoha nicků profesionálního metače e-sraček do diskusí, který tu a tam vystupuje i jako MajorMilda (LN), Jekal (iDnes), Vít (BL)?

jirka.s 23.8.2006 18:23

Re: Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

R^R^R^ BINGO R^R^R^

Robert 23.8.2006 13:20

Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

Tak proč to nezkusíte, rudochu, uvidíš že těch 25 procent vy socani už v nových volbách nikdy nezískáte a neměj péči co bude s pravicí.

ABC 23.8.2006 16:33

Re: Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

Starat se o to, co bude s pravicí? Proč? Co by s ní bylo? Pokud bude tak blbá jako v ČR, tak půjde do prdele - o to péči opravdu nemusím mít, to je jistota.

WaterWoman 23.8.2006 13:27

Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

ODS jsem volila zatím pokaždé a svoje rozhodnutí v tomto směru měnit ani nadále nehodlám. Dosud jsem rovněž neměla potřebu cokoli komukoli krást a proto se proti podobným nařčením, tj. volič ODS = automaticky zloděj musím důrazně ohradit.

loula 23.8.2006 13:34

Re: Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

V tom s vámi plně souhlasím, tady se usídlilo klišé, že co volič ODS, to zloděj, co volič ČSSD, to příživník. A tak se ptám, kdo jsou ti normální lidé. Nejsou to nakonec voliči KSČM?.

Tara 23.8.2006 13:31

Re: Také ovšem může nastat jiná situace:

Máš zcela pravdu. Dva měsíce dobrodiní "Modré šance" by opravdu mělo opět na léta stačit, aby i největší trouba vystřízlivěl ze svého pravicového nadšení.

glox 23.8.2006 8:49

Případ pro psychiatra?

"Během dvou měsíců by se nám rovněž podařilo zpřetrhat řadu klientelistických vztahů mezi vládními úřady a podnikateli, což by přispělo k ozdravění ovzduší a prospělo i státním financím."

Tohle kdyby Topol řekl, tak ho Klaun nechá okamžitě zavřít na psychiatrii.;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

jirka.s. 23.8.2006 8:59

Re: Případ pro psychiatra?

Nečti tak rychle a vrať se na podtitulek v závorce.

Rik 23.8.2006 8:47

No...

Obávám se, že u levicové partaje, která kandiduje s volebním programem - ukrást část výdělku schopnější části obyvatel a přerozdělit ho mezi tu méně schopnou část (říká se tomu progresivní daň) – tedy, že voliče takové strany nějaká zlodějina neznechutí. Vždyť ČSSD ze stejných důvodů volili.

Mirek 23.8.2006 8:34

Bať, bať.

loula 23.8.2006 7:23

Ano, tento rozhovor je dosti

jasně načrtnutý postup vedoucí k předčasný volbám, trpí ale jednou necností, totiž slovy  :Předpokládáme, že vytáhneme kostlivce...

Politik musí uvažovat ve variantách, čili v tom rozhovoru musí být ještě kapitola: Může nastat málo pravděpodobná situace, že těch kostlivců moc nebude, případně nebudou dostatečně průkazní za ty dva měsíce, případně, že se ukáže, že vrahem Mrázka není Kočka, ale někdo úplně jiný atd atd. ....

Toto mě totiž velice silně připomíná rozhovor Tlustého asi před rokem v radiu 6, kde obhajoval jeden svůj  již opuštěný nápad (šlo o to, že stát bude měsíčně dávat na ruku  asi 4tis s tím, že jsou určené na pensijní spoření a lidí sami rozhodnou, jak s těmito penězi naloží). Předložil výpočet, kde tvrdil, že 3% lidí jsou nezodpovědní, peníze utratí jinak, ale jeho plán počítá s tím, že stát je schopen tato tři procenta nezodpovědných absorbovat.  Na dotaz redaktora, co se stane, když takto nezpodpovědných nebudou 3%, ale třeba 30%, odpověděl, že víc než tři % to nebudou a basta. A představte si, že takto zajištěný dlouhodobý plán spustíte, a za 40 let zjistíte, že nešlo o 3%, ale třeba o 20%. Myslím, že politik musí uvažovat ve variantách, to je i v pesimistických, a musí mít plán i na tyto pesimistické varianty. 

Mard 23.8.2006 10:44

Re: Ano, tento rozhovor je dosti

Ano. Souhlasím s Vámi. Domnívám se v tomto národě je počet debilů mnohem vyšší než 3%. Souhlasil bych s číslem někde nad 50%. Minulý režim lidi nutil chovat se bezzásadově na základě principu, urvi co můžeš, ostatních si nevšímej, drž hubu a krok, poslouchej panstvo. To dovedlo situaci k tomu že nětšina lidí se neumí chovat normálně dle zdravého rozumu a chová se jako stádo blbých ovcí.

bab 23.8.2006 14:22

Re: Re: Ano, tento rozhovor je dosti ...Mard

Nebudu s VÁMI diskutovat o procentech, to je Vaše přesvědčení, průkazné přehledy o množství blbých ovcí nemám. Ale musím oponovat tvrzení, že mne minulý režim k něčemu nutil. Mluvte za sebe. Jest-li jste rval, kradl, držel hubu a krok, byla to Vaše volba. A můžete mi nadávat, ale říká se podle sebe soudím Tebe, ano?

mik 23.8.2006 23:28

Re: Re: Ano, tento rozhovor je dosti

To % bych ještě výrazně zvýšil :-/

kritik 23.8.2006 7:03

dobré až na to

že autor charakterizuje ODS jako stranu nadpozemsky čistých bytostí - viz

Během dvou měsíců by se nám rovněž podařilo zpřetrhat řadu

klientelistických vztahů mezi vládními úřady a podnikateli, což by

přispělo k ozdravění ovzduší a prospělo i státním financím. Spíše by se dalo napsat: ... by se podařilo navázat řadu nových klientelistických vztahů mezi vládními úřady a podnikateli, kteří v minulém období vyšli naprázdno, což by přispělo k výměně ovzduší a nezměnilo státní finance.

Karel H. 23.8.2006 11:43

Re: dobré až na to

R^R^R^

jasan 23.8.2006 5:24

ale to je snad zbytecne

psat. Vzdyt to k tomu zvolna smeruje.  Jedine riziko je, zda to Topol ustoji - ostatne pokud ne, prijde o sesli a bude cele ODS za vola....

Josef 23.8.2006 2:33

Ale,ale!

To je fikce vedená obdivem k Václavu Klausovi a animozitou vůči Paroubkovi - co to má za smysl, paně šéfredaktore?

WorryJohn 23.8.2006 8:37

Re: Ale,ale!

Snad touha se stala matkou myšlenky. Stesk po něčem nedosažitelném.

V reálu totiž Klaus rád nechá Topolánka vymáchat a padnout. Nahradí ho jistě někdo méně "falešný a prázdný" (čti více nakloněný Hradu). A že by dostal Topolánek druhý pokus, je úplná hloupost.

dulcibelka 23.8.2006 1:40

Kdyby tak bůh dal!

nup 23.8.2006 1:00

No tak to už kruci zkuste

A pročpak jste, liliová nevinná OdS a její nejmilovanější čestný předseda, tuhle varaiantu nezkusili už dávno? Pomalu tři měsíce od voleb pryč, ti kostlivci už by dávno harašili venku, občané by se otřásali hrůzou nad strašlivými výsledky "socialistické" vlády a ve všech větších městech by spontánně vycházeli do ulic a hlasitě volali po nových volbách... Tak proč už dávno ne?

Jestlipak to není proto, že dalšího Kubice se už nedostává? Že najít další padělatelskou dílnu a zadat jí výrobu směnky není tak snadné? Že Langer by taktak stíhal uklízet po svých kamarádíčkách z Kilimanžára a sotva by otevíral nějaké skříně, i kdyby v nich ti kostlivci nakrásně byli? A že se občanům ale vůbec nestýská po záporném hospodářském růstu, poklesu reálných mezd a dvouciferné inflaci, reálných to výsledcích hospodaření OdS?

Možná by si mnozí modří soudruzi mohli připomenout památný projev jejich někdejšího předsedy: "Tohle není jednoduchý proces, to sestavení vlády, souzi, není. To je řekl bych proces, v kterým se ne každý dost dobře vyzná. ... No a jestli to nezvládám, tu funkci, no tak odejdu..."

Lone Star 23.8.2006 6:55

Re: No tak to už kruci zkuste

Milý (h)nupe, ono to dost dobře nešlo dříve zkusit, když nebylo vedení sněmovny (a vzpomeň si - KDO blokoval zvolení předsedy sněmovny? Chorche!)

WorryJohn 23.8.2006 8:33

Re: Re: No tak to už kruci zkuste

Blokovala ho běloskvoucí Sněhurka ODS a její dva trpaslíci. :-P Tím, že upírala druhému bloku se stejnou podporou i ten mrzký poslední pokus na sestavení vlády, pokud by sama podvakráte neuspěla. Říkají si demokraté ;-D

bab 23.8.2006 14:35

Re: Re: No tak to už kruci zkuste...Lone Star

Milý/á/ Lone Star, důkladně si přečti odpověď  od "Wory John"  !!!  A kdopak je ten (h)nup?!?

mik 23.8.2006 0:55

prilis optimisticke

nez aby se uskutecnilo

aTeo 23.8.2006 0:49

Wellmi přesvědčivé a plastické!

R^R^R^R^R^

Brunner 23.8.2006 1:10

Re: Wellmi přesvědčivé a plastické!

jedine nove volby jsou ve svete "standardnim" resenim takove situace.  Vse ostatni je politicke hokynarstvi.

janabok 23.8.2006 0:38

nu, kdyby to tak dopadlo,

mohu spokojeně prohlásit:

socialističtí loupežníci v teplákách - co více si přát...:-)

tygr007 23.8.2006 0:36

hluboce doufam, ze to tak dopadne.

Snad si tento clanek pana Wagnera v ODSce precctou.

Jinak uz fakt nevim, koho volit. Sibenici? Emigraci?