7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kéž by jim ta letadla CASA konečně zlomila vaz

Nejnovější video ministra Kalouska je obhajobou zneužívání státních peněz a mělo by policistům posloužit jako důkaz k řadě dalších stíhání. Veřejně potvrdil, že stejně jako při nákupu letadel CASA postupovali celou dobu a vědomě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 18.6.2012 15:51

Možná jste to už četli...

http://jdem.cz/vmf34

http://jdem.cz/vmf46

http://jdem.cz/vmf54

http://jdem.cz/vmf78

Přiznám se, že jsem této kauze ráda. Byť je to drahé poznání, ale snad konečně dojde lidem lezoucím do politiky, že každá vyšší funkce je OPRAVDU náročná, že to není jen pěkná kariéra. Že s usilováním o takový vyšší post MUSÍ brát jako obrovský závazek odpovědnosti a že pokud o oboru moc neví, musí šprtat, šprtat, šprtat ! A před podpisem si to musí projít víckrát a s OPRAVDOVÝMI odborníky z různých úhlů pohledu, aby si vychytal pokud možno všechna rizika.. Je to poučení, doufám !

J. Vintr 18.6.2012 16:36

Re: Možná jste to už četli...

To je dost naivní pohled. Politici jsou nominováni na svá místa právě proto, aby kryli podobné lumpárny a ceny zakázek jsou přemrštěné zcela záměrně, protože jejich primárním účelem je právě krádež peněz z státní kasy ...

J. Boleslav 18.6.2012 16:43

Re: Možná jste to už četli...

Jistě. Je dost známo, že hlavní, co většinu kandidátů na nějaký významný post vždy především zajímalo, byly finanční toky v dané organizaci a možnosti jejich ovlivnění. Snad ale současné kauzy napomohou ke změně tohoto neblahého přístupu.

J. Kanioková 18.6.2012 16:44

Že by - podle sebe soudím tebe...?

J. Vintr 18.6.2012 17:42

Re: Že by - podle sebe soudím tebe...?

Ujišťuju Vás, že jsem soukromá osoba a s kradením v erárním sektoru nemám ani náhodou absolutně nic společného. Ovšem stačí se jen dívat na svět bez růžových brýlí a nevěřit doslova všemu, co s píše v novinách a uvedené skutečnosti vyplynou na povrch zcela zřetelně.

B. Rybák 18.6.2012 19:19

Re: Že by - podle sebe soudím tebe...?

Těm "našim" novinám bohužel velmi naivně věříte až moc, jinak by jste viděl svět politiky barevnější.

J. Jurax 19.6.2012 0:55

Re: Že by - podle sebe soudím tebe...?

Ano - s barvami světa naší politiky je to jako s barvami Fordů model T - můžete mít jakoukoliv barvu, pokud chcete černou ...

J. Jurax 19.6.2012 0:53

Re: Že by - podle sebe soudím tebe...?

Ale kdepak - bude to jenom realista ...

V. Weiss 19.6.2012 0:15

Re: Možná jste to už četli...

V daném případě nebylo třeba nic šprtat. Dopředu se vědělo kdo a kolik na předraženém obchodě vydělá. Je to obvyklý rituál. 4% každá strana, to samé ministr, něco lobisté a něco víc Omnipol.V politických kruzích to vědí všichni a všichni mlčí. Proto přece šli do politiky. Šťastný je ten naivka, který nic neví. Sladká nevědomost.  Stačí věřit tomu, co je pro vymívání mozků tendenčně předkládáno v médiích. 

J. Vintr 18.6.2012 14:16

Takže pan Kalousek nám říká

že když se politici rozhodnou nakoupit pro armádu nějakou "speciální techniku", tak si mohou stanovit jakoukoliv cenu a nikdo jim do toho nemá co kecat. Ještě chybí, aby se v rámci zachování vojenského tajemství nesmělo o takovýchto nákupech vůbec psát a veřejně mluvit a bude to dokonalé. Nejhorší je na tom fakt, že z erární kasy lze neomezeně krást, i když v ní nic není ...

J. Urban 18.6.2012 14:22

Re: Takže pan Kalousek nám říká

Pochopil jste Kalouska naprosto přesně.

V. Kováčová 18.6.2012 10:06

Parkanová prý často pláče a je na dně,

Kalousek je podělanej strachy. Jak je proboha možné, že Parkanová byla ministryně obrany a měla v krizových situacích řídit obranu země? Když jak tvrdí je nevinná a místo aby svoji nevinu dokázala, zhroutila se? Je vidět, že naší ministři jsou amatéři proto, aby byli jen něčí poslušné loutky.

J. Urban 18.6.2012 14:23

Re: Parkanová prý často pláče a je na dně,

Jestli i sociálfašouni budou hlasovat proti jejímu vydání, bude to důkaz, že ta žumpa je mnohem hlubší (a státní kasa taky mnohem prázdnější), než jsme doufali.

M. Rastislav 18.6.2012 9:03

Gripeny_ CASA

V 5/2005 jsem si poznamenal z našeho tisku:

□   za pronájem 14ks nadzvukových stíhaček JAS-39 Gripen (12   jednomístných typ C a 2cvičné dvoumístné typ D) zaplatíme 19,65 mld. Kč Pronájem potrvá 10 let

□   za naši investici by měl dodavatel letounů švédská společnost Gripen International přinést offset. programy v hodnotě 25 mld.Kč tj. 130procent ceny. Celkem se u nás rozbíhá 14 projektů.

Bohužel jsem si nepoznamenal, zda s letadly CASA nepřišly k nám též nějaké offset.programy a zda to suma sumárum opravdu bylo tak nevýhodné a my prodělali těch 658 mil. Kč.

V. Weiss 19.6.2012 0:23

Re: Gripeny_ CASA

Zkrátka a dobře vyhodíme miliardy za to co nezbytně nepotřebujeme jen proto, aby se mohli politici zabezpečit do konce svého života. A pokud na to stát nemá, tak Kalousek, Drábek a Nečas sníží platy státním zaměstnancům, oberou důchodce, zvýší daně a zdraží jídlo. Všechno pak Kalousek svede na to, že jsme si žiuli nad poměra a všechno prožrali. Takže ne oni rozkradli, ale národ prožral! Jak logické...

J. Urban 18.6.2012 6:20

Kalous ječí jak píchlá §vině. I Nečas

zjevně jektá zuby, neboť bez TOPkařů může vládu ajncvaj zabalit. Myslím, že již brzo se sejdou odéestapáčtí kmotři s lihosocanskými šibaly (pokud se již nesešli), aby se usnesli, jak přimět k poslušnosti Policii ČR, která se v některých případech chová, jako by snad měla sloužit právu.

P. Maleček 18.6.2012 6:47

Re: Kalous ječí jak píchlá §vině. I Nečas

I ty naivko. Ti už se scházejí min.15 let. Už tenkrát pod dozorem Klause a Zemana. A armáda byla jen úlitba nenažraným lidovcům. Na obraně nakradli víc, než se teď vrací církvím s heslem co bylo ukradeno, musí být vráceno. Takže teď by bylo morální říct církvím ať se ve věci restitucí s důvěrou obrátí na pokladu KDU-ČSL. A tu jejich politickou sekcí vykradenou státní nechají na pokoji.

P. Košíček 18.6.2012 1:21

Že by nastávala doba...

... kdy je načase se už začít porozhlížet po akciích firem zabývajících se výrobou tepláků? :-)

J. Fleiszner 18.6.2012 1:14

Hezky to zní, ale trochu to smrdí. Co to je?

Ten článek "zní" velice rozumně. Vlastně vše od lidí ze strany svobodných zní docela dobře. Až na snahu dostat Jakla na prezidentský post!!!!!

Jakl je pro mě jasnej důkaz, že svobodní jsou velká špinavost. Docela úspěšně to maskovali, ale Jaklem se konečně prozradili.

U Jílkové je Babiš nazval hlásnou troubou Klause a pravděpodobně se trefil přesně. I když to bylo jediný rozumný, co tam řekl :-)

J. Kanioková 18.6.2012 2:39

A co takového je špatné na tom,

když má někdo shodné názory s Klausem? Jakla nemusím a napsala jsem jim to. Asi nenašli známější osobu, která by byla ochotna se zúčastnit divadla s volbou prezidenta. Bohužel, SSO nemá mezi výraznými osobnostmi asi žádného příznivce.

"Vlastně vše od lidí ze strany svobodných zní docela dobře" tohle ale nechápu. Tak mluví dobře, přitom vždycky měli a mají shodné názory s prezidentem. Takže když stejně mluví svobodní, zní to dobře, když totéž mluví Klaus, tak je to špatně... Můžete mi objasnit ten rozpor?

P. Kolář 18.6.2012 6:01

Re: A co takového je špatné na tom,

Názor sice obhájit nemůže,ale může si kopnout.

Z. Rychlý 18.6.2012 7:55

Re: A co takového je špatné na tom,

Já jsem zklamaný z účasti J. Payna. Je to politický turista s podivnými názory. Nikdo ovšem nejsme dokonalí. Petr Mach je skvělý, ale evidentně se mu do politiky nechce, škoda. Nebo připravuje půdu pro comeback VK ?

J. Kanioková 18.6.2012 15:26

Kterého Payna myslíte? Jsou dva

Z. Rychlý 18.6.2012 20:09

Re: Kterého Payna myslíte? Jsou dva

Měl jsem na mysli Jiřího, který se  myslím se Svobodnými angažuje. Ale oba stojí podle mě za prd.

J. Fleiszner 18.6.2012 11:09

Re: A co takového je špatné na tom,

S většina názorů VK na EU naprosto souhlasím. Dalo by se říct, že téměř se vším, co říká VK v pozici prezidenta souhlasím.

Jenže jsem nezapomněl co dělal VK v době, kdy byl v ODS a co v té době dělala ODS. VK patří do naší politické mafie a jeho (dle mého) správný přístup k EU ho nemůže ospravedlnit. Protože si mafián k sobě vybral Jakla, je velká pravděpodobnost, že Jakl také patří k této mafii.

J. Kanioková 18.6.2012 13:55

A co dělala ODS tak špatně, když k ní Klaus patřil?

Klaus odpovídá za každého jednotlivce, který v ODS něco zprasil? On ho k tomu navedl? Jaksi nechápu... A že mu Jakl dělá "sekretářku" či co... Vy znáte Jakla osobně? Já ne, ale nemám chuť hodnotit jiné lidi proto, že se stýkají s někým, kdo mi nějak není sympatický.

A nebo taky... třeba např. váš otec bil matku, rozvedli se. vy ho přestanete respektovat, i když jinak s jeho názory souhlasíte?

V. Weiss 19.6.2012 0:27

Re: A co dělala ODS tak špatně, když k ní Klaus patřil?

Zřejmě Jakla moc neposloucháte a vůbec neznáte Klause. Kdo pracuje pro Klause, dělá to

Z. Rychlý 18.6.2012 7:50

Re: Hezky to zní, ale trochu to smrdí. Co to je?

Úžasné závěry pane Fleisznere, ty argumentační veletoče......

Pan Jakl je inteligentní bytost se zdravým rozumem. Že má názory podobné Klausovi ?? Podle Vás by si měl Klaus vybrat jako tajemníka nějakého socana, aby se s ním hádal ? Inu přeji dál úspěšné tříbení rozhledu sledováním pořadu paní Jílkové. Ještě bych doporučil Blesk a Haló noviny ke sledování. Teprve pak pokročíte k vyšším metám analytického uvažování.

Co se týká kandidátů pidistrany "Svobodní" - i kandidatura samotného svatého Petra by tady měla nádech recese. O budoucím prezidentovi rozhodnou miliony pro nejšikovnější PR agenturu, která kandidátovi vytvoří nejlepší svatozář, a která pomůže národu nalézt toho správného blanického rytíře. Ještě by mohl získat finále v Česko má talent - pak by přitáhl i ty náctileté. 

M. Trhlík 18.6.2012 8:58

Re: Hezky to zní, ale trochu to smrdí. Co to je?

Samozřejmě, Klaus je obklopen samými dobrými a kvalitními lidmi, protože co udělá on, je jedině moudré.Prostě potřebuje oddané a věrné. Jak jsou kvalitní nezáleží na názoru těch, kterým neslouží, ale jenom Klausovi, protože si je vybral.I když jeho kolektiv, včetně pana Jakla, už několikrát předvedl co umí.A mluvit o argumentech? Ty mají dokládat ti, kteří s něčím přichází a nemyslet si, že když to řekne Klaus se svými podřízenými, že to jako argument stačí.Možná pro někoho.

Z. Rychlý 18.6.2012 11:16

Re: Hezky to zní, ale trochu to smrdí. Co to je?

Inu vidíte jak jste vedle pane Trhlíku ! Zrovinka já jsem docela velkým kritikem VK, ale je třeba umět vyseparovat myšlenku od mluvčího. Nemůžete popřít, že jedna a jedna jsou dvě jen proto, že  to řekne dejme tomu Krejčíř ! Neodsuzujme osobu pana Jakla jen proto, že jeho zaměstnavatelem je svým způsobem VK. Což tady několikrát zaznělo. Takové plácání, že jeho kolektiv už kolikrát předvedl co umí  .... nejsme na pískovišti, pane Trhlíku !