19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Kéž by jim ta letadla CASA konečně zlomila vaz

Nejnovější video ministra Kalouska je obhajobou zneužívání státních peněz a mělo by policistům posloužit jako důkaz k řadě dalších stíhání. Veřejně potvrdil, že stejně jako při nákupu letadel CASA postupovali celou dobu a vědomě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 18.6.2012 14:36

Re: Hezky to zní, ale trochu to smrdí. Co to je?

Možná, že chyba vězí v tom, že mnozí slušní voliči, sice přiznávají Straně Svobodných Občanů pravdivé názory, ale vadí jim, že ta strana je "pidistrana" !

Proto budou raději volit strany profláknuté, strany průkazně prolhané, strany plné bývalých komunistů, anebo jejich potomků, ale strany "mohutné" !

A tím udržují (tito tak smýšlející voliči) status quo v republice, místo aby dali hlas SSO a pomohli jí k růstu.

Takhle budou hrát politický ping-pong stále ti samí "profesionální" politici a nic se nemůže změnit !

J. Kanioková 18.6.2012 15:39

Ano, je to tak, je mi z toho smutno...

Nějak už z takových lidí šílím. Zrovna teď jsem mluvila s kamarádkou, která byla vždycky naladěna podobně jako já. Tak jsem začla o ESM, protože jsem jí nedávno poslala "výzvu" k podepsání petice proti ESM. Ty odpovědi, to se člověku chce brečet - no jó, stejně nic nezměníš... to nemá cenu podepisovat. Vždyť to jsou všechno stejní parchanti. Vždyť si vem tu Bobošíkovou... No a když jsem jí řekla, že už Bobo dlouho v EP není, tak mi to nechtěla věřit, hádala se do krve.

Lidi se nezajímají, ale dělají si paušalizující závěry. A nějaký podpis??? Ježišmarjááá.... to ne - přece - stejně nic nenaděláš...

Co jsme to za alibistický národ...?

Z. Rychlý 18.6.2012 20:25

Re: Hezky to zní, ale trochu to smrdí. Co to je?

Je to jak píšete. Hodně lidí je ve vleku teze - volím menší zlo, jinak můj hlas u malých stran propadne. No raději ať propadne, než volit zlo malé, či velké.

Takové dilema lidí, kteří cítí, že účastnit se voleb je správné, ale není koho volit, toto dilema by ostranila možnost vhození bílého lístku, který by vyjadřoval názor množství lidí říkajících: žádného z vaší nabídky nevolím, chci někoho jiného ! Mělo by to ozdravný vliv na strany a skladbu jejich programů. Nebyla by to složitá změna volebního zákona, ale.... partajím  to takhle vyhovuje.

Ovšem chování některých voličů - nekritických fandů, kterým je jedno, jak se jejich vyvolenec chová, hlavně, když jsme vyhráli.

A další problém - voliči uvyknutí na život na sociálních dávkách, budou vždy volit stranu, která jim slíbí zvýšení dávek - úplatek jako hrom.

P. Pavlovský 18.6.2012 0:58

Je možné zavřít polovinu ministrů ČR

 za celou dobu její existence?

M. Kalousek má naprostou pravdu tvrdí-li, že jestliže byl "speciál" stejným způsobem nakupován vlastně "odjakživa", jede v kauze děsivá síla lidí. Nejenom těch, kteří za 20 let vládli ministerstvy obrany a vnitra, ale všech, kteří vůbec byli v těch vládách, co to schvalovaly. Něco sice již bude promlčené, ale i tak jde o takové množství, že by k tomu snad musela být vyčleněna celá jedna věznice.

Odlišování moci výkonné a zákonodárné tu nemá valného smyslu, drtivá většina členů našich vlád byli poslanci.

J. Kanioková 18.6.2012 2:41

V článku se píše o období od 2001, takže ne 20 let..

J. Kanioková 18.6.2012 2:42

V článku se píše o období od 2001, takže ne 20 let...