12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Když se dva perou…

Po souboji ministra spravedlnosti Pavla Blažka s pavlačově útočnou moderátorkou Danielou Drtinovou v Událostech, komentářích ČT dne 6.května 2013 slibovalo její účinkování v dalším dílu pořadu se superdemagogem, socialistou Lubomírem Zaorálkem, a superpopulistou, věrným představitelem ODS Jiřím Pospíšilem zážitek jiskřící neslučitelností názorů, kořeněný trapnostmi všeho druhu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 14.5.2013 7:35

Chápu dobře, že autor adoruje toho ožralu

a jeho "nestandardní" nápady? No, asi ano, však je to Klausův kus.

P. Papež 13.5.2013 21:08

Pan Jemelík

Konečně pan Jemelík zase zaútočil na exministra Pospíšila. Už jsem začínal věřit, že si najde jiného otloukánka. Bohužel výpady pana Jemelíka degradují jeho články. Je to škoda, někdy píše opravdu dobře.

P. Papež 13.5.2013 21:06

Už jej poznávám.

P. Pavlovský 13.5.2013 16:32

Re: Někdy je třeba pochopit text.

Pan Jemelík napsal: "...političtí pleticháři se budou snažit ještě více oklestit omezené pravomoci prezidenta."

Z toho přirozeně vysuzuji, že by si přál, aby pravomoci presidenta byly větší než jsou dnes, aby "političtí pleticháři" ostrouhali. .

IMHO by pravomoci presidenta měly být raději menší, ostudy už bylo dost!.

J. Kadeřábek 13.5.2013 15:53

Někdy je třeba pochopit text.

Pan Jemelík konstatuje, že Zeman mlátí prázdnou slámu. Určitě to nechápu jako výzvu k pražskému povstání a předání veškeré moci do rukou prezidenta. 

P. Pavlovský 13.5.2013 4:34

Zdeňek Jemelík je nad Šalamouna

"Miloš Zeman ... přináší některé užitečné nápady... na druhé straně nemá nástroj, jímž by prolomil kruhovou obranu novodobé národní fronty a donutil ji k uskutečnění jeho záměrů.

Proboha, jen to ne!

Presidentský systém, ve kterém by Miloš Zeman měl "nástroj k uskutečnění svých záměrů"?

Nemám ve zvyku urážet lidi, ale pan Jemelík snad není při smyslech!

T. Pansky 13.5.2013 3:37

S autorem nesouhlasim v jednom bode: ..."prima volba ...

... do naseho systemu nepatri".  Ted tam tedy patri, jenze jsme si do teto funkce zvolili opileho sebestredneho narcise c. 2.   Mozna to jeste mnoha lidem nedochazi, ale pan Zeman zatim mari jednu sanci za druhou cokoliv zmenit.  Ano, nas prezident nema tak velke pravomoci.  Ale jeho prima volba dava na politickou scenu nekoho, kdo muze ventilovat nazory vetsiny obcanu a tlacit politiky k vetsi efektivite v oblasti potreb obcanu.  Zatim toho pan Zeman moc neukazal.  Nektere jeho plany jsou tak vysoce ambiciozni az nesmyslne (vytvoreni pruplavu Labe - Dunaj).  Tam prace prezidenta neni.  Na druhe strane uz vetsina obcanu poznala likernicke sklony prezidenta a tak prezident promarnuje svuj mandat. ... Predstavme si, ze by prezident prisel s presnym pojmenovanim nekterych ceskych nesvaru a navrhl by prakticky dosazitelne cile, napr. zmeny v ceskem soudnictvi.  Prestoze nema praktickou moc, jim nastolene tema by mohlo zacloumat nasi politickou scenou a nastolit potrebny smer.  Jenze takhle to prezident nevidi.  Jemu se scvrkava mandat prezidenta na kuracke dychanky u lahve sektu.  A k tomu obcas pronese nejaky lehce opilecky projev.  top0625top@live.com