26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdybychom byli bývali nevstoupili do EU

Kdybychom v roce 2004 nevstoupli do EU, vypadala by naše země jinak. Na první pohled jinak. Na polích bychom nepěstovali řepku a solární panely. Nevztahovaly by se totiž na nás směrnice EU o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 2.5.2014 8:18

Však to pan Frank napsal!

"Průměrně inteligentní" si info najde :-)))!

A. Richter 2.5.2014 7:53

Re: Jeste zapomnel

No kupovat "novou" žárovku za 155 Kč, s garantovanou dobou provozu (7 W nových prý svíti jako 54 W starých, ale slabě) 6 000 hod., ale po 124 hod. se posee.

Nereklamovatelné - špatně jste ji používal - svítil jste! Holt "The new brave world".

Zajdu do www.zarovky.cz a tam si koupím opravdu svítící. Járovku. Vynalezl ji totiž Čech Jára Cimrman.

.... *8-D

P. Lenc 2.5.2014 7:20

Re: K smíchu, nebo k pláči?

Máte pane Franku naprostou pravdu.Ovšem pro výše diskutující to pravdou nebude, neboť oni si fakta ověřovat nebudou.To, že kvóty ze strany EU při našem vstupu byly likvidační pro naše zemědělce je pro tyto pány věc naprosto neznámá.

P. Götze 2.5.2014 7:11

Re: K smíchu, nebo k pláči?

Nemate pravdu, bezcelni unie se nevztahuje pouze na clenu EU.

P. Götze 2.5.2014 7:10

Re: Jeste zapomnel

To neni potereba, staci lidem umoznit, aby si jednoduse koupili co chteji. Pokud chce nekdo starou za 4 at ji ma, kdo chce novou za 50, necht si ji koupi. Myslim, ze tak nejak to autor chape.

M. Frank 2.5.2014 7:04

Re: K smíchu, nebo k pláči?

Průměrně inteligentní člověk si informace hravě najde. Ano, unie nám přidělila kvóty na produkci cukru a byla zavřena podstatná část českých cukrovarů, naší bývalé významné vývozní položce cukru byla udělána přítrž.  Desítky cukrovarů v polabské nížině zaniklo a s nimi i kolem 5tis. pracovních míst.Postupně byly v Čechách a na Moravě uzavřeny cukrovary Lovosice, Doksany, Mnichovo Hradiště, Postoloprty, Mělník, Dolní Beřkovice, Čejetičky, Kopidlno, Zvoleněves, Žatec, Velvary, Úžice, Kostelec n.L., Brodce, Dymokury, Nový Bydžov, Bašnice, Smiřice, Předměřice n.L., Litol, Nymburk, Český Brod, Syrovátka, Cerhenice, Praha-Modřany, Ovčáry, Uničov, Drahanovice, Brodek, Dřevohostice, Vyškov, Všetuly, Sokolnice, Uherské Hradiště, Židlochovice, Hodonín, Břeclav. Po kampani 2005 byl uzavřen cukrovar Vrdy a po kampani 2006 bylyuzavřely cukrovary Kojetín a Němčice na Moravě a Hrochův Týnec v Čechách.

K. Pavlik 2.5.2014 5:23

Jeste zapomnel

Jeste zapomnel ze v Cesku by bylo tolik starych zarovek co jen hrdlo raci. Kazdy jeho priznivec by si jich mnel zakoupit na nejmene 10 let.

P. Válek 2.5.2014 2:43

Tomu se říká

normálně demagogie,netřeba se dál rozepisovat.

P. Scheck 2.5.2014 2:01

Re: K smíchu, nebo k pláči?

Pane Kúne, úplně jste mi svým nadpisem sebral slova z úst. Sám jsem přemýšlel, jestli se mám u příspěvku pana Macha smát nebo plakat. To snad ani nemůže myslet vážně.

V. Kún 2.5.2014 1:07

K smíchu, nebo k pláči?

Sice nevím, jak je to se clem za banány, ale EU by vůči nám měla za povinnost zavést cla na cokoliv, co bychom do ni vyvezli. Protože bezcelní unie, a také volný pohyb pracovní síly, se vztahuje pouze na její členy.

A ještě poznámka: Ona nám snad Unie nařídila zavřít cukrovary? Ty cukrovary, které se za vlády Klause za babku prodaly Francouzům, Němcům, atd., aby ti je pak s osmisetprocentním ziskem dobrovolně srovnali se zemí?

Nebo nám snad Brusel nařídil rozprodat veškeré české zlato (cca padesát tun) za téměř nejnižší ceny v historii?

A tak to je téměř se vším, o čem pan Mach píše.

J. Stejskal 2.5.2014 0:36

Dříve jsem si

pana Macha chybně nevšímal, ale teď mne opravdu baví. Jak on to všechno ví!

M. Kopřiva 2.5.2014 0:34

Nebylo by ani...

...spousta krásných vil, postavených za rozkradené "dotace".