26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdybychom byli bývali nevstoupili do EU

Kdybychom v roce 2004 nevstoupli do EU, vypadala by naše země jinak. Na první pohled jinak. Na polích bychom nepěstovali řepku a solární panely. Nevztahovaly by se totiž na nás směrnice EU o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 2.5.2014 16:21

Re: Pomázánkové máslo, symbol naší státnosti

Navíc EU má pravdu - název máslo se má používat pro máslo a ne pro nějaké "zředěniny" na nalákání zákazníků.

M. Prokop 2.5.2014 16:19

Re: Myslim....

Jako ilustrace vašeho přehledu ve věcech politických i ekonomických bohatě stačí.

Pokud byste měl kromě svého přesvědčení i nějaké argumenty či data, dalo by se o nich i diskutovat.

Zatím jste se (na rozdíl od autora) moc nepředvedl.

M. Zikmund 2.5.2014 16:18

Re: Pomázánkové máslo, symbol naší státnosti

Pomazánkové máslo má charakter médiemi vytvořeného pseudoproblému, který zaměstnává jisté politické existence typu těch dvou jmen, které jsem zmínil ve svém příspěvku. Máslo je máslo a většinu lidí vůbec nezajímá, že se ta hmota přejmenovala z másla na nátěrku nebo pomazánku nebo čert ví. Čili máte pravdu, opravdu je ilustrativní. Stejně si dokážeme hýčkat mýtus, že nám bude EU nařizovat, kolika litry lze splachovat toaletu. Howgh.

M. Zikmund 2.5.2014 16:16

Re: Myslim....

Čtenáři NP. LOL.

M. Prokop 2.5.2014 16:15

Re: Pomázánkové máslo, symbol naší státnosti

Pomazánkové máslo má charakter dokonalé ilustrace zbytečného zásahu.

EU (i státy EU) se prostě zbytečně sere do čeho nemá.

M. Prokop 2.5.2014 16:14

Re: Nehmatatelné výhody našeho členství autor nevidí

Třeba nevidí proto, že žádné nejsou, naopak spousta nevýhod.

M. Zikmund 2.5.2014 16:14

Pomázánkové máslo, symbol naší státnosti

Mně se teda nejvíc líbí to „Pomazánkové máslo by zůstalo pomazánkovým máslem.“

Pane Machu, už to není ani vtipný, omíláte to jak Okamura imigranty, s tím rozdílem, že téma imigrace skutečně má nějakou relevanci (čímž rozhodně netvrdím, že souhlasím s Pitomiem).

M. Prokop 2.5.2014 16:12

Re: Dolní sazba na 5 %

Četl jste a pochopil jste? Zdá se, že ne.

J. Kratochvíl 2.5.2014 15:59

Dolní sazba na 5 %

Pane Machu, pokud se nemýlím tak jadnotnou daň a sazbu DPH tady prosazují naši pravicoví politici z ODS, Tak co to svádíte na Brusel

J. Kratochvíl 2.5.2014 15:53

Nehmatatelné výhody našeho členství autor nevidí

Nehmatatelné výhody našeho členství jsou nedefinovatelná, protože se těžko kvantifikují. Proto je nutná také odpověď na otázku, co vše z výhod nabízených v podobě členství v EU jsme nevyužili.   Řeč je nejen o nevyčerpaných eurofondech, ale i o institucionálním „know-how“, které naši politici, zejména na pravici, včetně pana Macha, dokázali pod záminkou jakýchsi „národních zájmů“a českých specifik odmítat.   I proto ještě nemáme zákon o státní službě evropského střihu.   I proto funguje náš stát v mnoha oblastech spíše jako Kocourkov, než jako srovnatelné evropské země.   A mnohem hůře než EU. To ale takové experty jako je Mach pochopitelně nezajímá.

V. Hák 2.5.2014 15:34

Re: Myslim....

Já si myslím,že zatím pro nás není lepší řešení než být v EU,to ale neznamená že nemám výhrady k fungování EU.Stačí vám to takhle Vy inteligente nebo chcete podrobnější výklad.

V. Hák 2.5.2014 15:27

Re: Myslim....

no a vy chytří tady zadarmo trousíte moudra.Každý dle své chuti,že.

M. Prokop 2.5.2014 15:06

Re: Byli bychom

Asi jako Švýcarsko, že?

Chcete-li namítnout, že zde nejsou Švýcaři, souhlasím a dodávám, že ani Albánci.

Tak neblbněte přespříliš.

M. Prokop 2.5.2014 15:04

Re: mach to ma v hlave dobre srovnane

Na nástupu Babiše je něco dobrého?

M. Prokop 2.5.2014 15:04

Re: Propaganda a la Goebbels

V tom jste vy socani (Goebbels, Lenin, Stalin, Gottwald, Barroso, Heusinger ...... vždy vynikali, ano.

V. Kún 2.5.2014 15:03

Re: K smíchu, nebo k pláči?

No to jste si vybral příklad, pane Franku. Stehlík byl kariéristický komunista,  který v listopadu okamžitě překabátil a vrhl se lovit do kalných vod české privatizace. Mimo Poldovku spolkl třeba i odborářské vydavatelství a nakladatelství PRÁCE, se všemi jeho rekreačními objekty (známá Královka v Jizerských horách), deníkem Práce, funkcionalistickou bíle obloženou budovou na Václaváku (tu s pasáží a kinem Praha) - vše dal bankám do zástavy, shrábl stamiliony na "podnikatelský projekt" který samozřejmě nerealizoval, peníze zmizely a tak to bylo i s Poldovkou. Narazil jste ve mně na profíka, pane Franku, který těm Stehlíkům  atd. nedal spát, a tak si nechte ty poznámky o naivitě laskavě pro sebe.

Ano, čeští politici selhali (Ježek: Nemůžeme čekat na právníky, Klaus: Co jsou to špinavé peníze? Neznám!, Nejvyšší soud: Že Soudek tuneloval Škodovku? No ano, ale taková byla doba (a Soudka za jeho zašantročené miliardy osvobodil)....).  Ale republiku rozkradl domácí a zahraniční kapitál, za podpory MMF a SB (Světové banky), o EU v té době ještě vůbec nešlo. Dnes se ovšem o totéž stejné instituce snaží na Ukrajině, lidé jsou nepoučitelní, zas přijdou o všechno. Akorát že ukrajinské doly a hutě, ropovody a plynovody, přístavy, letiště, jukrainská černozem, uhlí a ruda skončí u nových vlastníků na Západě. Téměř zadarmo. A budou za to moci samozřejmě Rusové, kterým jediným jde o to, aby to vše zůstalo Ukrajině.

M. Prokop 2.5.2014 15:02

Re: Myslim....

Pan Mach vyjmenoval několik konkrétních problémů. Reálných problémů.

Pan Hák napsal, že on věří své propgandě, nic víc.

Jestli vám to připadá jako odpověď, jste zřejmě prostší osoba, podobně jako pan Hák.

M. Prokop 2.5.2014 14:58

Re: Myslim....

No, stůjte si.

Pak já si ovšem stojím za tím, že pan Mach má v podstatě pravdu a vy to nechápete buďto z hlouposti nebo za peníze.

M. Frank 2.5.2014 14:57

Re: Myslim....

zdravím vás soudruhu exekutore! Co zdraví, slouží?

V. Hák 2.5.2014 14:49

Re: Myslim....

človíčku já sice nejsem možná fundován,ale od roku 94 se živím jako OSVČ a od státu nebo EU jsem nedostal ani korunu dotací,a za tím že článek pana Macha je blábol si prostě stojím.P.Mach si prostě na boji proti EU postavil svoji politickou kariéru a tomu také odpovídá styl jeho psaní.

K. Janyška 2.5.2014 14:25

Pan Machu, musíte k argumentaci rostlým spontánním řádem

Evropy. Jinak vám také nikdo nebude věřit. Neodpovídáte na otázku proč byste měl mít pravdu vy a ne vaši odpůrci... Dzp.

F. Eliáš 2.5.2014 14:24

Re: Myslim....

Pan Hák nedal autorovi žádnou odpověď. Zřejmě není dostatečně fundován. Napsal jenom, že se mu slova pana Macha nelíbí. Prostě miluje EU a zřejmě také je rád dotován. Ostatně dotace bez práce, co si můžeme více přát? Ať pracují ti hloupí

V. Hák 2.5.2014 14:23

Re: Dle mého názoru.

zrovna tak jsem ale slyšel(četl) třeba taky 234x argumenty autora článku.Já si myslím,že zatím pro nás není lepší řešení než být v EU,to ale neznamená že nemám výhrady k fungování EU.

J. Kuka 2.5.2014 14:09

Re: Autora chválím za to

Nechapete zakladni vec . Tady prece vubec nejde o to , jestli by bylo cesku lepe nebo hure kdyby nevstoupilo . Tady jde o to , ze EU evidentne degeneruje evropu a podle vyjadreni v tom chteji pokracovat . Vystoupeni , pripadne tvrdy odpor nekterych zemi , by tomu snad ucinil pritrz .

Fakticky krach recka a spanelska jsou podle meho jasnym dusledkem projektu eura . Ty zemu diky EU a euru nemusely reformovat sve silene socialni politiky , az je to dovedlo tam , kde jsou dnes .

J. Kuka 2.5.2014 14:02

Re: Dle mého názoru.

Tak je to protivaha adorace zaznivajici prakticky ve vsech mediich . Kdyz vam mainstream v 95% clanku v uplynulem tydnu opakuje to , jak je unie super , je tezke byt uplne nestranny . Argumenty pro EU stejne uz vsichni lide slyseli 234x ....

J. Kuka 2.5.2014 13:59

Re: Pravda je uprostřed

Podle meho , je pro vetsinu ceskych komunistu EU splneny sen a smeruje stejne rychle k socialismu jako CR v 1948 . Sem tam sice pro divaky u TV reknou neco uprostred ,ale realne jsou stestim bez sebe .

V. Hák 2.5.2014 13:52

Re: Dle mého názoru.

můj argument jste si přečetl,autor si vybírá k argumentaci proti EU jen co se mu hodí,a co tam máte jako argument vy?

M. Frank 2.5.2014 13:40

Re: K smíchu, nebo k pláči?

S Poldovkou to byla naprosto jiná historie a bylo jedno jestli je tam Stehlík a nebo ne.

To jste tak naivní?

http://opona2009.zacit.cz/jak-to-bylo-s-poldi.html

O likvidaci Poldi Kladno i celé řady našich podniků rozhodla politická reprezentace této země v době jednání o přístupových protokolech k EU. Zavázali se ke zrušení mnoha klíčových podniků...  Mezi nimi na předním místě byla i Poldovka. Co je k tomu vedlo je těžké říci... Buď byli podplaceni, nebo podlehli nátlaku. Věřím že v budoucnu se tím budou zabývat organy činné v trestním řízení a že příští reprezentace této země najde odvahu žádat EU o náhradu škody za likvidaci velké části maší ekonomiky....

                                                                                                                             Slávek Popelka

V. Kusý 2.5.2014 13:26

Re: Pravda je uprostřed

Máte naprosto pravdu, ale ty peníze udělaly erohujery i z komunistů.Koho byste jako protiváhu viděl Vy ? Já zatím nevím o nikom.Zahradil si jen honí triko a ostatní jakbysmet.

V. Vaclavik 2.5.2014 12:59

Re: Kdyby byly kdesi ryby

Asi takhle - to nikdo presne neurci a ani to urcit nejde. Co ale urcit jde, ze ta vyctena negativa pochazejici z EU potrebuje nase ekonomika jako kulku do hlavy - o tom nemuze byt zadneho sporu. A vyvazovat ta negativa pozitivy znamena smireni se s temi negativy, coz je za kazdych okolnosti pomyleny pristup.

Prave protoze se ekonomicky rozvoj neda takhle jednoznacne skatulkovat a urcit ruzne vlivy na nej, je presne ten duvod, proc je treba se drzet pravidel, o kterych vime, ze jsou pro ekonomiku dobra a odmitat pravidla, o kterych vime ze ji skodi.

Nase socialisticka ekonomika za ctyricet let minuleho rezimu snad dostatecne ukazala, ze statem rizeny ekonomicky rozvoj nefunguje. Proto bychom jeho Unijni odvar nemeli prijimat dnes, kdyz uz neupime pod totalitnim rezimem a muzeme se svobodne rozhodovat.