3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo zvítězil v boji proti korupci?

Módní záležitostí posledních let je boj proti korupci, a kdo nebojuje proti korupci, jako by nebyl. Co bylo výsledkem tohoto falešného boje a kdo v něm zvítězil? Co to je korupce a kde se jí nejvíce daří? Známe příčiny korupce?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Czernin 2.12.2015 8:15

I vy jeden filuto

Vás někdo dotuje, že...??

P. Maleček 2.12.2015 7:02

Každé ideologické třeštění končí hromadami mrtvol

Stejné ideologické třeštění jako od komoušky Semelové. U ní v zájmu totality, u téhle též soudružky prý v zájmu absolutní svobody a neregulované ruky trhu.

Však ty jejich ideologie sousedí na pomyslném politologickém kruhu a jsou-li uplatněny spojuje i je to, že končí hromadami mrtvol. A mezi nimi je oběma extrémy nenáviděná demokracie s nutnými regulacemi a omezeními. Viz: má svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého, což obě ideologie těchto soudružek k smrti nenávidí. Brání totiž jejich absolutní moci.

No a k té korupci. Co třeba takhle - korupce je politiky řízené rozkrádání státu (krajů a obcí) s cílem získání úplatku od, na úkor státu a daňových poplatníků, politiky zvýhodněným jedincům.

Samozřejmě paní Barcalová politiky od Svobodných nevyjímaje. Proto se taky dle Svobodných o korupci nesmí mluvit, natož proti ní něco dělat.

P. Skřivan 2.12.2015 4:41

Typický projev Svobodných:

teoretické plácání o ničem bez obsahu a zejména bez racionálního uskutečnitelného návrhu co s tím.

P. Scheck 2.12.2015 2:19

No pěkně, paní autorko!

Paní Barcalová, "blahopřeji". Po vašem plamenném příspěvku se snad musí drbat za ušima i ti nejsvobodnější ze "svobodných". Takže jak říkáte: "zrušit všechny dotace". No tak fajn kulturo v ČR. Takže adié všechny krajská divadla, mnohé symfonické orchestry, divadla, opery, nedostanete ani korunu. Vydělejte si na to sami!. Takových chytráků už tady bylo v minulosti hodně. Vážená paní, nechcete se před odesláním takových žvástů nejprve poradit s vaším panem šéfem Machem? Ten už napsal hodně hovadin, ale tohle je snad příliš i pro něj (aspoň tajně doufám...)

J. Lancik 2.12.2015 1:27

Jste si jista pani autorko?

Podle nadpisu Vaseho clanku verite, ze boj proti korupci je uz dobojovan, ja bych si s tim tak jisty nebyl.

T. Pansky 2.12.2015 0:39

Bravo !!! Svobodni ziskavaji lepsi a lepsi kredit. Proc?

Jine strany jsou lide se zaobirat problemy zeme a svoboda obcana je jednim z hlavnich problemu.  Ale zpet ke korupci.  Korupce je primo umerna sile statni moci.  Levice vola po potirani korupce.  Ale to je takove divadlo pro jednodussi lidi.  Levice posiluje roli statu a tim zakonite stoupa mira korupce.  Uvedu priklad: ve spolecnosti, kde stat jako takovy neexistuje, neni zadna korupce.  Jenze aby stat mohl fungovat, potrebuje zahranicni politiku, armadu a policii, finance a soudni moc.  To sebou uz nese jistou miru korumpovatelneho prostredi.  Ale s tim se musime smirit, paklize chceme mit stat.  Jenze potom prichazi dalsi a dalsi ministerstva, ministri, statni zamestnanci a s tim roste i mira korupce.  Uz nam to doslo, jak nam levice lze, ze bude bojovat s korupci???