5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyzve národně-konzervativní frontu?

Krátce po poločase volebního období Sněmovny i prezidenta vzniká v Česku neformální národně-konzervativní fronta. Andrej Babiš naznačil, že v příští prezidentské volbě nemusí hnutí ANO stavět vlastního kandidáta a může podpořit Miloše Zemana.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 19.12.2015 1:31

No nazdar

piráti a zelení co spasitelé ... co to autor hulí za matroš?

B. Rybák 18.12.2015 21:49

Blábol!

V této zemi, v níž politicko-korektní EU-inkvizice ovládla všechna masmédia (včetně TV), zničila tradiční, tento stát hájící parlamentní strany, přivedla k moci EU-hujerskou vládu, v níž mstivá "ištvanovsko-šlachtovská.." mafie" hrozí kriminálem všem protivníkům svých zahraničních mecenášů je hrozba panem Kašpárkem uměle slepenou, naprosto nesourodou, naši svobodomyslnou intelektuální elitu obsahující (P. Robejšek, C. Höschl..) národně-konzervativní frontou, kterou podporuje drtivá většina našich, setkání s (militantním) islámem spontánně odmítajících občanů, další žalostnou ukázkou pokleslého mediálního EU-hujerství!

Jeho hodnocení porážek, své národy (v Polsku a Maďarsku) záměrně podvádějících a obelhávajících EU-hujerských stran to jenom potvrzuje!

"Zelení" by se měli za svou podporu byznysu s OZE i "skleníkovými odpustky" a za prosazování našim občanům i naší přírodě škodícímu enviromentalismu... měli zodpovídat před soudem!

K. Janyška 18.12.2015 19:13

A co pojmem liberální myslíte, autore ?

Americký socialismus nebo volnomyšlenkářství ? Upozorňuji vás všechny, že klasický liberalismus je produktem civilizace obchodem a pořádek v něm udržuuje jen a jen soukromé právo. Úcta k němu je jeho hlavní vlastností... Dzp.

J. Kulheim 18.12.2015 11:12

Polopravdy jsou horší než lži.

Co by dělala v parlamentu liberální strana? Mohla by uspět s prosazením nějaké svobody v socialismu, který u nás a EU? Autor článku myslí, že by mohla prosazovat svobodu lidí usazovat se kdekoliv s mu zachce. Tak to nefunguje. Ďábel je vždycky skrytý v detailech. Socialisté a jejich souputníci, komunisté volali po demokracii. Pouze do té doby, než se chopili moci.

Zařadit vedle sebe Andreje Babiše a Miloše Zemana do jedné řady s předsedou ODS Petrem Fialou, chce velkou dávku fantazie a drzosti a tu jak je vidět autor článku má.

Také Petra Robejška, Cyrila Höschla dát do jedné řady s Hnízdilem. Pokuste se věcně oponovat vy. Co nebo kdo vám v tom brání? Domnívám se, že vědomosti a argumenty.

M. Prokop 18.12.2015 12:36

Re: Polopravdy jsou horší než lži.

Liberální strana by v našem Parlamentu nemohla nic prosadit (ledaže by byla v pozici jazýčku na váze, viz vydírání lidovců), ale mohla by propagovat své ideje, což je jinak skoro nemožné.

B. Rybák 18.12.2015 20:24

Re: Polopravdy jsou horší než lži.

Souhlasím s Vámi!

J. Heincl 18.12.2015 10:26

Podivná národně-konzervativní fronta

Tedy zařadit do národně-konzervativní fronty hájící tradiční hodnoty i geologa pana Cílka, vyžaduje opravdu velkou dávku fantasie nebo neinformovanosti. Slyšel ho před několika dny na vlastní uši, jak prohlásil, že terorismus není velká hrozba, protože při atentátech zemře pár set nebo pár tisíc lidí za rok, zatímco kvůli podvýživě jsou to ročně statisíce. Ještě něco k panu Cílkovi. Pokud se nemýlím, tak je profesí geolog. Postupem doby začal být expertem v klimatologii a teď již i v politice. Po vyslechnutí jeho teorie, že stěhování (hlavně muslimských) národů do EU způsobily klimatické změny a hlavně sucho v jejich domovině, jsem si pomyslel, že by se měl držet svého kopyta. Jaksi vůbec nevzal do úvahy např. rychle rostoucí počet obyvatel v muslimských zemích, války vyvolané západem a idiotskou proimigrantskou politiku zejména Německa a v podstatě většiny zemí EU.

M. Prokop 18.12.2015 12:38

Re: Podivná národně-konzervativní fronta

Co já tak vím, tak západ nevyvolal žádnou válku, reagoval na již vyvolané jen v Afghanistánu, Iráku a Libyi.

Jinak souhlas.

J. Heincl 18.12.2015 16:58

Re: Podivná národně-konzervativní fronta

Co se týče Afghanistánu, tak tam válku podle mě jednoznačně vyvolal jako reakci na podporu Al Kaidy Talibanem po atentátu v New Yorku. Rovněž tak nesporně začal válku v Iráku kvůli smyšlené zámince o chemických zbraních hromadného ničení v rukou irácké vlády. Vměšovat se začal do vnitrostátních bojů v Libyi a v Sýrii, místo toho aby tam nechal domorodé obyvatelstvo vyřídit si své záležitosti samo.

M. Prokop 18.12.2015 23:28

Re: Podivná národně-konzervativní fronta

Záležitost s Afghanistánem nevyvolal Západ, ale SSSR. Od té doby se jen lépe či hůře řeší následky.

Podobně Irák, kde začínáte od konce. Války Iráku a s Irákem se nedatují od tahanice kolem ZHN.

V Lybii se Západ zapletl, průser. V Sýrii nezapletl, průser.

Tak nevím, jak správně postupovat.

F. Kusák 18.12.2015 13:01

Re: Podivná národně-konzervativní fronta

Ale samozřejmě, že vzal v úvahu i přemnožení lidstva a další aspekty, a to zrovna v pořadu "Jak to vidí", jenže vy ho špatně posloucháte nebo čtete. Nechci se vás dotknout, ale kolikrát jste byl v arabském světě nebo v místech, kde hladomor již dávno existuje. Pan RNDr. Cílek je velmi sečtělý a zcestovalý člověk a myslím, že v mnohém ví, lépe než ostaní, co říká

M. Prokop 18.12.2015 16:58

Re: Podivná národně-konzervativní fronta

Možná že ví i za co to říká.

B. Rybák 18.12.2015 20:31

Re: Podivná národně-konzervativní fronta

Pan Cílek bezpochyby platí politickou daň za to, aby zůstal masmediální "kapacitou". Dokáže ale své postavení využít i pozitivně!

http://www.novarepublika.cz/2015/06/filozof-vaclav-cilek-utecenci-maji.html

P. Skokan 18.12.2015 10:14

co to je liberalismus ?

Wiki: V USA se smysl slova liberalismus postupně změnil a nyní jím jsou označeny politické ideály, které jsou v Evropě považovány za sociálně-demokratické. Klasický liberalismus, ve smyslu, v jakém je používán v Evropě, se proto ve Spojených státech nazývá libertarianismem.[zdroj?] Mezi klasicky liberální a libertariánské strany se řadí například americká Libertarian party (Libertariánská strana), v Česku Strana svobodných občanů.

Jedine liberarianske strany momentalne jsou Svobodni, Pirati a castecne ODS. Tak to chapu ja. Ostatni co se ohaneji rasismem pri jakekoliv kritice napriklad nabozenskych ideji nebo zahrnuji do rasismu kritiku idei ktere vyznava nejaka skupina lidi (trebas muslimove, komuniste apod.) zadni liberalove nejsou.

M. Prokop 18.12.2015 12:39

Re: co to je liberalismus ?

Piráti a ODS moc libertariány nejsou.

A. Ruščák 18.12.2015 10:13

Justin Trudeau?

Takové politicky korektní "liberály" radši ne. A to říkám, coby libertarián. Je mi jasné, že libertariánská utopie existovat nemůže, protože dokud funguje Gaussova křivka, většina ji prostě vždycky přehlasuje, protože třebaže je efektivní a spravedlivá, je nepohodlná. Ale to nic nemění na tom, že vláda malého státu, který řeší jen to, na co jednotlivec nemá kapacitu, je si celou dobu vědom toho, že suverénem není on, nýbrž každý občan zvlášť, že státní suverenita je jen propůjčená (nikoliv odevzdaná) občany na výkon záležitostí nezbytně nutných, který každému měří stejným metrem a nikoho nepodporuje, je tím správným liberalismem, kterého je, bohužel, také v Česku málo. Správný liberál nemá nic proti imigraci, dokud ten, kdo imigruje, a to ať je odkudkoliv, dodržuje zákony, platí daně a nic po státu nechce. Jakmile přestane dodržovat zákony, platit daně a bude od státu vyžadovat zvláštní ohledy, MUSÍ být bez milosti deportován. Liberalismus neznamená, že budeme na všechny sluníčkově hodňoučcí, ale že se nebudeme lidem plést do jejich soukromí, budeme tvrdě vymáhat, aby lidé neškodili druhým, ale jinak je necháme na pokoji. Upřímně řečeno, mám dost plné zuby toho, jak politicky korektní pachatelé dobra ukradli termín "liberalismus" pro něco, co liberální není ani náhodou, jenom hloupě naivní.

M. Prokop 18.12.2015 12:40

Re: Justin Trudeau?

Mně to kradení také vadí, ale je stále častější.

M. Prokop 18.12.2015 9:28

Já tedy nevím,

co je na všelikých zelenorudých sociálistech liberálního. Kradou pojem.

J. Schwarz 18.12.2015 8:54

Opravdu, ale opravdu

nestojím o to aby v Česku vyhrál někdo podobný Justinu Trudeauovi.

M. Prokop 18.12.2015 9:28

Re: Opravdu, ale opravdu

Přesně tak.

I. Mertl 18.12.2015 10:27

Re: Opravdu, ale opravdu

Však to se taky nestane. Budete-li pokračovat jako dosud, vyhraje dvojka Babiš, Zeman, posílení lidmi jako je Chovanec, Mládek, Okamura a Černoch, potichu podporovaní Falmerem. Fialu nepotřebují, snad někoho od něj. A ti vám ukáží ty pravé liberální svobody!

M. Prokop 18.12.2015 12:42

Re: Opravdu, ale opravdu

Neukáží, stejně jako nám je neukáže TOP, SZ, ČSSD, KDU-ČSL a podobné spolky jurodivých socialistických europeistů.

Z. Švrček 18.12.2015 8:49

Jestliže jak píšete:

"Od levice po pravici se totiž rozpíná kompaktní blok, který se sice

nedohodne na výši daní a kontrole jejich přiznávání, ale shodne se na

tom ostatním. Musíme chránit tradiční hodnoty", tedy jestliže u nás něco takového skutečně vzniká, tak chvála bohu za to, bylo by na čase. Vám se to ovšem nelíbí a vyzýváte, aby jsme nevyplašili podobná "zjevení" jako jsopu piráti, či zelení. Tak to jsem asi nepochopil vaši ironii. Pokud ovšem tohle vše myslíte vážně a řadíte se k všem těm sluníčkovým eurounijním dobroserům, tak spánembohem, takových je po celé Evropě škodlivý nadbytek.

P. Sulc 18.12.2015 2:58

Kdysi, v 19 stol, slovo liberalni vlada

znamenalo vladu, ktera nezasahuje ani do soukromeho zivota, ani do podnikani. Nenarizuje, co lide maji delat , jak zateplit domy, cim svitit, jak uzivat energii, smeji-li kourit ci se ladovat cujrem. A co zamestnavatele smi ci nesmi, co hospodsku muze ci nemuze, atd atd. Dnes slovo ''liberal;; znaci levicaka, socialistu, ktery by nejradeji,prerozdeloval majetek, bral bohatym //dane// a dava; chudym //soc. podpora nemakacenkum//.

J. Huml 18.12.2015 6:52

Re: Kdysi, v 19 stol, slovo liberalni vlada

A cim se ladujes Ty, Pavle? Hamburgry a french fries? Zda se, ze se Ti do hlavy uz moc krve nedostane. Dej si pozor na mrtvicku, kamarade.

I. Schlägel 18.12.2015 8:33

Re: Kdysi, v 19 stol, slovo liberalni vlada

Faktická poznámka na úrovni pětiletého Jirky Humla. To jste se odvázal, fešáku.

J. Schwarz 18.12.2015 8:56

Re: Kdysi, v 19 stol, slovo liberalni vlada

Nejste vy z rodiny toho socanského poslance, bývalého SNBáka a prosazovatele zákona, podle kterého by pro něho osobně neplatily určité dopravní značky?

M. Prokop 18.12.2015 9:29

Re: Kdysi, v 19 stol, slovo liberalni vlada

Ano, přesně. Ukradený pojem.

P. Janos 18.12.2015 1:12

Pošahanejch sluníčkovejch liberálů

je plná evropa, zejména na univerzitách a v médiích. Hlava na hlavě.

S. Kalužík 18.12.2015 0:40

Opravdu inovativní -

národní konzervatismus - kde jste to vyštrachal, autore?