8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vede?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
westík 11.1.2008 14:56

Re: Pamatuji...

Špidla byl svou duševní výbavou  max.na okresní úrovni .A jestli je "ozdobou Evropské komise",  pak nás ochraňuj Bůh před byrokraty z EU. Vaše hodnocení, Vízku, zrovna čest těm hodnoceným nedělá :-P

Bert 11.1.2008 14:54

Re: Re: Pro Tomáše Haase

U biolíhu chybí kontrolní systém, opět legislativní nedostatky, na které pak doplácíme ztrátou miliónů a nikdo není potrestaný, protože poslanci nejsou převážně za svá rozhodnutí zodpovědni - jsou to tedy jedinci nesvéprávní - takové je dnešní Česko!

Eva D. 11.1.2008 14:47

Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

Ještě detail, nemluvil o profesůrku emigrantovi, tak po lopatě  to neřekl.

Ovšem má pravdu, že všelijakých VŠ je v USA spousta a uchytí se tam učitelé různí, těch je tam také spousta. Takže to profesorování po česku je tošku legrační.

Eva D. 11.1.2008 14:44

Re: "V nejfundovanějším historickém díle o demokratickém převratu v listopadu 1989,"

Slovo profesůrek použil, opravdu, 1x  v rozhovoru se Šimůnkem na Primě. Říkala jsem si, že si to mohl ušetřit, když to z něj vyjelo. Ve stylu že mohl být profesůrkem na jedné z mnoha amerických či zahraničních universit. Je fakt, že má pravdu, ale to zdrobněníčko bylo zbytečné, IMHO.

Na druhou stranu, že jeho a Dlouhého vzali do nějaké komise není divu a není třeba za tím hledat  lhaní. Jistě mu to dělalo dobře, po těch letech řadového úředníčka v bance. Taky jsem tenkrát byla řadová úřednice v bance, pro něj to musela  nuda, nuda, nuda.

Ivan Nový 11.1.2008 14:44

JJ,

LTO samozřejmě nebyl trestná čin, protože pokud existují dva ustanovení zákona na jednu a tutéž věc, může občan zvolit tu výhodnější pro sebe.

Eva D. 11.1.2008 14:36

Re: Re: Existuje

Jo, máte pravdu, chtělo by to zklidnit se, rozdýchat, tzv. přátelská palba může sice působit chvíli zábavně, ale zanechává škody. :-)

KarBa 11.1.2008 14:34

Re: Re: Konečně Václav Klaus už také na druhou stranu smečoval. V jednom nedávném rozhovoru prohlásil, že za svoji přednost považuje to, že po r. 1968 neodešel do ciziny dělat nějakého profesůrka.

Mimochodem, víte někdo jak je to s profesůrou V.Klause? Pořád nikde nemohu najít požadovanou  publikační činnost a odučené roky pro jmenování !

Malý Aston 11.1.2008 14:34

Proč Janečkova televize mlčí?

Ujel jsem stovky kilometrů pro podporu pana Švejnara.Ta plná náměstí,stovky možná miliony občanů s americkými vlajkami ho vítají a on jim slibuje že konečně s těmi,kteří nás zahnali do lagru socialismu pořádně zatočí,radar postaví a možná i přiřadí k USA.Proč to Janeček nevysílá nevím, možná mu to zakázal Paroubek ale to není možné je to jejich kandidát.Takže to zakázali modráci? Proč oni chtějí ten radar taky.Nevím,možná Putin?:-D

JJ 11.1.2008 14:29

Re: Pro Tomáše Haase

Nejvetsi prusery privatizace byly trestne ciny podle tehdejsich zakonu. Ale policie, statni zastupitelstvi, o soudech nemluve nevedeli, ktera bije (pokud tedy skutecne meli snahu neco udelat). A pokud by jste cekal na to, az se to tito nauci (a priznejte si, ze to jeste dnes neni zadna slava), tak uz by jste nemel co privatizovat.

Krasnym prikladem jsou LTO, to byl trestny cin, nebo snad ne? Tunelovani fondu v naproste vetsine pripadu take. Uverove podvody take, nektere z nich se dokonce dnes po 10 letech dostavaji k soudu.

JJ 11.1.2008 14:25

Re: Nejde o veřejnou a nejde o televizi !

Klaus pripustil, ze je to mozne.

Ivan Nový 11.1.2008 14:19

oceline,

no ta paní, která o tom informovala ze švédska se dost divila, že to zveřejnil.

Bert 11.1.2008 14:09

Re: Re: Re: Pro Tomáše Haase

Co to plácáte?! Víte vůbec, o čem je řeč? Že vy jste členem sekretariátu ODS?

ocelin 11.1.2008 14:08

Ivane , MY hlupáci nejsme,

jak třeba ty denodenně dokazuješ, hlupáci jsou na tom Harvardu...;-DR^V, že si nechali zneužít firmu, měli chtít aspoň procenta...

ocelin 11.1.2008 14:06

Ivane vám jako obvykle unikla podstata,

výbor žádá aktuálně obeslané , aby to nezveřejnili, aby na ně třeba nebyl činěn nátlak,nikoliv že nikdy nezveřejní, že někdy byli obesláni, když už je po volbě.Víme !?:-P

Ivan Nový 11.1.2008 14:01

Proč pan Švejnar cítil potřebu operovat nobelem?

??? Kožený zase operoval harvardem. Myslí si, že jsme hlupáci co se nepoučili?

Ivan Nový 11.1.2008 14:00

oceline,

představte si situaci, dva ekonomové jsou obeslaní výborem udělujícím nobelovy ceny, jeden dodrží slib a nikomu o tom neřekne, jiný se s tím pochlubí.

Ivan Nový 11.1.2008 13:58

A jak je to s prověrkami na stupně utajení,

u obou kandidátů?

ocelin 11.1.2008 13:53

Tak co Hulík, pořád ještě když se vožerou,

tak mávaj ostře nabitou pistolkou ?(Y)Mávat břitkým rozumem vám nějak totiž nejde.Švejnar nevěděl co je na standartě neb hlavně nevěděl co to stadarta je. Já bych zase nevěděl založení Karlovy university. Ale buďte v klidu Švejnarovi jsou odkecaní, považte že paní Švejnarová neví KDO je Helenka Vondráčková. No to tedy FUJ.

Malý Aston 11.1.2008 13:53

Re: Pamatuji...

A proto ho vyhodili z ČSSD a od té doby je tam lup vedle lumpa a Vy je ještě podporujete.Já mám zájem o dobrého prezidenta a ne o Antiklause z dílny těchto lumpů.Čekám koho navrhou z KSČM.:-D

pahejl 11.1.2008 13:52

Re: Re: Re: Pro Tomáše Haase

zato namodrali zlodeji to pochopili dokonale ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 13:43

¨Je režim a "režim"...

A jsou soudy a "soudy".  V demokracii jsou soudy nezávislé, v totalitě ctí totalitní ústavu, která na věčné časy stanoví vedoucí roli pro jednu partaj a lásku k jedné cizí mocnosti na věčné časy. 

Soudy za totality - jak jsem je poznal já - byly odnoží vládnoucí kliky a soudci hráli trapnou roli převodových pák...  Obávám se, že současná ODS něco podobného v modré barvě hodlá naočkovat soudům, státním zástupcům a policii rovněž...

jakovy 11.1.2008 13:38

Bubne, Re: Re: Re: Hlavní je, že máme Škrlovou ...

... své hlasy mu odepřeli. (?)  On VH měl na ně nárok? ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 13:37

Naopak...

Nahlas volám: Vůle občanů vyjádřená ve svobodných  volbách je svatá.  Z ní plyne, že KSČM je třetí nejsilnější strana, že má tudíž velkou podporu veřejnosti, zřejmě dobrý program a slušný kredit (když už skoro 20 let není "u koryta").  Má více poslanců než lidovci a zelení dohromady a má i členskou základnu početnější než mají všechny zbývající strany dohromady - a je jich zaregistrovaných před třicet! 

 Porazit KSČM  můžeme leda lepší KVALITOU !  Zákazy, zesměšňování, umlčování - to je voda na její mlýn. Tím k sobě poutá dokonce i mnoho mladých, kteří se rádi bouří proti establishmentu. 

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 13:29

Pamatuji...

Dobře si pamatuji onu debatu a dobře si pamatuji větu, kterou pan Špidla vmetl V. Klausovi do očí: "Vy přiznáváte pravdu, až když vám nic jiného nezbývá". Václav Klaus v oné debatě prohrál a přispělo to k tomu, že podruhé ve volbách zvítězila ČSSD.

Osm let jsem se pohyboval na půdě parlamentu: 4 roky jako senátor, 4 roky jako poradce. Pak jsem odešel dobrovolně a sám, protože jsem neuměl změnit věci, se kterými jsem se nedokázal smířit.  Jedno vím:  Vladimír Špidla byl tím nejslušnějším, nejpoctivějším a nejspolehlivějším člověkem, se kterým jsem měl čest se ve "vysoké" politice setkat.  Je i nyní ozdobou Evropské komise a i díky němu neklesá prestiž ČR k úplnému dnu... 

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 13:23

Nejde o veřejnou a nejde o televizi !

Nezávislý senátor nabídl Václavu Klausovi debatu na půdě parlamentu bez veřejnosti a bez médií, ale z očí do očí : Klaus - Švejnar s tím, že zákonodárci budou klást otázky a porovnají si oba kandidáty...  Návrh vyvážený, solidní, přijatelný - ale  pro ODS nikoliv. 

Dá se to pochopit jinak, než že jde o strach, že "vyčichlost" pana Klause vyplave na povrch, že se ukáže, že nic nového a lepšího nabídnout neumí? Že je slabší a na konkurenta nemá?

František I. 11.1.2008 12:59

Re: Re: Pro Tomáše Haase

Ale to narudlý bujný Bertík dodnes nepochopil.

František I. 11.1.2008 12:57

Re: Ne a ne ani před zákonodárci!

Já si myslím, že Klause odrazuje i příklad debaty s panem Špidlou. Tu si pane Vízku nepamatujete? Pan Špidla lhal (jako konečně drtivá většina sockomoušků) a jeho Zdroje tu jsou vidíme dnes v podobě bilionového dluhu. Pan Švejnar prokázal lhavost v takové kmenové záležitosti, jako životopis. Tedy v základním materiálu, který si může každý přečíst a podle kterého ho bude hodnotit mnoho lidí. Vlastně dal ve své lži najevo, za jaké nás považuje troglodyty, kteří mu sežerou vše, co naservíruje. Narozdíl od pana Špidly pracuje navíc ve vedení ústavu, který se soudí s republikou o mnoho miliard. Já věřím, že vám i dalším narudlozeleným tento Paroubkův bílý kůň i jeho vlastnosti imponují. Podle mne nám však jeden Špidla jednou za tuším trochu více než pětiletku stačí.

jerry 11.1.2008 12:44

Nebylo to takhle?

JUDr. Rosenberg:,,Vízku, kvůli takovým, jako jste Vy , odsoudili američtí imperialisté mého strýčka Julia a tetičku Ethel ke strašlivé smrti na elektrickém křesle!  Vy jste agent imperialismu!" Vízek : ,,To není pravda, vždy jsem hájil věc míru a socialismu!" Rosenberg: ,,Vy jste prohlásil, že z mého syna Roberta, kvůli mé výchově nikdy nic nebude. Možná tak pornoherec. Je to pravda?" Vízek :,,Je. Nikdy jsem se se svými názory neskrýval.Vaše výchova je nevhodná pro socialistického člověka. " Rosenberg : ,,Dost. Skončil jste s učením! Do kamenolomu s váma!"

re 11.1.2008 12:43

Re: Pro Tomáše Haase

 Legislativa? V tomto bordelu který zavedla KSČ legislativa nefunkuje dodnes.

František I. 11.1.2008 12:43

Re: Konečně Václav Klaus už také na druhou stranu smečoval. V jednom nedávném rozhovoru prohlásil, že za svoji přednost považuje to, že po r. 1968 neodešel do ciziny dělat nějakého profesůrka.

Jsou příspěvky, které mluví samy za sebe. Příklady se samy nabízí, viz. nebohá vybrakovaná nehoda. Čest její rudé památce.