18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo si chce ještě kopnout do premiéra?

Co udělají policisté, když dojde ke zločinu, veřejnost volá po potrestání viníků a oni stále nemají pachatele? Všechny policie na světě jsou v tom v zásadě stejné. Když tlak veřejnosti a nadřízených začne být neúnosný, najdou si nějakého chudáka, který se nedokáže bránit, a který je dostatečně nesympatický.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 15.6.2013 10:30

Re: není policie jako policie

Policajti nerozumí tomu, co řeší.. Ano, ale odnesli si kopy průkazných materiálů, nad kterými budou bádat a  bádat.. Jako u Rátha, rok bádají, při čemž snad bylo od počátku důkazů dost. Myslím, že se dočkáme vleklého procesu vyšetřování, ovšem špína byla vylita.

V. Petrová 15.6.2013 10:11

Občanský zákoník, restituce...

naštěstí to druhé je už zabezpečené  ÚS a smlouvami. Ale to první přetrvává, stejně jako začala být nebezpečné vzrůstající obliba vláda po povodních a nenúnosnost ztrapňování prezidenta Zemana. Prostě: slilo se moc věcí do kupy a kdo si myslí, že jde o okrádačky a kmotry, je naivka.  Jediný, kdo si myslil, že by mohlo jít a snažil se o to, byl premiér Nečas a vůbec se nedivím, že se na hodiny zavřel v kanceláři, když zjistil, že člověk, kterému důvěřoval pomalu víc než sobě, ho setsakra leta podváděl. Zkousnul to a dokázal předstoupit před mikrofon a za to ho obdivuji. Ví, že je konec, ale snaží se uhrát čas na rozumné řešení. Postaví se v čelo vlády Klaus ? Kuba ? Nové volby by byly tou nejhorší variantou a to i pro Klause. Ještě nemá pohromadě vzkříšenou ODS ( nebo novou stranu ?) ! Komunisté by nalezli do všech dutin ( a že jich je! ). Takže - držme palce Nečasovi, ať uhraje před abdikací co největší kus času !!!

M. Kosejk 15.6.2013 8:55

není policie jako policie

Policii, která se zabývá násilnou kriminalitou, věřím. Jsou to vesměs profíci - a výsledky mají opravdu hodně dobré.

Policii, která má na starost finanční a majetkovou kriminalitu, ovšem už nevěřím. Nejsou to profíci a nemají výsledky - a pouze z neznalosti šikanují občany. Proč tomu tak je? Ti policajti prostě nerozumí tomu, co řeší - to je nikdo asi na policejní škole nenaučí (narozdíl od forenzních postupů). Nejen, že takový policajt by musel rozumět právu, ale on by měl i rozumět oboru, kterého se konkrétní kauza týká - a to většinou bývá problém - a bez toho nejsou policajti schopni opravdu kvalifikovaně posoudit obsah (a dosah) smluv (a ostatních dokumentů), které se týkají předmětného případu. A státní zástupci jsou na tom podobně blbě.

P. Lenc 15.6.2013 8:52

Re: Panu Hamplovi ujel vlak, červená světélka mizejí v dáli...

Naprosto přesné, jenom nevím, zda postačí fíkový list, bude to chtít pořádnou plachtu.

V. Heidlerová 15.6.2013 8:24

Re: ?

Proč policie nestíhala s. Špidlu a Tvrdíka - ti také kupčili s dobrým zabezpečením po odchodu Tvrdíka, nakonec skončil jako šéf aerolinií. A co Standa Gross? Pokud by byli stíháni kmotři, je to v pořádku, ale tady se kolem případu mlží tak, že obyčejný člověk je z toho paf.

V. Heidlerová 15.6.2013 8:20

Re: Panu Hamplovi ujel vlak, červená světélka mizejí v dáli...

Já vůbec nerozumím tomu, že policie nešla a nejde po těch evidentně velmi nebezpečných lobbistech - podle mne ti kmotři by měli být na prvém místě zájmu orgánů, bojujících proti korupci. Přiblblý národ, odkojený Bleskem, si všechno zúžil na aféru milostného trojúhelníku, ale to snad trestné není.

J. Kulheim 15.6.2013 7:59

Re: Bída policie a státního zástupce?

"Generál Picek?"

Možná. Pokus policie a státní zástupci nepřijdou s něčím co dává smysl, tak se jedná o jednání jako policejním státě. Toho bych se dočkat nechtěl.

L. Hrušková 15.6.2013 7:14

Re: ?

Bojím se že s Janouškem a Rittigem to dopadne jako s Krejčířem. Do konce života se budou opalovat na některé vzdálené pláži.

P. Pavlovský 15.6.2013 5:47

Bída policie a státního zástupce?

A kdo o ní rozhodne, když nevěříte ani soudům?

Generál Picek?

Snad abyste někam do ciziny napsal zvací list!

S. Sedlák 15.6.2013 5:41

Re: Panu Hamplovi ujel vlak, červená světélka mizejí v dáli...

O vazbě se možná rozhoduje, ale ta může jen trošku zakrýt bídu policie a státního zástupce Ištvána. Zakrýt asi tak dobře, jako fíkový list.

S. Sedlák 15.6.2013 5:39

Re: ?

Sám jste ubožák.

Nečas to asi odskáče, ale ti ostatní to asi ustojí. Celá ta policejní šaškárna stála víc, než dotyční měli v rukách.

P. Pavlovský 15.6.2013 4:54

Jaké ambice, čí?

Pane Vojtíšku, proč sem dnes všude strkáte tu finskou politoložku?

Vy s ní něco máte?

P. Pavlovský 15.6.2013 4:50

Panu Hamplovi ujel vlak, červená světélka mizejí v dáli...

 "Policisté nejenže nejsou schopni vznést smysluplné obvinění, ale nemají ani žádné pořádné podezření!"

Kdeže! Už se jenom rozhoduje o tom, jestli půjdou dotyční do vazby!

IMHO v ranních zprávách se dozvíme, že ano!

J. Rejžek 15.6.2013 3:50

?

Ubohý pane Hample, jaký trapas? Sedm grázlů ve vězení, na Rittiga, Janouška a Šnajdra už se taky vaří voda...Tady nejde o nějakého chudáka Nečase a jeho metresu se slovníkem 4. cenové skupiny. Proberte se!

M. Vojtíšek 15.6.2013 2:30

Z podobnejch textů ambice

na demokratickej stát je cákaj :-).

Není to normální, pokud si myslíte , že ano, je to jen ve Vaší hlavě.

http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/20.11.2012/