23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo se chce stát českým premiérem (2. část)

Podzimní obecní volby dopadnou podle všech náznaků pro Pětikolku zřejmě docela tristně. Piráti mizí někde za obzorem, KDU-ČSL je mimo Moravu prakticky bezvýznamná a TOP 09 je už pouhá politická zombie. Přesto však si myslím, že je možné, že vláda Petra Fialy dokončí svůj volební mandát, protože nebude nikdo, kdo by chtěl zvednout prapor, obsadit Strakovku a tam zůstat po krk ve hnoji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Povolný 13.6.2022 9:29

Ale pane Vlku, ona nám ta demokracie už vlastně skončila. Centrum rozhodování už je dávno v Bruselu. Hlavním úkolem našich politiků je schvalovat bruselská nařízení a když to nebudou dělat, tak dostaneme pokutu. Ovšem tohle jsme si sami zcela demokraticky odsouhlasili, pochopitelně za výhružek bruselské páté kolony ohledně toho, co se stane, když to neuděláme. Když na to v parlamentu upozorňoval Klaus mladší, tak ho vyhodili z ODS. Takže teď máme co jsme chtěli a co jsme si zvolili. Až tohle prasjne, tak to nebude sametové.

R. Meišner 13.6.2022 9:18

no, vláda pouze vyměnila program * za všechno může Babiš* za program *vše zavinil Babiš* --a je možné, že s tím opravdu vystačí celé volební období. ( popravdě vůbec jim dnešní vládnutí nezávidím, a oni sami se možná tlučou do hlavy, do čeho to vlezli a jak krásně se žilo v opozici) ---co bude dál se uvidí. 8-o

F. Kusák 13.6.2022 9:04

Skutečně zájmy Fialový brněnské mafie jsou úplně někde jinde, tedy rozhodně ne u obyčejných lidiček. Myslím, že s nimi dokonce pohrdá on i celá tzv. koalice. Jen s tím nic neuděláme. Vše bylo připraveno tak, aby jim ten politický puč vyšel. A vyšel! Teď ještě zmáknout prezidentské volby. Považujme tu dnešní obrovskou míru zvyšování cen v důsledku inflačního jevu za jistou a nenápadnou měnovou a finanční reformu. Zdůrazňuji měnovou i finanční. A na konci bude EURO, ale bohužel, v takovém kurzu, že padneme doslova na hubu.

V. Kain 13.6.2022 8:34

Fiala se s duševně zdravými,ale obyčejnými lidmi vůbec nestýká a je obklopen samými pochlebáky,kteří vědí,že když padne neschopný Fiala,tak oni ho budou následovat.Jsou přesvědčeni,že všechno dělají dobře a o tom jak na tom jsou obyčejní lidé je vůbec nezajímá.Dokud nebudou bouře a stávky,tak se v podstatě nic neděje.Byl to pro tuto zem špatný tah dosadit do funkce premiéra někoho,kdo nemá o normálním životě absolutně žádnou představu.O jeho kolaborantství a tupém servilismu nemá už cenu ani psát.

J. Nevrkla 13.6.2022 8:24

Naše vláda evidentně není schopna cokoliv řešit, kromě vyjadřování oddanosti Bruselu, Washingtonu, Kyjevu a zelené agendě, novináři nejsou schopni a ochotni ji kritizovat. Směřujeme k rozvratu.

P. Černý 13.6.2022 8:22

Asi zbývá jen ta Sofiina volba. Buďto vláda SPD nebo úplný rozvrat a rozpad společnosti. (Copak může úspěšně vládnout někdo, kdo odmítá vidět zásadní problémy?

Uvidíme, co si naši kolonizátoři ve své prozíravosti vyberou. Nejspíš to druhé.

J. Hanzal 13.6.2022 8:18

Ono je to fialové pětislepené vládnutí katastrofa i když se řídí Vámi zmiňovaným heslem.:-P

J. Rybník 13.6.2022 8:08

Osobně si myslím, že pokud nevypadne z fialové pohromy obří kostlivec za skříně, tak tento mandát vlivem pudu tonoucího vláda dokončí. Důvod k jejímu pádu nebode ani její tragická neschopnost, neboť lenost česků ji nakopat do hader a vidlemi hnát až na Ukrajinu je do očí bijící.

F. Kusák 13.6.2022 7:48

Tak ta situace je s padesátými léty nesrovnatelná. To snad je jasné. Tehdy životní úroveň už moc klesat nemohla, po válce byla mizérie všude, ale lidé byli neuvěřitelně skromní a pracovití, jen ten státní systém stál za ho.. a místo, aby lidi motivoval, tak je šikanoval a vymýšlel nesmysly. Tak to je možná podobné s dneškem. Ale zase, že se řítíme do průs..., bylo patrné už dávno, a podepsali jsme se na tom my všichni. Naší naivitou, vírou v pochybné hodnoty a důvěřivostí, že se to nějak samo bude jen zlepšovat, a že je lepší být pohůnek Němců, než se snažit sami. A to se děje stále, resp. naší politici si myslí, že to za ně vyřeší Scholz, Merkel nebo někdo jiný. Jenže, jak se říká, bližší košile než kabát, a tak se začínáme dívat na paty i těm, s kterými jsme v naší bohorovnosti dříve pohrdali.

F. Navrátil 13.6.2022 6:46

Chválím pětikolkovou vládu za to, že se řídí heslem:"Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí!" Pokud by se rozhodla něco podnikat na polit inflace nebo energetiky, pak by to byla vzhledem k jejím schopnostem a odbornosti úplná katastrofa.