3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 8.11.2007 13:49

Naléhavá výměna státních úředníků a přetížená skartovací mašina

jako důsledek změn vládní garnitury? Dříve na to byly paragrafy rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Nevěřím tomu, že by to bylo výsadou pouze socialistů, tendence krást mají všichni. U socialistů mi pouze vadí slogan o "čistých rukou".

Liberta 7.11.2007 18:03

K věci!

Žasnu, o čem se tady diskutuje. Určitě ne o článku pana Urbana o tom, že se rozkradly fondy Phare II. Dokonce myslím, že většina diskutujících netuší, co to Phare bylo (už totiž není), proč nám je EU poskytovala a co z nich mělo vzejít! Smyslem článku je sdělení, že rozkrást velké veřejné prostředky, určené VŠEM na zvelebení veřejných věcí (ať už ekonomiky, ekologie nebo sanování nějakého přírodního maléru), je ZLOČIN ! Na tomto zločinu se podílely politické špičky, možná za asistence evropského zástupce, a proto se to zametá pod koberec...Teď diskutujte!R^

hobbo 7.11.2007 7:40

Duce Paroubek je nejvetsi MAFIAN.

No uz by bylo konecne na case  to bradavicnate praprase poradne klepnout po te jeho vymastene palici,a ukazat mu kam patri. NA SMETISTE DEJIN.

Táta 6.11.2007 9:55

Ale pane Urban****

Právě Vaše psaní o něčem někdy oničem,mě přivádí k dojmu,že píšete,ale víte kulové.Jako pravicoví novinář jste jen nula!!!

marie 6.11.2007 23:13

Re: Ale pane Urban****

Vážený pane otče, víte, prosím, laskavě co je to program Phare? jestliže nikoliv, tak si o tom něco přečtěte a teprve potom se k tomu, můžete vyjadřovat. přeji hezké dny.

vobčan 5.11.2007 23:19

nepřerozdělovat - toť řešení

Jestli by třeba řešením a prevencí nebylo, kdyby se co nejméně přerozdělovalo - prostě lidem co nejvíce peněz nechat, ať s nimi naloží dle libosti. Pak by úřední grázlíci neměli tolik příležitostí k lumpárnám. Takové to „levou rukou ti to vezmu (a něco si z toho nechám na režii aj.) a pravou ti pak něco z toho zase moudře dám" je o ničem.

Mell 5.11.2007 18:54

Díky pane Urban za vaše články,

rád je čtu a vždy mě něčím zaujmou a obohatí. Někdy jsem už z těch novinářů frustrovaný, hlavně z těch, kteří kvůli pár penězům napíšou cokoliv na kohokoliv. Váš přístup mi dává, sice malou, ale naději, že se něco posouvá k lepšímu.

Eda 6.11.2007 9:52

Re: Díky pane Urban za vaše články,

Pane Melle, co to melete.Vždyť přece pan Urban patří mezi protagonisty, kteří tento režim umožňující podobné excesy (tunelování, rozkrádání) pomáhal instalovat!

Laco 5.11.2007 15:35

PHARE

Pane ekonome Urbane, nevím čemu se dívíte. Od vás bych předpokládal trochu nadhledu. Vy jako ekonom musíte vědět, že dotace v ekonomice je cizorodý prvek, nutné zlo a že transakční náklady tohoto přerozdělování jsou velice vysoké a obzvlášt pro tak malou částku. Účinost těchto investic je také velice nízká, ale to je již jiná kapitola.

Takže toto je osud dotací, takže trochu nedhledu pane Urbane.

tich@dohoda 5.11.2007 14:49

nevim co se cilite modri komousi :-)

od toho snad mame soudruha Langera soudruzku Veseckou a soudruha co spravuje min.spravedlnosti aby s tou causou fondu PHARE udelali poradek. Od toho snad ve vlade jsou, ne ? Pokud jim soud prokaze vinu , tak at je zavrou a zrekviruji majetky. Jen tady nebrecte jak stare kur/wy , zveda se mi z vas zaludek vy chatro, za komousu jste kolaborovali a udavali a dnes byste bojovali proti bolsevikovi, vy jo vy ku/rwy, vy byste zalezli i pred jiskrickami a pionyry. Docela jste me rozesmali, modra komunisticka svoloc, horsi rudouchu a vadi jim, ze nekdo krade. Vlastne to komousum vadilo vzdy, kdyz se pakoval nekdo jiny nez oni. Cest vy modra komousska chatro :-)

Jirka 5.11.2007 14:33

phare

Tady je nyní důležitější že Čunek pobíral o padesát korun více než měl a né nějaké miliony,ještě by někoho zavřel a mohl by mluvit.

Šerlok Humylsa 5.11.2007 10:31

koukám,

že tu rudí řádí, jako smyslů zbaveni.

darny 5.11.2007 10:30

Nechápu.....

Nechápu, proč takřka všichni řvete: "To komunisti a socdemáci". Je úplně jedno, jestli ve vládě a potažmo ve státní správě bude sedět Petr, nebo Pavel. Všichni budou krást. A to, že tady někteří řvou něco o komunistech..... Uvědomte si jednu věc, komunisti byly ovečky v rozkrádání oproti dnešním pánům. A když se něco provalilo na komunistu, tak si šel sednout, tak, jako kdokoli jiný. V naší rodině jsme měli jednoho takového kovaného komunistu, který dodával okresním a krajským tajemníkům stavební materiál, nakonec se to provalilo a šel sedět za rozkrádačku na 12 let. To bohužel dnes nějak postrádám. Viz kauzy Gross, Čunek, o kauze LTO ani nemluvím, tam byla zainteresovaná i paní Zieliňcová, rozkrádání a tunelování bank, tam zas figurovala paní Klausová.(Seděla ve správní radě). Tak můžeme pokračovat donekonečna. Stačí, když zapátráte na nettu. Chápu, že někomu se některé webové stránky nebudou líbit, jelikož mají nahnědlý nádech. Ale znáte to: "Na každém šprochu, je pravdy trochu".

Šerlok Humylsa 5.11.2007 10:32

Re: Nechápu.....

ovečky v rozkrádání...to si děláte kozy. Ti , co ukradli všechno a ovečky??

dvd 5.11.2007 10:50

Dotaz

co je to správní rada banky?

pilot 8.11.2007 8:41

Re: Dotaz

Ano...

vládík 5.11.2007 11:34

Re: Nechápu.....

Pokud nepochopíme, že se namáme ptát podle stranické příslušnosti, ale podle rozkradených peněz, potud budou krást. Nepovídejme, jak to bylo kdysi (ten soudruh neměl asi dostatek vazeb - bez vazeb si dnes půjdete sednout také). Říkejte, co uděláme dnes. Teď  už vážně (alespoň mezi námi - voliči) padni komu padni.

RSDr. 5.11.2007 9:31

Kdo rozkradl fondy PHARE II ?

Milý Urbane. Příčiny??? Již to dávno nejde házet na komunisty. Ale i nyní protikomunistické kampaně v pravidelných intervalech pomáhají  zakrývat tyto křivárny lžidemokratů. Nejsme v právním státě ani náhodou, i mnohé africké banánové státy jsou na tom lépe.

gerontusinza 5.11.2007 9:58

Re: Kdo rozkradl fondy PHARE II ?

R^R^R^Ano a o tomto je.

František I. 5.11.2007 11:17

Re: Re: Kdo rozkradl fondy PHARE II ?

Á, sockomoušci zase něco rozkradli a někdo jim šlápl na pytlík. Zase bude řev, že ti druzí kradou víc a vymýšlení si neexistujících čísel z počátku dění po revoluci(tehdy si komouši vlastně nakradli nejvíc). Inu, milí trubýškové, včetně vás, staříčku nemohoucí, prostě řekne-li se socialista nebo komouš, znamená to v prvé řadě zloděj, když ne dokonavý, tak alespoň zbabělý a v mysli hřešící. Protože jsou už dnes tyto sorty společenského hnisu nerozeznatelné, volím kompromisní slovo sockomouši. Snad mi to odpustí.

jirka.s. 5.11.2007 11:20

Re: Re: Re: Kdo rozkradl fondy PHARE II ?

A kdyby ne? ;-D

jirka.s. 5.11.2007 11:21

Re: Re: Kdo rozkradl fondy PHARE II ?

Šetři si, gerontosaure ty ručičky, třeba je budeš ještě potřebovat, až tě zase komouši znárodní !

hanyk 5.11.2007 7:42

Jane Urbane

Nedávno jsem si koupil knihu, kterou jste napsal na objednávku podnikatele Śťávy z Bechyně, takto souseda ministra financí Kalouse, jmenuje se Tunel plný krve. Šťáva vede s ČR arbitráž o miliardy Kč a už by konečně chtěl, aby kasa cinkla. Na vašich výtvorech je vidět, že přispěcháte na pomoc modrým a černým strakám, kdykoli je potřeba. Za PRACHY se dá koupit každý, že, pane Urbane!!!

jirka.s. 5.11.2007 8:52

Re: Ale ale, soudruhu!

Ač jsem četl 2x, nikde jsem nenarazil na jména Šťáva a Kalousek. Naopak se mi neustále vtírala jména Paroubek a Jansta ! Zkusme tedy nejdříve probrat tyhle dva, k těm prvním můžete zítra uveřejnit další článek, budeme se věnovat jim, ano? Jinak by mne nutně muselo napadnout cosi o černoších a Americe!!!

JTimberlake 5.11.2007 11:04

Re: Re: Ale ale, soudruhu!

Tunel plný krve aneb kauza Diag Human (trochu jinak) - Jan Urban[] Nakladatel: Gema Art

[] ISBN: 978-80-86087-58-0, EAN: 9788086087580

[] Ilustrace: Tereza Urbanová

[] Formát: 272 stran, 19x13cm, česky, brožovaná vazba

[] Rok vydání: 2007 (1. vydání)

jirka.s. 5.11.2007 11:18

Re: Re: Re: Ale ale, soudruhu!

Děkuji za odkaz, ovšem doufám, že došlo i Vám, měl jsem na mysli dnešní článek pana Urbana!

Petr Kohout 5.11.2007 7:23

Vždycky je většina státních dotací rozkradena a zneužita

Proto za ně EU komise tak bojuje - nebýt dotací, neměli by oni a jejich kamarádi ci rozkrádat a zneužívat.

dzanny 5.11.2007 6:53

Proč je mi to úplně jedno

400 mil. je dvacetinka státního rozpočtu, navíc byly rozděleny na víc let, takže se EU zase tak moc nepředala, navíc to byla pro ně investice, po našem vstupu to už dávno nahrabali zpátky - viz administrativní ruinování konkurenceschopného českého průmyslu.

Ojropeníze jdou tak jako tak na věci pochybné bez kterých bychom se dobře obešli, takže pokud to někdo ukradl a investoval - sláva mu!

loula 5.11.2007 7:26

Re: Proč je mi to úplně jedno

To jste se zatraceně sekla, 400 mil není dvacetinka, ale dvoutisícinka, spíše dvouapůl tisicinka státního rozpočtu

kudla 5.11.2007 6:49

Tááááák!

A je to venku! Nejčestnejší z Čechů, který volá po odstoupení současné vlády a ministra, kterému nebylo zatím  prokázáno nic, než že pobíral před deseti roky soc. dávky, tak tento nejčistčí ze všech má na hlavě tolik másla, že z toho určitě bude mít ploché nohy. Ono se zbytečně netraduje, že největší zloděj křičí vehementně, chutťe zloděje! A teď máte komunističtí novináři z ČT a rudého Práva možnost shánět spisy na vašeho guru!;-OUvidíme, jak se budete činit?!!!!!(Y)(Y)