3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo po Husákovi?

Vypadá to tak, že příštím prezidentem bude buď Miloš Zeman, nebo Jan Fischer. Po antikomunistovi Havlovi a nekomunistovi (jak se sám označil) Klausovi tak bude prezidentem bývalý soudruh Gustáva Husáka. Možná by ho to potěšilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rajman 8.9.2012 7:46

Velmi dobrá sonda

do duše voliče, ke které bych pouze přiřadil i egocentrického šprta Klause, který se analýze dvou předchozích nevymiká, ale čecháčkovský triumvirát "klikař, salámista šprt" pouze doplňuje.

M. Prokop 8.9.2012 21:36

Re: Velmi dobrá sonda

Vadí vám i jiní schopní lidé, kromě pana presidenta?

V. Čech 8.9.2012 2:53

Fischer, Paroubek, Rath

O těch vizích prezidentů ČR: Multikulti eurohujer Havel chtěl naši vlast za každou vyrvat z naší rodné Západní Asie, a brutálně ji zavléct do Evropy. To se mu díky Leninu nezdařilo. Vlastenec Klaus udělal všechno pro maximální sblížení naší vlasti s naší pravlastí - s Ruskou federací. Dílo se mu zdařilo - dnes vší náš lid BYTOSTNĚ ODMÍTÁ darování majetku státu takzvaným původním vlastníkům, katolíkům, buržoustům, feudálům a Němcům, a BYTOSTNĚ SOUHLASÍ s prodejem naší půdy, nemovitostí i movitostí našim starším ruským bratřím. Díky tomu jsme nyní s Ruskem propojeni stejně pevně jako na konci 80.let.

Na dalším prezidentovi nebude nijak zvlášť záležet. Mezinárodní situace je jaká je, během příštích pěti let zřejmě nedojde ani k revoluci v naší vlasti, ani k bratrské pomoci. Takže prezidentem může být i neslaný nemastný Fischer.

Zato další prezident už musí být opravdu VÝRAZNOU osobností. Přítel Paroubek naši vlast povede vzedmutými vodami přímým směrem do klidného přístavu, kde nás už bude čekat sám velký V.V.Putin s doširoka otevřenou náručí.

Po odchodu př.Paroubka na zasloužený odpočinek nadejde hvězdná chvíle pro našeho dnešního mučedníka - př.David Rath korunuje svou životní dráhu pobytem na Pražském hradě. Doufám, že Rathova velkorysá přestavba Hradu na skutečně soudobé a reprezentativní sídlo prezidentů České socialistické republiky překoná Plečnikovu přestavbu ve VŠECH SMĚRECH. Snad se těch krásných časů dožiji ve zdraví.

Vlasti zdar!

I. Schlägel 8.9.2012 9:25

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Že Vás to baví, Čechu. Vlasti zdar.

V. Čech 8.9.2012 10:42

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Baví nebaví - je to Stranický úkol.

Jasné, PANE Schlägele?

Vlasti zdar!

J. Kombercová 8.9.2012 9:28

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Prezidenta si zvolíme podle obrazu svého. Bohužel, lepšího než Fíšu si nezasloužíme. :)

M. Prokop 8.9.2012 21:37

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Vy možná ne.......

J. Kombercová 8.9.2012 11:04

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Před časem v jednom svém fejetonu vyprávěl pan Jiří Stránský, kterak osobně apeloval (protože se dobře znají) na pana Fischera, aby vzhledem ke své komunistické minulosti na post prezidenta nekandidoval. Posléze tak učinil i veřejně. Uvedl velmi dobré důvody, proč by tak dotyčný činit neměl. Nu, jak vidno, pan Fischer kandiduje a drží se na špici TOP žebříčku dávno předtím, než se začali hlásit kandidáti další.

Protože mám pana Stránského ráda, docela bych od něj uvítala tip na člověka, kterému bych mohla dát hlas. Ale nedal... nikdo takový se nenabízí.

V. Čech 8.9.2012 11:42

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Víte, proč si nemůžeme svobodně zvolit našeho Václava Klause? V Rusku, zemi našich starších bratří, to přece šlo - Vladimíra Vladimiroviče si zvolil vší lid, takže se jeho předchozí prezidentská období nepočítají.

Prostě - našeho Václava Klause si ve všelidové volbě zvolit nemůžeme v důsledku ďábelských intrik našich dědičných nepřátel. Ano, pravičáci, podporovaní zahraničními ideově-diversními centrálami, prosadili u nás mnohé EUROAMERICKÉ zákony. Právě v důsledku takových zákonů, pro nás Západoasiaty NAPROSTO nepřijatelných, u nás není zakotvena vedoucí úloha Strany a možnost další kandidatury našeho pokrokového prezidenta.

Proto buďme rádi, že zvítězí dlouholetý člen Strany Fischer, přes svůj (přechodný) odchod ze Strany, přes svůj nečeský původ. Konečně - po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací budeme účtovat spravedlivě a neúprosně, stejně jako po našem prvním vítězství. Toho si je Fischer jistě vědom, takže ve své funkci neudělá žádné velezrádné kroky.

Ještě prostěji - zvolme si Fischera na pět let, a těšme se na onu krásnou dobu, kdy na Hradě bude vládnout př.Paroubek, a po něm př.Rath.

Vlasti zdar!

J. Kombercová 8.9.2012 11:58

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Prezident je i nejvyšším šéfem armády... tady by to chtělo trošku chlapa a ne korouhvičku.

No, těším se, VV. :)

V. Čech 8.9.2012 12:23

Re: Fischer, Paroubek, Rath

No tak moje maličkost se také těší na VV; vážně.

Už před jejich obřím skokem na vysoké vládní funkce jsem veřejně tvrdil, že tento spolek je blízký naší Straně. Ano - osoby schopné udělat cokoli pro svůj finanční profit nám vždy v historii pomohly; i když mnohdy bezděčně a proti své vůli.

Nu, jak se ukázalo, měl jsem pravdu; jako obvykle. Věci veřejné přiměly SPOUSTU našich spoluobčanů k přehodnocení negativního hodnocení doby našeho slovanského společenského zřízení - tam by se "Pravdomluvný" Radek John dostal leda tak do televize, a ostatní "Veverky" maximálně do okresních národních výborů. A Strana by si je ohlídala => nikdo z nich by nemohl nadělat žádné velké škody.

I jinak máte pravdu, paní Kombercová - náš prezident je (nominálně) velitelem armády. K naší současné "armádě" bude bezbarvý Fischer pasovat jako zadel na hrnec. Ovšem př.Paroubek - to je jiný borec, pro jinou dobu, pro jinou (staronovou) armádu. Takže se těšme.

Vlasti zdar!

J. Kombercová 8.9.2012 12:49

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Paroubek je politická mrtvola, ani to vyšší poslání nebylo zrovna to pravé ořechové nebo bylo od posílajícího velice krátkozraké.

Moje VV nejsou veverky, ale to vy víte, že? :)

Ostatně, i veverky zapracovaly na svém sebezničení úspěšně.

Přeji hezký den.

V. Čech 8.9.2012 13:15

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Přítel Paroubek je VELICE živý; lidsky i politicky. Asi zapomínáte, paní Kombercová, že př.Paroubka nám poslala Nejvyšší Moc - sama Velebná Matka Příroda, v činné spolupráci se svým jediným Synem, Vladimírem Iljičem Leninem.

Již záchrana naší vlasti před smrtícím americkým útočným jaderným radarem plně opodstatnila správnost rozhodnutí Velebné Matky Přírody; a další mocné činy př.Paroubka jistě přijdou.

Jistě - př.Paroubek není jediným zachráncem naší vlasti. Například náš současný prezident udělal SPOUSTU práce na odčinění důsledků Prohraného listopadu.

A př. Rath - ach, jaká as muka musí vytrpět kvůli svým hrdinským činům, jimiž pro lid zachránil množství financí EU ... Slzy bolesti mi tečou při pomyšlení na jeho utrpení, slzy radosti mi vytrysknou, až usedne na rudý prezidentský stolec. Já se na to vážně TAK těším!

Vlasti zdar!

J. Kombercová 8.9.2012 13:30

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Nj. musím se vrátit.

Slyšela jsem vyprávění o hereckém kdysi zájezdu do Moskvy spojeném s návštěvou Mausolea. Když se dostala na řadu Nellynka Gajerová, blahé paměti, prý pronesla: Božíčku, to se nepovedlo.

Tak asi tak nějak, pane V. Čechu.

:)

V. Čech 9.9.2012 0:25

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Kdo, pro Leninovy rány, je Nellynka Gajerová?! A co má společného s našimi budoucími prezidenty?!?

Jsem si jist, že všichni naši VÝZNAMNÍ prezidenti Mauzoleum navštívili, největšímu člověku všech dob se po pás poklonili. A jako miliardy jiných návštěvníků odcházeli z Mauzolea s vědomím, že se to povedlo.

I Vy byste měla zajet do Moskvy, měla byste alespoň jednou v životě vykonat Pouť. Pokud navštívíte Mauzoleum v čase VŘSR, budou Vám odpuštěny VŠECHNY hříchy - včetně těch budoucích.

To přece stojí za to.

Vlasti zdar!

E. Došlík 9.9.2012 7:52

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Vážený Čechu, mám dojem, že to  co jste stvořil, vyplývá z následků sobotního fetu, který se určitě vydařil . . . ! Nějaké propojování, a dožití ve zdraví, o tom pochybuji, protože jste na nejlepší cestě do Opavy!

J. Slanina 9.9.2012 11:18

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Že ty jsi, došlíku, taky protestoval u škromaňonce proti tomu antimedajlovému olympijskému zákonu? IQ na to máš.

http://www.lidovky.cz/mystifikace-objev-mf-dnes-pobourila-volice-pisi-skromachovi-prk-/ln-media.asp?c=A120907_193426_ln-media_jkz

V. Čech 9.9.2012 13:59

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Vážený PANE Došlíku, na cestě do Opavy nejsem; ani na "nejlepší", ani na horší. Opava je jistě krásný kout naší vlasti, leč zatím smýčím jiné kouty.

Co se mého údajného "fetování" týče: Jako každý opravdový revolucionář jsem střídmý až asketický (Pil-li Lenin? Lenin pil-li, pak jen na zdraví Strany.).

Samozřejmě - jdu s lidem a jeho Stranou; slaví-li lid, piju s ním pivo, vodku a rum (OPRAVDOVÝ rum - z bramborového lihu, ne tu ODPORNOU napodobeninu našeho rumu, kterou cizáci vyrábějí z cukrové třtiny).

Fetování je buržoasní úchylka, kterou k nám přinesli Evropani. Jako jiné evropské úchylky a zvyky, bude i fetování z naší vlasti vymýceno krátce po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací.

Vlasti zdar!

B. Volarik 9.9.2012 20:24

Re: Fischer, Paroubek, Rath

Velmi správne sa vyjadril súdruh z okresu!

O. Kadlec 8.9.2012 0:46

Jo, ale

kvůli tomuto postoji milionů mohli vládnout komunisti. pokračujete s tím víkendem na horách "v pravou chvíli" v celoživotní činnosti, předpokládám.

T. Šmilauer 8.9.2012 1:27

Re: Jo, ale

Ale houby. Pokud tito dva muži postoupí do druhého kola (a zatím se zdá,že ano), potkám se s autorem o inkriminovaném víkendu na sjezdovce. Nechci se na tom podílet.

P. Jášek 8.9.2012 8:51

Re: Jo, ale

A proto je Vaší povinností se voleb zúčastnit a hodit NEPLATNÝ HLAS!!!

Když to udělá více jak třicet procent zúčastněných voličů výsledek to nezmění, ale ta legitimita zvoleného...

O. Kadlec 8.9.2012 18:02

Re: Jo, ale

Jen úplný blbec hází neplatný hlas.

J. Kilian 8.9.2012 10:29

Re: Jo, ale

srdečně zdravím,  že to je už doba od posledního kontraktu, tedy pokud nejde o shodu jmen :-))

Víte, já o tom taky všelijak přemýšlím. a jsem při tom ovlivněn jistou měrou lastního citu pro symboliku. A v něm bych jednak přál si, aby presidentemnašich nárlodů nebyl komunista.

Z kandidátů by to splňoval kníže, nicméně v jiných ohledech bych jeho zvolení neměl za příliš šťastné, na druhé straně by mne to nějak moc netrápilo.

U Zemana bych se ale přece jen trochu zastavil a nějakých 75 % souhlasu s ním bych v sobě našel. Jednak i pro ten jeho vstup do KSČ v době pokusu o humanisaci, obrození, v době naděje (ˇkterou jsem jako maturant prožíval vzdor tomu, že mne dědeček, který mne od malička vychoval, vždy zrazoval od naděje, že komunisti jsou předělatelní na něco lidského), v době vzepření tyranovi, v době semknutí národa.  Podruhé pro to jeho vyloučení, symbolické pro tu dobu.  Po třetí pro moudrost a všeobecné vzdělání, kterými je obdařen. A také pro to, že má myšlenky a dokáže je vyjádřit. A také pro to, že podobně jako v totalitě (Maratonský běžec např. ) i nyní dokáže se postavit jednoznačně k věcem a k dění. Myslím si, ýže on by nebyl pokračovatelem Husáka a jemu předcházejících komančů na presidentském  postu.  A také, když zavřu oči, dovedu si ho na Hradě představit a dovedu si ho představit jako politika respektovaného  okolním světem, nepoklonkujícího kdekomu, kdo je zrovna v módě. Na rozdíl od autora stati bych řekl, že to není až tak, že nemá visi či "program", vícekrát dovědčil, že dobře ví co je politika a k čemu být má. J jediným kandidátem, kterému bych, byť v nelibosti, šlenství prominul a bál bych se spíše o jinou determinantu jeho schopností, totiž o zdraví.

Je jasné, že po Havlovi a Klausovi nemáme příliš osobností, které bychom předem mohli mít za schopné plnohodnotně nahradit porevoluční presidenty. Jen aby se nám v nouzo nevrátil Čalfa, coby výsledek jakéhosi "rozumu". Dosud nejpreferovanější kandidát má k němu  příliš blízko .Účast zvažte

O. Kadlec 8.9.2012 18:09

Re: Jo, ale

Promiňte - vy se snad chystáte volit nějakého dvacetiletého Zemana? Co je komu do nějakého vstupu do nějaké strany někdy v mládí? Miloš Zeman, ten starej hulvát, co byl premiérem a stal se kmotrem českého korupčního prostředí, je nepřijatelný kandidát. Co dělal když studoval mě nezajímá. Sice si ho dovedu představit na Hradě, ale je to představa nevábná a nebudu ho volit v žádném případě. A pochybuji že projde prvním kolem, ale kdyby náhodou - tak proti němu podpořím každého, anebo nebudu v druhém kole volit.

O. Kadlec 8.9.2012 18:12

Re: Jo, ale

Nic takového se nezdá. Volby jsou za půl roku. Že se to zdá vám nabízejí některá média. Zeman bude mít šanci až jestli se stane po Novém roce kandidátem médií - což není vylouč, ale zatím se to nestalo.

Každopádně by se to týkalo až druhého kola, a protože neproběhlo kolo první - uvažovat o tom že v kole druhém zbydou tito kandidáti je předpodělanost.