14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Malá 18.8.2011 16:12

Pan Matějka popisuje,

co všechno NKÚ kontroloval a s jakými výsledky. To se přece vládě  ani jednotlivým ministrům nemůže líbit! Tak se rozhodli jej vyměnit za kamaráda, který je v klidu nechá rozkrádat stát na úrovni všech ministrstev.A teď je jen třeba se Dohnala zbavit.Byt a auta mu přece někdo musel schválit a po léta platil.Neměl by za to nést odpovědnost ? Jak to, že právě teď na to přišli?

P. Gabriel st. 18.8.2011 15:00

Je poměrně zbytečné, utloukat se názory,

zda Sněmovna má, či nemá právo kontrolovat NKU a zda to je , či není systémové. Rozhodující je, co píše zákon o NKÚ. A letmý pohled do zákona o NKÚ jednoznačně ukazuje, že NKÚ předkládá PSP, resp jejímu orgánu ke schválení návrh rozpočtu a závěrečný účet a vydanou výroční zprávu. Nic méně, ale ANI NIC VÍCE! Požadavek sněmovny na předložení jakýchkoliv dalších dokumentů JE TEDY PROTIPRÁVNÍ A ZCELA NEOPRÁVNĚNÝ STEJNĚ, JAKO NEPRAVOMOCNÉ ROZHODNUTÍ SOUDU V TÉTO VĚCI! Máme-li být jednou právním státem, měli by soudci i zákonodárci znát právo a zákonodárci se jím řídit a soudci podle něho rozhodovat! Takto jsme Banánystán!

Jsempřesvědčen, že kdyby kontrolní výbor sněmovny Dohnala slušně požádal o možnost nahlédnutí do dokladů, Dohnal by jim bezpochyby vyhověl. Chtějí-li ale mocensky vyžadovat, nemají k tomu právní titul!

K. Dvořák 18.8.2011 11:17

Re: sporne pravo PS kontrolovat NKU?

§33 odst. 2 zakona 166/1993 Sb. o NKU pravi: Hospodaření Úřadu [NKU] s majetkem státu včetně prostředků státního rozpočtu

kapitoly Úřadu kontroluje Poslanecká sněmovna nebo orgán, který si pro

tento účel zřídila nebo který tímto úkolem pověřila.

P. Gabriel st. 18.8.2011 15:02

Re: sporne pravo PS kontrolovat NKU?

Pane Dvořáku, jen to račte v přísdlušném zákoně dočíst do konce, abyste si ujasnil co konkrétně a na základě jakých dokumentů kontroluje PSP!

K. Loucký 18.8.2011 10:09

s největší pravděpodobností extrémně slušného člověka

To je hodně silný soud, patrně bez podrobnějších informací.

M. Prokop 18.8.2011 8:41

Jediný problémek je

zda vlastně Dohnal dělá něco, čím by mohl někomu vadit.

Kdo si na něco takového vzpomene, co zkontroloval?

J. Hanzal 18.8.2011 9:26

Re: Jediný problémek je

A vzpomene si někdo co kontroloval p. Volejník? To je právě ta věc, kdy veřejnost nic neví a tak se předhodí cosi, aby se vytvořil negativní stav a šup s nepohodlným pryč. Protože se púotřebuje uvolnit místečko pro kámoše či válendu.

J. Hanzal 18.8.2011 9:27

Re: Jediný problémek je

Omlouvám se p. Voleník

M. Krátký 18.8.2011 9:39

Re: Jediný problémek je

Ale ano, vždyť je to o dva články dole perfektně vyjmenované, komu všem vadí. Pan Matějka to podrobně rozepisuje - ráčejí si to přečíst. Pronájem luxusního bytu - myslím, že to bylo za cca 75 tis./měs. je pakatel proti platu ředitele Čezu - polostátní firma na výrobu všimného pro partaj. Hezký den

P. Gabriel st. 18.8.2011 15:06

Re: Jediný problémek je

Samozřejmě, že může vadit a vadí. Jen si přečtěte kompetenční paragraf zákona o NKÚ! Proto mu tam nasadili Kalu, jako místopředsedu, proto na Dohnala ušili boudu s nepřiměřeným bytem... Vadí tak, že je třeba jej zlikvidovat. A první rozsudek v té věci, jakkoliv nekvalifikovaný a hloup, již stačil Nečasovi aby se neudržel a prndal včera o nutnosti výměny Dohnala.