4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde je česká pravice?

Kdysi jí byla ODS. Snažila se propojit svobodu jednotlivce a státu s jejich tradicí a načas to nejen znělo přesvědčivě. Zejména dnešní vládní ODS se ale svými rozhodnutími skandálně odklonila od pravicového programu a své někdejší politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 11.4.2013 15:12

Re: Nebezpečná naivita

No, Vy jste jasnej. Bolševik, co vyměnil barvu.

B. Rybák 11.4.2013 10:17

Re: Nebezpečná naivita

Nečtěte antipohádky z našich novin Ty by v první řadě měly vyřešit to, jak byly (svými redaktory) našemu státu uloupeny (MF dokonce z z přísně chráněného fondu mládeže). Počkejte např. až budou odsouzeni ti, kteří umožnili ve svobodném světě bezprecedentní monopolní ovládnutí našeho regionálního tisku našimi odvěkými "pasovskými přáteli". Dokud se toto nestane, tak Vám vřele doporučuji brát jako zdaleka nejspolehlivější zprávu z "našich" novin pouze předpověď počasí (ta je zeleně manipulovaná patrně jenom o víkendech).

Do té doby by neškodilo si připomínat, že nejnebezpečnější korupčním působením u nás je EU-hujersví, levicová podpora pro silný, sociální a "zelený" korupční dotační státní parazitismus. Nezapomenout na EU-chráněné grázly (guvernér Tošovský, Pilip, Špidla, Kavan, Palas, Gross, Tvrdík, Bursík, Paroubek, Sobotka) a nato, že jediným soudně potvrzeným korupčnickým ministrem byl I. Svoboda z ČSSD (u něhož to nebylo možné zatloukat). Vzpomenout si i na prokazatelně křivá obvinění (Lízner, Vondra, Knettig..) Zatím sledujte Institut V. K., revue "Pravý břeh", texty z Liberálního institutu, Konzervativní listy, Klimaskeptik,

CEP,..

J. Barto 10.4.2013 20:46

Re: Nebezpečná naivita

Ten trapný spolek? S předsedou, který každý den k jedné a té samé věci mění prohlášení.

A se spoustou lidí evidentně namočených v korupci a přímém rozkrádání:

Tak tenhle profláknutý spolek, je podle Vás autentickou pravicovou stranou? Dokonce nemá v EU konkurenci.

Máte rozhodně talent.Pište humoristické povídky, nebo rovnou román.

B. Rybák 10.4.2013 19:23

Nebezpečná naivita

Každá politická strana, která nemá dost členů na to, aby na každé své organizační úrovni měla dost osobností (právníků, ekomomů, účetních, manažerů, organizátorů, rétorů, znalců školství, zdravotnictví, obchodu, podnikání...), kteří by mohli soutěžit s jejím vedením, není schopna své vedení obměňovat a tím přinejmenším ztrácí "tah na branku". Musela by u nás mít alespoň cca 150 000 členů.

Má-li být pravicová (tedy antiEU-hujerská) musí si vytvořit svá masmédia která by odhalovala korupci a EU-hujerské "zločiny" i na "levici", a obhajoval její idee. Každý pokus o pravicový (politicky "nekorektní", "nezelený", liberálně konzervativní) tisk byl totiž u nás zatím zničen (dokonce i zoufalý pokus o bulvár). Skvělý "Respekt" byl "pravdoláskaři" (miliardáři Schwarzenberg a Bakala) přeměněn v EU-hujerskou neolevicovou "stoku". Pravice nemá nic.

V celé EU nyní pokud vím není žádná (parlamentní) strana, která by byla pravicovější než ODS (rozhodně to nejsou dnes multikulturní a silně zezelenalí britští konzervativci). Nezaměňujme politický program, s reálnými politickými možnostmi, které našimi masmédii "oblbnutí" voliči v parlamentu vytvoří.

Právě v tuto dobu se realizuje (možná poslední) pokus o protiváhu prolhaných masmédii v podobě "Klausova institutu a "Pravého břehu,..). Tím musí naše pravice začít, na tomto základu získávat voliče a především členy pravicových stran.

Každý pokus nahradit ODS nějakými "veverkami" (stranou bez masové základny i bez politiků) musí skončit tragicky. Tyto tendence promyšleně vytváří EU-hujerští političtí korupčníci, pro něž je ODS poslední reálnou překážkou naší přeměny na protektorát v "Euro-kleci".

J. Barto 9.4.2013 20:29

Re: Znám jedinou autentickou českou pravici. Tvoří ji většina zdejších diskiutérů

Ano, ano, a hned jste dal mimoděk krásný název.

"Strana vůdčích osobností"

Bravo!

Mluvčí bude samosebou paní Hájková!

J. Kanioková 9.4.2013 20:01

Bohužel, souhlas..

J. Václavíková 9.4.2013 19:33

Re: Znám jedinou autentickou českou pravici. Tvoří ji většina zdejších diskiutérů

Taky mám dojem, že ti poslední mohykáni se slezli sem.

P. Brodský 9.4.2013 19:31

Re: Znám jedinou autentickou českou pravici. Tvoří ji většina zdejších diskiutérů

Omlouvám se, pan Kosejk samozřejmě také.

P. Brodský 9.4.2013 19:28

Znám jedinou autentickou českou pravici. Tvoří ji většina zdejších diskiutérů

Je třeba, aby vytvořili politickou stranu. Vůdčích osobností je tu dost, namátkou třeba pí.Kanioková, milá paní, paní Varadínková, pan Prokop, pan Ovar Boleslav,Slanina, Jurax,Schwarz, Tesák a mnoho dalších, neméně schopných a aktivních.Chce to jen odvahu a přestat váhat.

M. Kosejk 9.4.2013 18:41

Re: Výborně, pane Kosejku.

Ta aby bylo jasno. Nemyslím si, že pravicovější alternativa k ODS by byla už extrémní pravicí. To ani náhodu. Také bych ocenil pravicovější chování této strany.

Ale říkám, že politika musí vycházet z možného. V obchodu se tomu říká zákon poptávky a nabídky. Nabídka bez poptávky je ryzí nesmysl. Nabídka vždy reaguje na poptávku. A když to někdo nechápe, tak skončí jako ta Machova strana "Jednoho a půl procenta", kterou zmiňujete -a vládnout tady bude čistá levice - což je přesně to, co ideologističtí pseudopravičáci nechtějí (či to alespoň tvrdí, že to nechtějí).

S. Vaněček Šauerová 9.4.2013 18:33

To jo. Až na toho Podrackého (který se současně hlásí k D.O.S.T.)

Jenže, díváte se na jejich volební výsledky ?

S. Vaněček Šauerová 9.4.2013 18:31

Výborně, pane Kosejku.

S řečmi o "návratu ke kořenům" to dotáhla ODS daleko. Oni ale dobře vědí, kde je zakopaný pes. Čím víc potáhnou "doprava", tím méně hlasů budou mít. Jediný slušný výsledek ve volbách udělal v posledních ltech (v r. 2006) Topolánek právě tím, že ODS pochytala středové voliče. Dvoje volby předtím ODS prohrál Klaus.

A na extrémní pravici lidé u nás (naštěstí) neslyší, v D.O.S.T.u se mohou třeba rozkrájet. Není náhodou, že za léta existence nasbírala tato iniciativa cca 900 lidí, z nichž asi 50 se v mezidoví odhlásilo. A pokud jde o Macha, v krajských volbách r. 2012 dokázal získat 1,48%, celkem 39.156 hlasů. To i s neustálou "reklamou" pana Wagnera na Psu.

M. Kosejk 9.4.2013 18:28

Re: Je potřeba ta strana,

Žádný pravicový elektorát nikdy neexistoval - nemohl tudíž ani vymřít. Kde nic není, ani smrt nebere. Skutečně pravicoví voliči dají dohromady maximálně 15% hlasů - a to asi tak polovička z nich ten svůj hlas vyhodí tím, že volí nějakou absurdní stranu, která je bez šance, že by přelezla 5% volebního zisku.

Nějaké pravicové myšlenky šlo prosadit maximálně těsně po revoluci, kdy většina lidí stejně ani netušila, co to pravice je - a jaké má myšlenky - revoluční nadšení a naivní idealismus to všechno ale překryl.

S. Vaněček Šauerová 9.4.2013 18:24

Nelíbí se Vám ? :-) To na věci nic nemění.

Největšími odpírači EU jsou voliči komunistů a o něco méně voliči ČSSD. Vedení těchto stran je si toho dobře vědomo. ČSSD, protože má názor přesně opačný než její voliči, musí proto náležitě bruslit, aby o ně nepřicházela. Totéž ale platí pro ODS. I zde vedení strany dobře ví, kdo jsou jejich voliči a jaké mají preference - a přesto se chovají jinak.

Nevěřte na to, že náhodou pár z těch, kdo chodí psát na Psa, jsou typickými voliči ODS. Jde o naprosté jednotlivce, z nich většina dnes nejspíš bude volit Macha. To jsou ale drobné, preference SSO jsou slaboučké.

M. Kosejk 9.4.2013 18:20

kecy v kleci

Už mě to nebaví, abych pořád poslouchal kecy o tom, že tady existuje nějaká významná skupina pravicových voličů, pro které je ODS moc málo pravicová, a kteří by svými hlasy dovedli pravici k moci, kdyby tady jen byla ta pořádná pravicová strana. Jsou to totiž jen chiméry. Většina lidí je levicového politického názoru. A nejvíc "volných hlasů" leží ve "středu" mezi ODS a ČSSD. Mnozí z těchto lidí sice říkají, že by volili pravici, ale že ODS se jim nelíbí z morální stránky. A někteří i tvrdí, že ODS  je na ně moc levicová. Faktem ale je, že pro většinu těchto lidí je ODS až moc pravicová - a proto volí zásadně subjekty, které se hlásí ke středu - a to jsou většinou jen  levičáci a ideologističtí žvanilové, kteří lidem tvrdí, že právě oni budou jiní - viz SZ, US, VV... A ani náhodou nebudou volit nějakou pravicovou alternativou k ODS. Ale nebudu se zbytečně vyčerpávat - myslím, že většinové názory na roli státu jasně ukazují, jak je to opravdu s tou údajnou poptávkou po pravici. A volební výsledky neparlamentní pravice  také mluví jasnou řečí.

V tomhle státě je poptávka maximálně po populistických řešeních - "zavřít je všechny (politiky), až zčernají - a pak příjde Ráj na Světě - a bude dost peněz na rozdělování všem."

J. Boleslav 9.4.2013 18:12

Re: Problém je v realitě jinde.

Knížete, když už.

J. Boleslav 9.4.2013 18:11

Re: Problém je v realitě jinde.

Vidím to podobně. Ale jak z toho ven, mě po pravdě moc nenapadá.

J. Boleslav 9.4.2013 18:09

Re: Je potřeba ta strana,

Pravicový elektorát stále existuje, nevymřel. Buď bude volit nějakou novou stranu, nebo ty stávající, byť se skřípěním zubů jako menší zlo.

V. Plocek 9.4.2013 17:04

Re: Problém je v realitě jinde.

Vážený a  drahý příteli penzistů.  Hlavně, že to máte na koho svést. Jestli jste si nevšiml, tak jedině p. hragě a jeho parta dokázali zásadně získat mladší voliče. Bohužel to nedotáhli dokonce. Ten paradox:  starý pán a získal jejich přízeň.  Proč takto nezískali i ostatní činní ve volbách na prezidenta. A v tom je ten zakopaný pes. Nemyslím pochopitelně Zemanovce,  ale např. kandidát ODS - naprostá mrtvola /i když v soukromý asi velice solidní pán). Vždy se říká, že ryba páchne od hlavy. A v ČR ta hlava páchne setsakramentsky. Ale jak z toho ven, řeknu upřímně, nevím a bojím se příštích voleb do sněmovny. Zdravím.

PS. Jsem už také penzista  (volící p. hraběte).

V. Plocek 9.4.2013 16:57

POLITIKA: Kde je česká pravice?

Ano, máte pravdu. Bohužel skutečnost nám říká, že dnes oslavovaných "pi. Maggie" je čím dál méně. O české politické scéně ani nemluvě. Alotázka zní: máme dnes vůbec nějaké osobnosti , které chtějí dělat čistou pravicovou politiku?  A kteří by to uměli nebo byli schopni?  Kteří by odolávali lákadlu financí, materie dnes tak snadno dostupné "přátelskými dohodami"? Nevím, nevím.

V. Mlich 9.4.2013 16:51

Odkázáni na soukromou dobročinnost

Je to napsane, jako by to byla tá největší tragedie, být odkázán na soukromou dobročinnost. A přitom je snad každému jasné, že cokoliv dělá stát, vždy je výsledek žalostný. Jen soukromá osoba má dostatečnou motivaci k čemukoliv, teda i k dobročinnosti. Státní zaměstnanec má motivaci akorát tak si pořádně nakrást. A pro ty chudáky pod mostem zbydou odrobinky.

J. Kanioková 9.4.2013 15:37

Anketa: "EU se vyvíjí špatným směrem"

http://jdem.cz/2tpn2

M. Sedláček 9.4.2013 14:54

Re: Nevydávejte, prosím, vážený pane Juraxi, své názory za pravdu.

Jasně, "sociologické šetření AV ČR" to je ta jediná Pravda.

M. Sedláček 9.4.2013 14:51

Re: Pan Bednář je hrdina

Zatímco Vy jste si slastí ze soudruha Barosa nadělal do trenek.

M. Sedláček 9.4.2013 14:44

Re: Pravicové myšlenky

Já myslím, že během vlády jedné strany jsme si na dno sáhli docela dost. Nicméně, dost lidí v devadesátých letech se svobody zaleklo (resp. zodpovědnosti s ní spojenou) tak, že začali opět volat po tvrdé ruce a paternalistickém státu, tzn. zase směrem k socialismu.

J. Kanioková 9.4.2013 14:42

:))))))))))

M. Prokop 9.4.2013 14:10

Re: Problém české pravice je, že neexistuje

Škoda, že neřekla a už neřekne, kde, jak a jak rychle ten právní rámec tehdy vzít, i s provozovateli, když není v mnohém dodnes.

M. Prokop 9.4.2013 14:08

Re: Pravicové myšlenky

Ani pak bych to neviděl růžově. Lidé budou doufat, že to trvalé zbohatnutí přerozdělením (okradením) vyjde na 333 pokus ......

M. Prokop 9.4.2013 14:06

Je potřeba ta strana,

je potřeba člověk, který ji dokáže dostat do médií.

Jako třeba na Slovensku Sulík, jako u nás, na opačné straně spektra, Bursík.

Bez takové osoby to nejde (a Mach to bohužel není).

B. Graf 9.4.2013 14:01

Re: Hlásíte se do komise,

Komise? Takto vy uvažujete, že to předhazujete mně? :-)