18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde je česká pravice?

Kdysi jí byla ODS. Snažila se propojit svobodu jednotlivce a státu s jejich tradicí a načas to nejen znělo přesvědčivě. Zejména dnešní vládní ODS se ale svými rozhodnutími skandálně odklonila od pravicového programu a své někdejší politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Vaněček Šauerová 9.4.2013 2:49

Nevydávejte, prosím, vážený pane Juraxi, své názory za pravdu.

Správně by bylo zřejmě napsat "domnívám se, že euroskepticismus je příznakem zdravého rozumu", nemyslíte ?

Btw., podle všech existujících sociologických šetření AV ČR se příznivci evropské integrace rekrutují právě z řad voličů ODS a TOP09 (těch, kteří z ní mají fóbii, je naprostá menšina), zatímco odpírači pocházejí především z řad voličů KSČM a o něco málo méně z řad ČSSD. Jinými slovy, mýlíte se.

Občané ČR o EU a zavedení eura, duben 2010

http://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/documents/c1/a3758/f3/101034s_pm100429.pdf

S. Vaněček Šauerová 9.4.2013 2:43

Vy se mi snad zdáte, paní Kanioková ... :-))

To kvůli tomu nechodíte ani spát ? :-))

J. Jurax 9.4.2013 1:43

Re: A co takový

Chcete říct, že levičák = zloděj neplatí? Podivejte se, jak se Vám třeba koloťuk chechtá :-)

J. Jurax 9.4.2013 1:41

Re: Sakryš, už nastal čas předvolebních agitek?

Nikdy neskončil :-)

J. Jurax 9.4.2013 1:40

Re: Pan Bednář je hrdina

Jste pod vlivem lihových nápojů nebo zhulenej? V pozdním večeru se lze nadíti toho i onoho ...

J. Jurax 9.4.2013 1:38

Re: Kde je česká pravice? Jak slušně odpovědět?

No, nic si nezastírejme - česká pravice, resp. to, co se za ni vydávalo, je v momentálně celkem v perdeli. Bohužel ...

Euroskepticismus je příznakem zdravého rozumu. A moudří mohou v tomto punktu být pravičáci i levičáci, stejně tak jako mohou být v tomto punktu pošetilí. Dělící čára mezi moudrostí a blbostí jde po lidech napříč stranami - byť oficiálně strany zastávají to či ono stanovisko. Bohužel jsou i eurohujeři hlásící se k pravici.

P. Brodský 9.4.2013 1:34

Pan Bednář je hrdina

Spolu s dalšími odvážnými muži a ženami sympatizujícími se stranou svobodných se neohroženě probil ulicemi až na Hrad právě v době, kdy president v roli národního zrádce a za přítomnosti nového Evropského Stalina se chystal dovršit svou zradu vyvěšením okupační vlajky. Tváří v tvář smrtelnému nebezpečí(Hrad byl obsazen po zuby vyzbrojenou jednotkou fanatické hradní stráže) naši hrdinové nezaváhali a směle vykřičeli svůj nesouhlas s touto politováníhodnou událostí jménem veškerého lidu.Jejich hrdinství bylo tak působivé, že dojalo i fanatiky z hradní stráže, takže nikdo z nich nedokázal vystřelit.

J. Kanioková 9.4.2013 1:28

Jasná předvídavost -

"Sjednocená Evropa je klasickým utopickým projektem, pomníkem marnivosti intelektuálů, programem, jehož nevyhnutelným údělem je krach..." (2002, v knize Umění vládnout)

"Nikdo by si ani nevzpomněl na samaritána, kdyby ten měl jen dobré úmysly. Musel mít i peníze." (1986, televizní interview)

"Európa je vrcholom byrokracie preto, že sa neopiera o vôbec nič iné."

Človek môže vyliezť na Everest pre seba, no na vrchole zapichne zástavu svojej krajiny.

J. Kanioková 9.4.2013 1:25

Pravice u nás už vlastně není - M.T. názory to dostědčují zřetelně..

"Nebezpečí konsensu spočívá v tom, že se můžete snažit uspokojit lidi a nemít přitom na nic vyhraněný názor... Žádná velká strana nemůže přežít, aniž by stála na pevné víře v to, co chce dělat." (říjen 1968, na konferenci Konzervativní strany)

"Budete-li se jen snažit být oblíbený, budete vždycky ochoten ke kompromisům o čemkoli a nedosáhnete ničeho." (květen 1989, u příležitosti 10. výročí uvedení do premiérského úřadu)

"Socialisté křičí: "Moc do rukou lidí!" a zdvihají u toho zaťatou pěst. My všichni víme, co tím myslí doopravdy – moc nad lidmi, moc do rukou státu."

"Nesnáším extrémy jakéhokoliv druhu. Komunisté a Národní fronta obě upřednostňují dominanci státu nad jednotlivcem. Oba porušují práva jednotlivce. Pro mě jsou proto stranami stejného druhu. Celý život jsem se bránila zakazování komunismu nebo jiných extrémistických organizací, protože když tohle uděláte, půjdou do ilegality a dá jim to přesně to nadšení, které nemají, když mohou své názory prezentovat otevřeně. Umlátíme je argumenty. Národní fronta je Socialistická fronta."

"Já budu socialismus nadále kritizovat a oponovat mu, protože pro Británii je špatný. Británie a socialismus nejsou totéž. Je to labouristická vláda, která nám přinesla rekordní daně. Má typickou nemoc socialistů – utratili už i peníze všech ostatních."

J. Kanioková 9.4.2013 1:12

Bohužel, naše země by potřebovala někoho jako M. Thatcherovou..

Je nejvýznamější ženou/političkou konce 20. století. VB zachránila v r. 1979 před bankrotem, snížila daně, snížila inflaci a snažila se o vyrovnané rozpočty. Dnešní politici by se měli od ní učit. Neuznávala zadlužování a už v osmdesátých letech správně předpokládala problémy malých zemí se zavedením společné měny a nekončící zátěž na silnější ekonomiky Německa a Francie. Její privatizace nebyly vždy uspěšné, ale byla to jediná cesta, která se nakonec ukázala jako správná. Když končila, Británie byla ekonomicky uplně jinde a lidi měli o třetinu vyšší životní úroveň. Samozřejmě, že na tak velkou restrukturaci někteří lidi "doplatili", ale radikální změna byla nutná, zabránila mnohem horším koncům. A tito lidé, zvláště popichováni odborovými bossy, jí nikdy nepřijdou na jméno.  Ale kéž by se takoví silní, zásadoví a věci oddaní politici objevili i u nás.  S jejími výroky lze jedině souhlasit -

"Neexistuje nič také ako verejné peniaze." ....."Peniaze nepadajú z neba - musíte ich zarobiť tu na zemi." ..... "Žiadna sloboda nemôže existovať bez ekonomickej slobody."

"Ekonomika je metóda, cieľom je zmeniť srdce a dušu."

"Zákony musia byť zapísané v srdciach, nie na papieri."

"Na každého idealistického mierotvorcu, ktorý je ochotný vzdať sa svojej obrany v prospech sveta bez zbraní, pripadá jeden bojovník, ktorý túži zneužiť jeho dobré úmysly 

P. Pavlovský 9.4.2013 0:48

Kde je česká pravice? Jak slušně odpovědět?

Pokud jí reprezentuje ODS s nekonečným seriálem skandálů jejích poslanců na všech úrovních, tak na cestě do propadliště dějin.

TOP 09 je na to o něco lépe, ale moc důvěry také nevzbuzuje. Volný elektorát odhaduji na cca 20%.

Otázka: Může být strana pravicová, aniž by byla euroskeptická?

Levicoví mohou být jak eurooptimisté (ČSSD) tak i  euroskeptici (KSČM).

Může být pravice to i to?

J. Václavíková 9.4.2013 0:18

Sakryš, už nastal čas předvolebních agitek?

J. Václavíková 9.4.2013 0:15

Re: Kde je česká pravice?

Pravice rozkradená.

K. Krejčů 9.4.2013 0:13

A co takový

Boris Šťastný - nebo Pavel Bém - nehodili by se? Nebo Řápková spřátelená s Novákem a Kamencovým jezerem v Chomutově. Tak to se mi vybaví, když slyším "ODS". O Klausovi nemluvě. Pokud nemá pravice zaniknout, musí se to vzít z gruntu. Aby neplatilo "pravičák = zloděj"

M. Stuchlik 9.4.2013 0:12

Kde je česká pravice?

Totálně rozložená jakýmsi Pružinským