23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde dnes jsme a co nás čeká

Ambiciózní název dnešního předvánočního setkání: Česko 25 let po revoluci – kde dnes jsme a co nás čeká, jsem si nevymyslel, pouze jsem ho přijal. Je to velké, asi až příliš velké téma. Proto k němu mohu nabídnout jen pár úvodních poznámek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Křivánek 24.12.2014 0:33

Re: Vážený pane exprezidente

Vážený imbecile (psychiatrická kategorie) chápu že při tvém IQ tykve jsou Klasousovy texty pro tvůj mozek nepochopitelnou řadou slov. Nicméně někteří co přesáhli IQ 100 některé části chápou. Žer levné párky a hlavně nikam nepiš.

J. Kratochvíl 23.12.2014 10:24

Pane Klausi,

jsem rád, že sklízíte to, co jste zasel. A odměnou vám je pohrdání většiny občanů této země, ale ze včerejších zpráv, vás již nechtějí ani v té Americe, vědí proč. Asi jste udělal někde chybu a ve svých veřejných vystoupení byste to měl vysvětlit. Než psaním výše zveřejněnou přednáškou.

V. Mlich 23.12.2014 10:54

Re: Pane Klausi,

Nevím, jestli se to dá nazvat zrovna chybou, ale pan Klaus má jediný nedostatek: Neumí se vyjádřit lidově, aby tomu rozuměly široké vrstvy. Mluví se všemi jako se sebe rovnými, jenže bohuže IQ=100 je střední hodnota, takže polovina lidí má IQ ještě menší. Tudíž je logické, že mu většina lidí nerozumí. To ale nic nemění na tom, že většinou má pravdu.

J. Kratochvíl 23.12.2014 11:09

Re: Pane Klausi,

Pane, vy si asi myslíte, že tomu Klausovi rozumíte a že máte IQ vyšší než 100?

S. Donát 23.12.2014 11:13

Re: Pane Klausi,

Máte nějaký důvod se domnívat, že tomu tak není? Souhlasím s panem Mlichem. Někdy není ani pro jedince s nadprůmerným IQ jednoduché správně pochopit myšlenky VK tak, jak je prezentuje. Zažil jsem to u jeho knih, kdy jsem se nějakou dobu učil číst jeho styl.

J. Boleslav 23.12.2014 11:10

Re: Pane Klausi,

Klaus má často pravdu, v tomto případě až na jeho postoj k Ukrajinskému konfliktu. Jeho velká neláska k Bruseli mu v této věci evidentně zatemňuje mozek. Já taky Brusel zrovna nemusím, na druhé straně ale vidím mnohem větší bezpečnostní hrozbu v kremelské KGBácké swini.

S. Donát 23.12.2014 11:21

Re: Pane Klausi,

Pane Boleslave, jako zdroj přímého vojenského ohrožení máte asi pravdu, tam je Kreml i podle mě horší. Na Bruseli je ale nejhorší to, že je to nepřítel vnitřní, pro mnoho lidí ne tak zjevný, který plíživě a postupně oklešťuje naši svobodu. Válka se dá vyhrát zbraněmi, i když je v ní mnoho bídy a utrpení, ale z průšvihu jménem EU nevidím v současné době cestu.

J. Boleslav 23.12.2014 14:14

Re: Pane Klausi,

Já trochu ano. Je pouze třeba, aby se naši národní náčelníci různým idiotským nápadům z Brusele vzepřeli tak, jak učinili v případě kvót a imigrantů.

S. Donát 23.12.2014 14:29

Re: Pane Klausi,

Ano, kéž by tomu tak bylo. Můj hlas dostane každý, kdo se o to alespoň pokusí...

O. Prochazka 23.12.2014 15:17

Re: Pane Klausi,

Asi tak!

K. Janyška 23.12.2014 10:10

Přeji krásné Vánoce, a to úplně všem,

i bojkotářům a štrajkovníkům, těm zejména, všem třem,

ať se vám už narodí, váš spasitel všeho,

mně 50 na 50, dá se žít bez něho.

Chovat se však slušně, to vždy dobré bylo,

co kdyby nakonec se přeci narodilo....

K. Janyška 23.12.2014 9:44

Pane prezidente Václave Klausi, všechno dobré k Vánocům

a děkuji Vám za to, co jste pro český národ udělal. Bylo a je to skvělé a velmi inspirující. Vaše články a ekonomickopolitické rozbory nemají u nás, ale ani ve světě, obdoby a konkurenci. Testuji je prizmatem Kompozitivní teorie, coby provázaným souborem informací získaných kompozitivní metodou společenských věd. Tedy něčím podstatně vyšším, než čeho je u nás kdokoliv schopen... Dzp.

P. Rajman 23.12.2014 9:25

Pozitivní a negativní strašení státem

Komunisté státem strašili "pozitivně" tím, že zestátňovali se vším terorem, který tak kolem sebe šířili. Vy jste přišel s opoačnou tezí a strašíte státem "negativně". Na tomto strašáku jste postavil svou ideologii. Zvýrazňoval jste se v politických funkcích stále více, až jste paradoxně začal provokovat ať Vám voliči podříznou větev (což při první příležitosti, kterou skrze Vás a paní Bobošíkovou dostali, také velice ochotně udělali). Vámi založená strana, která si z titulu Vaší ideologie začala stát privatizovat výlučně ve svůj prospěch Vás pak jen následovala. Stát evropský, který je Vám trnem v oku není ani zcela dobrý (je schopen posílat lidi do války-tedy na smrt, ale ani zlý, snaží se denně předcházet tomu, aby ti nejpotřebnější umírali po stovkách nebo na ulicích). Vám mnohem víc vyhovuje postbolševické Rusko, kde se lidé bojí vnějšího nepřítele, kterým jsou neustále strašeni a proti němuž vedou agresivní lokální války a současně stejně silně svého vůdce, který je do těchto válek žene.

O. Prochazka 23.12.2014 9:08

Výborný komentář

Výborně napsáno.

A. Hrbek 23.12.2014 8:57

Každému kdo neměl modré brýle

bylo zcela jasné, že po roce 1989 se do české republiky nahrnou zahraniční žraloci a sežerou vše, i to zdánlivě nestravitelné. Takže nejen supermarkety, ale totální výprodej státního majetku a jeho převod zahraničním vlastníkům. A následuje i výprodej soukromého majetku včetně půdy.

Snění v roce 1989 o svobodném trhu bez přívlastků, o osobní politické svobodě a suverenitě bylo založené na papírových znalostech a naprosté odtrženosti od reálného života jak tuzemského, tak i mezinárodního.

Nakonec se snění proměnilo v tvrdý boj o moc a o její udržení za každou cenu. Pád dolu se snáší velmi těžko a po prohraném boji se každý snaží svalovat vinu na "okolnosti" a na někoho jiného.

"Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? Nejprve vyjmi trám ze svého oka, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra."

O. Prochazka 23.12.2014 9:08

Re: Každému kdo neměl modré brýle

Co to je národní majetek a kolik je ho dnes v zahraničních rukách?

Ta druhá věta je co, názor podpořený fakty, nebo proklamace zklamaného levičaka. O čem sníte vy, o socilaismu?

J. Kulheim 23.12.2014 9:30

Re: Každému kdo neměl modré brýle

Ten kdo v ČR žil před rokem 1989 a nebyl slepý viděl jakou spoušť po sobě zanechali socialističtí hospodáři, kteří v padesátých letech sebrali lidem majetky, ukradli jim ekonomickou i politickou svobodu. Ty, kteří se zdráhali podvolit, zavřeli do vězení a těm, kteří nepochopili svou zářnou budoucnost vsadili kus olova do hlavy. Ze svobodných sedláků udělali nádeníky a postupem času uskutečnili genocid selského stavu.

Pokud by tito profesionální pachatelé dobra nesebrali všechno všem, nemusela být provedena žádná privatizace a V.K. mohl dělat úplně něco jiného. Komunisté, kteří jediní měli informace, známosti, peníze a zkušenosti ze zahraničí se začali okamžitě houfovat a rozkrádat všechno to co ještě nezdevastovali. Přidali se k nim ze zahraničí různí Kožení a p. Kamarádi z VUMLu vytvořili skupiny, které si rozparcelovali republiku.

Vy, pane Antoníne Hrbku, tady na NP hlásáte tyto komunistické mantry už 20 let.

J. Boleslav 23.12.2014 11:12

Re: Každému kdo neměl modré brýle

Přesně tak.

O. Prochazka 23.12.2014 15:20

Re: Každému kdo neměl modré brýle

Antonín Hrbek je hloupý účetní v megafirmě svého syna, píšící nesmysly o kamenech a předvádějící své "znalosti" jinak je to socialistický ekonomický mluvka.

J. Kulheim 23.12.2014 20:20

Re: Každému kdo neměl modré brýle

To píše už 20 let na NP Dvojice Vízek, Hrbek.

J. Schwarz 23.12.2014 13:44

Re: Každému kdo neměl modré brýle

Kdyby tu "nám"  opravdu nic nepatřilo, nemusel bych na údržbu těchto "statků" platit nekřesťanské odvody státu... Čím míň tu bude patřit "nám" tím líp - mimochodem, mně tu nic nepatřilo ani před r. 1989, snad Hrbkům a Bilakům. Škoda, že nelze státu říct - střčte si "výdobytky " i "péči" někam, nic od vás nechci ale nebudu vám nic - krom tak 10% výpalného - nic platit. To by bylo fér a Hrbkové si mohou svůj "společný národní majetek" nabít do špic...

J. Šimek 23.12.2014 14:55

Re: Každému kdo neměl modré brýle

Co se skrývá za tím nic?

P. Kmoníček 23.12.2014 8:33

Shrnuto:

Já nic ,já muzikant.

E. Erat 23.12.2014 8:20

Skvěle řečeno-napsáno, jako vždy.Děkuji.

V. Vaclavik 23.12.2014 8:26

Re: Skvěle řečeno-napsáno, jako vždy.Děkuji.

Kdyz si zkomparuji sve expektace s temi vasimi, vychazi me z toho zcela jine hodnoceni.

P. Manda 23.12.2014 10:13

Re: Skvěle řečeno-napsáno, jako vždy.Děkuji.

napište o nich at, můžeme porovnat.

B. Jelínek 23.12.2014 8:08

Vážený pane profesore

Buď můžete mít demokracii nebo svobodu ale ne obojí. Toto co popisujete je důsledkem "demokracie". Snažil jste se o více trhu ale všechny kompromisy se dříve nebo později vymstí. Bohužel celý proces jen nabral na rychlosti. Heslo "malý stát" je nesmyslem, jen se to ukázalo v plné nahotě a kde skončili ti co jej provolávali?

Stát je rakovina. Jsem pesimista a jak jedněm umožníte žít na úkor druhých není cesty zpět.

P. Scheck 23.12.2014 5:10

Skoro u každého odstavce

Skoro u každého odstavce (pokud jsem se přímo předpokládaje neusmál) jsem se zamyslel nad tím, zda to napsal člověk, který tomu opravdu věří. Nebo chce, aby tomu on sám věřil a vynechávaje vše, co se mu nehodí, prostě to chce sobě i ostatním vsugerovat. Což už zabralo tolikrát (i u něho samotného).

Těžko být soudcem. Druhou variantou je neskutečně dobrý šachový hráč, "výnikající politik" a dokonalý Farizej, který je si všeho naprosto ledově vědom. Obávám se, že tentokrát neplatí, že pravda je někde uprotřed. Bude to jedno nebo druhé - váhám.

M. Smidova 23.12.2014 7:53

Re: Skoro u každého odstavce

Pane Scheck, exituje ještě třetí varianta a tou je fakt nad vší pochybnost, že autor článku je stručně řečeno, nebezpečný psychopat...... !

J. Mrázek 23.12.2014 8:04

Takže je velmi nepravděpodobné tohle :

Čas vánočních svátků je nejvhodnější dobou na provokace a špinění zdánlivého protivníka, co si nechce dát mluvit do svých záležitostí a co nechce přijmout laskavé objetí náruče krachujícího dolarového a euro světa... kdy vyrazí tanky ukrajinské armády, přemalované na ruské barvy a kdy Porošenko a Jaceňuk odpálí tu údajnou ruskou malou atomovku, co ji na Ukrajinu dopravil ten zásobovací a se zbraněmi pendlující letoun Herkules ? Pak se nepovedené sestřelení letadla o minutu dřív a ještě nad Ukrajinou, namísto na Ruskem stane marginální záležitostí a válka proti Rusku bude moct konečně začít....že Urbane, Fendrychu ....? Je nejvhodnější doba! Lidé chtějí bezpečí a klid a odhlasují po takovéto "akci" cokoli, i když budou vědět, že to asi bylo jinak, ale klídek je klídek.... ???