2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde brát a nekrást?

Myšleno tedy voliče. Politická strana bez voličů je jako slon bez chobotu, býk bez koulí či bankovka, na které nejsou napsány žádné číslice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Novák 19.1.2017 16:34

Kmotři

Kdysi napsal Erik Best, že u nás je 5 "kmotrů": Dospiva, Komárek, Tkáč, Kellner a Bakala. Vyznačují se tím, že mají hodně peněz a jsou schopni si kolem sebe vytvořit "mafiánskou rodinu". Babiše mezi ně nezařadil, protože sice má peníze, ale tu "mafiánskou rodinu" si nevytvořil a dělá všechno sám. Jsou nebo byli i tací (Pavel Dlouhý z jižních Čech), kteří si tu mafiánskou rodinu dokáží vytvořit (P. Dlouhý dokázal jednoho jejího člena - Martina Kubu - dokonce dostat do vlády), ale nejsou to "kmotři", protože nemají dost peněz. Ti "kmotři podle E. Besta spolu bojují, není tedy žádný "capo di tutti capi", ani si republiku mezi sebe nerozdělili, což je naše štěstí. V politice už je "polokmotr" Babiš, teď se tam snaží prostřednictvím vlastní strany dostat Dospiva (Robejšek je dobrý akorát pro nalákání voličů, očekávám, že po volbách, kdyby byly úspěšné, by byl odsunut stranou a místa ve vedení strany by zaujali členové "mafiánské rodiny"). Co s takovou stranou? Babiš alespoň nese na trh vlastní kůži.

Kysilkou bych se moc neoháněl. Když se prolátlo, že do toho svinstva s S-kartou je zapojená Česká spořitelna, kterou tenkrát vedl, tak z ní podezřele rychle zmizel (vyhozen pro poškození dobrého jména ČS?).

Schwarzenberg a Herman jsou nepřátelé ČR (a Evropy). Herman se ani moc nepřetvařuje, Schwarzenberg ano, ale v prezidentské kampani mu to ujelo a ukázalo se, co je zač. Jednou to ujelo i Válkové (má údajně také sudetoněmecké kořeny a měla vlastně pravdu, sudetským Němcům a Němcům obecně se za protektorátu skutečně nic moc nedělo a českým "halbmensch" se zřejmě mohlo dít cokoli). Nechápu, proč tyhle kazisvěty máme pořád ve vládě.

M. Prokop 19.1.2017 16:39

"Nechápu, proč tyhle kazisvěty máme pořád ve vládě."

No protože je lidi volí. Jedny kvůli 30ti korunám, dalšího kvůli koblihám a "všetci kradnů", kostelní socialisté by vládli s kýmkoliv, nekonečná je blbost lidská. Místo aby se lidé starali kdo je okrádá, starají se o sudeťáky.

A. Alda 19.1.2017 14:39

Také miluji Gelnera.

Gelnera a Bezruče.

Dva póly jednoho magnetu.

A Robejšek s Realisty samozřejmě nemá vůbec šanci.

V. Vaclavik 19.1.2017 11:58

Realiste = perestrojkari

a co nas trapi v cele te polistopadove dobe se zadnou perestrojkou, tedy zmenami dle nastavenych politickych hernich pravidel, nepodari ani nahodou.

Vsechny ty 'SOS' a dalsi deklarovane cile jsou rovnez jen reci, ktere bez toho, jak je prakticky naplnit, aby se dosahlo deklarovaneho cile, jsou na nic. To muzu rovnou zaregistrovat politickou stranu Dobro a jit do voleb s lidove znejicim a lidove gramaticky napsanym heslem, ze nasim cilem, o co se jako strana zasadime, jestlize budeme zvoleni do vlady, je 'mit se lip'. No, kdo by nechtel 'mit se lip'? Bohuzel vsechny dosavadni politicke strany maji programy tohoto druhu - libive cile nekdy vyjadrene udernym volebnim heslem, ale nic, jak jich realisticky, tedy zpusobem, kteremu by se dalo uverit, dosahnout.

J. Fridrich 19.1.2017 10:22

Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu - ač jsou velmi dlouhé - tedy až zbytečně nadměrné - nemusíme je číst celé. Stačí přečíst první-někdy poslední, jako dnes -odstaveček a je to opět jasné - zlí, zlí, zlí Němci. To, že v naší zemi ( ale i v jiných zemích ) jich žili opravdu " velké menšiny " po dobu mnoha staletí s nevelkými problémy s většinovým obyvatelstvem a docházelo ke skutečnému vzájemnému obohacování - o tom pan Vlk asi nic neví, ale vědět ani nechce.. Má to jednoduché, tak jak ho to naučily soužky učitelky na základce - Západ ( hlavně Němci a Američani ) jsou zlí, Východ ( hlavně Rusové ) jsou hodní. A s tím vydrží až do svého odchodu za Velkým Hybatelem..

P. Han 19.1.2017 11:13

Re: Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

Všiml jsem si, že vám obvykle stačí nadpis a podpis. Zbytek informací máte patrně odjinud.

M. Prokop 19.1.2017 11:28

Re: Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

Možná trochu přehání, ale ne zas tak moc.

M. Krátký 19.1.2017 15:43

Re: Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

tak si to napište sám a přečtěte před zrcadlem - a usmívejte se při tom - hezký den. A doplním otázkou - zažil jste někdy, že by v historii byli Němci hodní a hodní a hodní - a zvláště na tu slovanskou sebranku ??? Podle mě byli Němci trošičku na nás hodnější tak asi do poloviny 19tého století, ale od jejich slednocení je s nimi v Evropě a celém světě jen a jen starost - nestačí jim jejich vlastní "Poučení z krizového vývoje ve straně NSDAP i ve společnosti" a tak se jen tak lehce rozšoupli a byly z toho dvě světové války.

M. Prokop 19.1.2017 16:36

Re: Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

Němci jsou zlí a zlí a zlí tak někdy od roku 1871. Do té tu úlohu v Evropě plnili Frantíci (a rádi by se k tomu navrátili, podobně jako pozdější škůdce, Rusáci).

J. Lancik 19.1.2017 16:42

Re: Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

Na tohle Vam mohou nejlepe odpovedet Polaci. jejich zemsi rozdelili tri zeme , Rusko, Nemecko (4 krat), a jednou se deleni zucastnilo Rakousko. Maji tedy zkusenost jak s okupanty slovanskymi a germanskymi. Jako okupanta mirneho, snesitelneho hodnoti pocinani Rakouska v Halici. Jako nejhure se chovali slovansti "bratri" Rusove. Polaci proti nim nejmene trikrat povstali, po bitve u Ostrolenky se Rusaci dopustili na polskych zajatcich nejodpornejsi kousky sadisticke zhovadilosti. V prvni valce svetove nase legie bojovaly na strane Trojdohody, zato polsky Legion Pilsudskeho bojoval na strane nemecke proti Rusum. To jsou fakta pane Kratky!

Z. Lapil 19.1.2017 22:29

Re: Příspěvky pana Vlka mají jednu obrovskou výhodu

Někdy je vhodné přečíst si i ten prostředek. Pak byste zjistil, že článek nepíše o Němcích, ale o - hodně zjednodušuji - alergii českých voličů na jakýkoliv náznak vstřícnosti k Němcům.

L. Severa 19.1.2017 10:13

Bude to těžké.

Zeman byl zvolen prezidentem, ovšem jeho strana moc neuspěla. Pana Robejška znají asi všichni kteří sledují politické dění, ale kolika voličům jeho jméno něco říká ? Bojím se, že ten čas do voleb je příliš krátký.

M. Prokop 19.1.2017 9:52

Bububu, Německo ....

:-P

Š. Hašek 19.1.2017 10:09

Re: Bububu, Německo ....

Vám se nezdá, že Německo (zas) blbne??

S. Netzer 19.1.2017 10:36

Re: Bububu, Německo ....

Nevím sice co se zdá Prokopovi, ale mně ne.

To se zdá jen vám soudruhům.

M. Prokop 19.1.2017 11:29

Re: Bububu, Německo ....

Jistěže blbne. A nejen Německo. Ovšem, pan Vlk je na Německo "vysazen" více než na jiné.

J. Pražák 19.1.2017 9:41

To jste trefil vedle

Zejména demagogický citát Kysilky. Export je totiž umožněn oslabováním koruny, které bude stát daňové poplatníky cca 100 miliard Kč. Viz obdoba po ukončení oslabování měny ve Švýcarsku.

Lidé nejsou v průmyslu proto, protože jich 400 000 leží doma „na dávkách“, které jim štědře poskytuje asociální vláda. Stačilo by snížit asociální dávky a podpory a příspěvky na vše možné a najednou by bylo lidí dost.

Kdyby bylo placené školné odstupňované dle potřeby pracovníků (tedy technické obory bez školného, „soft“ obory velmi drahé) a nebylo tolik míst ve státní správě a neziskovkách, tak by bylo lidí dost.

Za socíku i Cikán pracoval, protože tenkrát mu nic jiného nezbývalo...

M. Prokop 19.1.2017 9:53

Re: To jste trefil vedle

No, cikán sice pracoval, ale jak?

Ani "dávkaři", ani lidé z neziskovek pracovní trh nezachrání. Nic užitečného neumí.

J. Pražák 19.1.2017 10:00

Re: To jste trefil vedle

Mluvíte jako Sobotka a jeho asociálníci. Měl jsem rodinku Cikánů na stavbě - za socíku. PRACOVALI, protože museli. Nikdo by jim "dávky" nedal a ještě by je zavřeli pro příživnictví. Dnešní nepracující povaleči by v sobě hooodně rychle objevili schopnosti, kdyby měli hlad a neměli státem (tedy daňovými poplatníky) dotovanou střechu nad hlavou.

M. Prokop 19.1.2017 10:07

Re: To jste trefil vedle

Ne, mluvím jako člověk, který taky kdysi zaměstnával cikány i jiné lidi, kterým se nechtělo pracovat. Pracovali protože museli a úroveň jejich práce byla hrozná.

Já neobhajuji dávky, já mám zájem pouze na kvalitních zaměstnancích a tedy i kvalitním produktu. Ten s flákači nevznikne. Buďto je musíte vyhodit (a pak jsme u toho, co tvrdím), nebo máte konkurenční nevýhodu.

J. Pražák 19.1.2017 10:53

Re: To jste trefil vedle

Takže jaké řešení navrhujete? "Nezaměstnatelné" nechat válet doma na dávkách - množí se geometickou řadou, takže problém se i s přispěním Dienstbierů a jeho pohůnků stále zvětšuje, nebo nějaké jiné řešení? Kdo nepracuje, ť nejí. To by mělo platit i za dnešního režimu.

M. Prokop 19.1.2017 11:32

Re: To jste trefil vedle

Omezit dávky, zrušit minimální mzdu. Pak by část nějaké zaměstnání našla a část by holt byla na těch minimálních dávkách a sem tam melouchařila, sem tam kradla. Nic víc ani nic lepšího se nikde nepodařilo.

Uvolnit příchod ochotných a pracovitých například z Ukrajiny.

J. Pražák 19.1.2017 11:37

Re: To jste trefil vedle

Souhlas.

J. Laták 19.1.2017 16:13

Re: To jste trefil vedle

Není kikán jako kikán. Dnes jsem absolvoval perimetrické vyšetření očí. Obsluhovala mne nová sestra, cikánka (35-40 let). Na zdejším očním odd. jsem nebyl poprvé, směle tedy mohu porovnávat. S vlídnější a šikovnější sestřičkou jsem se ještě nesetkal a dokonce pěti ostatním šefuje.

M. Prokop 19.1.2017 16:41

Re: To jste trefil vedle

Jo, čest vyjímkám, mají to těžké.

Š. Hašek 19.1.2017 9:13

Plně realistický/Realistický článek.

Zůstavám realistickým optimistou.

R. Tichý 19.1.2017 8:51

Myslim, ze by to s Realisty nemuselo byt tak spatne. Nemiri na 30ti korunove koblihare. Miri na 20% pravicovych volicu, kteri nemaji koho volit.

Š. Hašek 19.1.2017 9:28

Re:

Doufám.

M. Prokop 19.1.2017 9:54

Re:

Ale oni mají koho volit, jenže nechtějí.

Možná je Robejšek zblbne jako Bureš, ale nevypadá, že by měl patřičné rétorické i demagogické schopnosti.

M. Valenta 19.1.2017 8:50

Robejšek zapomněl na to hlavní

a p. Vlk mu to připomněl. Emigrant nemá v zaprděné české kotlince nárok, i kdyby se snesl rovnou z nebe.