5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nalim 1.8.2009 22:04

Myslil Jsem "Petruško", že jsi chytřejší

 Ano až vlastnědo dnes jsem si to myslil, ale vidím že jsem se mýlil Nebo jsi již zahájilampředvolební boj za Paroubka?

paštun višnu 31.7.2009 23:02

hm, klobouk dolů, paní Rakušanová

Ilustrovat dvojí metr na srovnání cigošů v Praze a podnikatelovy černé stavby je skutečný majstrštyk. Předvedla jste ukázkově, že pro každou pitomost existuje nekonečné množství pádných důkazů. 

pavel 31.7.2009 21:28

znicit ODS?

pani Rakusanova,

kdysi vas platili americti imperialiste,

kdo vas plati  dnes pred volbami  ?

to byl jen vtip!

viktor 31.7.2009 20:07

Pravdu má

paní Rakušanová, to neuzná jen trouba nebo předopjatý člověk.Komu to myslí, pravdu pochopí. bohužel nemyslících a hloupých je příliš mnoho. A vulgarita se kryje anonymitou. Pohleďme na naše politiky,co všecko jim projde . na rozdíl od prostého občana. Ale jako bys mluvil k hluchým...

Kočkodan 31.7.2009 17:10

Kecy, kecy, kecy...

Musíme plně s autorkou souhlasit.V této zemi se opravdu měří dvojím metrem.Chudáci se ženou až z daleké Transylvánie svými zuboženými bavoráky a medvědy, aby prince svého podpořili a co zlý český gadžo? Odevšad je vyhání, ani zarybařit si nesmějí, ani se v klidu vysrat do křáku před nemocnici a ještě aby si to tu všechno nakonec ještě platili...hnus.Rasismus. No a já se asi zbalím. Zajedu si do Rumunska a požádám nějakého toho rumunského Kocába aby mi pěkně zacáloval dovolenou.A proč se u nás měří dvojím metrem? Zkuste se na chvíli chovat tak jako rómové.

Janula 31.7.2009 17:50

Re: Kecy, kecy, kecy...

A co ten Stěpanov v Karlových Varech ?To už je též dlouhá kauza.

Hovado 31.7.2009 17:53

Re: Kecy, kecy, kecy...

A co chatové oblasti u našich řek-kde se chodí na záchody vykopané v lese bez povolení-proč jsou v rybnících sinice?A zpívají u táboráku,že řeka hučí........

Egra 31.7.2009 15:14

Paní Rakušanová-máte pravdu-a těch chatiček u našich řek v lese-načerno

...se "suchými"záchody-těch je ještě víc....kdo je prověří???napište taky o tom..pro všechny stejným  METREM.Nebo vy "NE"?;-D;-D;-D;-D

Emil XX 31.7.2009 14:54

Podotýkám, že ty "nepovolené" stavby většinou lidem nakonec, po

zaplacení dost velké pokuty většinou povolí. Nikomu totiž ve skutečnosti nevadí a jsou NA VLASTNͨM POZEMKU těch dotyčných.

S kempováním na pozemku, který těm dotyčným nepatří je to o něčem jiném. V mnoha zemích je pokuta za kepování mimo kempy a to nikoliv zanednatelná. A policie ji vymůže, protože jinak něco zabaví.

Abraham 31.7.2009 14:12

Proč každému stejným metrem?

Bylo, jest a bude: Rovní a rovnější. Abych věc nepolitizoval,  občan bude vždy hledat mezeru v zákonech. Ne jinak se chová zmíněný podnikatel. Místo toho, abychom se shodli v tom, že občan jednal nespávně( nezákonně), bez ohledu na to, zda jsme na levo, či na pravo, záležitost se politizuje. Kdo to však nesmí politizovat, je Krajský úřad. Ten má  Černého Petra.

 Díky paní Rakušanová.  

Agent 31.7.2009 14:10

Martine,

je vidět, že jste ještě v životě nic nestavěl coby "obyčejný člověk". V tomto případě Vám neprojde vůbec nic, a když se domáháte spravedlnosti, tak Vám budou citovat zákon z roku 1976. Ovšem pro modré zloděje nic neplatí.

Emil XX 31.7.2009 14:59

Re: Martine,

Není pravda. Tam, kde se lidé vzájemně snášejí se v rámci sousedů včetně obecního úřadu většinou nějak domluví. "Leccos se dá udělat, pokud se lidé domluví" - autentický citát jednoho starosty.

Agent 31.7.2009 17:13

Re: Martine,

Mám na mysli hlavně úředního šiml s klotovými rukávy. No a pokud jde o sousedy - pokud stavíte něco, co je horší než jejich, no problem. Pokud stavíte něco lepšího, máte problémy.

Marat 31.7.2009 13:18

L. Rakušanová jako obvykle plká. Dělá to za pěníze.

Kdyby  L. Rakušanová do toho svého plkání nenamotala ty cikány, tak by to její povidání bylo dobré. Kdyby to co ti cikání udělalo dvacet českých lidí, tak by policie s ními zatočila velice rychle, ale jak se jedná o cikány, tak nikdko nic nechce dělat. Když L. Rakušanovcá se tak stará o rovnost před zákonem, nechť se také stará o to, aby to rovnost platila pro všechny cikány. Před časem tá dáma chtěla řešit problém s cikány a jejích zločinosti tak, že navrhovala udělat policisty s cikánu. Vůbec nebrala ohled na to, že ti cikání na to nemají nejen vzdělání, ale ani naturel.

Martin II 31.7.2009 13:42

Re: L. Rakušanová jako obvykle plká. Dělá to za pěníze.

Jenže p. Rakušanová právě na rozdílu přístupu práva poukázat,jakje to právo ohebné,podle toho,jestli se jedná o "podnikatele a člena ODS",nebo "jen" o obyčejné lidi. Právě na těch cikánech poukázala na okamžité jednání policie a úředníků magistrátu,zatím co ten podnikatel (majitel stavební firmy si může i v chráněné oblasti dělat co se mu zachce a nikdo z magistrátu ani necekne. Představte si sám sebe se stanem na místě těch cikánů - pojedete jak namydlený blesk,ale pracháč si tam klidně postaví vilu.

Bobby Brown 31.7.2009 14:34

Re: L. Rakušanová jako obvykle plká. Dělá to za pěníze.

Vy jste asi nepochopil ten příspěvek či co. O panu straníkovi se nikdo nepře, ale trapné bylo to, že jako ty cikány někdo vyháněl a pana ODS ne. Jenže tak to není! Cigoše nikdo nevyháněl a fízlově jen monitorovali.

Kdybyste tam začal stanovat vy, tak vás vylifrujou hned ten den. Takže ten rozdíl mezi cikány a panem z Moravan jaksi nesedí, právě naopak. Prostě Rakušanová z cikánů opět udělala chudáky vyháněné.

Emil XX 31.7.2009 15:02

Marate, je to mnohem horší - pokud udělají Cikána

policajtem, často bude chránit "své" proti "gadžům" a to navzdory tomu, že vina je na straně Cikánů. Je to cikánský rasismus,

pepašachista 31.7.2009 15:22

Re: Marate, je to mnohem horší - pokud udělají Cikána

Paní Rakušanová, máte jedinečnou šanci : podejte trestní oznámení!!!

Pedro 31.7.2009 21:58

Re: L. Rakušanová jako obvykle plká. Dělá to za pěníze.

V šedesátých letech byl v Plzni starší Cikán (nyní tedy Rom) příslušníkem SNB. Snad byl praporčík, už si to dost dobře nepamatuji. Stával i na křižovatce "U Práce" či "U mrakodrapu". A pak zmizel. Říkalo se, že někde byla nějaká velká rvačka mezi Cikány (ehm tedy Romy) a že ho tam velení poslalo uklidnit to. A skončil v nemocnici s parádně rozpáraným břichem.   

Muffinmann 31.7.2009 12:58

paní Lídu jsem měl vždycky rád

Paní Lídu Rakušanovou jsem měl vždycky rád a její komentáře na RFE jsem poslouchal denně a skoro bez výjimky souhlasil. Děkuji. Teď doufám, že se také bude chovat podle nadpisu jejího článku: Každému stejným metrem!  Vůbec si nemyslím, že nedodržování zákonů a související postupy státních úřadů je spojeno pořád jen s jednou politickou stranou. Dokonce si myslím, že to s politickými stranami nemá mnoho společného. Asi se blíží volby, že, a je potřeba změnit stávající preference. A vše se hodí. Třeba obecné filozofování nad lokální záležitostí (negativních je opravdu mnoho) a pak vypálit cejch nenáviděné straně.  Podívejme se poslední dobou kolem sebe (také je možné se zamyslet nad redakčním výběrem NP). Takže paní Rakušanové ještě jednou děkuji za skvělou práci v RFE. Od té doby jsem jejími názory stále zklamáván a skoro bez výjimky s nimi nesouhlasím. Myslím, že morální síla jejího hlasu zmizela. Děkuji.

kanonýr 31.7.2009 13:40

Re: paní Lídu jsem měl vždycky rád

R^R^R^

Martin 31.7.2009 11:19

Ono to prochází kde komu

Bohužel to neprochází jen vlivným členům ods, ale i normálním lidem. Stavební úřady dost často dodateřčně legalizují stavby a milionové pokuty a demolice nařízují jen zcela vyjímečně. Tady, jak se v článku píše, se jedná o rozlehlé sídlo. Tím pádem viditelné, ale principálně je to totéž, jako kdejaký na černo postavený domeček. Stavební úřady by měly nekompromisně jakoukoliv černou stavbu likvidovat a sankcionovat a zejména dodatečně nepovolovat. Dál bych byl pro jednodušší a rychlejší vydávání stavebních povolení a větší pružnost v územním plánování, prostě více svobody do tohoto. Ale na druhou stranu, nelegální stavební činnost nekompromisně potlačovat.

Ludva 31.7.2009 11:50

Re: Ono to prochází kde komu

Ale jděte. Podle mne, jestliže někdo vlastní soukromý pozemek, tak si na něm může postavit, co chce. Stejně to tak nakonec dopadá, jen se musí navíc podplatit ti paraziti na úřadech.

viktor čistič 31.7.2009 12:08

Re: Ono to prochází kde komu

tak si představte, že na svém soukromém pozemku na Šumavě zboříte roubenku a postavíte panelák. tak by to podle vás mělo vypadat?

Honza z podhůří 31.7.2009 12:48

Re: Ono to prochází kde komu

no a co? Jak je vůbec možné, že bez osvícených úředníků stavebních úřadů vzniklo v minulosti mnohé, nyní tak ceněné? Stav současného stavebního zákona je natolik šílený, že bez souhlasu souseda si nepostavíte ani tu pověstnou kůlničku na dříví na svém pozemku. To Vám připadá normální? Kde kdo strašně rád kecá kdekomu do jeho soukromého vlastnictví - kde to proboha žijem?

Honzak 31.7.2009 12:58

Re: Ono to prochází kde komu

já bych dal srozumitelnější příklad - bydlíš v podhůří, v pěkném domečku na konci malého městečka / vísky. Sousedovi patří to velké pole za tvojí zahradou. A jednoho dne se tam začne stavět velká stavba, která se ukáže býti multikinem a diskotékou ( s velkým parkovištěm). Budeš sousedovi v takovém případě "kecat do soukromého vlastnictví"? když se po tom parkovišti budou v noci projíždět týpkové s "tuc - tuc" autama a ze střechy budou do rytmu kývat lasery do okna tvé ložnice?

Svým přípsěvkem nechci ani náhodou hájit stavební úřady. S "činností" toho našeho jsem velmi dobře obeznámen a oběšení vedoucího by bylo požehnáním pro celou spádovou oblast!

Oteplovač 31.7.2009 13:14

Re: Ono to prochází kde komu

Pokud se domníváte, že máte nárok na klidné místo, pak si budete muset koupit tak velký pozemek, abyste klid měl zaručen. Pokud na to nemáte, nebo nechcete své peníze za to dát, pak se budete muset smířit, že žijete mezi lidmi - nakonec je potřebujete. Případné narušení Vašeho soukromí (hluk, smrad atd.) řešte u soudu - od toho tady jsou. Nikdo to za Vás neudělá.

Honzak 31.7.2009 13:58

Re: Ono to prochází kde komu

souhlas. Ale o tom můj příspěvek nebyl, že?

Mimochodem, vy si myslíte, že soudy něco vyřeší?

Oteplovač 31.7.2009 14:23

Re: Ono to prochází kde komu

Civilní soudy řeší pomalu, a často blbě. To je fakt. Všechny ostatní možnosti jsou ale úplně a zásadně špatně.

Oteplovač 31.7.2009 13:06

Re: Ono to prochází kde komu

Úplný souhlas. Ale touha mnoha lidí sahat na cizí majetek je neukojitelná. Mám mnohem větší respekt ke zloději, který jde krást a riskuje, že bude dopaden, zatčen či zabit, než k pachatelům společenského dobra, kteří prostřednictvím stavebních, daňových a jiných zákonů páchají to samé. Jsou to nejen gauneři, jako ten zloděj, jsou to i pokrytci.

Koncept odděleného vlastnictví je hnací silou civilizace. Je ale poměrně nový - jen pár století (15-25) a nestačil se dostat do genetické výbavy. Chce to ještě pár století.