28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kartáč v USA

Premiér Babiš nasadil – použijeme-li cyklistickou terminologii – k trháku a návštěvou Bílého domu se vzdálil svým politickým souputníkům, ale i protiputníkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 12.3.2019 12:09

No, abych se opakoval,

o to tady nejde.

P. Lenc 11.3.2019 9:26

Tak

tomu se dá říct pořádný výblitek.A to píši já, který Babiše opravdu nemusí.Soudruhu Schneidře, při hypotetické návštěvě u Putina by bylo všechno charašo?

M. Prokop 11.3.2019 9:24

Blábolu požehnaně,

ale "Podstatou celé návštěvy je podle všeho pomoc americkému hospodářství." mně pobavilo nejvíc. Vskutku reálné ocenění možností české ekonomiky. :-P

K. Janyška 11.3.2019 9:19

S vámi ne.

To nemá cenu... Dzp.

I. Schlägel 11.3.2019 8:50

To je zase

argumentační paskvil. :-)))

J. Fridrich 11.3.2019 6:59

Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneide

Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneidera bylo vše na setkání presidenta Trumpa s premiérem Babišem ŠPATNÉ. Soudružka Semelová se Skálem, Grebeníčkem, Kováčíkem mohou zatleskat jak na sjezdu KSČ s. Jakešovi.. Také soužky učitelky na základce, kde dostal žák Schneider ty komunistické neochvějné základy do své mysli si mohou poblahopřát - odvedly dobré dílo..

J. Fridrich 11.3.2019 7:00

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneide

Ještě info k clům - " EKONOMIKA: Když se dva přes oceán perou " - asi je nutno uvést věci na pravou míru - a to, zda je ten vztah Amerika-USA - Evropa-EU vyvážený a spravedlivý k oběma stranám. Tak jen krátce, včera v televizi v souvislosti s návštěvou našeho premiéra Babiše v Americe se " odtajnilo " clo na automobily a je to hodně mimo vyváženost - ten poměr je 2,5 % ku 10 % ve prospěch Evropy, tedy se jedná o ČTYŘNÁSOBEK v neprospěch Ameriky a to chce president Trump napravit a narovnat k spravedlivému stavu v obchodování..

V. Kún 11.3.2019 12:35

Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

Americké mnohalitrové bouráky jsou v Evropě zatěžovány vyšším clem proto, že to jsou neekonomické mnohalitrové bouráky. A Evropa holt šetří, protože ne rozdíl od Trumpovy Ameriky nemá téměř žádnou vlastní ropu, plyn či nekonečné lány na pěstování řepky. Až se jednou Američané naučí vyrábět vozy s nižšími náklady a spotřebou, Evropané jim dnešní cla klidně sníží.

Z. Lapil 11.3.2019 12:42

Re: Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

Mám Forda Fiestu. Válce jsem jí nepočítal, ale extra žíznivá fakt není.

J. Pospíšil 11.3.2019 15:37

Re: Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

To není ani trochu americké auto.

Z. Lapil 11.3.2019 15:44

Re: Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

Žeby? https://cs.wikipedia.org/wiki/Ford_Motor_Company

Pokud vám tohle nepřijde dost americké, tak Nissan není japonský (má - měl?) továrnu v Amsterodamu, a Škodovka je pro trochu té pestrosti čínská.

J. Pospíšil 11.3.2019 16:06

Re: Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

Nepřijde mi to americké. Nebyla v Americe navržena, projektována, vyráběna a snad se tam ani nikdy neprodávala. No asi pár ano, pro fajnšmekry.

Dobré autíčko, ale ani trochu americké. Ano, ten koncern je založením americký.

To byste mohl tvrdit, se stejnou logikou, že všechny nudle jsou čínské. Přivezl je prý Marco Polo. Ford Fiesta má s americkým autem asi tolik společného, jako Babiččiny nudle s Čínou. Čert ví, jaký kapitál je v portfoliu vlastníka výrobce těch nudlí.

J. Fridrich 11.3.2019 14:06

Re: Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

Vy jste byl od 60. a 70. tých let na mezihvězdné výpravě, že nevíte, s jakou spotřebou Amerika nyní vyrábí auta pro Evropu. Až se po té vaší dlouhé cestě osprchujete, tak se pust'te do studia, co se zde na naší planetě od první ropné krize těch tatrmanů z OPECU odehrálo..

J. Lepka 11.3.2019 15:38

Re: Cla jsou i ekonomický nástroj, jak snížit spotřebu

Ono je to trochu jinak milý Kúne, americké auto i po deseti letech lítání po Evropě je modernější, spolehlivější a pohodlnější než většina evropské produkce. Pokud nevěříte, zjistěte si jak v USA nazírají na downsizing, to je pro ně sprosté slovo.

F. Kusák 11.3.2019 9:50

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneide

Než začnete kádrovat, tak si prosím zjistěte, kdo je a byl před rokem 1989 Jan Schneider. O tom člověku je známo dost, a já si ho za to vážím. I za jeho odvážné názory, ať s nimi souhlasím či nikoliv. Za to o vás nevím nic a neděste se, ani vědět nechci. Stačí mně, když si přečtu nějaký váš výplodek, z kterého stříká nenávist a netolerance.

J. Fridrich 11.3.2019 9:57

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneide

Ano, nenávist a netolerance k zrůdným ideologiím typu komunismu a fašismu je zcela oprávněná.. Napáchaly ve 20. století mnoho zla a mají za sebou desítky milionů nevinných obětí - to nevíte ?

V. Kún 11.3.2019 13:29

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo

Ale víme. A teď si pane Fridrichu, sedněte a spočítejte, kolik těch milionů měla a má na svědomí Amerika. A že ta není ani komunistická ani fašistická.

J. Fridrich 11.3.2019 14:02

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo

Tak jen pro vás, pane Kún - Amerika ( USA ) zachránila jen ve 20tém století Evropu několikrát - v první svět. válce poslala do Evropy 2 057 675 amerických vojáků a zvrátila patovou situaci ve prospěch dobré strany - a nemusela, byla to Evropská válka. V druhé svět. válce byla její pomoc velmi významná nejen dodávkami do Velké Británie a SSSR ale i přímým vojenským zásahem - opět nemusela, byla napadena na druhé straně zeměkoule Japonskem v Pacifiku. V "třetí" svět. válce-studené nám přinesla svobodu a otevřela nám svět. Myslím, že Evropu zachrání i nyní, po čtvrté, pokud v Bílém domě usedne státník typu Ronalda Reagana - a to se stalo - a ten dá svět do pořádku - gigantickou sílu na to mají, chce to " jen vůli k činům ". Evropští " měkejši " to neudělají a Rusáci by " zapomněli " odejít domů..

Jak "zlí Američané pomáhal Rusku" během II. svět. války je v linku-skvělý a přesný přehled:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-venona-manhattan-dco-/p_zahranici.aspx?c=A150504_104603_p_zahranici_wag

Citace - 6. 4. 2017 - Před 100 lety USA vyhlásily válku Německu a vstoupily tak do první světové války .. Do konce války dorazilo do Evropy 2 057 675 amerických vojáků.. Vše se dá ověřit, s. Kúne, zkuste to..

F. Svoboda 11.3.2019 10:06

Reakce na p. Kusáka.

Pane Kusáku, v článku p. Fridricha se nejedná o nenávist, ale o zásadový antikomunistický postoj. Jedině tak můžeme odolávat zrůdným novým levičáckým a musulmanským ideologiím a zachovat si svoji tvář a svobodu !!!

M. Prokop 11.3.2019 11:04

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneide

Mně víc zajímá, kdo je teď. A je to dost ostuda.

J. Lepka 11.3.2019 15:41

Re: Jak jsme tušili, tak se i stalo - dle soudruha Jana Schneide

Před více než 30 lety byl jistý trockista (Uhl) taky disident a nic mě nepřinutí brát toho člověka vážně a mít k němu respekt.

T. Pansky 11.3.2019 1:57

Jako tradicne z nas srsi malost. Proc? Navsteva Babise ...

... byla ciste obchodniho charakteru. USA maji v Evrope sve zajmy, potazmo v CR. Dokazal neco vyrazneho pan Babis svoji navstevou pro CR? Ano, v Cesku se z toho dela neco neskutecne velkeho, ale vice se mluvilo o satech zeny pana Babise, nez o skutecnych vysledcich. Ano, jsme mala zeme. Mame ale moznost si uchovat svoji hrdost. Delame to?

M. Prokop 11.3.2019 9:25

"Delame to?"

Asi jak kdo. Schneider moc ne.