20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
milkom 7.9.2008 20:21

Já se podle nadpisu vylekal

že vyhořela ta načerno postavená děrevňa. A zase nic...

jcv 7.9.2008 12:06

Plné znění auditu

Text úplného znění auditu můžete stahovat na text.

Jinak v v kraji vládne ruku v ruce ODS s ČSSD a nejinak je tomu i na samotném magistrátě K.V. Takže bych to na samotnou ODS neházel.

clay 7.9.2008 2:18

Pane Stejskale

kdo vám to předžvejkal?;-D

Rudo0lf 6.9.2008 19:26

Kde je problem?

KKN je akciova spolecnost. Je problem akcionaru, jak tato akciova spolecnost hopodari. Jestlize udela sekeru, musi dostat od banky uver. Jestli ho nedostane, udela upadek a spolecnost se v konkurzu proda. Nemocnice se nemuze zavrit, proto kdyz se nenajde kupec, tak se tato znarodni a schodek se vyrovna z dani.   Zopovedni by meli zacat pobirat podporu v nezamestnanosti.

Ma 6.9.2008 19:45

Re: Kde je problem?

Tak tak....dluhy se převedou na stát a pojede se zase dál jakoby se nic nestalo. Nač si tím kazit náladu, že?:-)

Norman 6.9.2008 18:27

Můžou za to doktoři

V Je to jasný. Audit prokázal, že za dluh 120 mega můžou doktoři. Mají tam moc vysoké platy.;-€;-€;-€;-€(Y)

Ma 6.9.2008 19:44

Re: Můžou za to doktoři

Jisťééé! Úplně nejlepší by bylo provozovat tu nemocnici zcela bez doktorů! To by se pak na doktorských platech ušetřilo naprosto nejvíc a management nemocnice by byl dokonale v pohodě! :-)

clay 7.9.2008 2:20

Re: Re: Můžou za to doktoři

ti karlovarští mají o hodně vyšší platy než sokolovští a chebští doktoři

Norman 7.9.2008 19:23

Re: Re: Re: Můžou za to doktoři

No, vždyť to říkám. Jsem rád, že jsem na to přišel dřív než pan Neff a že vy máte stejný názor!

S.P.Q.B 6.9.2008 23:31

Re: Můžou za to doktoři

Chyba je jednoznačně v pacientech.Platí nízké julínkovné.Zde třeba hledat rezervy.

janoryna 6.9.2008 16:27

ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

to, co se stalo v karlových varech nám zdravotnická reformachystá pro celou čr. ale, lidé dali důveru ods ata ji nezklame. zdravotnictví bude sce dražší, pro méně majetné péče skromnější ale v žádném případě už nebude socialistické. a o to tady jde. soukromníci ten současný přebytek na zdravotnickém účtu jistě dokáží vlépe využít. 

Pavel 6.9.2008 22:02

Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

Viděl bych to jinak. Češi jsou zloději a jestli kradou pod hlavičkou a.s. nebo s.p. je úplně jedno. Možná kdyby ty špitály darovali Němcům aby tam zavedli svůj pořádek, když to my neumíme, bylo by nejlépe.

jirka.s. 7.9.2008 11:04

Re: Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

Tož, to bych Vám ten německý "pořádek" opravdu nepřál ! Píši po čerstvých zkušenostech mé známé z Tuttlingen, které získala při "ošetřování" své matky! ;-(

PetrH 6.9.2008 23:41

Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

Vážený (nebo vlastně ne...), přijďte se podívat do Budějovic. A zjistíte, že v akciovce to funguje. A podstatně lépe, než v nátlakových bojůvkách dr. Ratha. Pokud někdo krade, je to zloděj. Ovšem vy komunisti z toho viníte společnost, kterou už neovládáte. Jsem docela rád, pokud krade konkrétní pachatel. A pokud možno je za to zavřený, až zčerná. Vaše alternativa je vynechat mezistupeň a okrádat celý národ přímo.:-/

MUDr Jiří Kilian 7.9.2008 8:37

Re: Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

Příklad, že to funguje, stojí proti příkladu, že to nefunguje.  Ohledně odpovědnosti toi není až tak zřejmé, vyjádření hejtmana jsem otiskl níže - zkuste si to nepodjatě přečíst.. Nikdo za nic nemůže. Jen o platech doktorů se píše na jiných místech. A kdo jim ty platy dal, když už pominu, že si je zaslouží ? Postavit celou síť zdrav. zařízení na soukromém vlastnictví není zrovna nejlepší idea a ani není taž ak běžná v jiných státech, aby byly nějaké zkušenosti.

PetrH 7.9.2008 19:50

Re: Re: Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

Pane doktore, Váš názor pochopitelně respektuji, jako lékař jste jistě informovanější, než já. A možná zaujatější. S příkladem proti příkladu máte pravdu. Ovšem existují i příklady hrůzného hospodaření ve státním zdravotnictví. Já jen protestuji proti výkladu, že pochybení nebo lumpárna v nestátním zdravotnictví je důkazem lumpárny v systému. Vždy za tím jsou konkrétní lidé. Podle mého by nestátní subjekty měly fungovat jednodušeji a efektivněji, samozřejmě záleží na kontrole, lumpové i hlupáci jsou všude. Ale to je námět pro ekonomické, případně kriminalistické rozbory, tady se z toho dělá politikum.

MaR 7.9.2008 20:21

Re: Re: Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

Z auditu celkem jasně vyplývá, že špatné hospodaření bylo problémem i před sloučením nemocnic. Tudíž forma fungování zase nemá až takový vliv, jaký se snažíte naznačit. Uzavírat nevýhodné smlouvy a dělat špatná rozhodnutí jde vždy, na to nepotřebujete akciovku :o)

MUDr Jiří Kilian 8.9.2008 7:56

Re: Re: Re: Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

a před sloučením nemocnic šlo o jakou formu ? Podívejte se na historii těch ZZ blíže. V danmé polemice nešlo o významsloučení, ale o typ vlastníka.

MUDr Jiří Kilian 7.9.2008 8:38

Re: Re: ukazuje výsledky úspěšné zdravotnické politiky ODS.

http://www.zdravotnickenoviny.cz/scripts/detail.php?id=376621

Ferda Bush 6.9.2008 15:18

ODS a Cesky neo-kapitalismus

ODS nema poneti co je moderni a socialne zodpovedny kapitalismus v Evrope ve 21 stoleti. ODS is vymysli fantazie jak zacit neo-kapitalismus v Ceske Republice - Americky format - ale plete se jim do  typycky Cesky Svejkovismus a typycka nechut Ceskych neo-kapitalistu prevzit zodpovednost za sve magoro-fantazie a skutky ktere muzou (a jiz se stalo) negativne ovlivnit zivot cele Ceske populace..

God help us (Svaty Boze pomoc nam) az bude ODS Koalice predsedou Evropske Unie.  

milan 6.9.2008 12:55

No a teď si představme,....

že ministr Julínek má v plánu to samé jako ve Varech provést i jinde v republice. Asi se inspiroval podle ""první plynárenská - první strojírenská - první energo.....tak proč ne první zdravotní,že.Rozkouskováním získáme více generálních i obyč.ředitelů,další stovky manažerů,podnikových rad a t.d. - samozřejmě nikdo z nich nepůjde pod 150 000.-. Ale hlavně,když se něco zvorá,tak z těchto lidí NIKDO nenese odpovědnost a NIKOMU se neprokáže jakákoli vina.Metoda ""ala Julínek ""-ala ODS.

Pavel 6.9.2008 22:03

Re: No a teď si představme,....

Privatizace plynáren byla plně v režii ČSSD konkrétně Zemana s Grégrem.

AeroKarel 7.9.2008 21:13

Re: No a teď si představme,....

Jenže u té a.s. se ta zodpovědnost dá dohledat lépe než u jiných forem. Pokud tedy někdo chce. O nic víc nejde. Takže kecáte.

erre 6.9.2008 12:12

Vy to ještě nechápete?

Za pár let až budou Češi v KV  v menšině rozdají se občanům ruské pasy. Pak se vyhlásí nezávislost na ČR. Ta bude pražskou vládou spochybněna. To bude impuls, aby na nově vybudovaném mezinárodním letišti přistály ruské mírové sbory. Brusel vydá x-té vážné varování a tím vše skončí. Sbohem Karlovy Vary.

realysta 6.9.2008 13:55

Re: Vy to ještě nechápete?

A co stím chcete dělat? Možná mezi prvními jít pro ruský pas a pak vstoupit do nově se formující ruské národní strany? Aby vyšlo teplé místečko v radě gubernie za angažovanost? Uvidíte kolik dnešníc pravověrných ODSáckých a dalších politiků to udělá!

Jojin 6.9.2008 11:23

Poznámka

Je hezké připomenout volby,ještě by bylo ale dobré trošičku napovědět koho volit.Ten dobytek který je všude,žádnou stranu nevyjímaje je nevolitelný.

langin 6.9.2008 10:50

předchozí audity

Nehodlám reagovat na primitivní xenofobní příspěvky, mně zajímá, jak je možné, že audit objevil závažné nedostatky v hospodaření i v době před sloučením nemocnic. Jakým způsobem probíhaly předchozí audity? Kdo je dělal a dostal za špatně provedenou práci zaplaceno? Proč nezajímá novináře i tohle?

MUDr Jiří Kilian 6.9.2008 11:37

Re: předchozí audity

Mne zase zaujalo, že se hejtman zbavuje odpovědnosti a argumentuje 75 samosprávou zřizenými ZZ, aniž tedy je schopen rozlišit a.s. od p.o., když v oné a.s. má samospráva většinové zastoupení v dozorčích radách a sama tvoří valnou hromadu. 

Alfons 6.9.2008 10:35

Naše mladá demokracie má potíže růstu.

Než doroste bude všechno rozkradené, prošustrované a KV budou patřit k Rusku. Samozřejmě že za to můžou komunisti a Paroubek.8-o

Hrad 7.9.2008 8:50

Re: Naše mladá demokracie má potíže růstu.

Ty máš ale starosti.... A co tak pracovat na tom, aby slunce nevycházelo na východě- no fuj, ale na tom správném místě!!! A třeba přemýšlení o privatizaci vzduchu nad ČR. To by bylo pro privatizéra terno. Každý by platil, jinak by dodýchal...;-€.  Kam se hrabe cikrtné, resp. julínkovné. Ham, ham ;-P;-P!!