5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kampaň ve stínu 21. srpna

Asi nikdo si nedělá iluze, že předčasné volby mohou vést k solidní, ba racionální kampani. Ale realita bude možná ještě duchamornější, než by realista očekával. Jak bude vypadat mobilizace voličů v podmínkách, kdy prezident Zeman hněte k obrazu svému ústavní zvyklosti, voliče i ČSSD? Svým způsobem o tom napovídá reakce na pravici, hlavně v ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hamal 30.8.2013 16:29

ODS proti komunismu

Trocha demokracie nikoho nezabije, ale nesmí jí být příliš. Aspoň pokud má pravdu ruský expert na zahraniční politiku Sergej Karaganov v Lidových novinách 29.8.2013 (Proč Rusové potřebují národní identitu?). Píše: "Tři čtvrtiny ruských občanů se vyslovují pro znárodnění velkých soukromých majetků...pokud někdy budeme mít naprosto demokratické volby, dočkáme se nové socialistické revoluce."

Nebylo by tedy divu, kdyby do předčasnývh voleb šli komunisté s heslem Demokracie co největší krajíc, zatím co ODS pod praporem Totalita (velkého byznysu) nebude bita!

I. Skolin 30.8.2013 11:00

Re: Komunismus je do značné míry minulost,

Jak jste přišel k názoru, že komunismus je minulost ? Byl bych tomu rád, ale nic tomu (bohužel) nenasvědčuje, pamětníci pomalu vymírají a různí Zaorálkové vnucují v médiích mladší generaci svůj pohled na totalitní minulost.

R. Langer 30.8.2013 8:54

Re: Komunismus je do značné míry minulost,

No, ale v principu je to totéž...

P. Čulík 30.8.2013 7:35

dubčekovci

..."svou nesmyslnou politikou vyprovokovali sovětské vedení k vojenské akci", a proto jsou "ve skutečnosti spoluviníky celé tristní situace".....Po bitvě je každý generál, ale dubčekovci Rusy dobře znali a mohli zvolit lepší taktiku vyjednávání a hrát o čas a včas rozpoznat, že to opravdu myslí vážně. Vím, že zezdola byl silný tlak na uvolnění, kdo by se také divil, shora tlak Rusů na zpomalení, ale fakt je, že dráždit hada (pardon, medvěda) bosou nohou byla troufalost. No a po 21. srpnu to nezvládli tuplem.

Ale jak píši, po bitvě každý generálem, ale tím viníkem byl ten zrůdný SSSR a ten nám dal hodně malý manévrovací prostor.

P. Pavlovský 30.8.2013 3:04

Komunismus je do značné míry minulost,

ale věčná ruská rozpínavost ne.

Reprezentují ji ovšem především V. Klaus a M. Zeman, jeden víc než druhý.

To, co nám hrozí, nenjí eurohujerství,l ale rusohujerství!