8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hawk 25.7.2006 17:23

Re: Re: Re: extrémisté

inu, já mám zase pocit, jakoby militantní odnož křesťanů  seděla na brzdě vývoje a brzdila až jiskry létají. Klasická rodina  holt dneska  není jediným modelem rodiných svazků. Je to dáno jinými ekonomickými poměry a netřeba horlit o zkaženosti. Nenávistné útoky téhle militantní odnože proti homosexuálům, klonování, marihuaně a nevím čemu ještě, jsou také popírání výsledků vývoje a vědy ( případně strach ze společenské atmosféry, kde uctívači křesťanského Boha už nejsou  morálními arbitry). Ono to vždycky bolí, když se přichází o privilegované postavení, že?

Nemám nic proti neagresivnám křesťanům, kteří berou svoji víru jako soukromou záležitost, řídí se jí, ale nevnucují mi ji. a nevnucují mi ani morálku vycházející z této víry. Mám mezi věřícími pár přátel, o víře se nepřeme a v jiných oblastech si rozumíme

Finrod Felagund 25.7.2006 15:31

Re: Re: extrémisté

Nejsem křesťan, ale je to škoda, že jim atmosféra u nás moc šancí nedává. I jako ateista uznávám křesťanskou etiku a nelíbí se mi, jak se dnešní moderna snaží svrhnout vše osvědčené (tradiční rodinu aj.)...

Hawk 25.7.2006 14:54

Re: extrémisté

Vy nepovažujete americké evangelikány za určitý politický a společenský extrém? Konzervativní názory v KDU-ČSL k nim mají hodně blízko. Naštěstí celková atmosféra u nás jim moc šancí nedává.

mak 25.7.2006 13:32

strategicke firmy: CEZ, Telecom, Jelinek-Becherovka

Becherovku zprivatizoval nejvetsi nepritel cssd, tak je to jasny ods je extremisticka

mak 25.7.2006 13:29

Re: Re: Co je to za žvást proboha???

autor se ted uz nepodepisuje jako poradce predsedy parlamentu on je ted "nezavisly" (Y)

Bobin 25.7.2006 13:15

Re: Levá "ukázněná" demagogie.

Moje řeč, rudý a bude ještě rudější.

I.M. 25.7.2006 12:34

Re: extrémisté

Pro takový liberálněanarchistický burčák, který neseje, nesklízí, a přece ho živí otec nebeský, potažmo sociální síť rozvinuté kapitalistické (?) společnosti, je extrémistický třeba už jenom požadavek, aby každé ráno vstal a šel do práce.

kldkldr 25.7.2006 12:19

extrémisté

Pořád nerozumím tomu, co je na odporu k drogám, podpoře rodiny, fungujícím trestním řádu, odmítnutí prodeje strategických firem do rukou cizích soukromých firem extremistického? Extrémisté jsou přece liberálové a kulturní revolucionáři.

Gandalf 25.7.2006 12:17

Re: Co je to za žvást proboha???

No to si mate nejdriv precist jmeno autora. Pak uz dal cist nemusite a nebudete mit pocit :-)

Finrod Felagund 25.7.2006 12:03

Co je to za žvást proboha???

Já měl pocit, že čtu Rudé právo..... xenofobní a šovinističtí Kaczyńscy, ještě autor zapomněl napsat něco o agentech-přisluhovačích... autor je jedním z těch, kteří by beztak nejradši přenechali Evropu v rámci "tolerance" muslimům ;-€;-€;-€(Y)

Ignacy Mościcki 25.7.2006 11:02

Úžasný a osvěžující příspěvek.

Podpora rodiny, venkov, odpor proti měkkým drogám a nesouhlas s registrovaným partnerstvím jsou předpotopní konzervativní názory. Všechny životní postoje, se kterými autor nesouhlasí, jsou buldozerem shrnuty na ultrapravou stranu politického spektra, obarví se na hnědo, důkladně zamíchají a autor se od nich distancuje tím, že prohlásí, že komunismus už není nebezpečím, a posadí se na hromadu socanskokomunistického smetí zameteného pod koberec.

Před sto lety zastával ve společnosti roli Literárních novin spolek literátů Syrinx. Jeho zakladatelé volali u hospodského stolu, že jeho založením nastává předěl v historii literatury (básník Neklan Soukenka). Tvořili většinou básně velkolepě opěvující nahé ženské. Pak vypili dohromady 17 piv a z nich ještě část čárek na táccích umazali.

Je krásné být salónním levičákem, když je člověk mladý

Saša 25.7.2006 10:46

Führerprinzip začal zavádět už Gross

a že je konec s jejich vnitrostranickou demokracií bylo zjevné v okamžiku, kdy Gross dirigoval na jejich sjezdu hlasování pomocí esemesk. Paroubkovo formální soustředění moci je již jen dokončováním procesu této části fašisace ČSSD.  Korporativistický princip začali prosazovat za Paroubka a i zákony za něj přijaté již nesou tyto stopy. Stejně jako prudký růst moci policie (nejen doprava, též tzv. domácí násilí a další případy).

StandaT 25.7.2006 9:50

Re: Re: Největší nebezpečí pro demokracii u nás

No, ve zdravotnictví si třídní boj už soudruzi vyzkoušeli...a kdo se zastal "svého" doktora?

StandaT 25.7.2006 9:44

Paroubek chce někoho civilizovat?

Paroubek chce někoho civilizovat?;-D

Máte problém, že za Topolánkem chodí extrémisté? No a co? Do Lidového domu žádní extrémisté chodit nemusí. Ti tam už sedí. To je podle Vás, autore, lepší?

tom 25.7.2006 8:24

Re: Největší nebezpečí pro demokracii u nás

Zatím jsou to jen členové ČSSD,a le jestli to bude pokračovat tímto způsobem stane se nesvéprávné stádo z nás všech.Asi si většina z nás na to natolik zvykla za vlády komunistů,že jim to chybí a chtějí zpátky do klece

Mochas 25.7.2006 8:11

Tak čumím ...

Tak se nám ta ČSSD centralizuje. Chodím na pivo s jedním členem ČSSD, byť jsem pravicově zaměřený. Klasicky "pivně" tlacháme. Začíná však bědovat, jak se ta jeho strana začíná "fašizovat", tedy orientovat se ideologicky na myšlenky a rozhodnutí "jednoho vůdce".  Je historicky vzdělán, tak mi vysvětluje, jak díky charismatickým jedincům (učitel Mussolini, malíř Schickelgruber) socialisté zklouzli do jistého (lidu líbezného) extremismu. To nám prý v zastřené formě hrozí dnes. Úplně "řičím", prý Vůdce Paroubek je spíše Duce, Škromach je Goeringem, Sobotka je Himmlerem.  Měli by je prý vypráskat, ale řadoví prý na to "serou". To mi říká příznivec a člen ČSSD. Neměli by všechny strany ty své Augiášovy chlévy vymést?  

A.S. Pergill 25.7.2006 8:10

Do Lidového domu extrémisté nemíří ...

A o čem jiném je památný Paroubkův projev "Máme dvěstějedna hlasů"?;-O

Hnyk 25.7.2006 8:10

Civilizovaní komunisté?

Například v Italii se dají komunisté označit jako civilizovaná strana. Měli kdysi velké preference a velkou váhu v italském parlamentu. Při posledních volbách získali okolo 2,5% a musí být v koalici s jinými levičáky, aby vůbec měli politickou váhu. I Italové pochopili, že civilizovaní komunisté umí tak akorát dělat plané sliby. Takže jesli si chtějí komunisti v Česku udržet preference, tak se civilizovat nedají a nechají své stoupence tajně doufat, že "přijde den" a majetek co je teď v rukách "cizáků" (předevšim Němců a nebo všelijakých šikmoočáků) se vrátí do věrných a vlasteneckých českých ruk.

Milan 25.7.2006 6:47

Největší nebezpečí pro demokracii u nás

představuje ČSSD jakožto strana jednoho muže, v níž všichni oranžgutáni musí na slovo poslouchat Paroubka jako podpantoflový taťula svou generálku.

Jarda 25.7.2006 4:56

Co to je primitivni antikomunismus,

Jak prvni u nas soustavne prostudoval Marxovo uceni nas prvni president. prednasel o nem na filosoficke fakulte KU. Pozdeji to vyslo jako soubor prednasek pod nazvem "Otazka Socialni". Bylo to v letech 1892-94 tedy v dobe kdy Lenin byl jeste Uljanov a pracoval jako smok u pravnicke firmy. Uz tehdy vsak prof. Masaryk spravne vystihl tuto teorii (tehdy jeste teorii) jako dogmatickou nedovolujici o nicem pochybovat. Ptam se autora clanku byl TGM primitivni antikomunista?

G. Pašek 25.7.2006 4:17

Na Poláky STEJNĚ jako v minulosti ČR NEMÁ . . .,

.

Josef 25.7.2006 4:08

nacionální populismus

parketa Václava Klause, kterou už se za hranicemi silně znemožnil.

No pravda, v EU by nebyl  prvním kohoutem na domácím slepičím dvorku...

Loki_F 25.7.2006 2:31

No nazdar hodiny! Jsou-li tohle autentické názory

pana autora, které je ochoten "zvěčnit" v tisku (skutečném i elektronickém), jaký musí být chaos v jeho myšlenkách nezveřejňěných?

Je jistě dobré se čas od času trochu napít i nečeho "tvrdšího", ale není příliš vhodné potom sedat ke klábosnici... };D

Mišák 25.7.2006 1:42

Levá "ukázněná" demagogie.

"Autoritativního vůdce jsme si sice ještě nezvolili", ale kdopak si to nyní v ČSSD upevňuje neomezenou moc? Plán Jiřího Paroubka na "pozvolné civilizování komunistů" se zvrhává, sám je už rudější než současní rudí, proto je také nutné tvrdě napadat antikomunismus, "velkému šéfovi" by mohl uškodit. "Velebit ukázněnou levici" může opravdu jenom nedovtipa. Co je k velebení na antidemokratických šarádách páně Paroubka i ve vlastní kukani? Ale asi ti nalevo potřebují tvrdou ruku diktátorka, který včas nařídí, co mají dělat a říkat ti vlastních myšlének zbavovaní. Ještě že dnes existuje ta "občas zlobící pravice". Jinak by pan Lukeš už mohl psát pouze oslavné ódy do Práva (zase rudého).

Ladislav 25.7.2006 0:46

extremy socialni demokracie

Socialni demokracie sice nepredvadi politicke extremy ale jeji tolerance a nachylnost k korupcni je nevidana, a to je v Ceske republice co rici. Mozna by mel pan poradce misto hodnoceni bubaku a zlych hochu okolo shlednout kritickym okem radeji na svoji rodnou stranu. O ni toho urcite vi a muze povedet nejvice.